רסיבר Kenwood KRF-V4080D
איך אני מחבר את הסאב וופר לרסיבר ?
תמונה של הסאב :

תמונה של הרסיבר :

אוקיי.. אז לקנות כבל RCA.טלHD כתב:RCA זה הכינוי ל צורת החיבור הזו (בננה).
הצבעים זה לקישוט....כולם אותו דבר. כבל מאוד פשוט (ובנוי גרוע).
תזמין כבל נורמאלי ב 40 עד 50 ש"ח.
לדוגמא:
http://olsale.co.il/olsale/heb/itemdeta ... 78&af=2055...

בוודאי התכוונת לכתוב "לטעמי" או "לאוזניי"טלHD כתב:בוא נגיד שגם אם תקנה כבל ב 500 ש"ח לא יהיה שום הבדל שמיע בהשוואה לכבל הזה ב 50 ש"ח....
1.את הGAIN שמרוויחים עם מפצל Y ברור, אבל ברוב המקרים ממש לא הכרחי.JEXY כתב:תיקון קטן, בגלל שהמגבר מוציא אות PRE רצוי חיבור לכניסת הR-L של הסאב בכדי לקבל טווח רחב יותר של תדרים ובעוצמה חזקה יותר.
הכבל הנדרש הוא כבל RCA (רצוי בנוי מRG59) מתפצל לשני מחברי RCA (אפשרי עם מפצל Y)....

אם חיברת כמו שהסברתי בתמונות, הוא אמור לעבוד.tomer148 כתב:קצת בלבלתם אותי עם המושגים
הכבל כמו שטלHD הציע הוא בסדר או שצריך משהו אחר ?
ויש לי כבל כזה בבית, הבנתי שהוא גרוע אבל ניסיתי לחבר כדי לראות אם הסאב עובד.
חיברתי והסאב לא עבד, אחרי כמה דקות הוא התחיל להשמיע קול באס חזק בלי קשר למוזיקה אז כיביתי אותו.
יכול להיות שהסאב בכלל מקולקל או שהכבל פשוט לא מתאים ?...

ידידי,danlior כתב:בוודאי התכוונת לכתוב "לטעמי" או "לאוזניי"טלHD כתב:בוא נגיד שגם אם תקנה כבל ב 500 ש"ח לא יהיה שום הבדל שמיע בהשוואה לכבל הזה ב 50 ש"ח.......

אשמח להסבר שמראה אחרתgro111 כתב:JEXY כתב:תיקון קטן, בגלל שהמגבר מוציא אות PRE רצוי חיבור לכניסת הR-L של הסאב בכדי לקבל טווח רחב יותר של תדרים ובעוצמה חזקה יותר.
הכבל הנדרש הוא כבל RCA (רצוי בנוי מRG59) מתפצל לשני מחברי RCA (אפשרי עם מפצל Y)....נכון מאוד. ואוסיף שבסאבים זולים תוספת ה GAIN הקטנה גם גורמת לעיוותים שבהחלט לא רצויים..את הGAIN שמרוויחים עם מפצל Y ברור, אבל ברוב המקרים ממש לא הכרחי....ברור שאין קשר לטווח תדרים. מדובר בנטו סיגנל ללא קשר לקרוס.2."טווח רחב יותר של תדרים" מחיבור ל R L
...אני ממש לא בטוח שאפשר להגיד זאת בהכללה לכל הסאבים. בחלקם הגדול כניסת LFE/MONO לא עוקפת את הקרוס הפנימי.אם כבר מומלץ לעבוד דרך חיבור הLFE כי הוא עוקף את הקרוס של הסאב עצמו....
...
אוקיי, אז ניסיתי לחבר כבל כזה עם מפצל כזה.טלHD כתב:אם חיברת כמו שהסברתי בתמונות, הוא אמור לעבוד.tomer148 כתב:קצת בלבלתם אותי עם המושגים
הכבל כמו שטלHD הציע הוא בסדר או שצריך משהו אחר ?
ויש לי כבל כזה בבית, הבנתי שהוא גרוע אבל ניסיתי לחבר כדי לראות אם הסאב עובד.
חיברתי והסאב לא עבד, אחרי כמה דקות הוא התחיל להשמיע קול באס חזק בלי קשר למוזיקה אז כיביתי אותו.
יכול להיות שהסאב בכלל מקולקל או שהכבל פשוט לא מתאים ?...
אם לא עובד בכניסת LFE, תנסה לחבר עם מפצל Y ליציאות לידו (אדום לבן) ותבדוק אם עובד.
אם לא עובד, הסאב בהחלט יכול להיות ותקול.
גם סביר להניח שהסאב לא עבד כי אני רואה בתמונה שהוא על מצב AUTO. תזיז את הסוויצ' למצב ON לצורך הבדיקה....

[/quote]טלHD כתב:אשמח להסבר שמראה אחרתgro111 כתב:JEXY כתב:תיקון קטן, בגלל שהמגבר מוציא אות PRE רצוי חיבור לכניסת הR-L של הסאב בכדי לקבל טווח רחב יותר של תדרים ובעוצמה חזקה יותר.
הכבל הנדרש הוא כבל RCA (רצוי בנוי מRG59) מתפצל לשני מחברי RCA (אפשרי עם מפצל Y)....נכון מאוד. ואוסיף שבסאבים זולים תוספת ה GAIN הקטנה גם גורמת לעיוותים שבהחלט לא רצויים..את הGAIN שמרוויחים עם מפצל Y ברור, אבל ברוב המקרים ממש לא הכרחי....ברור שאין קשר לטווח תדרים. מדובר בנטו סיגנל ללא קשר לקרוס.2."טווח רחב יותר של תדרים" מחיבור ל R L
...אני ממש לא בטוח שאפשר להגיד זאת בהכללה לכל הסאבים. בחלקם הגדול כניסת LFE/MONO לא עוקפת את הקרוס הפנימי.אם כבר מומלץ לעבוד דרך חיבור הLFE כי הוא עוקף את הקרוס של הסאב עצמו..........

ההבדל הוא:טלHD כתב:JEXY,
לא הבנתי....
במה שונה הכבל שהצעת:
http://www.amazon.co.uk/Plated-Coaxial- ... B0020G7LKY
לכבל שאני הצעתי:
http://olsale.co.il/olsale/heb/itemdeta ... 78&af=2055...