בעיה: ווליום נמוך בחיבור HTPC למגבר בכבל אופטי.
שלום לכולם,
יש לי HTPC, מחובר למגבר יאמהה RXV-2400 בכל אופטי. (TOSLINK)
הבעיה היא שהווליום מאוד נמוך, המגבר צריך להגיע עד -25 כדי שיהיה אפשר לשמוע נורמאלי.
זה משהו שהתחיל בערך בחודש האחרון... לפני זה ב-,25 הקירות רעדו.
קצת פרטים:
HTPC: Win7, Shark007, נבדק גם במדיה פלייר וגם ב-VLC, אותה הבעיה, נבדק על סרטים בקידוד סטריאו וגם סרטים בקידוד 5.1, כולל בבלו-ריי מלא.
כמובן שהמיקסר של וינדוז מוגדר על ווליום מירבי.
תודה מראש!
יש לי HTPC, מחובר למגבר יאמהה RXV-2400 בכל אופטי. (TOSLINK)
הבעיה היא שהווליום מאוד נמוך, המגבר צריך להגיע עד -25 כדי שיהיה אפשר לשמוע נורמאלי.
זה משהו שהתחיל בערך בחודש האחרון... לפני זה ב-,25 הקירות רעדו.
קצת פרטים:
HTPC: Win7, Shark007, נבדק גם במדיה פלייר וגם ב-VLC, אותה הבעיה, נבדק על סרטים בקידוד סטריאו וגם סרטים בקידוד 5.1, כולל בבלו-ריי מלא.
כמובן שהמיקסר של וינדוז מוגדר על ווליום מירבי.
תודה מראש!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
pixies, תודה רבה על העצה!
זה שיפר במעט את השמע, אבל לא פתר את הבעיה - מה שכן, זה עזר לי לבדוק שוב את ההגדרות:
הורדתי את הגרסה המעודכנת יותר של Shark007. שמתי לב, שהבעיה המשיכה גם בסרטים וגם בשירים.
ביצעתי שינוי נוסף בקודק, עכשיו הוא מוגדר על Normalize audio output, זה פתר את הבעיה בכל מה שקשור לסרטים ו\או שירים אשר מקודדים בסטריאו 2.0.
הבעיה ממשיכה עכשיו אך ורק בסרטים או שירים המקודדים ב-5.1.
ניסיתי לאפשר את ה-Ac3filter, ברגע שהוא אופשר, המגבר לא קיבל PCM ולכן ניגן על 2 רמקולים, הווליום עובד בסדר.
אבל ברגע שביטלתי אותו, והמגבר שוב מקבל PCM (5.1(, הווליום שוב גרוע.
אז אפשר להגיד שחלקית הבעיה נפתרה בסטריאו וסרטים לא מקודדים - שומעים מצויין.
מה שמטריד אותי, האם ה-Normalize, פוגע באיכות הסאונד (הגברה "מלאכותית) ולמה זה ממשיך לקרות רק ב-5.1?
(נבדק גם ב- VLC וגם ב-Media player.
שוב תודה!
זה שיפר במעט את השמע, אבל לא פתר את הבעיה - מה שכן, זה עזר לי לבדוק שוב את ההגדרות:
הורדתי את הגרסה המעודכנת יותר של Shark007. שמתי לב, שהבעיה המשיכה גם בסרטים וגם בשירים.
ביצעתי שינוי נוסף בקודק, עכשיו הוא מוגדר על Normalize audio output, זה פתר את הבעיה בכל מה שקשור לסרטים ו\או שירים אשר מקודדים בסטריאו 2.0.
הבעיה ממשיכה עכשיו אך ורק בסרטים או שירים המקודדים ב-5.1.
ניסיתי לאפשר את ה-Ac3filter, ברגע שהוא אופשר, המגבר לא קיבל PCM ולכן ניגן על 2 רמקולים, הווליום עובד בסדר.
אבל ברגע שביטלתי אותו, והמגבר שוב מקבל PCM (5.1(, הווליום שוב גרוע.
אז אפשר להגיד שחלקית הבעיה נפתרה בסטריאו וסרטים לא מקודדים - שומעים מצויין.
מה שמטריד אותי, האם ה-Normalize, פוגע באיכות הסאונד (הגברה "מלאכותית) ולמה זה ממשיך לקרות רק ב-5.1?
(נבדק גם ב- VLC וגם ב-Media player.
שוב תודה!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בתכני סראונד תגדיר שזה לא יפענח את זה אלא יעשה passthrough לתכנים כמו שהם. אתה צריך לגרום לכך שברסיבר יופיע DD או DTS ולא PCM.
נסה לפעול על פי ה"מדריך המהיר לצפייה בתכני HD" שלינק אליו נמצא בשרשור המדריכים בראש הפורום הזה (פורום HTPC).
נסה לפעול על פי ה"מדריך המהיר לצפייה בתכני HD" שלינק אליו נמצא בשרשור המדריכים בראש הפורום הזה (פורום HTPC).
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

האם המגבר מראה DTS/Dolby Digital או שהוא מראה PCM?
אם הוא מראה PCM זה לא תקין.
אם הוא מראה PCM זה לא תקין.