מפצל לחיבור אנטנה מרכזית --> DTT
שלום חברה,
סוף סוף החלטתי להתנתק מ YES ולהתחבר לאנטנה מרכזית (על מנת לקלוט דרך DTT ).
הבחור הגיע, טען שהוא אינו רואה נקודת פיצול של אנטנה מרכזית וגם לא רואה כבל של אנטנה (למרות שהסברתי לו שאנטנה קיימת על הגג - ובכבלים שיחפור לבד). בקיצור הפיל הכל על קבלן והלך - כמובן שניתקו אותי מהשידורים.
מספר ימים אחר כך - החלטתי לבדוק לבד - מצאתי את כבל האנטנה מרכזית בארון תקשורת סמוך למקום שאותו בדק הטכנאי, וגם מצאתי מפצל.
לגבי הכבל - וידאתי שזהו הכבל המתאים ע"י חיבור ישיר (לא דרך מפצל)- קולט DTT עם 100% קליטה.
לגבי המפצל יש לי ספקות (ראו קובץ מצורף). משום מה כאשר אני מחבר אליו את האנטנה המרכזית וכבל שהולך לבית - אינני קולט כלום ב DTT.
השאלות:
כיצד אני יכול לדעת אם המפצל מתאים? (אולי הוא של HOT בכלל?)
האם תחום התדרים שלו מתאים לקליטת DTT?
תודה על עזרתכם.
סוף סוף החלטתי להתנתק מ YES ולהתחבר לאנטנה מרכזית (על מנת לקלוט דרך DTT ).
הבחור הגיע, טען שהוא אינו רואה נקודת פיצול של אנטנה מרכזית וגם לא רואה כבל של אנטנה (למרות שהסברתי לו שאנטנה קיימת על הגג - ובכבלים שיחפור לבד). בקיצור הפיל הכל על קבלן והלך - כמובן שניתקו אותי מהשידורים.
מספר ימים אחר כך - החלטתי לבדוק לבד - מצאתי את כבל האנטנה מרכזית בארון תקשורת סמוך למקום שאותו בדק הטכנאי, וגם מצאתי מפצל.
לגבי הכבל - וידאתי שזהו הכבל המתאים ע"י חיבור ישיר (לא דרך מפצל)- קולט DTT עם 100% קליטה.
לגבי המפצל יש לי ספקות (ראו קובץ מצורף). משום מה כאשר אני מחבר אליו את האנטנה המרכזית וכבל שהולך לבית - אינני קולט כלום ב DTT.
השאלות:
כיצד אני יכול לדעת אם המפצל מתאים? (אולי הוא של HOT בכלל?)
האם תחום התדרים שלו מתאים לקליטת DTT?
תודה על עזרתכם.
נערך לאחרונה על ידי plus ב 29/09/2010 0:14, נערך 2 פעמים בסך הכל.
תחום התדרים של המפצל הוא 5Mhz-900Mhz מה שתואם את תדרי שידורי הטלוויזיה ב-UHF (שהם 200Mhz-700Mhz, וה-DTT ספציפית משודר היום בתדרים 514Mhz ו-538Mhz).
הבעיה יכולה להיות או במפצל או בכבל שמוביל אליך הביתה, או שהכבל שאתה בודק בבית, הוא לא הכבל שמחובר למפצל. יכול גם להיות שיש עוד נקודות סעף בבית שצריך לבדוק בהם מי מחובר לאן.
הבעיה יכולה להיות או במפצל או בכבל שמוביל אליך הביתה, או שהכבל שאתה בודק בבית, הוא לא הכבל שמחובר למפצל. יכול גם להיות שיש עוד נקודות סעף בבית שצריך לבדוק בהם מי מחובר לאן.
הכבלים בסדר, כפי שאמרתי את אותו החיבור שניסיתי דרך מפצל - עשיתי ישירות. במקום לחבר כניסה ויציאה למפצל, חיברתי אותם אחד עם השני - ורואים יפה מאוד.
לפי מה שאתה אומר - האפשרות היחידה היא שהמפצל אינו תקין....מוזר דווקה בד"כ עם דברים כאלה אין בעיות.
אתה בטוח ש DTT משודר בתדרים שציינת?
לפי מה שאתה אומר - האפשרות היחידה היא שהמפצל אינו תקין....מוזר דווקה בד"כ עם דברים כאלה אין בעיות.
אתה בטוח ש DTT משודר בתדרים שציינת?
עוד שאלה:
כאמור לאחר חיבור ישיר של אנטנה לבית (לא דרך מפצל) דרך ממיר DTT אני קולט שידורים ב 100% קליטה.
החלטתי לבדוק לחבר לא דרך DTT אלא לקלוט שידור אנלוגי . סרקתי בטלויזיה - ואין כלום... מה זה אומר?
ושאלה אחרונה (מצטער על בורות):
לשקע האנטנה היוצאת מהקיר - יש 3 יציאות. 2 למטה (TV ורדיו) אחת למעלה (הברגה) - חיבור YES לשעבר.
כמובן שאחרי ניתוק מ YES כל החיווט נשאר, כלומר אני מחובר לאנטנה מרכזית דרך אותה יציאה עליונה מוברגת.
לפי מיטב ידיעתי היא עוברת דרך איזה פילטר פנימי של YES..נכון? האם זו יכולה להיות סיבה לכך שאיני קולט שידור אנלוגי?
כאמור לאחר חיבור ישיר של אנטנה לבית (לא דרך מפצל) דרך ממיר DTT אני קולט שידורים ב 100% קליטה.
החלטתי לבדוק לחבר לא דרך DTT אלא לקלוט שידור אנלוגי . סרקתי בטלויזיה - ואין כלום... מה זה אומר?
לשקע האנטנה היוצאת מהקיר - יש 3 יציאות. 2 למטה (TV ורדיו) אחת למעלה (הברגה) - חיבור YES לשעבר.
כמובן שאחרי ניתוק מ YES כל החיווט נשאר, כלומר אני מחובר לאנטנה מרכזית דרך אותה יציאה עליונה מוברגת.
לפי מיטב ידיעתי היא עוברת דרך איזה פילטר פנימי של YES..נכון? האם זו יכולה להיות סיבה לכך שאיני קולט שידור אנלוגי?
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
כיצד חיברת את האנטנה מהגג לטלויזיה? האם חיברת במקום הכניסה של יס ובכך הזנת את כל הנקודות או לקחת את המסך ושמת אותו ליד הארון תקשורת?plus כתב:עוד שאלה:
לפי מיטב ידיעתי היא עוברת דרך איזה פילטר פנימי של YES..נכון? האם זו יכולה להיות סיבה לכך שאיני קולט שידור אנלוגי?...
בשקעי של יס ישנו פילטר אך הוא אמור לסנן רעשים ולא להגביל אותך בקליטה. בכל אופן שווה בדיקה ישירה עם ספלייס.
המפצלים אלו דווקא כן פגיעים למתחים חוזרים ונשרפים בקלות. אם תשים לב ישנו בורג נוסף המציין חיבור ארקה, כלומר זהו מפצל של הוט שבא אחרי המגבר. מפצלים סטנדרטים באים עם שני לשונית לברגים ולרוב גם מנחיתים את האות ב5db. שווה לפרק את השקעים של יס ולהחליף מפצל.
אם אתה בר"ג תקפוץ, אביא לך מפצל לבדיקות.