פוצל: השתלחות לא הגיונית ועריכה אגריסיבית

הודעות מערכת, והודעות שאינן קשורות לאף פורום אחר.
שלח תגובה
sam22 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #1 

אני חייב לומר משהו
בזמן האחרון קרו כאן שני דברים שאני (אישית, אני) לא אהבתי
1. נוצרה כאן השתלחות לא הגיונית באנשים באנשים אחרים. צורת ההערות כלפייהם, ההאשמות, הקונספירציות...
לא לענין, לא נעים לקרוא.
נראה לי ששוכחים שאנשים מגיעים לכאן ללמוד, לתרום ובעיקר להנות.
ראבאק, תרגעו, זה בשביל הכיף והאהבה לתחום.

2. מצד שני, אני חייב לומר שהעריכה הפכה לנוקשה מדי
פיצול שירשור מערכות הק"ב של המשתמשים היה נחפז ולא ברור. אז מה אם גלש מעט לנושא אחר. הוא לא גלש לנושא תלוש לחלוטין מק"ב.
גם אם פותח השירשור מבקש את הפיצול. לא חושב שזה שיקול לסגור.
גם נעילת השירשור על ה VOD ויום כיפור... אולי העברתו ל"ללא קשר" היתה יותר הגיונית.
אני חושב שנכון לצנזר, למנוע פגיעה באוכלוסיה או משתמש. אבל נעילתו שגויה לדעתי.
נוצרה כאן קהילה, קהליה של אנשים שאתה נהנה לשוחח אתם, להקשיב, ללמוד, להתווכח ולהכיר צדדים אחרים שלהם.
אני חושב שהויכוח מעולה ומראה צדדים שונים של תפישה וחשיבה.
מי שלא יוכל לשמור על תרבות שיצונזר או ייחסם
אבל נעילה היא צעד אגרסיבי מדי.
העם דורש..... כל מיני דברים

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78829
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #2 

פיצלתי את השרשור הזה כי אני חושב שזה נושא חשוב.

1. מסכים - העצבים לאחרונה מאוד גבוהים ואני מוצא שאני מעיר לאותם אנשים כל יום.

2. בעל שרשור זכאי לבקש פיצול וזה תמיד היה ככה.

3. לגבי שרשור של ה-VOD, זה נוגע בדת והגיע לטונים ולהתלהמות שלא מקובלים כאן לחלוטין. שלא לדבר על עבירה על חוקי האתר בנוגע להכנסת דת לתוך הדיון. הזהרתי פעם אחת, לא שמעו לי, סגרתי את השרשור. כבר חמש שנים יש שרשורים זהים שנפתחים כל יום כיפור.

זו מבחינתי אופציה טובה יותר מאשר להקפיא אנשים. כאמור, אם סגירת שרשורים לא תעזור, נתחיל לסגור חשבונות של אנשים וחבל.

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #3 

עופר,
אני חושב שעדיף להשעות חברים שמגזימים באופן קבוע.
בשיטה כזאת רק הבעייתים למיניהם ישלמו, ולא כל שאר החברים שמתבאסים פעם אחר פעם על נעילה ופיצול של שירשורים ללא אשמתם, בגלל חוסר התרבות של כמה אינדיבידואלים.

מצד שני מעולם לא הייתי בנעליך, ואני מעריך את מה שאתה עושה, ולכן אני לוקח בחשבון, שאולי מנקודת המבט שלך עדיף להתנהל בצורה אותה אימצתם.
אשמח לתגובתך בנושא.

איך שאני רואה את זה, עדיף להשקיע בתיקון אינפורמציה שגויה של חברים מסוימים שגורמים להטעיה, ולהשעות את מי שמגזים בתגובות שלו באופן סיסטמטי.

גמר חתימה טובה (f)

sam22 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #4 

1. מקווה שיירגע. מאוד לא נעים ולא אופייני לפורום הזה
בקשר ל2.
אני חושב שאם מישהו פותח שירשור, השירשור גדל והרבה אנשים נכנסים אלייו, תורמים, נהנים, עוקבים
אז באיזהשהו מקום פותח השירשור לא צריך לשמור על בעלות עליו
הזליגות בדיונים (בנושאים קשורים) זו אחת הדינמיקות היפות בפורום.
תמיד ניתן להמשיך לדפדף בתמונות.
הפיצול מאוד פגע באיכות הדיון, הרבה יותר מהזליגה לנושא קרוב.
העם דורש..... כל מיני דברים

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

בנעילת שרשור שיש מן ה"עונש הקולקטיבי" שמטרתו "ליישר" את הסוררים ע"י לחץ חברתי והבהרה של מה הנורמות ההתנהגותיות והאתיות של האתר הזה.
זו מכה שהיא "קטנה" יחסית כי היא בסה"כ שירשור שמיד לאחריו כולם יכולים להתיישר חזרה.
גם אותו סורר וגם אחרים שרואים מה האקט הזה יכול לגרום.

חסימה או השעיה של מישהו, זו פעולה שלרוב היא חד צדדית ומנסיון עבר, גם אלו שנתנו להם לחזור אחרי תקופה, חזרו בד"כ לאותה הנתנהגות.
אני חושב שלחץ מהקהילה הרבה יותר חזק וחשוב מאשר פעולה שנובעת מתוקף הכח שניתן לנו, המנהלים, כחלק מהסמכויות והכלים הטכניים שיש לנו.

זו הלוגיקה מאחורי המהלכים.

צריך להבין, אנחנו לא נהנהים מזה. חסימה, נעילה, עריכה, היא עבודה שחורה, מתישה ללא שום תמורה (בודאי לא חומרית אבל לבטח גם לא רוחנית) כמו כתיבת פוסט חדש או הבאה של ידיעה חדשותית מעניינת.
פגיעה לגופו של אדם או הערות גזעניות או על רקע דתי/פוליטי מכלילות לא מקובלות עלינו כבר 6 שנים.
זה לא עומד להשתנות.
הערה כמו שנאמרה ע"י Giliboy שאותה נאלצתי לערוך, עם כל ההערכה והחברות שיש לי לגילי, לא מקובלת לחלוטין.
גילי תורם רבות לאתר ואני חושב שהאתר גם תורם לו חזרה (לפחות טלויזיה הוא לקח באחד האירועים....) וברור לי שהאמרה שלו, נאמרה מתוך עצבים וכאב והוא לא גזען כמו שהתבטא.
אז מה? היה עדיף לחסום אותו מהאתר?
אני דיי בטוח שלא רק הוא הבין את המסר אלא גם אחרים.

סליחה, גילי על שלקחתי אותך כדוגמא אישית, אבל זה המקרה האחרון שאני זוכר.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #6 

sam22 כתב:1. מקווה שיירגע. מאוד לא נעים ולא אופייני לפורום הזה
בקשר ל2.
אני חושב שאם מישהו פותח שירשור, השירשור גדל והרבה אנשים נכנסים אלייו, תורמים, נהנים, עוקבים
אז באיזהשהו מקום פותח השירשור לא צריך לשמור על בעלות עליו
הזליגות בדיונים (בנושאים קשורים) זו אחת הדינמיקות היפות בפורום.
תמיד ניתן להמשיך לדפדף בתמונות.
הפיצול מאוד פגע באיכות הדיון, הרבה יותר מהזליגה לנושא קרוב.
...
מסכים,
השרשור הוא של כל המשתתפים, יכול להיות ( ואני לא מדבר באופן ספציפי ) ששפותח השרשור בכלל לא משתתף בו ..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #7 

זו מעולם לא היתה תפיסת העולם שלנו.

מישהו פתח שרשור ורוצה למקד אותו בחזרה לנושא שעליו נפתח. זה לא רק ליגיטימי אלא מתבקש.

תחשבו שאתם מדברים על נושא X ומיד אחרי הודעה אחת מישהו מושך את זה לנושא Y. עכשיו מה אמור פותח השרשור לעשות? לפתוח עוד שרשור על אותו נושא? זה אסור לפי חוקי האתר...

אם הנושא החדש מקובל על פותח השרשור (זה בד"כ המקרה) אז סבבה. אבל אם זה משהו שנעשה למרות בקשותיו, זכותו לבקש לפצל את השרשור.

אנחנו לא עושים את זה הרבה, אבל זה בהחלט ראוי וחלק מתפיסת העולם שלנו ששרשור אינו שייך למי שמשתתף בו, אלא לרוב למי שפתח אותו דווקא.

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #8 

מרטין,
רק עכשיו נחשפתי לשרשור..
ראשית,
בלי קשר למסך בו זכיתי, (Y) , האתר תורם לי הרבה יותר ממה שאני תורם לו, ועל כך ההערכה הגדולה לכולכם.
תרגיש חופשי לקחת אותי כדוגמא. לי אישית, לא בא להיכנס לנושא ההערה מאתמול,
רק רוצה להתנצל אם מישהו נפגע.
אני אתמקד בהערות של שמוליק, כיוון שאלה תחושות המלוות גם אותי.
עריכה ומחיקה היא לגיטימית, נעילת שרשורים היא לא לרוחו של אף אחד פה.
מישהו סטה מהחוקים, במקרה הזה אני, הערה 1, הערה 2, פעם שלישית בחוץ..
אנשים יושבים פה 3-4 ו- 5 שעות ביום, חשוב להם להעביר מסר, להביע דיעה, והנעילות האלה די מתסכלות.
זה פורום, ויכוחים ודיעות, זה המהות של המקום. אם מישהו סורר, זו לא סיבה לנעול שרשור שלם.
עוד דבר לגבי נעילות.
לא נכון לנעול שרשור באמצע שום מקום, זה נותן יתרון לאחד, ופוגע באחר.
תמחקו אותו לגמרי, וזהו..
oferlaor כתב: מישהו פתח שרשור ורוצה למקד אותו בחזרה לנושא שעליו נפתח. זה לא רק ליגיטימי אלא מתבקש.
תחשבו שאתם מדברים על נושא X ומיד אחרי הודעה אחת מישהו מושך את זה לנושא Y. עכשיו מה אמור פותח השרשור לעשות? לפתוח עוד שרשור על אותו נושא? זה אסור לפי חוקי האתר...
.
...
עופר
לשרשורים יש דינמיקה משלהם, וההתערבות הזו מיותרת.
לא זוכר מקרה שאחרי הודעה אחת, או שתיים, מישהו לקח שרשור לנושא אחר לגמרי.
בדרך כלל זה קורה כשהנושא מיצה עצמו, ו/או שהנושא מתרחב וגולש באופן טבעי.
במקרה הגרוע, יכול פותח השרשור, או כל אחד אחר, "להקפיץ" ולבקש להתמקד.
זה שאלה הם חוקי האתר, ועושים את זה כבר 6 שנים, לא אומר שזה הדבר הנכון.
כמובן שההחלטה בידכם.
...

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #9 

אם יורשה לי להעיר ולהגיב, :)
לדעתי בהחלט בחלק מהמקרים האבא של השרשור הוא מי שפתח אותו.
(אני אפילו לא בטוח על איזה שרשור אתם מדברים). אם יש סטייה מהנושא שמפריעה לו - הוא רשאי ללחוץ דווח ולהתלונן. ויש מקום לפצל אותו ברוב המקומות. זה מקובל בכל הפורומים - ומעבר לזה, השם של זה מדגים כמה זה נחשב ללא תקין בחו"ל - הייג'ק - כלומר חטיפה של השרשור.
תחשבו שזה מישהו שהוא לא כמונו יושב פה ומכיר את הדינמיקות ואיך הפורום עובד.
יבוא אדם כזה ישאל שאלה לגבי מסך 42", מישהו ייכנס ישאל על 50" וכל הדיון יהיה על 50". הבחור אולי עוד ינסה להחזיר את הדיון לכיוון - אבל יש מצב שהוא פשוט לא יקבל תשובה ולא יחזור יותר לשאול שאלות.

גם שרשור שננעל אפשר לפתוח במקרים מסויימים - ואם תלחצו עליו דווח אני בטוח שהעניין יישקל. אני משער שגם יש משקל למי כותב את ההודעה.

sam22 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #10 

Itay_Pollak כתב:אם יורשה לי להעיר ולהגיב, :)
...
לא
:wink:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #11 

עם כל הכבוד, ויש כבוד, יש כאן מערכת שיקולים סבוכה ויש ביני לבין מרטין כמה עשרות שנים של נסיון בניהול קהילות...

המטרה של כולם זהה, אבל שום דבר לא יעזור אם לא תשתפו פעולה, תדאגו לא להתלהם בתגובה ולהעיר לאנשים להרגע ולדווח בזמן כשדברים יוצאים מפרופורציה.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #12 

מה שחשוב להבין זה שמעבר לאנשים שמתכתבים ואולי מסתדרים עם ההמולה, יש אנשים שלא. יש אנשים שזה מבריח אותם. השקט של האתר הזה זה מה שעושה אותו מיוחד ובית לכ"כ הרבה אנשים

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #13 

(אני אפילו לא בטוח על איזה שרשור אתם מדברים). אם יש סטייה מהנושא שמפריעה לו - הוא רשאי ללחוץ דווח ולהתלונן. ויש מקום לפצל אותו ברוב המקומות. זה מקובל בכל הפורומים - ומעבר לזה, השם של זה מדגים כמה זה נחשב ללא תקין בחו"ל - הייג'ק - כלומר חטיפה של השרשור.
יבוא אדם כזה ישאל שאלה לגבי מסך 42", מישהו ייכנס ישאל על 50" וכל הדיון יהיה על 50". הבחור אולי עוד ינסה להחזיר את הדיון לכיוון - אבל יש מצב שהוא פשוט לא יקבל תשובה ולא יחזור יותר לשאול שאלות.

גם שרשור שננעל אפשר לפתוח במקרים מסויימים - ואם תלחצו עליו דווח אני בטוח שהעניין יישקל. אני משער שגם יש משקל למי כותב את ההודעה.
...
איתי,
אתה מדבר על מקרה כללי, ואכן "הייג'ק" בשרשור נחשב ללא מקובל במרבית הפורומים ( בעצם בכולם ).
אבל אני רוצה דווקא לדבר ספציפית על אותו שרשור.
הכותרת שלו היתה "תמונות המערכת של חברי האתר". מכיוון שכולנו אנשים בוגרים ואינטיליגנטים, ברור לחלוטין שהמטרה היא לא לפרסם תמונה ואז לעבור לתמונה של החבר הבא. מן הסתם כל תמונה עם טקסט שמצורף לה מעוררת מעין דיון קטן שהנושאים שלו מגוונים : מה בדיוק עשית בחדר, איך עשית, למה בחרת ב X ולא ב Y ולפעמים גם כמה זה עלה. זאת הדינמיקה שגיל מדבר עליה. מה שקרה זה שבאיזה שהוא שלב כנראה התפתח סוג של ויכוח - אני פספסתי אותו ובדרך כלל אני לא מפספס ויכוחים חבל .. :lol: , לא חשוב, ואז כל ההודעות שלא היו בהם תמונות הועברו לשרשור אחר .. :roll: זה היה פשוט מוזר. זה דיי הרג את השרשור המקורי דרך אגב..

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #14 

Lior_M כתב:

...
איתי,
אתה מדבר על מקרה כללי, ואכן "הייג'ק" בשרשור נחשב ללא מקובל במרבית הפורומים ( בעצם בכולם ).
אבל אני רוצה דווקא לדבר ספציפית על אותו שרשור.
הכותרת שלו היתה "תמונות המערכת של חברי האתר". מכיוון שכולנו אנשים בוגרים ואינטיליגנטים, ברור לחלוטין שהמטרה היא לא לפרסם תמונה ואז לעבור לתמונה של החבר הבא. מן הסתם כל תמונה עם טקסט שמצורף לה מעוררת מעין דיון קטן שהנושאים שלו מגוונים : מה בדיוק עשית בחדר, איך עשית, למה בחרת ב X ולא ב Y ולפעמים גם כמה זה עלה. זאת הדינמיקה שגיל מדבר עליה. מה שקרה זה שבאיזה שהוא שלב כנראה התפתח סוג של ויכוח - אני פספסתי אותו ובדרך כלל אני לא מפספס ויכוחים חבל .. :lol: , לא חשוב, ואז כל ההודעות שלא היו בהם תמונות הועברו לשרשור אחר .. :roll: זה היה פשוט מוזר. זה דיי הרג את השרשור המקורי דרך אגב..

ליאור
...

אני גם פספסתי ...לא יפה :-) הייתי צמוד לפורום אחר "ספונסר" בגלל כל הנושא עם מניית גבעות :-) , אגב שם הרבה יותר קשוחים :?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #15 

טוב - לא מכיר את הסיפור - אז אני קצת מתקשה להגיב כעת...
בגלל זה גם דיברתי בכלליות

שלח תגובה

חזור אל “כללי”