שאלות בקשר לSUNFIRE HRS 8"
סוף סוף התחדשתי בסאב, אחרי התלבטויות וטיולים כמעט בכול הארץ.
יש לי כמה שאלות בקשר לסאב(רובם כנראה יהיו טיפשיות):
1)קבלתי עם הסאב כבל קואקסיאלי אותו חיברתי ליציאה של הרסיבר(איפה שהיה רשום SUBWOOFER) אבל בסאב עצמו יש 4 כניסות\יציאות R AND L לאיזה מהם אני צריך לחבר את הכבל והאם זה משנה בכלל?
2)האם מומלץ לסגור את מהמתג האחורי שלו ON\OFF כאשר המערכת לא בשימוש?
3) כאשר הדלקתי את המערכת(PIONEER 920 ומחשב HTPC) והמצב של הרסיבר היה PURE DIRECT לא שמעתי מוזיקה מהסאב כאשר עברתי למודים אחרים אז הסאב התחיל לעבוד האם פספסתי פה משהוא?
1)קבלתי עם הסאב כבל קואקסיאלי אותו חיברתי ליציאה של הרסיבר(איפה שהיה רשום SUBWOOFER) אבל בסאב עצמו יש 4 כניסות\יציאות R AND L לאיזה מהם אני צריך לחבר את הכבל והאם זה משנה בכלל?
3) כאשר הדלקתי את המערכת(PIONEER 920 ומחשב HTPC) והמצב של הרסיבר היה PURE DIRECT לא שמעתי מוזיקה מהסאב כאשר עברתי למודים אחרים אז הסאב התחיל לעבוד האם פספסתי פה משהוא?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
תתחדש אחלה סאב.Eli_G כתב:סוף סוף התחדשתי בסאב, אחרי התלבטויות וטיולים כמעט בכול הארץ.
3) כאשר הדלקתי את המערכת(PIONEER 920 ומחשב HTPC) והמצב של הרסיבר היה PURE DIRECT לא שמעתי מוזיקה מהסאב כאשר עברתי למודים אחרים אז הסאב התחיל לעבוד האם פספסתי פה משהוא?...
1. חבר לאחת הכניסות לא חשוב לאיזו.
2.אין צורך לסגור את המתג עד כמה שידוע לי הוא עובר למצב השהייה לאחר פרק זמן מסויים שלא מגיע אליו מיידע.
3. לא שמעת מהסאב כי התוכן שהכנסת לרסיבר כנראה לא כלל את ערוץ 0.1 של הסאב. ברגע שהפעלת מצבי DSP שונים הרסיבר מעביר מיידע לסאב גם במידה והמיידע הזה אינו קיים במקור .
1) עקרונית אתה צריך לחבר את הכבל לכניסת Line in או שמאל או ימין. לחילופין אתה יכול לחבר לרסיבר מפצל
של RCA ואז למתוח שני כבלים לשתי הכניסות. זה טוב אך ורק אם עוצמת הסיגנל מהרסיבר נמוכה מדי.
2) ברוב הסאבים יש מצב של stand by בו הסאב "נכבה" כאשר הוא אינו מקבל סיגנל.
3) יש מצב ש pure direct אינו מעביר סאונד לסאב ויש מצב שצריך להגדיר את זה ברסיבר. תלוי.
של RCA ואז למתוח שני כבלים לשתי הכניסות. זה טוב אך ורק אם עוצמת הסיגנל מהרסיבר נמוכה מדי.
2) ברוב הסאבים יש מצב של stand by בו הסאב "נכבה" כאשר הוא אינו מקבל סיגנל.
3) יש מצב ש pure direct אינו מעביר סאונד לסאב ויש מצב שצריך להגדיר את זה ברסיבר. תלוי.
עוד כמה שאלות קטנות:
1) מאחורי הסאב יש לי אופצייה לשחר עם frequency ו הPHASE. האופצייה של התדר ברורה לי אבל איזה תדר מומלץ לבחור?
האופציה של הפאזה לא ברורה לי, אם אפשר להסביר למה הכוונה ולומר גם מה הפאזה המומלצת?
2) מה האופצייה המומלצת לשמוע מוזיקה דרך הרסיבר? PURE DIRECT STEREO ADVANCED SURRUND?
תודה רבה לעונים
1) מאחורי הסאב יש לי אופצייה לשחר עם frequency ו הPHASE. האופצייה של התדר ברורה לי אבל איזה תדר מומלץ לבחור?
האופציה של הפאזה לא ברורה לי, אם אפשר להסביר למה הכוונה ולומר גם מה הפאזה המומלצת?
2) מה האופצייה המומלצת לשמוע מוזיקה דרך הרסיבר? PURE DIRECT STEREO ADVANCED SURRUND?
תודה רבה לעונים
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
במידה ואתה משתמש ברסיבר קולנוע ביתי שניתן להגדיר בו את תדר חיתוך הסאב (כלומר החל מאיזה תדר ומטה הרסיבר שולח לסאב) מומלץ לשים את כפתור התדר בסאב על מקסימום ולתת לרסיבר לטפל בכל היתר (בעזרת מערכת ה R.C שלו).Eli_G כתב:עוד כמה שאלות קטנות:
תודה רבה לעונים...
הפאזה הכוונה שניתן לדאוג שממברנת הסאב תנוע החוצה ופנימה יחד עם יתר ה רמקולים שלך ולא שיהיה מצב שכשהממברנה בסאב יוצאת החוצה אלו שברמקולים האחרים נכנסות פנימה. כשהכל מסונכרן כמו שצריך איכות הבאס אמורה להיות טובה יותר.
כיום , ברסיברים החדשים, מערכת ה R.C אמורה לשלוט על ההגדרה הזו באופן אוטומטי ואין לך צורך להתעסק עם זה.
מנסיוני אני אוהב לשמוע מוזיקה משני רמקולים בלבד וללא התערבות ה DSP של הרסיבר כלומר PURE DIRECT STEREO אבל כל אחד והעדפות שלו. מה שנשמע לך טוב יותר זו ההגדרה הנכונה עבורך.
בהצלחה
עוד שאלה קטנה שקצת קשה לי לתאר את הבעיה אבל אנסה בכול זאת,מקווה שיהיה מובן
.
שמתי לב כאשר אני שומע מוזיקה (בינתיים רק בטראנס) אני שומע את ה"בום" שהסאב מפיק ובאיחור אני שומע מאין הד של הצליל, כלומר אני שומע שתי צלילים כאשר השני הוא הנראה הד של הראשון(זה קורה כשאני מגביר את הסאב חזק יותר וכנראה בתדר מסויים)
האם משהוא מכיר את התופעה?( אני מקווה שהסברתי את עצמי ברור)
האם זה גלים עומדים?
איך אפשר לטפל בבעיה?
שמתי לב כאשר אני שומע מוזיקה (בינתיים רק בטראנס) אני שומע את ה"בום" שהסאב מפיק ובאיחור אני שומע מאין הד של הצליל, כלומר אני שומע שתי צלילים כאשר השני הוא הנראה הד של הראשון(זה קורה כשאני מגביר את הסאב חזק יותר וכנראה בתדר מסויים)
האם משהוא מכיר את התופעה?( אני מקווה שהסברתי את עצמי ברור)
האם זה גלים עומדים?
איך אפשר לטפל בבעיה?