ZENSONIC Z500 מול ה-DVICO TVIX5000
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78897
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
נשאלתי מספר פעמים להצביע על ההבדלים הרבים בינהם, חשבתי לנכון לפתוח שרשור שבו תוכלו לשאול שאלות ושאוכל להבהיר את ההבדלים בין המוצרים השונים.
1. ה-TVIX לא יעיל בחיבור רשת. מי שרוצה לעשות אותו STREAMER מהרשת, מאוד לא מומלץ. ה-Z500 עובד נהדר מהרשת וגם תומך ב-WIFI (אם כי זה פחות חשוב בגלל שזה לא מספיק לנגן HD).
2. מבחינת איכות תמונה, לדעתי הם בסופו של דבר יישרו קו, מכיוון שכרגע יש בעיות עם ה-Z500 עם HDMI, אבל בסה"כ הצ'יפים זהים וזה צריך לעבוד בערך אותו דבר. כרגע ל-DVICO יש יתרון בגלל שה-DVI שלו מאוד יציב ואיכותי.
3. מבחינת חיבוריות לדיסק חיצוני - ה-Z500 עובד טיפה יותר טוב דרך USB2 עם NTFS, אבל שניהם עובדים עם זה לא רע.
4. מבחינת אודיו הם זהים באיכות. ה-Z500 יודע לעשות STREAMING מהרשת (שזה נחמד), הם תומכים באותם פורמטים.
5. מבחינת יציבות ה-TVIX יותר יציב (יש לו פונקצית GOTO שהיתה ב-Z500 בגירסאות תוכנה ישנות יותר אך הוסרה).
6. ה-Z500 כולל ניגון של DVD טיפה יותר טוב, ומסוגל לנגן את זה ישירות מהדיסק עצמו. ה-TVIX מיועד לעבוד מדיסק פנימי.
7. ה-TVIX כולל דיסק מובנה, ה-Z500 דורש חיבור USB.
8. ה-Z500 כולל TRANSPORT של DVD אשר מסוגל לנגן הישר מקובץ צרוב.
בשני המקרים, מדובר על חברות רציניות ומכשירים סה"כ טובים מאוד. שניהם מנגנים את אותם תכנים, לדעתי בסופו של דבר שניהם יתייצבו מבחינת פיצ'רים (מקווה שיוסיפו UP&P ל-DVICO).
המלצה שלי: אם אתם צריכים חיבוריות חזקה לרשת, קחו את ה-Z500. אם אתם רוצים לנגן מדיסק אחד או שניים ולא רוצים רשת, ה-DVICO יותר מתאים.
שאלות?
1. ה-TVIX לא יעיל בחיבור רשת. מי שרוצה לעשות אותו STREAMER מהרשת, מאוד לא מומלץ. ה-Z500 עובד נהדר מהרשת וגם תומך ב-WIFI (אם כי זה פחות חשוב בגלל שזה לא מספיק לנגן HD).
2. מבחינת איכות תמונה, לדעתי הם בסופו של דבר יישרו קו, מכיוון שכרגע יש בעיות עם ה-Z500 עם HDMI, אבל בסה"כ הצ'יפים זהים וזה צריך לעבוד בערך אותו דבר. כרגע ל-DVICO יש יתרון בגלל שה-DVI שלו מאוד יציב ואיכותי.
3. מבחינת חיבוריות לדיסק חיצוני - ה-Z500 עובד טיפה יותר טוב דרך USB2 עם NTFS, אבל שניהם עובדים עם זה לא רע.
4. מבחינת אודיו הם זהים באיכות. ה-Z500 יודע לעשות STREAMING מהרשת (שזה נחמד), הם תומכים באותם פורמטים.
5. מבחינת יציבות ה-TVIX יותר יציב (יש לו פונקצית GOTO שהיתה ב-Z500 בגירסאות תוכנה ישנות יותר אך הוסרה).
6. ה-Z500 כולל ניגון של DVD טיפה יותר טוב, ומסוגל לנגן את זה ישירות מהדיסק עצמו. ה-TVIX מיועד לעבוד מדיסק פנימי.
7. ה-TVIX כולל דיסק מובנה, ה-Z500 דורש חיבור USB.
8. ה-Z500 כולל TRANSPORT של DVD אשר מסוגל לנגן הישר מקובץ צרוב.
בשני המקרים, מדובר על חברות רציניות ומכשירים סה"כ טובים מאוד. שניהם מנגנים את אותם תכנים, לדעתי בסופו של דבר שניהם יתייצבו מבחינת פיצ'רים (מקווה שיוסיפו UP&P ל-DVICO).
המלצה שלי: אם אתם צריכים חיבוריות חזקה לרשת, קחו את ה-Z500. אם אתם רוצים לנגן מדיסק אחד או שניים ולא רוצים רשת, ה-DVICO יותר מתאים.
שאלות?
נערך לאחרונה על ידי oferlaor ב 18/04/2006 16:47, נערך פעם 1 בסך הכל.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46389
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
ענית בדיוק על מה שחשבתי לשאול
אם הם היו יודעים גם לעשות UPSCALING, זה היה מאוד קורץ.
אם הם היו יודעים גם לעשות UPSCALING, זה היה מאוד קורץ.
-
oferlaor
- מנהל

ziv_r,
מי אמר שהם לא יודעים?
הבעיה שכל המכשירים הללו פשוט לא מיועדים להחליף נגן DVD. קח את זה בחשבון ולא תתאכזב. אם תתעקש לראות DVD איתם (בניגוד ל-DIVX או TS), אז זה יכול להיות טיפה מטרד. עלול להיות בעיות עם AUDIO STREAMS, עם SUBTITLES וכו'.
הבעיה היא לא של החברות השונות אלא יותר של SIGMA DESIGNS שמרבית בעיות היציבות נגרמות בגלל באגים שלה.
מי אמר שהם לא יודעים?
הבעיה שכל המכשירים הללו פשוט לא מיועדים להחליף נגן DVD. קח את זה בחשבון ולא תתאכזב. אם תתעקש לראות DVD איתם (בניגוד ל-DIVX או TS), אז זה יכול להיות טיפה מטרד. עלול להיות בעיות עם AUDIO STREAMS, עם SUBTITLES וכו'.
הבעיה היא לא של החברות השונות אלא יותר של SIGMA DESIGNS שמרבית בעיות היציבות נגרמות בגלל באגים שלה.
-
oferlaor
- מנהל

לידיעתכם - סגרתי את התגובות למאמר על ה-DVICO, אתם מוזמנים לשאול את השאלות בשרשור הזה או בשרשור נפרד (הדיון בהמשך המאמר הפך לא רציני).
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35091
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
oferlaor,
אני לא יודע אם ראית את התגובה שלי לעניין חיבור מתאם DVI ל-VGA.
פשוט למקרן שלי - פוג'יטסו - אין כניסת DVI אלא רק קומפוננט ו-VGA.
ככה שהאפשרויות שלי הן חיבור קומפוננט או VGA עם מתאם שיש לי (שבא עם כרטיס המסך)
תודה
גיא
אני לא יודע אם ראית את התגובה שלי לעניין חיבור מתאם DVI ל-VGA.
פשוט למקרן שלי - פוג'יטסו - אין כניסת DVI אלא רק קומפוננט ו-VGA.
ככה שהאפשרויות שלי הן חיבור קומפוננט או VGA עם מתאם שיש לי (שבא עם כרטיס המסך)
תודה
גיא
-
oferlaor
- מנהל

guyezra,
אם כך עדיף לחבר את המכשיר למסך בחיבור קומפוננט. עקרונית צריך חיבור DVI שתומך ב-DVI-A (אנלוגי) ויש מעטים כאלה כיום (בעיקר כרטיסים של מחשב).
אם אתה מתכנן בעתיד לחבר מכשירי HDTV רשמיים אז אתה צריך לפעול במהירות ולחפש (למש בחנות כמו DIGITAL CONNECTION) מכשיר שימיר לך DVI ל-RGBHV (יש כאלה שגם תואמי HDCP, אם הם עדיין למכירה). לא מדובר במכשיר זול, אבל הוא יפתור לך את הבעיה לצמיתות.
אם כך עדיף לחבר את המכשיר למסך בחיבור קומפוננט. עקרונית צריך חיבור DVI שתומך ב-DVI-A (אנלוגי) ויש מעטים כאלה כיום (בעיקר כרטיסים של מחשב).
אם אתה מתכנן בעתיד לחבר מכשירי HDTV רשמיים אז אתה צריך לפעול במהירות ולחפש (למש בחנות כמו DIGITAL CONNECTION) מכשיר שימיר לך DVI ל-RGBHV (יש כאלה שגם תואמי HDCP, אם הם עדיין למכירה). לא מדובר במכשיר זול, אבל הוא יפתור לך את הבעיה לצמיתות.
- crusader
- חבר ותיק

- תגובות: 1952
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
זיו,
מטרת הOPPO היא אחת,לנגן ולעשות UPSCALE לסרטי DVD.
אני לא חושב שיש בכלל מקום ,כמו שעופר אמר להשוות את הOPPO לשני הנגנים,הוא לא מנסה בכלל להתחרות במה שהם מספקים וגם הם לא.
השאלה היא כמו תמיד,מה אתה רואה יותר?
במידה ואתה צופה יותר בתכני DVD שקיום נחשבים לנפוצים ביותר אז אין תחליף כרגע ל OPPO.
במידה ואתה רוצה לשדרג את עצמך לסרטי HD כרגע או בעתיד אלו הם האופציות של הנגנים הללו ואל תשכח כמובן שתמיד יש את האופציה של מחשב טוב.
לגבי שאלתך,מההיכורת שלנו לפי דעתי לך תהיה עדיפות על 5000 היות והוא מבוסס הארד דיסק
מטרת הOPPO היא אחת,לנגן ולעשות UPSCALE לסרטי DVD.
אני לא חושב שיש בכלל מקום ,כמו שעופר אמר להשוות את הOPPO לשני הנגנים,הוא לא מנסה בכלל להתחרות במה שהם מספקים וגם הם לא.
השאלה היא כמו תמיד,מה אתה רואה יותר?
במידה ואתה צופה יותר בתכני DVD שקיום נחשבים לנפוצים ביותר אז אין תחליף כרגע ל OPPO.
במידה ואתה רוצה לשדרג את עצמך לסרטי HD כרגע או בעתיד אלו הם האופציות של הנגנים הללו ואל תשכח כמובן שתמיד יש את האופציה של מחשב טוב.
לגבי שאלתך,מההיכורת שלנו לפי דעתי לך תהיה עדיפות על 5000 היות והוא מבוסס הארד דיסק
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money
-
oferlaor
- מנהל

croc,
אין לו TRANSPORT, כך שאין דרך להכניס את ה-DVD כמו שהוא. אפשר לנגן את ה-VOB אם צריך.
לגבי שאר השאלות, הכל כתוב במאמר (בעמוד הראשי).
אין לו TRANSPORT, כך שאין דרך להכניס את ה-DVD כמו שהוא. אפשר לנגן את ה-VOB אם צריך.
לגבי שאר השאלות, הכל כתוב במאמר (בעמוד הראשי).
-
oferlaor
- מנהל

Sanchez,
איזה מפרסמים בדיוק? ראית פרסומת עדיין? ידעתי שזה יגיע, שאנשים יתלוננו על דברים שלא ממש מתרחשים חחח
אני די מאוכזב שיש לך אמונה כ"כ קטנה בנו ולכן לא היה לך אפילו ספק שבספקות שאנחנו ניתנים להשפעה מהסוג הזה. טוב, נו, למדנו
מרבית ההודעות על המכשיר לא היו רלוונטיות וכמו כן, התגובות על המאמרים אינם מיועדים לדיונים מתוחכמים. לכן פתחתי את השרשור הזה. אני שוקל לבטל לחלוטין את ההערות על מאמרים, כי זה פשוט הופך לזירת איגרוף - אם כבר - אז עדיף שזה יתבצע כאן בפורומים באופן נורמאלי.
בכל מקרה, מה בדיוק נמחק שהרגיז אותך כל כך?
איזה מפרסמים בדיוק? ראית פרסומת עדיין? ידעתי שזה יגיע, שאנשים יתלוננו על דברים שלא ממש מתרחשים חחח
אני די מאוכזב שיש לך אמונה כ"כ קטנה בנו ולכן לא היה לך אפילו ספק שבספקות שאנחנו ניתנים להשפעה מהסוג הזה. טוב, נו, למדנו
מרבית ההודעות על המכשיר לא היו רלוונטיות וכמו כן, התגובות על המאמרים אינם מיועדים לדיונים מתוחכמים. לכן פתחתי את השרשור הזה. אני שוקל לבטל לחלוטין את ההערות על מאמרים, כי זה פשוט הופך לזירת איגרוף - אם כבר - אז עדיף שזה יתבצע כאן בפורומים באופן נורמאלי.
בכל מקרה, מה בדיוק נמחק שהרגיז אותך כל כך?
- Sanchez
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 563
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 3 פעמים
מה שנמחק, זה הקונטרה שלי עם מחיר EBAY.
יש לי שאלה ברשותך...
אם אתה מבצע ביקורת על המכשיר, בסיום רושם שיהיה מבצע עליו ותיכף בהודעה מעל מופיע ה"מבצע"- איך בדיוק קוראים לדבר הזה ?
אני קורא לזה- פרסומת !!!
אתם יכולים לקרוא לזה איך שאתם רוצים...
יש לי שאלה ברשותך...
אם אתה מבצע ביקורת על המכשיר, בסיום רושם שיהיה מבצע עליו ותיכף בהודעה מעל מופיע ה"מבצע"- איך בדיוק קוראים לדבר הזה ?
אני קורא לזה- פרסומת !!!
אתם יכולים לקרוא לזה איך שאתם רוצים...
-
oferlaor
- מנהל

sanchez,
החזרתי את התגובות, רק הרלוונטיות, למוצר.
לגבי מבצע למכשירים כאלה מיד אחרי ביקורת, אנחנו בד"כ אלה שמבקשים לעשות את זה כי חשבתי שזה טוב לנסות ולארגן לאנשים מחירים טובים.
עבור פרסומת, אני מניח שהיינו צריכים לקבל משהו, לא? המבצעים הללו אינם בתשלום ואנחנו לא מקבלים עליהם כלום (לא בכדי לפרסם אותם, לא % מהרווחים או מהמכירות ולא כל תמורה אחרת). שאלתי בעבר אם יש עניין לבטל את נושא המבצעים, אבל כמדומני שמרבית החברים באתר ביקשו שלא לעשות זאת (כנגד דעתי, אגב, אני כבר די לא סובל את המבצעים הללו).
כפי שצפיתי, פרסום מחירים גורם בעיקר לבאלגן ולכן זה יפסק.
כמו כן, חשוב לציין שהאתר הוא פרטי ולא ציבורי. אנחנו מחליטים מה החוקים כאן, אם מישהו מרגיש שסותמים לו את הפה ושאנחנו מסחריים, לא רציניים, לא מקצועיים או כל טענה ומענה אחרת אז... הוא מוזמן לפתוח על כך שרשור חחח...
החזרתי את התגובות, רק הרלוונטיות, למוצר.
לגבי מבצע למכשירים כאלה מיד אחרי ביקורת, אנחנו בד"כ אלה שמבקשים לעשות את זה כי חשבתי שזה טוב לנסות ולארגן לאנשים מחירים טובים.
עבור פרסומת, אני מניח שהיינו צריכים לקבל משהו, לא? המבצעים הללו אינם בתשלום ואנחנו לא מקבלים עליהם כלום (לא בכדי לפרסם אותם, לא % מהרווחים או מהמכירות ולא כל תמורה אחרת). שאלתי בעבר אם יש עניין לבטל את נושא המבצעים, אבל כמדומני שמרבית החברים באתר ביקשו שלא לעשות זאת (כנגד דעתי, אגב, אני כבר די לא סובל את המבצעים הללו).
כפי שצפיתי, פרסום מחירים גורם בעיקר לבאלגן ולכן זה יפסק.
כמו כן, חשוב לציין שהאתר הוא פרטי ולא ציבורי. אנחנו מחליטים מה החוקים כאן, אם מישהו מרגיש שסותמים לו את הפה ושאנחנו מסחריים, לא רציניים, לא מקצועיים או כל טענה ומענה אחרת אז... הוא מוזמן לפתוח על כך שרשור חחח...
-
oferlaor
- מנהל

הי croc,
קרא את המאמר מחדש, הרי כמה קטעים שפספסת:
קרא את המאמר מחדש, הרי כמה קטעים שפספסת:
יש עוד בנושא.למכשיר שלושה חיבור USB, חיבור USB מסוג B (קליינט של USB) ושני חיבורי HOST. החיבור הראשון מאפשר חיבור של המכשיר הישר למחשב, מה שהופך את הדיסק הקשיח ששוכן בתוכו לדיסק נייד. מצאתי את עצמי מייחל שיוסיפו למכשיר ידית קטנה, מה שהיה הופך אותו לשרת דיסק נייד נוח במיוחד. מהירות החיבור לדיסק תואמת חיבורי דיסקים חיצוניים אחרים, ולא ראיתי בעיות מיוחדות עם חיבור זה, שהוא נוח למדי. חשוב לציין שכאשר המכשיר משרת את חיבור ה-USB, לא ניתן לתפעל את המכשיר לדברים אחרים, וזה טיפה חבל.
בנוסף, המכשיר מספק שתי כניסות USB2 מסוג HOST. הדבר מאפשר למכשיר לקבל כניסות של דיסקים חיצוניים נוספים, מה שמאפשר לו אפקטיבית לשרת יותר מאשר TERABYTE אחד, תוך שימוש בשלושה דיסקים של 500GB, למשל....
-
oferlaor
- מנהל

אם הציטוט למעלה לא עונה לשאלה, אז אני לא בטוח שאני מבין את השאלה...
אפשר לחבר את המכשיר למחשב ואז להעתיק לדיסק הפנימי שלו תוכן.
אפשר לחבר אותו לדיסק חיצוני ואז לנגן את התכנים.
אם תחבר לו דיסק חיצוני ב-USB ותחבר אותו למחשב, אתה תראה במחשב רק את הדיסק הפנימי שלו, לא את הדיסק שמחובר אליו.
המכשיר לא יודע להעתיק תכנים מדיסק אחד פנימה או החוצה לדיסק אחר. אני מניח שהם היו יכולים להוסיף את זה לתוכנה, אם היו רוצים.
עניתי על השאלה?
אפשר לחבר את המכשיר למחשב ואז להעתיק לדיסק הפנימי שלו תוכן.
אפשר לחבר אותו לדיסק חיצוני ואז לנגן את התכנים.
אם תחבר לו דיסק חיצוני ב-USB ותחבר אותו למחשב, אתה תראה במחשב רק את הדיסק הפנימי שלו, לא את הדיסק שמחובר אליו.
המכשיר לא יודע להעתיק תכנים מדיסק אחד פנימה או החוצה לדיסק אחר. אני מניח שהם היו יכולים להוסיף את זה לתוכנה, אם היו רוצים.
עניתי על השאלה?
oferlaor כתב:...אני שוקל לבטל לחלוטין את ההערות על מאמרים......
ויפה שעה אחת קודם
ולעניינו,
לא הבנתי האם יש למכשיר יכולות UPSCALING. כלומר האם הוא יודע להוציא 720P מ-TS שהוא 480I? ובאיזו איכות? או שעדיף לחברו ל-DVDO לצורך זה?
ד"א
מכשיר מאוד מעניין וסקירה מצויינת.
-
oferlaor
- מנהל

eladdo,
לכל המכשירים מהסוג הזה יש את היכולת להוציא 1080i עבור תוכן 480i או אפילו 720P וההיפך!
לגבי עיבוד תמונה, תלוי במסך שלך. לא הרגשתי שיפור "מטורף" בחיבור HD למסך פלאזמה טוב (פנסוניק או NEC, למשל) לעומת חיבור דרך פרוססור.
יש שיפור, אבל של 10%, לא הרבה יותר מזה. אני מחבר את זה דרך המעבד פשוט בשל נוחות.
לכל המכשירים מהסוג הזה יש את היכולת להוציא 1080i עבור תוכן 480i או אפילו 720P וההיפך!
לגבי עיבוד תמונה, תלוי במסך שלך. לא הרגשתי שיפור "מטורף" בחיבור HD למסך פלאזמה טוב (פנסוניק או NEC, למשל) לעומת חיבור דרך פרוססור.
יש שיפור, אבל של 10%, לא הרבה יותר מזה. אני מחבר את זה דרך המעבד פשוט בשל נוחות.