בניית קולנוע ביתי בעזרת מחשב ומכשירים שקיימים בבית.

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
rimo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם. חדש בפורום!
הנושא שלי הוא גם כללי וגם ספיציפי. אני רוצה לראות סרטים באיכות גבוה שתכלול סאונד היקפי ותמונה חדה. אבל עם סוגים שונים של נגנים חיצוניים לא רוצה להיתעסק אלה הכל יהיה דרך המחשב בפורמט MKV. בנתיים המחשב עובד על כרטיסי קול ומסך מובנים. לוח אם של MSI כוללת יציאת HDMI שדרכה חיברתי את המסך 32 אינץ. אפשר להגיד שעם תמונה הכל בסדר. הורדתי כמה סרטי MKV והרצתי אותם דרך נגן VLC איכות ניראת לי טובה מאוד. כרטיס קול המובנה בעל אופציה לחיבור 7.1 או 5.1 זאת אומרת יציאה לזוג רמקולים קדמיים, יציאה לזוג רמקולים אחוריים, יציאה לזוג רמקולים צדדיים ויציאה לסאב וסנטר (הגב זה הגיוני)?
הבעיה היא כמובן הסאונד שתמיד מצריך יותר השקעה גם כספית וגם פיזית.
מה יש לי בבית.
מגבר 2 ערוצים של MARANTZ SR4320 שיכול לעבוד כ 4 ערוצים גם. יחסית חזק וטוב.
רמקולים ריצפתיים באיכות גבוה של חברת אופרה
יש גם סאב וופר אקטיבי בגודל 10 אינץ' של פולק אודיו. לא מאלה שחלמתי. אבל זה מה יש.
השאלה מה כדאי להוסיף: רמקולים אחוריים, מגבר נוסף, רמקול סנטר...?
הכוונה היא לחבר רמקולים קיימים למגבר הקיים ובסאב להשתמש כמו שהוא כי מוגבר אקטיבית. ורמקולים אחוריים להגביר בעזרת המגבר גם. נשארת השאלה עם הסנטר. איך להגביר אותו?
ואיך לחבר את כל העסק. העם זה יעבוד?
החדר הוא לא גדול מקיר הספה לקיר של טלוויזיה 3 מטר בערך. האם יש טעם בכלל להיתעסק עם רמקולים אחריים?
הם חייבים ליהיות ממש מאחורי הצופה בסרט?
תודה לכולם.

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2799
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #2 

אתה יכול,
אני ביצעתי את זה בעבר:
אתה מחבר את הרסיבר הדו ערוצי בכרטיס הקול, כ- output לזוג הרמקולים הקידמיים.
אתה מחבר רסיבר דו ערוצי נוסף באותה הצורה לרמקולים האחוריים.
את הסנטר והסאב, חבר ישירות למחשב, בהנחה שהם מוגברים.

תאזן את הערוצים פעם אחת, לשביעות רצונך, וזהו.
חבר את הרסיברים כך שאחד (מי שתחליט) יוזן בחשמל מהשני. כך כשתיסגור בשלט אחד, גם השני יכבה.

מעתה לצורך שליטה בווליום, עשה שימוש רק בשלט של המחשב.

אגב, במידה ותרצה, יש לי סנטר מוגבר של bose + החיווט הנדרש מהמחשב לרסיברים, במחיר מצחיק (שלח הודעה).

בהצלחה.
מוצרים חדשים בהזדמנות!
https://cutt.ly/xl459TY

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”