טלביזיה פלזמה 50" HD

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
mony פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 53
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
אני חדש בפורום ומתעניין לשמוע חוות דעת על פלזמה איכות טובה ( 30,000+-)
מתלבט בין פיליפס 50pf9967 או סמסונג ps50p5h , כמעט רכשתי פיליפס אך אין בה PIP ,zoom.
אשמח לקרוא חוות דעת והסברים למה PIP לא עובד בדיגיטלי
תודה וחג שמח.
מוני

mony פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #2 

Helppppp

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #3 

ניסית פנסוניק PHD8? או פיוניר 506?

בפנסוניק VS30 עבד לי ה- PIP בדיגיטלי, בפיוניר לא ניסיתי.
HiFiMusic IL

mony פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

תודה על התשובה אך האם ישנו מישהו שיכול להרחיב לגבי הדגמים ששאלתי ?

lito
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1129

שליחה #5 

mony כתב:תודה על התשובה אך האם ישנו מישהו שיכול להרחיב לגבי הדגמים ששאלתי ?
...
רוב האנשים קונים 42" HD לכן אין הרבה תגובות. ובד"כ 50" קונים PIONEER ו PANASONIC. תחפש ביקורות באינטרנט.

michaels
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 379

שליחה #6 

הי

אני רכשתי את הפיוניר 506 ומאד מרוצה. לגבי PIP לא התעניינתי מכיוון שהתכונה לא חשובה בעיני. לטעמי הדרך הטובה ביותר להחליט היא ללכת לחנות ולהשוות את התמונה המתקבלת בין המסכים (חשוב להשוות לפי סוג התוכן בו אתה צופה הכי הרבה). כמו-כן לדעתי במסכי פלזמה של 50 ומעלה כדי ללכת על הטוב ביותר (פיוניר או פאנסוניק) כי איכות עיבוד התמונה היא קריטית (במיוחד עבור צפייה בטלוויזיה).
אני הלכתי על הפיוניר מכיוון שאיכות התמונה עבור שידורי טלוויזיה (חשוב מאד עבורי) היא מצוינת וגם המסך יפה מאד (לפנאסוניק יש מראה של פנל תעשייתי).
לסיכום:
1. תחליט אלו תכונות חשובות עבורך.
2. חפש ביקורות באינטרנט על המסכים השונים.
3. לך לחנות מקצועית ותבחן את המסכים השונים ע"פ החומר בו אתה צופה.

בתקציב שלך ניתן ללכת על הטוב ביותר.

בהצלחה.

vineto
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21

PIONEER 506

שליחה #7 

גם אני הלכתי על הפיוניר 506 והיא מעולה אני מאוד שבע רצון ממנה עד כה בהשוואה למסכים אחרים שראיתי ולאחר שהפכתי את הפורום בשאלות.
הדבר החשוב לא פחות מהתמונה הוא המרחק שממנו אתה צופה במסך 50 אם המרחק הוא פחות מ-4 מטר הרי שחבל על הזמן, אתה תתאכזב. לכן בדורק היטב את הפרמטר הזה.

vineto
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

טיונר

שליחה #8 

אגב עוד דבר שהוא בעיני לא פחות חשוב זה הטיונר שנלווה למסך הפיוניר. דבר זה מאפשר לך להיות צמוד עם הטיונר לכל שאר המכשירים ולהוביל רק כבל אחד מהטיונר למסך ולא להסתרבל עם כל הכבלים.

crusader
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1952
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #9 

vineto,
תיקון קטן זה לא טיונר אלא מדיה רסיבר.
בנוסף לשאלתך mony,
ה506 מצוידת באופציה הזו רק שים לב איזה דגם אתה בודק,ישנם כמה דגמים כאשר בכל דגם מה שמשתנה זה המדיה רסיבר עם פונקציות שונות אבל זו לא סטיה דראסטית,בעיקרון המסך הוא אותו מסך בכל הדגמים.
מצטרף לקודמי ה 506 מדהימה מומלץ לבדוק בהשוואה לשאר.
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money

michaels
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

ה- 506 מגיעה רק עם מדיה רסיבר כאשר ישנם שני דגמים שההבדל ביניהם הוא סוגי הכניסות. המדיה רסיבר היה גם אחת מהסיבות שלקחתי את ה-506 . זה מאד נוח, מפשט את ההתקנה (רק 2 כבלים, במיוחד בהתקנות מיוחדות) ומפשט חיבורים עתידיים למסך.

vineto
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

טיונר

שליחה #11 

תודה, קיבלתי את ההערה וההארה. פשוט המתקין קרא לזה טיונר. אבל אני כל הזמן לומד . תודה עבור התקון

mony פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

תודה על כל העצות.
קיבלתח וראיתי המון המלצות על ה פיוניר 506 (אבל המחיר !!!)
בכל אופן כמה שאלות
1. לפיוניר יש יחס של 1:4000 קימים דגמים שהיחס הוא 1:10000 האם זה משנה ??
2. האם צריבת המסך קורת הרבה ומיד , אני צופה בתחנות בהם יש כתוביות, לוגו של התחנה וכאשר יש צריבה האם זה פוגע בצפיה ??
3. ראיתי בחנות את הפיוניר עם YES וספורט 5 כדורגל - נראה רע !!
4. ראיתי שלחלק מהמסכים יש מאוורר ולחלקן אין האם זה מרמז למודל ישן (אם אני לא טועה גם לפיוניר יש) ?
5. לאור האמור לעיל האם שווה להשקיע על פיוניר עוד 10,000 ש"ח עם בסופו של דבר בסמסונג או NEC אקבל את אותן בעיות אולי שווה לקנות LCD 45 של SHARP
אשמח לשמוע תגובות, תודה מוני

אריאל
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 347

שליחה #13 

לי יש פיוניר 506XDE
הדגם הכי יקר שיש היום בקרב הפלזמות וגם הכי משוכלל -אני מאד מרוצה
תיגש לחנות קולנוע ביתי ותתבונן בהשוואה לאחרות ותבין
בהצלחה תתחדש

mony פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

אריאל תודה ובכל אופן מה עם הצריבות האם זה כזה נורא ??

שחרץ
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22

שאלה לגבי ה-506XDE

שליחה #15 

אריאל אני מנצל את ההזדמנות לשאול בעלים מרוצה של ה-506XDE כמה שאלות, ברשותך.
אני בעצמי בחיפוש אחרי Ultimate 50" HD.
דברים טריוויאלים בהתחלה: יש לה דיסקריט און/אוף בשלט? יש לה דיסקריט source change? אני פריק של שלט אחד ששולט בהכל ובמסך הנוכחי שלי הייתי צריך לעשות מקרו כורדי (בלי לפגוע באף אחד משם כמובן :) ) כדי להדליק / לכבות בוודאות בלי לדעת מה מצב הפתיחה - ושינוי ה-source בכלל נוראיים.

אתה יכול לתאר קצת את החוויה שלך מהמסך? מרחק צפיה שממנו אתה מרוצה? האם יש משהו שבכל זאת מפריע לך במסך? משהו שהפתיע אותך לטובה?

Mony - אשמח לבדוק את האפשרות של קניה ביחד מאותה חנות / סוחר לצורך הנחה (הם בטח לא מוכרים את המסכים האלה כל יום, אז שניים במכה יכול להוריד מחירים).

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #16 

אריאל, האם אתה מחבר מחשב HTPC בכניסת ה- HDMI?
HiFiMusic IL

אריאל
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 347

שליחה #17 

הייתי מחוברבHDMI משך מס חודשים לHD1 דרך הממיר של HOT עד שהם עברו לשדר בMPEG4 ובעמדת לויין אחרת ונגמרה החגיגה
כעת אני ממתין להגעת מכשירי HD DVD לארץ או BD וסביר להניח שאהיה בין הראשונים לרכוש מכשיר כזה
סרטים ניתן להזמין באמזון ודומיו
אין לי זמן להתעסק עם HTPC
אני מחובר דרךHOT MAGIC ורואים מצוין
אני נוהג להסתכל במסך במרחק 3מטר ורואים מצוין במיוחד סרטיDVD או ערוץ 10
לא נתקלתי עד כה בתופעות צריבה משמעותיות ואני גם לא נזהר במיוחד
תקנו ותהנו

keyser
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15223
שם מלא: מני דהן
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 264 פעמים

שליחה #18 

mony כתב:תודה על כל העצות.
קיבלתח וראיתי המון המלצות על ה פיוניר 506 (אבל המחיר !!!)
בכל אופן כמה שאלות
1. לפיוניר יש יחס של 1:4000 קימים דגמים שהיחס הוא 1:10000 האם זה משנה ??
2. האם צריבת המסך קורת הרבה ומיד , אני צופה בתחנות בהם יש כתוביות, לוגו של התחנה וכאשר יש צריבה האם זה פוגע בצפיה ??
3. ראיתי בחנות את הפיוניר עם YES וספורט 5 כדורגל - נראה רע !!
4. ראיתי שלחלק מהמסכים יש מאוורר ולחלקן אין האם זה מרמז למודל ישן (אם אני לא טועה גם לפיוניר יש) ?
5. לאור האמור לעיל האם שווה להשקיע על פיוניר עוד 10,000 ש"ח עם בסופו של דבר בסמסונג או NEC אקבל את אותן בעיות אולי שווה לקנות LCD 45 של SHARP
...
1. לא תמיד מדידת הקונטרסט היא מדידה אמינה, הרבה חברות מודדות בשיטות שונות ומשונות. הקונטרסט חשוב מאוד! אבל אסור שיהווה כשיקול שקובע.
2. בפלזמה בסכומים האלה לא תהיה לך בעיית צריבה. כיום הן משופעות בהגנות. (לפחות לא אמורה להיות בעיה :wink: )
3. לא רוצה/אסור לי להגיד את מה שאני רוצה, אבל ייתכן מאוד שלא בכל חנות אתה תראה זוועה...
4. לווא דווקא.
5. צר לי אבל כאן אני כבר מפחד שאם אענה ימחקו את כל התשובה שלי אליך בשל ניגוד אינטרסים... אז כאן אניח לכל השאר לענות לך.
בהצלחה!

michaels
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

Mony

גם ב-506 קיימת סכנת צריבה ביחוד ב-100 השעות הראשונות לשימוש. לכן יש לבצע הרצה (כיוון לקונטרסט נמוך - 20%) ב- 100 השעות הראשונות או לחילופין להריץ את המצגת שמסופקת באתר למשך ~8 שעות. ב-506 לא מצאתי שום מנגנון הגנה לכן אני מניח שזו בעיה כללית לכל המסכים. בכל מקרה בהתחלה יש להימנע מצפייה ממושכת (מעל שעתיים) בערוצים שמקרינים לוגו אטום וחזק (למשל ערוצי הילדים). אני אישית חטפתי צריבה של לוגו אך לאחר זמן מה זה די נעלם ובכל מקרה זה נראה רק כאשר ישנה תמונה אחידה בצבע מאד בהיר אז לא צריך להכנס להיסטריה.
בקשר לאיכות התמונה בערוצי טלוויזיה - זה מאד תלוי באיכות התוכן המשודר. ערוץ 10 נראה ממש מצויין אך לחילופין ערוץ כמו נאשיונל ג'אוגרפיק או A1 נראה רע מאד. אך בכל מקרה אני אישית מאד נהנה מהמסך. היו לי התלבטויות דומות לשלך, אך בפעמים בהם צפיתי בפיוניר בהשוואה למסכים של NEC או SAMSUNG הפיוניר היתה עדיפה לטעמי ושווה את המחיר (ההפרש במחיר ביחס למסכים מאותה ליגה הוא לא כל כך גדול).
LCD של שארפ נמכר במחיר הרבה יותר גבוה מהפיוניר ואתה מקבל בתמורה מסך יותר קטן שמציג טלוויזיה באיכות יותר נמוכה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78920
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #20 

keyser,

1. מסכים ב-100%, בגלל זה אנחנו מודדים את הקונרסט באתר בנפרד ממה שהאחרים מודדים. מקווה שנוכל לתת אומדן טוב.

2. לא בהכרח מדוייק. מסכי HDTV (במיוחד מסכי 50") עדיין רגישים לצריבה ברמות שונות. מההתרשמות שלי, פנסוניק הן הכי פחות רגישות (בגלל מערכת ההגנה שלהן).

3. אנחנו תמיד אומרים שצריך לקחת בחשבון שבחנויות מסויימות, לא בהכרח המסך הכי טוב יראה הכי טוב... צריך לבדוק שכל המסכים מחוברים באופן אידאלי (RGBcsV עבור יס או הוט, ו-HDMI לנגן DVD) למקור! לוודא ולשאול לגבי כיול, ולא להסתפק בצפיה רק בחומר HDTV.

לגבי ניגוד עניינים, ברור לי שיש לך המון מה לומר ולהוסיף, אבל לצערינו אנחנו עדיין רואים יותר יתרונות מחסרונות במניעה של עוסקים בתחום מלהביע את דעתם באופן חופשי באתר. ברור שאנחנו מאבדים כך דעות נוספות, אך מכיוון שאנחנו לא רואים בדעה כזו דעה אובייקטיבית, אנחנו מתירים לעוסקים בתחום רק להוסיף נתונים טכנים, או עובדתיים ולא דעות. סה"כ אני מרגיש שזה תורם לאתר ולא גורע ממנו.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”