רכישה ב-אי ביי,האם כדאי?
קניה ב-אי ביי.
היי,לדוגמא מוצע למכירה אקאי am 2800 ,אינטגרייטד,עדיין אין הצעות עליו,אני סבור שיגיע לתג מחיר של 250 דולר,בערך, השני זה סאנסוי 7000 g ,המחיר הוא 290 דולר, עכשיו...מה החישובים התועלתיים..כמו מיסוי..משלוח אני מניח שיש עוד ......sergeit כתב:יכולה להיות כדאית או לא כדאית, תלוי מה ואיך רוכשים.
תן יותר פרטים - אוכל לפרט יותר...
במקרה הזה אני לא הייתי הולך לאי-ביי. קודם כל המגברים האלה עם כל הכבוד ליצרנים המכובדים זה לא משהו מיוחד ויוצא דופן שאי-אפשר לרכוש גם בארץ באותה רמת המחיר (אם לא הדגם הזה אז משהו דומה מאוד).
שנית – בקניית מגבר שמשקלו כ15-20- קילו יש לשלם משלוח שיכול להגיע לאותם 200-300 דולר. וכאשר משקל יותר מ- 20 קילו מחיר משלוח יהיה הרבה יותר – כי אז זה לא דואר ישראל אלא UPS וכאלה.
בקניית מוצר גדול כמו מגבר אתה ב- 95 % נופל על המסים ורוב הסיכוים שתצתרך לנסוע ליד אליהו לשחרר את המשלוח מהמכס ( זה יכול לקרות גם אם המוכר יצהיר מחיר נמוך – אגב ממש לא כולם מסכימים לזה)
בדרך כלל זה נגמר בתשלום מע"מ, אם אתה משכנע את פקיד המכס שאתה אספן של ציוד ישן, אבל הם יכולים לדרוש גם תשלום מס נוסף. צריך גם לקחת בחשבון שהמוצר הוא לא 100% ודורש טיפול, וגם סיכוי לא קטן שהוא ייפגע בדרך (רוצה ביטוח >>> שלם עוד)
המסקנה היא – אפשר לקנות מוצר גדול באי-ביי רק אם אין מצב שתמצא אותו בלוחות בארץ, ואתה חייב אותו ורק אותו. דברים קטנים – זה סיפור אחר
שנית – בקניית מגבר שמשקלו כ15-20- קילו יש לשלם משלוח שיכול להגיע לאותם 200-300 דולר. וכאשר משקל יותר מ- 20 קילו מחיר משלוח יהיה הרבה יותר – כי אז זה לא דואר ישראל אלא UPS וכאלה.
בקניית מוצר גדול כמו מגבר אתה ב- 95 % נופל על המסים ורוב הסיכוים שתצתרך לנסוע ליד אליהו לשחרר את המשלוח מהמכס ( זה יכול לקרות גם אם המוכר יצהיר מחיר נמוך – אגב ממש לא כולם מסכימים לזה)
בדרך כלל זה נגמר בתשלום מע"מ, אם אתה משכנע את פקיד המכס שאתה אספן של ציוד ישן, אבל הם יכולים לדרוש גם תשלום מס נוסף. צריך גם לקחת בחשבון שהמוצר הוא לא 100% ודורש טיפול, וגם סיכוי לא קטן שהוא ייפגע בדרך (רוצה ביטוח >>> שלם עוד)
המסקנה היא – אפשר לקנות מוצר גדול באי-ביי רק אם אין מצב שתמצא אותו בלוחות בארץ, ואתה חייב אותו ורק אותו. דברים קטנים – זה סיפור אחר
נערך לאחרונה על ידי sergeit ב 14/09/2010 19:14, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
גם אני לא הייתי רוכש מוצר גדול וכבד כמו מגבר וינטאג' באיביי..רק ההובלה של מוצר כבד כזה תהיה שחיטה,אפילו שהמבחר שיש שם מוציא לי את העיניים..
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
היי
dragon כתב:כמעט כל הטכניקסים הם בעלי פנל כסף... אתה רוצה דווקא מ-ebay או בכלל?[/ uote]
שלום..בהחלט לא מ אי ביי, רק מפה. נ.ב ...מה דעתך על רכישה ברדיו הכוכב ב-ת'א? רק כדי לסבר את אוזנך,מצאתי זמנית פיוניר סביר שעושה את העבודה יחד עם הסניו. הם ישמשו לגיבוי..עכשיו צריך ממש אחד טוב.
תודות..דין
...
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
מהנסיון שלי בקניה מאיביי גרמניה משלוח חבילה עד 20 קילו עלה לי 65 יורו.
החבילה הגיעה ללא כל בעיה, שלמה ותקינה תוך כ 3 שבועות. לארץ היא הגיעה תוך כשבוע, ולמכס לקח עוד כשבועיים לשחרר אותה.
בכל מקרה, החבילה מבוטחת גם דרך איביי וגם דרך פייפאל כך שאין סיבה לדאגה.
החבילה הגיעה ללא כל בעיה, שלמה ותקינה תוך כ 3 שבועות. לארץ היא הגיעה תוך כשבוע, ולמכס לקח עוד כשבועיים לשחרר אותה.
בכל מקרה, החבילה מבוטחת גם דרך איביי וגם דרך פייפאל כך שאין סיבה לדאגה.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא