MACAP מאברהמי או K3 מקפה רות?
זו השאלה?!
אני מניח שכל אחת מהן תשרת אותי נאמנה בשנים הקרובות...
אני לא אוהב את חוסר הסיפרור (עובי הטחינה ב- K3). לא בדקתי אם אצל אברהמי המטחנה היא עם doser, ואם כן, האם הוא מאפשר טחינה למנה בודדת. לא הצלחתי למצוא השוואה אמיתית באינטרנט (ראש בראש כהילכתו).
הלב הולך עם ה- K3, אבל אני עדיין מעוניין לשמוע תובנות.
אני מניח שכל אחת מהן תשרת אותי נאמנה בשנים הקרובות...
אני לא אוהב את חוסר הסיפרור (עובי הטחינה ב- K3). לא בדקתי אם אצל אברהמי המטחנה היא עם doser, ואם כן, האם הוא מאפשר טחינה למנה בודדת. לא הצלחתי למצוא השוואה אמיתית באינטרנט (ראש בראש כהילכתו).
הלב הולך עם ה- K3, אבל אני עדיין מעוניין לשמוע תובנות.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אני יודע, השאלה אם ממש עשית השוואה - אפילו ברמה ההפעלתית, כי קשה לי להאמין שבמבחן טעימה עיוור ניתן יהיה לעמוד על ההבדלים.דבוטאנט כתב:אני בחרתי K3.
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... sc&start=0...
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
לא עשיתי מבחן - פשוט לא רציתי מחלק מנות ולא טיימרים דיגיטלים וכאלה
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
בחר ב K3 ללא היסוס, היא מטחנה מעולה שכמעט ולא מוציאה גושים, בנויה היטב מחומרים מעולים ותחזיק מעמד שנים רבות.
לגבי ה MACAP יש לטעמי 2 חסרונות:
1. יש לה דוזר שדיי מטריד בשימוש ביתי (מניסיון), יש להשקיע בכל סשן של קפה 2 דק' בניקוי הדוזר משאריות הקפה וגם מתבזבז קפה כי קשה לקלוע לכמות המדויקת בניגוד למטחנת דוזרלסס שטוחנת ישירות ל PF.
2. ה MACAP לטעמי מעט פלסטיקית ועושה רושם פחות עמיד מה K3.
דבר נוסף, ה MACAP שמוכר אברהמי היא מעין גרסת OEM והייתי כבר מעדיף לרכוש מיבואן רשמי של MACAP שהוא קפה ג'ו שהמשרדים שלהם נמצאים באיזור התעשיה בחולון ויש להם גם מעבדת שירות מסודרת עם חלפים מקוריים וכו' ...
מסקנה: קח את ה K3 מרוני.
1. יש לה דוזר שדיי מטריד בשימוש ביתי (מניסיון), יש להשקיע בכל סשן של קפה 2 דק' בניקוי הדוזר משאריות הקפה וגם מתבזבז קפה כי קשה לקלוע לכמות המדויקת בניגוד למטחנת דוזרלסס שטוחנת ישירות ל PF.
דבר נוסף, ה MACAP שמוכר אברהמי היא מעין גרסת OEM והייתי כבר מעדיף לרכוש מיבואן רשמי של MACAP שהוא קפה ג'ו שהמשרדים שלהם נמצאים באיזור התעשיה בחולון ויש להם גם מעבדת שירות מסודרת עם חלפים מקוריים וכו' ...
מסקנה: קח את ה K3 מרוני.
תשובה כלבבי!כפיר_ש כתב:בחר ב K3 ללא היסוס, היא מטחנה מעולה שכמעט ולא מוציאה גושים, בנויה היטב מחומרים מעולים ותחזיק מעמד שנים רבות.
מסקנה: קח את ה K3 מרוני....
זה נכון שהוא עובד רק עם מזומן?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
כפיר, אני לא כ"כ מסכים לגבי זה שהמאקאפ פלסטיקית.
האמת שלדעתי זה בדיוק להיפך - המאקאפ היא מוצקה מאוד, מרגישה מאוד מאסיבית ביד ונראית הרבה יותר כמו מאצר מיני מאשר ה-K3.
דווקא ה-K3 היא מאוד פלסטיקית. אחד הדברים שלא אהבתי הוא הפלסטיק שמקיף את הסכין העליונה, שהוא לא סגור יפה מסביב למטחנה - סתם ענין אסתטי, אבל במאקאפ זה לא קורה.
לגבי מאקאפ או K3 - אני חושב שזו שאלה קשה והאמת שאין תשובה אחת ברורה.
לטעמי דרך הכיוון של עובי הטחינה ב-K3 (וגם הכל המאצרים למיניהן) היא מאוד לא נוחה. אין שום מצב שאתה יכול להזיז את ההברגה הקשה הזו במילימטר בודד, וזה לפעמים חשוב, במיוחד כשהתערובת הולכת ומזקינה לך במטחנה.
בנקודה הזו המאקאפ עם הבורג מנצחת בהליכה את ה-K3 (וגם את המאצר).
דוזר לא בא בחשבון לדעתי. דוזר בשימוש ביתי זה 90% ניג'וס בשביל 10% שיפור בפיזור הטחינה. פשוט לא רלוונטי ומעיק מאוד.
לכן, אם מדברים על המאקאפ, אז רק על גרסת הדוזרלס.
הבעיה שהדוזרלס הרגילה של המאקאפ (לא הדוזרלס הדיגיטלית שהיא מאוד יקרה) לא הותאמה לטחינה לידית, אלא לטחינה לשקית בחנות. לכן, היא מאוד מגיישת וגם לא כ"כ נוחה. מצד שני, לא ראיתי אותה בפעולה אלא רק קראתי וראיתי סרטונים, אז אולי שווה לראות אותה במציאות ולהחליט.
אולי ניתן למחיר לדבר: בכמה המאקאפ יקרה יותר מה-K3, במידה ומוסיפים לה את בורג כיוון עובי הטחינה?
האמת שלדעתי זה בדיוק להיפך - המאקאפ היא מוצקה מאוד, מרגישה מאוד מאסיבית ביד ונראית הרבה יותר כמו מאצר מיני מאשר ה-K3.
דווקא ה-K3 היא מאוד פלסטיקית. אחד הדברים שלא אהבתי הוא הפלסטיק שמקיף את הסכין העליונה, שהוא לא סגור יפה מסביב למטחנה - סתם ענין אסתטי, אבל במאקאפ זה לא קורה.
לגבי מאקאפ או K3 - אני חושב שזו שאלה קשה והאמת שאין תשובה אחת ברורה.
לטעמי דרך הכיוון של עובי הטחינה ב-K3 (וגם הכל המאצרים למיניהן) היא מאוד לא נוחה. אין שום מצב שאתה יכול להזיז את ההברגה הקשה הזו במילימטר בודד, וזה לפעמים חשוב, במיוחד כשהתערובת הולכת ומזקינה לך במטחנה.
בנקודה הזו המאקאפ עם הבורג מנצחת בהליכה את ה-K3 (וגם את המאצר).
דוזר לא בא בחשבון לדעתי. דוזר בשימוש ביתי זה 90% ניג'וס בשביל 10% שיפור בפיזור הטחינה. פשוט לא רלוונטי ומעיק מאוד.
לכן, אם מדברים על המאקאפ, אז רק על גרסת הדוזרלס.
הבעיה שהדוזרלס הרגילה של המאקאפ (לא הדוזרלס הדיגיטלית שהיא מאוד יקרה) לא הותאמה לטחינה לידית, אלא לטחינה לשקית בחנות. לכן, היא מאוד מגיישת וגם לא כ"כ נוחה. מצד שני, לא ראיתי אותה בפעולה אלא רק קראתי וראיתי סרטונים, אז אולי שווה לראות אותה במציאות ולהחליט.
אולי ניתן למחיר לדבר: בכמה המאקאפ יקרה יותר מה-K3, במידה ומוסיפים לה את בורג כיוון עובי הטחינה?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
אגב ממה שאני זוכר ההצעה של קפה ג'ו לדגם ה STEPLESS עם הבורג הייתה סביב 350 יורו + מע"מ.
הבעיה שאין לו במלאי וצריך להמתין כשלושה שבועות לאספקה, כמו כן אני לא בטוח שהוא יסכים להביא יחידה אחת (אבל שווה לברר).
לגבי כיוון עובי הטחינה אני לא מסכים כל כך, אמנם הכיוון לא ממש על המ"מ כמו הבורג של המאקאפ אבל בהחלט מספיק FINE לברור בין סוגי הקפה (כולל טרי וישן).
היתרון בקומפאק שניתן לעבור מהר מטחינה דקה לאספרסו לפילטר וחזרה, במאקאפ זה ייקח דקות ארוכות ומייגעות ...
הבעיה שאין לו במלאי וצריך להמתין כשלושה שבועות לאספקה, כמו כן אני לא בטוח שהוא יסכים להביא יחידה אחת (אבל שווה לברר).
לגבי כיוון עובי הטחינה אני לא מסכים כל כך, אמנם הכיוון לא ממש על המ"מ כמו הבורג של המאקאפ אבל בהחלט מספיק FINE לברור בין סוגי הקפה (כולל טרי וישן).
היתרון בקומפאק שניתן לעבור מהר מטחינה דקה לאספרסו לפילטר וחזרה, במאקאפ זה ייקח דקות ארוכות ומייגעות ...