ביקורת: HTC Legend - אהבה ממגע ראשון

חדשות מכל העולם של מכשירים ניידים - סלולרי, ניווט, וכל דבר שנייד.
שלח תגובה
EliHaboosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTMobile
עורך ראשי HTMobile
תגובות: 3320
נתן תודות: 137 פעמים
קיבל תודות: 847 פעמים

שליחה #1 

כולם רצים אחרי התפוח ולא מוכנים לטעום משהו אחר. צבי וורובל בדק את ה Legend של HTC וגילה ש"אם תרצו, אין זו אגדה".

למאמר: HTC Legend - אהבה ממגע ראשון
אלי חבוש

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

יופי של ביקורת ! (Y)
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #3 

(Y)
תודה רבה צבי.
העיצוב של המכשיר הוא מיוחד, אפשר לאהוב ואפשר לשנוא, אבל זה בהחלט משהו שלא רואים כל יום.
איזו גרסה של אנדרואיד הייתה מותקנת? (אני מניח ש-2.2 בגלל התמיכה בפלאש).

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #4 

כיף לקרוא ביקורת כזאת על הבוקר :D

לא כיף ומרתיח אותי לשמוע את המחירים האלה?!
המכשיר הזה הוא כבר יחסית ישן, בטח ביחס לסדרות החדשות שיצאו בעולם בחודשים האחרונים (יש בערך שני דורות חדשים של מכשירים שטובים משמעותית ממנו). אז מאיפה הם מגיעים בסלקום לסכום של 3,402 ש"ח ללא התחיבות :evil:

אז תגידו שיש גם חבילה חינמית שלא דורשת תשלום, אבל זה רק בתנאי שאתם מדברים מעל 249 ש"ח בחודש! (זה הרי אפילו לא מתקרב לסכום הסופי אשר אותם משתמשים ישלמו בכל חודש)......סליחה, אבל אני פשוט לא מצליח להבין את זה! אני יכול להביא דוגמאות מאירופה לחבילות שיש להם שם, אבל כהקצנה קחו את מכשיר הסמסונג גלקסי S (דגם Samsung Captivate) שנמכר בארה"ב ברשת AT&T. הגלקסי S שייך לדור המתקדם ביותר של מכשירי אנדרואיד כיום בעולם ופשוט נמצא בקטגוריה אחרת לגמרי מהלגנד של HTC. המחיר ב AT&T ללא התחייבות למכשיר הוא באזור ה 500$ (פחות מ 1900 ש"ח)....עם תוכנית, הגלקסי S יעלה לכם ב AT&T מחיר של 199$ ואתם מתחייבים שם לשנתיים אבל בתוכנית מינמלית של 15$ (פחות מ 60 ש"ח לחודש).....
סלקום רוצים 249x18=4482 וזה בלי לכלול חבילת SMS-ים, בלי חבילת גלישה (אני חושב).....חבר'ה זה מטריף אותי!! אין פה איזה נציג של סלקום שיסביר את התופעה הזאת.....אם מישהו יגיד שהמחיר נובע בגלל שסלקום הוסיפו תמיכה בתפריטים בעברית אני בא אליו ומכניס לו :hammer:

הארה אחת קטנה שלדעתי צריך לזכור הוא שהממשק שתואר כל כך יפה בסקירה לא שייך לאנדרואיד אלא שייך לחברת HTC שנבנה מעל האנדרואיד (Sense UI) ולכן הוא קיים רק במכשירי HTC. כלומר, אם תרכשו מכשיר של מוטורלה נניח, לא תקבלו את הממשק המרשים הזה, בנוסף צריך לדעת שחלק מהתוספות שהוזכרו בסקירה שוב מומשו ע"י HTC ולא קיימים בחלק מגירסת האנדרואיד (לדוגמה תמיכה ב Flash לא קיימת באנדרואיד בגירסה 2.1 אלא רק בגירסה 2.2 זאת הייתה תוספת מבורכת של חברת HTC כנ"ל לגבי תמיכה ב Exchange ארגוני וכו)

שוב, יופי של סקירה

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #5 

אריה, עזוב מחירים, זו בעיה ידועה וכואבת.
על מכשירים שסקרנו פה כמו סמסונג Monte ו- LG Cookie לוקחים את הסכום שבמקומות אחרים לוקחים על הגלקסי (טוב, לא בדיוק, אלא קצת, אבל ממש קצת פחות).
יש מסקנה אחת ברורה לגבי רכישת מכשירים (נחש מהי...), אבל זה לא משהו שמתאים לכל, ואפילו לא לרוב המשתמשים, רובם רוצים את האבא והאמא שייתנו להם גב ואחריות במידה וקורה משהו (עזוב את זה שאם ניקח את האייפון לדוגמה, אז גם האחריות הזו שווה לתח....).

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #6 

osherov,
שרשור תלונות מחירים זה לא פה....
About.me

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3902
נתן תודות: 590 פעמים
קיבל תודות: 113 פעמים

שליחה #7 

אחלה סקירה
יצא לי לשחק השבוע עם הסמסונג גלקסי אס שהבנתי שאמור להיות אפילו יותר טוב מהלג'נד
אפרופו סמארטפונים - יש סיכוי שנראה אותו או אחרים כמותו ברשת פלאפון?...

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #8 

אבי,
אז אנחנו צריכים להתחיל פה מהפכה :wink:
פשוט צריך לפמפם בפורום-ים על התופעה הזאת ולחפש לאנשים (גם אלה שפחות מבינים) אלטרנטיבות זולות יותר למכשירים מתקדמים יותר.....זה ממש מרגיש לי ניצול של האנשים ע"י חברות הסלולאר בארץ. אנשים שמגיעים לשירות לקוחות ופשוט לא מבינים את התמונה ורוכשים מה שהנציג דוחף להם......זה מרגיז אותי מכיוון שאחת הסיבות שמהפכת האנדרואיד הגיעה לעולם היא שספקיות הסלולאר כמעט בכל העולם מחלקות מכשירי אנדרואיד כמעט בחינם (כל מיני מבצעים של 1+1, מבצעי 1$ בהתחיבות וכו).......במטוטה מכם כנסו לקישור הבא באמזון ותראו על איזה מחירים אני מדבר (תכניסו את אחד המכשירים ברשימה שאין להם מחיר לסל הקניות ותכניסו 11207 כ zip code של אזור ניו יורק כדי לראות כמה זה היה עולה לכם): http://wireless.amazon.com/

לדוגמה מכשיר HTC Droid Incredible עולה שם 69$, מכשיר Samsung Captivate עולה 50$, מכשיר Motorola DROID X המפלצתי יעלה לכם 79$..... הכל אומנם בהתחייבות אבל, בסכומים חודשים נמוכים מאוד "וראבק" על איזה מכשירים אנחנו מדברים כאן!

איפה התחרות בין החברות הסלולאריות בארץ, איפה הורדת המחירים :evil:
רובנו כאן משלמים מאות שקלים בחודש לחברות הסלולאר ועוד הם תקועים אותנו עם איזה 36 תשלומים של איזה 50-100 ש"ח לחודש על מכשיר דור 5- ביחס למכשרים שיש היום בעולם....כל כך הרבה אנשים פה צמאים שהגלקסי S כבר ינחת בישראל, אבל האם חשבתם על התימחור שיהיה למכשיר הזה בארץ?!

הלגנד' היה צריך להינתן חינם אין כסף עם התחיבות של 18 חודש, בהתחייבות לחבילה חודשית נמוכה מאוד (לא יותר מכמה עשרות שקלים על דקות אוויר בחודש)....האם לא מספיק לחברות שהם הצליחו לשמר ולחייב את הלקוח ברשת שלהם לעוד לשנה וחצי אז הם גם רוצים להרוויח באופן משמעותי מהמכשיר עצמו?! אין תחרות ואין בטיח מישהו נרדם בשמירה.....

מרטין,
מצטער אבל ממש לא מסכים איתך....
חלק חשוב בביקורת זה ההתיחסות למחיר של המכשיר בארץ, בטח כאשר יש קישור בביקורת ישירות לקניית המכשיר באתר סלקום. לטעמי לא הגיוני שנושא מהותי כל כך לכל רוכש פוטנציאלי בארץ יוחבא באיזה שרשור תלונת שהרי זה יוציא את הקונטקסט של התלונה מהמוצר המדובר....יש פה תופעה שכולם מסכימים עלייה ולדעתי יש מחויבות לפורומים מובילים בתחום להדגיש את התופעה הזאת.......אם זה לא יתחיל מכאן זה לא יתחיל משום מקום.....הרי בסופו של עניין בחלק לא קטן מהמקרים הפורום\ים מפרסמים בחינם את המוצרים אותם הוא מבקרים. לכן אני חושב שיש צד שני למטבע......סלקום מקבלת פה בצדק ביקורת מעולה על מכשיר אותה היא מוכרת, אבל לטעמי חייבים להדגיש שהתופעה הזאת של תימחור בלתי הגיוני בעליל לא ישחק לטובתה ולא יעלם באיזה פינה לא מורגשת......

omrig
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 109
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #9 

osherov כתב:כיף לקרוא ביקורת כזאת על הבוקר :D

לא כיף ומרתיח אותי לשמוע את המחירים האלה?!
המכשיר הזה הוא כבר יחסית ישן, בטח ביחס לסדרות החדשות שיצאו בעולם בחודשים האחרונים (יש בערך שני דורות חדשים של מכשירים שטובים משמעותית ממנו). אז מאיפה הם מגיעים בסלקום לסכום של 3,402 ש"ח ללא התחיבות :evil:

אז תגידו שיש גם חבילה חינמית שלא דורשת תשלום, אבל זה רק בתנאי שאתם מדברים מעל 249 ש"ח בחודש! (זה הרי אפילו לא מתקרב לסכום הסופי אשר אותם משתמשים ישלמו בכל חודש)......סליחה, אבל אני פשוט לא מצליח להבין את זה! אני יכול להביא דוגמאות מאירופה לחבילות שיש להם שם, אבל כהקצנה קחו את מכשיר הסמסונג גלקסי S (דגם Samsung Captivate) שנמכר בארה"ב ברשת AT&T. הגלקסי S שייך לדור המתקדם ביותר של מכשירי אנדרואיד כיום בעולם ופשוט נמצא בקטגוריה אחרת לגמרי מהלגנד של HTC. המחיר ב AT&T ללא התחייבות למכשיר הוא באזור ה 500$ (פחות מ 1900 ש"ח)....עם תוכנית, הגלקסי S יעלה לכם ב AT&T מחיר של 199$ ואתם מתחייבים שם לשנתיים אבל בתוכנית מינמלית של 15$ (פחות מ 60 ש"ח לחודש).....
סלקום רוצים 249x18=4482 וזה בלי לכלול חבילת SMS-ים, בלי חבילת גלישה (אני חושב).....חבר'ה זה מטריף אותי!! אין פה איזה נציג של סלקום שיסביר את התופעה הזאת.....אם מישהו יגיד שהמחיר נובע בגלל שסלקום הוסיפו תמיכה בתפריטים בעברית אני בא אליו ומכניס לו :hammer:
...
בוקר טוב ורגוע אריה...

אני לא מצדיק את המחירים בארץ אבל כולנו חייבים להבין שאין לנו מה להשוות אותנו, ישראל הקטנה, למחירים של שרואים בארה"ב ובאירופה.
יש לך כך כמה סיבות עיקריות :

- המיסוי בארץ גבוה - ממה שאני מכיר המס על יבוא סלולרי הוא 34% מה שהופך את ה500$ בערך שעולה הלג'נד בארה"ב ל670$ (כמעט 2600 ש"ח).

- היבואן הרשמי - בארץ בניגוד לארה"ב יש גם מתווך (היבואן הרשמי) שגם צריך לגזור קופון על העבודה + זמן העבודה על גיור הגרסה (מה שאין צורך בו ארה"ב מעבר להתאמה מינימלית כמו הגדרות וערכת נושא) אני משערך את זה כעוד 20% למחיר זה כבר מביא אותך ל804$ ( בערך 3100 ש"ח).

- הרשת הסלולרית- אם אתה קונה את המכשיר מחברה סלולרית ללא התחייבות הם גם רוצים להרוויח משהו על התיווך כי אחרת זה לא בטוח ישתלם להם (כי אתה לא מתחייב להוצאה חודשית אצלהם) מה שמשאיר עוד 300 ש"ח לחברה (מה שנראה לי סכום סביר) והופ הגעתם ל3400 ש"ח.

ואם אתה כן לוקח את המכשיר בהתחייבות מחברה סלולרית אז פתאום הדברים בכלל מתאזנים ואז צריך להשוות את זה ככה לדעתי :

בארה"ב אם אתה מתחייב אז אתה משלם 200$ (קצת פחות מ800 ש"ח) על המכשיר אבל ב-15$ אתה לא מקבל כלום... חבילה מינימלית של שיחות + SMS + חבילת גלישה קטנה (200MB) והופ הגעת לבערך 70$ לחודש (270 ש"ח) וההתחייבות היא לשנתיים (270*24=6384).

בארץ אני אוסיף ל249 ש"ח התחייבות עוד 20 ש"ח לחבילת דור שלישי מה שמביא אותך בערך לאותו סכום כמו שימוש חודשי ברשת אמריקאית רק שפה ההתחייבות קצר בחצי שנה ואתה מקבל זיכוי על כל סכום המכשיר ולא משלם 200$ עליו.

לסיכום, זה יוצא אותו המחיר רק מציגים לך אותו בצורה שונה.

ולא, אני לא נציג סלקום או כל חברה אחרת שקשורה לתחום, אז בבקשה אל תחבוט בי בפטיש :)

omrig
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

osherov כתב:אבי,

לדוגמה מכשיר HTC Droid Incredible עולה שם 69$, מכשיר Samsung Captivate עולה 50$, מכשיר Motorola DROID X המפלצתי יעלה לכם 79$..... הכל אומנם בהתחייבות אבל, בסכומים חודשים נמוכים מאוד "וראבק" על איזה מכשירים אנחנו מדברים כאן!
...
אתה לא יכול לכתוב שהמכשיר "רק" 69$ ולהתעלם מכך שאתה חייב לקחת גם חבילת דקות (מינימום 39$) + חבילת גלישה (מינימום 29$) ולהתחייב לשנתיים.
זה עוד 69$ לחודש, כלומר התחייבות ל260 ש"ח לחודש! כלומר 6240 ש"ח לכל השנתיים + עוד 260 ש"ח על המכשיר... סה"כ 6500 ש"ח!

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #11 

omrig,
אתה באמת חושב שאתה תוכל להצדיק את המחירים?! אם אתה רוצה, וכדי לא לגנוב את השרשור הזה, אני מוכן להרים את הכפפה ולפתוח לך שרשור מיוחד כדי להציג לך שאתה בכלל-בכלל-בכלל-בכלל לא בכיוון. אתה מדבר על ה Droid X שזה מכשיר הדגל של מוטורולה ונמצא ברמה אחרת לגמרי מהלגנד' (שמה לעשות אפילו לא ראיתי שהוא נמכר בארה"ב) בלי קשר שלא אימתתי את הנתונים שהבאת (אני בטוח שאם מחפשים מוצאים דילים פי כמה טובים מהמספרים שהצגת). הבאתי לך את מכשיר הסמסונג גלקסי S שגם הוא נמצא בדרגה האחרת מהלגנד' שמחירו ללא התחייבות הוא 500$...(1900 ש"ח) עכשיו אני אעשה לך ג'סטה והוסיף 34% (למה בארה"ב ובאירופה אין הוצאות נוספות על רכישת מכשיר ע"י הספקיות ממפעיל קוריאיני?!) אז הגענו ל 2546 ש"ח....אגב, לא הבנתי מה זה שונה בין הרווח שחברת AT&T עושה על המכשיר שהיא מוכרת ללא התחיבות לבין חברת סלקום?!.....לסיוכם בסלקום אני צריך לשלם מעל 850 ש"ח יותר כדי לקבל מכשיר שפחות טוב פי כמה (תאמין שאם נתחיל לדבר פה על ההבדלים בין הגלקסי S לבין הלגנד' המחיר פשוט ישמע הזוי לגמרי)...עכשיו חכו זה בכלל לא הסוף! הרי יש היום את חוק ניתוק זיקה מה שמאפשר לכם לקבל החזר על המכשיר שרכשתם בחו"ל או בארץ בחנות פרטית (באזור ה 50 ש"ח בחודש)....זה בכלל הופך את ההפרשים למשהו מצחיק עוד יותר.....

omrig,
שוב אם תרצה נפתח שרשור לגבי חבילות אותם אתה יכול לקבל באירופה ובארה"ב על מכשירי אנדרואיד למול מה שאתה מקבל בארץ אני מוכן להציג לך שחור על גבי לבן את ההפרשים הבלתי הגיונים.....

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #12 

אריה,
גם לי כואב לראות את זה, וגם לי קשה לקבל את זה, ואני מנסה להשפיע על הסביבה שלי (אני לא זוכר כבר מתי הייתה הפעם האחרונה שלקחתי מכשיר מספק).
אבל.....
אתה צריך לזכור כמה דברים:
1 - חברות הסלולר (לא רק הן, זה נכון לכל ספק) יכולות לתמחר מוצרים כרצונן, הן יכולות להחליט שאם אתה רוצה גלקסי, אתה תשלם 10,000 ש"ח, אתה תחליט אם מתאים לך או לא.
2 - הרוב המכריע של האנשים ימשיך לרכוש מהספקים מכל מיני סיבות: מטעמי נוחות, מהרגל, מהפחד להסתבך ברכישה מחו"ל, מהטעיה של החברות וכו'...
3 - גם אם תכתוב בכל הפורומים בארץ, אתה תגיע לחלק זניח מאד מהציבור, וחלק עוד יותר זניח יחליט בסופו של דבר לא לרכוש מהספקים, מלכתחילה, קהל היעד שלך הוא קהל טכנולוגי שלא מפחד מאינטרנט, מהזמנות מחו"ל וכו'.... כך שאתה פונה לנישה מצומצמת יחסית.

אני לחלוטין בעד מהפיכה, ואין לי בעיה לעזור אם צריך, אבל צריך לחשוב על דרכים אחרות לעשות את זה, אני לא חושב שזו הדרך.

מלבד זאת, בקשר לכל הסטייה של השרשור לכיוון של תמחור, אני חושב שכן כדאי ורצוי שלא להמשיך בשרשור הזה, ולו רק מהסיבה שנושא השרשור הוא המכשיר ויכולותיו, כאשר המחיר הוא רק חלק זניח מהביקורת.
צריך לכבד את מי שעמל על הסקירה ולהשאיר את השרשור הזה רק לתגובות על הסקירה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #13 

osherov,
אתה לא חייב להסכים איתי, אבל לא אתן לדיון המקצועי על המכשיר לזוז לכיוון של האם לפלוני/אלמוני כדאי או לא כדאי לקנות את זה בייבוא אישי או מהספק בארץ.
מהסיבה הפשוטה ש"עלות/תועלת" הוא מושג סובייקטיבי ומה שלך נראה לא משתלם להרבה מאוד נראה כן (עובדה שסלקום לא פשטה רגל עדיין...).

שוב, אין שום בעיה להציג אלטרנטיבות, על כל משמעותן (אחריות, תאימות, הצורך בהתקנות וכו') ושכל אחד יעשה את השיקול שלו. אבל לא בשירשור שדן על היכולות של המכשיר והביצועים שלו.
המחיר שלו לא קשור לזה אלא רק להחלטה שיווקית, שמחר, בזכות מבצע כזה או אחר, יכול להשתנות.

אבקש לחזור לדיון על המוצר ולא על תמחורו.
About.me

omrig
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

דבר ראשון אין לך מה להתעצבן...
דבר שני אין בעיה מבחינתי לפתוח שירשור רלוונטי ולהעביר את הפוסטים לשם.
דבר שלישי אני לוקח את המחיר של הDROID ולא הDROID X (ואז תשווה אותו למחיר של ניופאן והדיזייר)
דבר רביעי - אין מה לחפש דילים כי אני משווה מחיר של מכשיר + תוכנית עם התחייבות של חברה סלולרית מול חברה סלולרית בארץ ולא מחפש דילים של יבואני מזוודה (אחרת אתה משווה תפוזים לאגסים).

אני מכיר מהכרות אישית את המחירים והתוכנית בארה"ב ואני לא מזלזל בידע של אף אחד אבל שוב כמו הרבה דברים באמריקה, לא הכל כל כך וורוד כמו שזה נראה.

ואם אתה חושב שאפשר למצוא דילים יותר טובים ברשת סלולרית אמריקאית אני אשמח שתוכיח לי שטעיתי (למרות שאני שונא לטעות).

ודרך אגב חוק זיקה (או אך שלא קוראים לחוק של ההחזרים) - אני מקבל 99 ש"ח החזר על הדיזייר ברשת שלי.... כלומר 3564 ש"ח על 36 חודשים.

ובאמת קח את זה בקלות... בכל העולם בעולם יותר משתלם בסופו של דבר מבחינת מחיר נטו לקנות מכשיר לא דרך המפעילה הסלולרית.

omrig
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

סליחה מרטין, עשיתי פוסט אחרי לפני שכתבת.

צבי אחלה ביקורת....תודה :)

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #16 

אחלה ביקורת
תודה
העם דורש..... כל מיני דברים