כמה שאלות עקרוניות.

אפליקציות, מערכות הפעלה של גוגל אנדרויד - ginger bread, ice cream sandwich, froyo, jelly bean
שלח תגובה
gamla77 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 356
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #1 

שלום

כמו שכבר ציינתי בשרשור קודם , רכשתי לאחרונה HTC DESIRE חדש מדונדש. אני עוד נפעם מהמכשיר , ומשחק איתו הרבה. יצא לי לקרוא חומר באינטרנט עד ה דזייר ועל אנדרואיד בכלל ויש לי איזה שאלה או שניים שאני חושב שהפורום הוא המקום להעלות אותם.
- הבנתי שאנדרואיד לא סוגרת אפלקציות אלא משאירה אותם ברקע עד שהיא צריכה את זכרון שהן תופסות. ועדיין המרקט מלא באפליקציות ש"הורגות" אפליקציות או תהליכים. בצורה אוטומטית או ידנית אז מה עדיף , עם או בלי? האפליקציות שברקע לא זוללות יותר סוללה (שהיא גם ככה רחוקה מלהדהים בדזייר?) או לתת למערכת לעשות את שלה?

- ROOT - המכשיר שלי נקנה במסגרת חוזה מול חברה סלולרית מקומית (אני גר בלונדון) . שחיפשתי אפשרות לעברית למכשיר , פניתי לחברת HTC שענתה לי אחרי יום וציינה שעם היציאה הרשמית של גרסת 2.2 - פרויו תפתר הבעיה שלי. הבעיה היתה שלמרות שבאופן רשמי פרויו היתה באוויר , אני לא יכולתי לעדכן מכיוון שהחברה הסלולרית (O2) עוד לא שחררה גרסה משלה (בכלל היה תסכול גדול פה בנושא הזה, בעוד כל מי שקנה מכשיר דרך החנויות הפרטיות קיבלת את העדכון כבר בתחילת חודש אוגוסט , מי שרכש דרך חברות הסלולר עדין מחכה שהן יואילו בטובן לשחרר גרסה מתואמת משלהן). עיון בפורומים של O2 , חברת הסלולר גילה שהן ממש לא ממהרות להוציא עדכונים ובכלל היחס למכשירים חכמים שהם לא אייפון הוא מבזה. הפתרון היה לבצע ROOT למכשיר ולהתקין רום חיצוני. העניין הוא שהוזהרתי ע"י HTC ו O2 שלא לעשות זאת כי זה יבטל לי את האחריות. בסופו של דבר יצא עדכון בתחילת החודש הזה לפרויו בגרסת תיאום לחברה שלי שירדה אחרי כמה דקות מכיוון שהתברר שהרבה מכשירים שעודכנו עברו הסבה ללבנה... באופן מגוחך דווקא דרך הפורום הרשמי של O2 הצלחתי להשיג את הגרסה המדוברת ע"י חבר בפורום שהצליח להשיג את הקובץ מהאתר הגרמני של O2בכלל . הגרסה הותקנה ויש עברית במכשיר. השאלה היא אם יש צורך ב ROOT או שעל מנת לשמור על האחריות עדיף שלא? ממה שאני מכיר בלינוקס - הכרה בסיסית ביותר , על מנת להשיג ROOT במערכת צריך סה"כ פקודה אחת בטרמינל. אני משער שזה עובד אחרת במכשיר. מה היתרונות ב השגת ROOT על המכשיר?

ועוד שאלה קטנה פחות קשורה לאנדרואיד אלא למכשירים סלולרים באופן כללי, אני שם את המכשיר בכיס לעיתים קרובות. יוצא לי לנסוע הרבה ברכבות תחתיות ככה שגם ככה אין קליטה והמכשיר רק משדר חזק יותר (לנסות למצוא אות) , ואני לא חולה על הרעיון שהסיפור הזה מטגן לי מה שהוא לא אמור לטגן. האם במקום לכבות ולהדליק אותו בכל פעם אני פשוט יכול להעביר את המכשיר למצב טיסה ואז אין שידור? או שגם במצב טיסה ישנה פליטה של קרינה?

יצא שזיינתי הרבה את השכל אז אנא קבלו את התנצלותי...

תודה מראש

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #2 

ראשית תתחדש על המכשיר החדש שלך (Y)
בקשר לשאלה הראשונה שלך:
-באמת לאנדרואיד יש מנגנון מתוחכם של ניהול משימות, מנגנון זה נוצר מתוך כוונה שלמשתמש לא יהיה צורך לסגור בעצמו אפליקציות אלא המנגנון הזה ינהל את משאבי המערכת וידע מתי ואיך צריך לסגור משימה שרצה ברקע וזה בלי לפגוע בחווית המשתמש. אני לא אכנס כאן להבדלים בין משימה באנדרואיד למשימה ב OS רגיל, נניח חלונות 7 (כל נושא ריבוי המשימות יקבל מאמר מסודר משל עצמו)

אבל אני אציין שהמטרות של גוגל כאשר הם תכננו את מנהל המשימות באנדרואיד היו:
-הם לא רצו שמשתמש יצטרך להודיע למערכת שהוא סיים לעבוד עם משימה (Activities) כלשהיא, לדעתם זה משהו שלא יכול לעבוד בעולם המובייל (אפל העתיקו את המודל הזה גם ל iOS4 החדש שלהם)
-למכשירי מובייל אין כיום את היכולת לעבוד עם swap space (הכוונה כאן היא לחוסר היכולת "להעתיק" משימות שרצות בזיכרון ל hard drive כמו במערכות OS אחרות עשירות במשאבים)...למכשירי מובייל אין דיסק מהירים שמאפשרים לבצע swap מהיר בין הזיכרון לדיסק (זאת מגבלת משאבים קשה שסותרת את הסעיף הראשון)
-החלפת משימות במכשירי מובייל חייב להתבצע באופן מיידי בלי שלמשתמש יהיה צורך להמתין זמן קריטי עד שהמשימה תעלה. הזמן שנקבע באנדרואיד הוא עד שנייה אחת להפעלת אפליקצייה חדשה
-כל ספריות הפיתוח (API) על האנדרואיד הן שוות ונגישות לכל פתחי האפליקציות!! כלומר לתוכנות המובנות של גוגל אין שום יתרון על תוכנות אחרות במערכת. כלומר כל תוכנה שרצה ברקע היא שויונית לגמרי לכל תוכנה אחרת. גם בזמן הפיתוח גוגל לא משתמשים בשום פונקציה או יכולת שלא נגישה למפתחי אפליקציות צד ג'

מהנקודות שהעלתי הם יצרו מנגנון לניהול משימות שמגדיר בעצם מה ומתי אפליקצייה רצה, מתי היא נכנסת למוד suspend, מתי היא נסגרת ע"י המערכת והמשאבים שלה משתחררים, איך המערכת בכל זאת יודעת לשמר על מצב האפליקציה שנסגרה גם כאשר המשתמש פותח אותה שוב מאוחר יותר (שמירת ה state), למי מותר באמת לרוץ ברקע (ל BroadcastReceiver ואפליקצייה שמוגדרת כ Services), הגדרה לגבי עדיפויות (מנגנון שמחשב עדיפויות איזה אפליקצייה חשובה יותר וכן היא זאת שתסגר אחרון ע"י המערכת) וכו.

למרות שזה משהו שהוא לא אינטואטיבי לכל מי שמגיע מעולם החלונות שם הוא רגיל לסגור אפליקציות כאשר הוא סיים לעבוד איתן, באנדרואיד אין בכך צורך (לעיתים הריגת אפליקציות ע"י מנהל משימות יכולה להוביל לאיבוד מידע)....יש לסייג מעט את הדברים שלי מכיוון שאפליקציה סוררת יכולה במודל הזה לרוץ ברקע, זמן מסויים, ולצרוך משאבי מערכת (בעיקר סוללה) וזה עד שהמנגנון יגיד די מספיק, צריך לסגור. נניח אם אתם משתמשים בתוכנת ניווט GPS ולא סגרתם את האפליקצייה כאשר יצאתם ממנה (ל Waze לדוגמה יש כפתור exit) אז ייתכן שאם התוכנה הזאת מומשה (לא נכון) היא ממשיכה לנווט ברקע וכדי לא לגמור לכם את הסוללה ואת משאב הזיכרון והמעבד, יש צורך לסגור אותה כאשר יוצאים ממנה. ברוב, התוכנות אין בכך צורך ואם נתקלתם בתוכנה שרצה ברקע ואוכלת לכם משאבים בלי הגיון, פשוט צריך להסיר אותה ולחפש אפליקצייה אחרת....

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #3 

בקשר לנושא הרוט,
אז צריך להבדיל בין היכולת לקבל הרשאות רוט במערכת ההפעלה שמותקנת אצלך (האנדרואיד) ובין היכולת להתקין ROM-ים אחרים לא רישמים. לבעלי דיזייר יש כיום אופציה קלה מאוד לקבל הרשאות רוט (ראה הרחבה בהמש), הנה השרשור http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 63#1206463
על מנת להתקין ROM-ים לא רישמיים במערכת (לדעתי הרום 2.2 עליו אתה מדבר הוא לא רשמי ולכן אתה צריך פתיחה של המכשיר) אתה צריך לבצע את אחד המדריכים הפזורים ברחבי הרשת לפתיחת המכשיר...ראה לדוגמה שרשור הבא: http://www.hometheater.co.il/vt121167

עוד קצת על למה בכלל צריך רוט למערכת. היכולת הזאת מאפשרת לך להתקין על המכשיר, כל מיני תוכנות מתקדמות שדורשות הרשאות כאלה (לדוגמה Root Explorer, Scripter, SetCPU, ShootMe, Terminal Emulator, adbWireless, Rom Manager וכו)...בנוסף זה מאפשר לך להתקין כל מיני תיקונים או עידכונים לקבצי המערכת. התיקון הכי רלוונטי יהיה תיקון עברית למכשיר. שים לב שגירסת 2.2 (פרויו) מכילה כבר עברית מובנית בתוכה, הבעייה היא שיש שם מספר בעיות עם יישורי הטקסט, הפיכת מספרים וכו. על מנת לתקן את הבעיות יש צורך:
1. שהקהילה תייצר תיקון לקבצי המערכת (גבר קיימים תיקונים לדייזר)
2. המכשיר צריך להיות פתוח להרשאות רוט על מנת להחליף את קבצי המערכת שמתעסקים בעברית (הקובץ המרכזי שמכיל את השינויים הוא קובץ שנקרא Framework,jar)

רק לציין שאפשר לחיות עם העברית הקיימת בפרויו, למרות שזה קצת מציק.....לדוגמה אם תרצה לרשום את הטקסט:
אני מגיע בשעה 19:00 בערב?
יירשם לך במכשיר משהו בסגנון:
?אני מגיע בשעה 00:91 בערב

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #4 

ולשאלה האחרונה שלך בקשר למוד ה Airplane mode (יש ויידגטים שניתן לשים על מסך הבית ובלחיצת כפתור להפעל את המוד הזה), אז כמיטב ידיעתי כניסה למוד הזאת מכבה את רכיב הרדיו (משדר+מקלט) במכשיר דבר סמפסיק "הטיגון"

תמונה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78772
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #5 

אותי ממש מתסכל שכל החברות פחות או יותר העתיקו את המודל העבודה של WM, שבו מיקרוסופט החליטו שאפליקציות תמיד ברקע.

היחידים שיצאו מהשבלונה הזו היו PALM שיש להם PROCESS MANAGER (שנקרא WAVE) טוב.

זו גם הסיבה שהורגי משימות זה אחת התוכנות הראשונות שמתקינים חובבי אנדרואיד ואפל (אם כי שם צריך פריצה בשביל להפעיל כאלה).

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #6 

עופר,
אני עובד עם האנדרואיד ויש לי תוכנה לניהול משימות ואני לעיתים רחוקות מאוד משתמש בה...כי פשוט אין בזה צורך. רוב המשימות ממש לא רצות ברקע אלא כאילו "מקופאות" (Suspend), חלק מהן בכלל לא נמצאות בזיכרון והן נמצאות במצב סגור לגמרי ולכן ממש לא צורכים זמן סוללה או משאבי מערכת (גם אלה שנמצאות במצב suspend לא משתמשות במשאב המעבד)....

פתחתי שרשור נפרד המציג את המנגנון לניהול משימות באנדרואיד
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 17#1212017

gamla77 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 356
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #7 

קודם כל המון תודה על ההסברים המפורטים.
בהחלט החכמתי.

התקנתי אפליקציה ש"הורגת" יישומים אבל כרגע אני לא מפעיל אותה , אלא רק שאני באמת רוצה לסגור יישום מסויים. אני נותן למערכת לעשות את שלה. (התקנתי בנוסף משהו שנקרא BATTERY BOOSTER שעד עכשיו אני לא מצליח להחליט האם אני באמת רואה שינוי בצירכת הסוללה של המכשיר)

לגבי ה ROOT החלטתי להמתין. כרגע המכשיר עונה על מה שאני צריך. וההזהרות של HTC לגבי אובדן אחריות שכנעו אותי. עד שאתמצא יותר בנושא אני לא משחק ...

גרסת הפרויו שמותקנת על המכשיר היא חצי רשמית . זאת הגרסה ש O2 הוציאה באופן רישמי והורידה אותה אחרי 4 שעות אחרי שהתברר שהיא תקעה כמה מכשירים והחלה להיווצר שערוריה קטנה .מישהו השיג את העדכון שהופיעה גם באתר הגרמני של O2 הוריד אותו משם והפיץ בפורום הרשמי של O2.
המערכת מותקנת בוויזרד מסודר בלחיצה אחת, קובץ EXE רגיל .אחת ההשערות לגבי הבעיות במכשירים התקולים היא שכנראה מדובר במכשירים עם רומים מקוסטמים שלא הצליחו להתיישר עם עדכון המערכת השערה אחרת היא שהבעיות הופיעו ממי שהוריד את העדכון ישירות למכשיר דרך WIFI. לעומתם יש מספר לא מבוטל של מכשירים שהורידו והתקינו את העדכון והוא עבד חלק.

בגלל שממש הטריד אותי נושא העברית לקחתי קצת סיכון וניסיתי אותו אצלי.מערכת ההפעלה הותקנה באופן חלק , ומאז יש לי עברית במכשיר. נושא הפרויו על מכשירי דזייר ממותגי חברה הוא נושא כאוב פה. אף אחת מהחברות המובילות לא הוציאה עדכון משלה למרות ש HTC כבר הוציאה לפני חודש וחצי למכשירים הפתוחים שנמכרים בחנויות וברשתות הפרטיות. בפורומים השונים אני קורא על מס. לא קטן של לקוחות ששלחו מיילים זועמים לחברות הסלולר הבריטיות על קיפוח מכשירים שהם לא אייפון. אמנם המצב יותר טוב מבארץ, אבל עדיין האייפון הוא המכשיר שהחברות אוהבות למכור. (מישהו סיפר על מקרה שהוא קיבל תשובה בסגנון , זה בגלל שלא קנית אייפון , אחרי שהוא התלונן על מכשיר תקול מהעדכון הרשמי של החברה).
כמו שנאמר , ישנם בעיות קטנות של הפיכת מספרים בשורות טקסט עבריות אבל כרגע אני חי בשלום עם זה. (עדיף מריבועים בכל השורה).

שוב תודה על כל התשובות המפורטות. אני לא מפסיק להתלהב מהמכשיר . היתה לי התלבטות מול האייפון 4 ובסוף החלטתי על הדזייר.
אישתי לעומתי הלכה על האייפון 4 ושנינו עוסקים בהשוואות האחד מול השניה. הדזייר לא נופל באיכותו ובחלק מהפרמטרים אף מוביל...

שלח תגובה

חזור אל “Android - אנדרויד”