שירים ישנים יחסית בקובץ FLAC?
שדרוג יחסית למה? בגדול מישהו עשה לדיסק RIP לפורמט מסויים. אם זה היה ל FLAC אז לא אבד מידע בדרך ואם ל MP3 אז אבד. אובדן מידע = ירידה מאיכותrg12 כתב:האם יכול להיות שדרוג באיכות אם אני מוריד שיר מתחילת שנות התשעים בקובץ FLAC?
או שהפורמט הזה רלוונטי רק למדיה שהוקלטה לאחרונה בטכנולוגיה מתקדמת יותר?...
כל יום לומדים משהו חדש
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אני אחדד את מה שאמר קודמי.
אם יש לך תמונת פילם ישנה ואתה רוצה לסרוק אותה לפורמט דיגיטלי אזי אם תמיר אותה ל-JPG שזהו פורמט אשר דוחס ע"י איבוד מידע זה יהיה פחות טוב מאשר אם תשמור את התמונה בפורמט BMP למשל.
זה לא אומר כלום אגב, לגבי הסריקה עצמה, קרי, יכול להיות שהסורק שאיתו סרקו ושמרו ל-JPG משמעותית יותר טוב מהסורק (נניח שצילמו עם מצלמה של סלולר) ואיתו שמרו ל-BMP, כך שיכול להיות גם שה-JPG יהיה טוב יותר מה-BMP בשורה התחתונה.
גם באודיו זה כך, כלומר, יכול להיות שההמרה והשיחזור ל-MP3 יהיה איכותי יותר מ-FLAC אלא אם תהליך הדגימה (כמו הסריקה בתמונה) זהה.
אם יש לך תמונת פילם ישנה ואתה רוצה לסרוק אותה לפורמט דיגיטלי אזי אם תמיר אותה ל-JPG שזהו פורמט אשר דוחס ע"י איבוד מידע זה יהיה פחות טוב מאשר אם תשמור את התמונה בפורמט BMP למשל.
זה לא אומר כלום אגב, לגבי הסריקה עצמה, קרי, יכול להיות שהסורק שאיתו סרקו ושמרו ל-JPG משמעותית יותר טוב מהסורק (נניח שצילמו עם מצלמה של סלולר) ואיתו שמרו ל-BMP, כך שיכול להיות גם שה-JPG יהיה טוב יותר מה-BMP בשורה התחתונה.
גם באודיו זה כך, כלומר, יכול להיות שההמרה והשיחזור ל-MP3 יהיה איכותי יותר מ-FLAC אלא אם תהליך הדגימה (כמו הסריקה בתמונה) זהה.
- molvy
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7041
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1461 פעמים
דחיסה
שלום לכולם
לא תמיד דחיסה מורידה מאיכות המידע ראו לדוגמא את ZIP ו RAR
גם אני לתומי חשבתי ש320kb/s מהווה loss less וככול הנראה טעיתי הייתי מאוד מעוניין לקבל הפנייה להסבר מעט יותר מעמיק על ההפסדים בדחיסה הזו
אני עשיתי RIP לכל המוזיקה שלי וברוב תמימותי בחרתי ב 320kb/s.
אז לפני שאני עושה RIP נוסף לכ800 תקליטורים הייתי רוצה לדעת אם זה שווה את ההשקעה בעבודה
תודה
molvy
לא תמיד דחיסה מורידה מאיכות המידע ראו לדוגמא את ZIP ו RAR
גם אני לתומי חשבתי ש320kb/s מהווה loss less וככול הנראה טעיתי הייתי מאוד מעוניין לקבל הפנייה להסבר מעט יותר מעמיק על ההפסדים בדחיסה הזו
אני עשיתי RIP לכל המוזיקה שלי וברוב תמימותי בחרתי ב 320kb/s.
אז לפני שאני עושה RIP נוסף לכ800 תקליטורים הייתי רוצה לדעת אם זה שווה את ההשקעה בעבודה
תודה
molvy