תקלות ב-wmc7: הIR מפסיק להעביר תחנות בממיר + שמירת סרטי DVD בספריות המדיה
-
yarondayan
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 13
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
לאחרונה התקנתי win ultimate על מחשב הקולנוע הביתי שלי (פעם הייתי חבר פעיל באתר אבל מאז שכחתי אפילו את הסיסמאות והמשתמש, אז חזרתי ביוזר אחר). יש לי שתי בעיות כרגע בתחילת הדרך:
1. השלט (MCE) מעביר ערוצים בממיר יס בהתקנה וגם קצת אחרי זה ומתישהו מפסיק להעביר ערוצים. אחרי כיבוי והדלקה של המחשב והוצאת היחידה של הIR והכנסה מחדש חוזר להעביר ערוצים. כלומר זה לא מיקום עינית ה-IR. ניסיתי גם שלט חדש עם מערכת IR וכבל IR חדש לממיר ואותה בעיה. מה יכולה להיות הבעיה (אני חושד במערכת ההפעלה)?
2. סרטי DVD ישנים שהיו לי פעם לא מוצגים. הוא מראה סרט ישר מכונן Dvd אבל לא את המוקלטים.
3. יש לי יציאת HDMI אבל אין לי חיבור בטלויזיה... חוץ מזה אני רוצה להעיף את הרמקולים שיש לי בסלון מכל הכיוונים ואת הרסיבר שתופס מקום למחשב במזנון של הסלון. מה אפשר לעשות? מקרן קול? מערכת רמקולים למחשב במקום הענקיים בסלון (עדיין צריך להגיע לצד השני של הסלון)? יש לכם רעיונות אחרים למינימליזם בציוד אבל איכות שמע סבירה?
1. השלט (MCE) מעביר ערוצים בממיר יס בהתקנה וגם קצת אחרי זה ומתישהו מפסיק להעביר ערוצים. אחרי כיבוי והדלקה של המחשב והוצאת היחידה של הIR והכנסה מחדש חוזר להעביר ערוצים. כלומר זה לא מיקום עינית ה-IR. ניסיתי גם שלט חדש עם מערכת IR וכבל IR חדש לממיר ואותה בעיה. מה יכולה להיות הבעיה (אני חושד במערכת ההפעלה)?
2. סרטי DVD ישנים שהיו לי פעם לא מוצגים. הוא מראה סרט ישר מכונן Dvd אבל לא את המוקלטים.
3. יש לי יציאת HDMI אבל אין לי חיבור בטלויזיה... חוץ מזה אני רוצה להעיף את הרמקולים שיש לי בסלון מכל הכיוונים ואת הרסיבר שתופס מקום למחשב במזנון של הסלון. מה אפשר לעשות? מקרן קול? מערכת רמקולים למחשב במקום הענקיים בסלון (עדיין צריך להגיע לצד השני של הסלון)? יש לכם רעיונות אחרים למינימליזם בציוד אבל איכות שמע סבירה?
נערך לאחרונה על ידי yarondayan ב 13/09/2010 21:07, נערך פעם 1 בסך הכל.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
1. נסה לכבות ב-Power Management כניסה ל-Hibernate או Sleep של המחשב ותראה אם זה עוזר במשהו.
2. למה הכוונה? מה זה סרטי DVD מוקלטים?
3. בד"כ ההמלצה היא לעבוד עם רסיבר ורמקולים בסלון. מקרן קול קונים בד"כ רק כאלה שאין להם שום אפשרות להעביר חוטים לרמקולים האחוריים. אתה יכול לרכוש לעצמך סט חדש של רמקולים שהוא קומפקטי יותר, כמו למשל סאב וופר + סטליטים (רמקולים קטנים). שווה לך לפתוח על זה פוסט נפרד בפורום אודיו רב ערוצי, שם יש יותר מומחים לעניין.
2. למה הכוונה? מה זה סרטי DVD מוקלטים?
3. בד"כ ההמלצה היא לעבוד עם רסיבר ורמקולים בסלון. מקרן קול קונים בד"כ רק כאלה שאין להם שום אפשרות להעביר חוטים לרמקולים האחוריים. אתה יכול לרכוש לעצמך סט חדש של רמקולים שהוא קומפקטי יותר, כמו למשל סאב וופר + סטליטים (רמקולים קטנים). שווה לך לפתוח על זה פוסט נפרד בפורום אודיו רב ערוצי, שם יש יותר מומחים לעניין.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
yarondayan
-
- חבר שרק התחיל

תוספת קטנה לגבי ה- IR USB
נראה לי שזה קשור למערכת ההפעלה כי כשכן מופיע הרכיב של ה-IR במנהל ההתקנים, אין מקום למנוע כיבוי לחסכון בחשמל, אבל בכל מה שקשור ל-USB ביטלתי את זה וכמו כן מצוין שם שהמערכת מקצה 4% רוחב פס לרכיב הזה, או משהו דומה.... יכול להיות שהUSB מתנתק או עושה משהו אחר?
-
yarondayan
-
- חבר שרק התחיל

ל-pixies
אכן אנסה למנוע בכלל כניסה להמתנה. מקווה שזה יסדר את הבעיה.
סרטי DVD מוקלטים אלה סרטים שהעתקתי למחשב עם DVDSHRINK (בעיקר סרטים של הילדים) ורוצה לצפות בהם שוב... המדיה סנטר מודיעה שלא ניתן להפעיל מסיבות שונות (אין גישה/לא נמצא) שלא יכולות להיות נכונות... כי באותו כונן מפעיל דברים בפורמטים אחרים.
תודה
סרטי DVD מוקלטים אלה סרטים שהעתקתי למחשב עם DVDSHRINK (בעיקר סרטים של הילדים) ורוצה לצפות בהם שוב... המדיה סנטר מודיעה שלא ניתן להפעיל מסיבות שונות (אין גישה/לא נמצא) שלא יכולות להיות נכונות... כי באותו כונן מפעיל דברים בפורמטים אחרים.
תודה
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
אילו סוג קבצים הם הDVD המוקלטים ?
ואיזו הודעה אתה מקבל בדיוק?
ואיזו הודעה אתה מקבל בדיוק?
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
-
yarondayan
-
- חבר שרק התחיל

בדיוק כמו בDVD מקורי - שתי תיקיות האחת audio_ts והשניה video_ts.
יכול להיות שיש מגבלת זכויות יוצרים כלשהי?
יכול להיות שיש מגבלת זכויות יוצרים כלשהי?
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
יכול להיות בהחלט,
ניסית עם DVD DECRYPTER ?
אני בכלל הייתי ממיר לMKV עם HANDBRAKE.
ניסית עם DVD DECRYPTER ?
אני בכלל הייתי ממיר לMKV עם HANDBRAKE.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
-
yarondayan
-
- חבר שרק התחיל

לגבי ה-USB - לא נפתרה הבעיה למרות שביטלתי מצב שינה ועברתי על כל ההגדרות במנהל ההתקנים. אחרי הפעלה מחדש של המחשב או אחרי שמוציאים את הUSB ומחזירים הכל עובד ומעביר ערוצים בממיר. אחרי כמה ערוצים שמעביר, מפסיק. רכיב ה-IR לא מתנתק. ממשיך להופיע במנהל ההתקנים וממשיך להעביר ערוצים במדיה סנטר אבל לא שולח את האות לממיר של יס. יש למישהו רעיון??
לגבי הDVD הפתרון מפגר..... יש בwmc7 ספריית מדיה לסרטי וידיאו וספריית מדיה לסרטים. אם שמים את סרטי ה-DVD בספריית הסרטים הוא פותח בלי בעיה. אם שמים בספריית הסרטי וידיאו מודיע שאין גישה/סרט לא נמצא/ לא יכול לפתוח... מפגר ברמות קשות. למה לא שמו הודעה כמו "אתה פותח סרט בתיקיה הלא-נכונה" או משהו דומה?
לגבי הDVD הפתרון מפגר..... יש בwmc7 ספריית מדיה לסרטי וידיאו וספריית מדיה לסרטים. אם שמים את סרטי ה-DVD בספריית הסרטים הוא פותח בלי בעיה. אם שמים בספריית הסרטי וידיאו מודיע שאין גישה/סרט לא נמצא/ לא יכול לפתוח... מפגר ברמות קשות. למה לא שמו הודעה כמו "אתה פותח סרט בתיקיה הלא-נכונה" או משהו דומה?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

האם מקלט ה-USB של ערכת ה-IR מחובר לכניסת USB במחשב עצמו או דרך מפצל USB?
לגבי ה-DVD, לא נשמע לי כמו בעייה. ככה המדיה סנטר עובד (כן, זה דפוק, אני יודע) ולא נראה לי שאפשר לעשות עם זה משהו.
אולי שווה לך לנסות את הפלאגין Media Browser, ייתכן שיש שם פתרון, אבל אין לי מושג אם זה באמת פותר לך את הבעייה כי כבר כמה שנים לא התעסקתי עם DVD-ים...
לגבי ה-DVD, לא נשמע לי כמו בעייה. ככה המדיה סנטר עובד (כן, זה דפוק, אני יודע) ולא נראה לי שאפשר לעשות עם זה משהו.
אולי שווה לך לנסות את הפלאגין Media Browser, ייתכן שיש שם פתרון, אבל אין לי מושג אם זה באמת פותר לך את הבעייה כי כבר כמה שנים לא התעסקתי עם DVD-ים...
-
yarondayan
-
- חבר שרק התחיל

USB במחשב....
לגבי הספריות במדיה סנטר - זה מוזר. אני מרכז את הסרטים (DVD וכל פורמט אחר) בתיקיה ראשית לילדים ובתיקיה אחרת למבוגרים. עכשיו צריך להפריד לפי סוג הסרט? וליצור 4 תיקיות (DVD ילדים וסרטים אחרים לילדים וכך גם למבוגרים) ואח"כ גם לזכור שיש סרט מסוים דווקא בפורמט כזה ולא אחר?
לגבי הספריות במדיה סנטר - זה מוזר. אני מרכז את הסרטים (DVD וכל פורמט אחר) בתיקיה ראשית לילדים ובתיקיה אחרת למבוגרים. עכשיו צריך להפריד לפי סוג הסרט? וליצור 4 תיקיות (DVD ילדים וסרטים אחרים לילדים וכך גם למבוגרים) ואח"כ גם לזכור שיש סרט מסוים דווקא בפורמט כזה ולא אחר?
-
yarondayan
-
- חבר שרק התחיל

טוב... אולי פתרון לבעיה עם הUSB.... יחד עם הMCE2005 היה לי שלט SMK יחד עם הIR שלו. כשעברתי לWMC7 בהתחלה לא עבד (לא זוכר למה אבל בדיעבד ייתכן שאז באמת המחשב היה נכנס למצב שינה ומכבה את הUSB) אז קניתי שלט אחר של xionite עם יחידת הIR שלו. החזרתי את הישן ובינתיים זה עובד לא רע וסוף סוף חזר האור האדום המנצנץ על עינית הIR שדבוקה לממיר....
בקיצור היחידה של xionite עבדה חלקית וגם כשהעבירה ערוצים לא ראיתי בה את האור האדום והאהוב...
בקיצור היחידה של xionite עבדה חלקית וגם כשהעבירה ערוצים לא ראיתי בה את האור האדום והאהוב...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אז הבעייה הייתה בעיית חומרה... טוב שהייתה לך את הערכה הישנה בבית...
-
yarondayan
-
- חבר שרק התחיל

תודה על העזרה.
כמו תמיד בבעיית חומרה אצלי.... תהליך לא מוצלח באיתור תקלות.
בהתחלה דווקא כן החזרתי את הערכה הישנה, אבל זה לא פתר את הבעיה. אחרי שניטרלתי מצב שינה והגדרות חסכון חשמל הייתי צריך להיות מוטרד מהיעדר ההבהוב האדום בעינית החדשה. לקח לי הרבה זמן עד שחזרתי שוב לערכה הישנה.
כמו תמיד בבעיית חומרה אצלי.... תהליך לא מוצלח באיתור תקלות.
בהתחלה דווקא כן החזרתי את הערכה הישנה, אבל זה לא פתר את הבעיה. אחרי שניטרלתי מצב שינה והגדרות חסכון חשמל הייתי צריך להיות מוטרד מהיעדר ההבהוב האדום בעינית החדשה. לקח לי הרבה זמן עד שחזרתי שוב לערכה הישנה.