שאלה לגבי רסיבר - DENON AVR -1601

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
yoavbd123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 269
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

היי, יש לי את הרסיבר הזה בבית וכרגע הוא לא בשימוש,
השאלה היא דיי פשוטה, האם אני יכול להשתמש בו ובכך לחסוך קניית רסיבר חדש או שכבר מזמן עבר זמנו של הרסיבר הזה ?
אני רוצה לחבר את המחשב ה PS3 ואת הממיר YES MAX רגיל, לרסיבר.
המחשב זה גם למוזיקה אבל בעיקר לסרטי HD, והPS3 זה בעיקר משחקים אבל גם סרטי בלו ריי פה ושם...
המערכת Z5500 קורצת לי מאוד בתקציב שלי ולצרכים שלי אבל יש לה כמה חסרונות מעצבנים, ואם אני אוכל לקחת את הרסיבר שלי (ואולי גם את הסאב שלי שהוא לא רע בכלל מנסיון) אז אני אוכל לקנות 2 קדמיים איכותיים ועוד שני אחוריים סטליטים לא גדולים במיוחד, בערך באותו תקציב של ה Z5500 ואהנה יותר גם מאיכות יותר טובה גם מעיצוב יותר טוב, גם מאפשרות שדרוג עתידית יותר קלה וכו... וכמובן שגם הייתרונות של רסיבר מבחינת האפשרויות התאמה אישית וחיבורים יותר נוחים וכד'

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2716
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #2 

תראה אם תרכוש זוג מדפיים\רצפתיים טובים אז כבר תקבל תוצאה יותר טובה במוזיקה מה5500
התקציב שלך לא גדול ולכן רק יד ביד שניה תוכל לרכוש משהו נורמלי.
אני הייתי מתמקד בהתחלה על זוג מדפיים טובים.אחרי זה מוסיף להם סאב סנטר ואחוריים.
מה גודל החדר שלך?

yoavbd123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

ofir-harlev כתב:תראה אם תרכוש זוג מדפיים\רצפתיים טובים אז כבר תקבל תוצאה יותר טובה במוזיקה מה5500
התקציב שלך לא גדול ולכן רק יד ביד שניה תוכל לרכוש משהו נורמלי.
אני הייתי מתמקד בהתחלה על זוג מדפיים טובים.אחרי זה מוסיף להם סאב סנטר ואחוריים.
מה גודל החדר שלך?
...
מוזיקה לא מעניין אותי...
זה שימוש זניח ביותר ובהנתן שבכל מקרה יהיה שיפור משמעותי מהמצב הנוכחי אז זה לא מה שמטריד אותי.
הגודל הוא משהו כמו 3.5X4 זה לא סלון או משהו כזה, זה חדר שלי לבד.
אני מתגייס לצבא בקרוב ולכן לא רוצה לשים מלא כסף, אבל מצד שני אני יודע שתנאי היציאות שלי לא רעים בכלל(לא יומיות אבל כנראה משהו כמו 10-4) וכשאני חוזר ואני כבר כן בחדר ורואה איזה סרט או סדרת טלוויזיה או משהו שזה לא יהיה אני רוצה לשפר בצורה משמעותית את החוויה שלי.
בגלל זה מה שאני אקנה עכשיו יחזיק לי לפחות 3 שנים וסביר שאפילו קצת יותר עד שישתנה משהו.
השאלה היא האם אני יכול לנצל את הרסיבר שיש לי בבית ף, זה שציינתי בהתחלה...
יש לי גם סאב כרגע שהוא קצת גדול, ולא הייתי קונה סאב בכזה גודל כנראה, אבל בהנתן שכבר יש אז נראה לי יכול להיות לא רע להשתמש בו.
ושוב שאני אזכיר שהשימוש העיקרי זה מערכת קולנוע ביתי, סרטים סדרות ומשחקי מחשב/ PS3, מוזיקה זה מאוד זניח וזה לא פיצ'ר שאני מחפש , ובכל מקרה כל דבר יהיה יותר טוב מהרמקולים של המחשב הנוכחיים שלי ובמיוחד מהרמקולים של הטלוויזיה (בתחום המוזיקה, ועל כן אני לא דואג בכלל...)

yoavbd123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

מישהו יכול להגיד לי משהו לגבי הרסיבר עצמו ?
האם אפשר להשתמש בו, או שהוא ישן מדי וכבר לא תומך בדברים רלוונטים של היום ולסרטי HD וכד' הוא כבר לא טוב ?
כפי שאמרתי, אם אוכל להשתמש בו זה יפתור לי הרבה בעיות, אני אקח גם את הסאב מהסלון שלי ואז כל שאצטרך זה 2.1 קדמי טוב יחסית, ועוד 2 אחוריים סטליטים פשוטים למדי בשביל ה5.1, וזה נראה לי אפשר בכיף לעשות ב2000 בערך, לא ?
אבל אם הרסיבר לא רלוונטי ואני אצטרך כעת לקנות חדש ב1500+ זה כבר מחוץ לתקציב ואז אולי עדיף לי ללכת על Z5500 או משהו דומה

yoavbd123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

אשמח לשמוע חוות דעת על הרסיבר עצמו, האם הוא שווה משהו בימינו או שאפשר לזרוק אותו ?
זה מאוד משמעותי, כי אם אני יכול להשתמש ברסיבר, זה יחסוך לי הרבה כסף ויפתור לי הרבה בעיות, כי אז אצטרך לקנות רק רמקולים, ואפילו לא סאב, כי לדעתי אני אוכל להשתמש בסאב הנוכחי שיש לי בבית...
אם לא,אז העסק נהיה קצת יקר מדי ואז אולי עדיף ללכת על הZ5500, שנותנת תמורה מעולה למחיר אבל יש לה כמה מגרעות מעט מבאסות ככה שהייתי מעדיף ללכת על מערכת כולל רסיבר, ונגיד אפילו לשדרג את הרסיבר בבוא העת, העיקר כרגע לא להוציא 4-5K ...

ושוב אני אציין את הצרכים - סרטי HD דרך המחשב עיקרי, סרטי BLURAY מהPS3 זניח אבל יכול להיות, משחקים ב PS3 גם שימוש גדול,אבל לא כמו הסרטים. ומוזיקה גם כן דיי זניח, אני אשמע פה ושם,אבל אני לא מחפש להרעיד את החדר או משהו כזה...

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2716
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #6 

אני הייתי משאיר אותו....
הוא יתן לך תוצאה יותר טובה מה5500 בהנחה שתשדך לו איזה רמקולים קדמיים טובים.
יש לך סאב נכון?מה הדגם שלו?
אם הסאב נורמלי תשאיר אותו ותשאיר את הרסיבר ותשדך להם קדמיים סנטר ואחוריים ואתה מסודר.

yoavbd123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

ofir-harlev כתב:אני הייתי משאיר אותו....
הוא יתן לך תוצאה יותר טובה מה5500 בהנחה שתשדך לו איזה רמקולים קדמיים טובים.
יש לך סאב נכון?מה הדגם שלו?
אם הסאב נורמלי תשאיר אותו ותשאיר את הרסיבר ותשדך להם קדמיים סנטר ואחוריים ואתה מסודר.
...
תודה על התגובה :)
גם בפורום אחר אמרו לי שעדיף להשאיר את הרסיבר, לכן נראה לי שזה מה שאני אעשה.
האם יש סיכוי שהוא לא יתמוך בסרטי HD מהמחשב ? או סרטי DVD או BLURAY מדיסקים ?
השימוש העיקרי הוא קודם כל חיבור המחשב וצפייה בסרטים וסדרות ב HD כשאני חושב שהרב הוא 5.1 , לפחות בסרטים
וחוץ מזה גם לחבר את ה PS3 למערכת בעיקר לצורך משחקים, ולעיתים נדירות סרטי BLURAY
אני יודע שהיציאותמהמחשב ומהPS3 הן יציאות אופטיות, זה יכול להוות בעיה ?
יש לי גם סאב, של חברת YAMAHA מדגם : YST - SW160 , הוא קצת גדול לחדר, אבל אם כבר יש לי סאב נראה לי חבל לקנות עוד אחד. אני בכיוון של להשקיע בעיקר בקדמיים, או סטליטים + סנטר, או שאולי השניים הקמיים יהיו על עמוד או משהו כזה סתם מבחינת עיצוב, והאחוריים שני סטליטים פשוטים יחסית.
אני לא רוצה להשקיע יותר מ2000 שקל על הכל, ואם אפשר פחות בלי להתפשר יותר מדי אז גם אחלה.
מה שכן אני רומצה שהמערכת הזאת תחזיק לי לפחות 3-4 שנים עכשיו בלי יותר מדי צורך להחליף דברים, חוץ מאולי את הרסיבר בעתיד.
גודל החדר הוא בערך 3.5X4.5 , הוא לא גדול במיוחד, ואני לא מחפש לפוצץ את החדר :P אלא בסך הכל לקבל שדרוג משמעותי לחווית הצפייה והמשחק הנוחכית שלי, שהיא דיי בינונית בגלל הסאונד מהטלוויזיה. אפילו הרמקולים 2.1 של המחשב שלי שעלו משהו כמו 400 שקל נשמעים הרבה יותר מהטלוויזיה, ועל כן נראה לי שבערך כל מה שאקנה יהיה שיפור עצום, אבל אני אומר שאם כבר אני קונה וגם לטווח של כמה שנים אני לא רוצה לקנות את הדבר הכי זול שיש, אלא קצת להשקיע, אבל מצד שני גם לא להתפרע יותר מדי, אז אני מחפש את האיזון.
המלצות על רמקולים יתקבלו בברכה, כאשר הכי חשוב זה קודם כל הסאונד, אבל כמובן שגם יהיה נחמד אם הם יהיו מעוצבים בצורה יפה , ושלא יהיו גדולים במיוחד

תודה :)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”