מספר אבחנות ושאלות לגבי פלסמות ו LCD

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
ofers פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 77
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
לפני מספר ימים ביקרתי בחנות מוצרי חשמל ובחנתי מספר טלויזיות (מחוברות להוט):
1. פלסמה LG 42PX4RV
2. LCD Samsung 32A51B
3. LCD LG 37 (לא זוכר דגם)

מספר אבחנות:
1. הצבעים בפלסמה היו מעט דהויים, הלבן לא היה לבן, וכו'. לעומת זאת הצבעים בשני ה LCDs נראו עמוקים וחזקים (שיחקנו בהגדרות אך זה לא עזר הרבה).
2. מלבד הצבעים, התמונה בפלסמה נראתה הרבה יותר טובה משני ה LCDs . התמונה ב LG 37 נראתה מאוד רועשת ומפוקסלת. ה Samsung הרבה פחות רועשת, אך עדיין אפשר היה להבחין ברעשים ופיקסולים.

מספר שאלות (מתנצל מראש על האורך):
1. האם בעיית הצבעים היא בעייה ידועה בפלסמות או שהיא ספציפית לדגם הזה? האם הצבעים בפלסמות באמת דוהים אחרי מספר שנים?
2. האם בעיית הרעשים והפיקסול ב LCDs גם היא בעייה כללית של LCD ? האם זה פועל יוצא של הרזולוציה הגבוה יותר? האם זו תופעה גם של פלסמות ברזולוציה גבוה יותר?
3. האם LCD 37 תהיה יותר רועשת מ LCD 32 ככלל אצבע?
4. האם אבחנות אלו נובעות מהחיבור להוט, שאמור להיות פחות איכותי מ YES (אני מחובר ל YES ). האם אסור לי להסיק מסקנות עד שלא אבחן את הטלויזיות בחיבור ל YES ?
5. ולהלן פרדוקס: המרחק בין קיר לקיר אצלי בסלון הוא 4 מטר. מרחקי ישיבה נעים בין 2.5 ל 3.5 בתלייה על הקיר, ופחות מזה בהנחה על המזנון. לפלסמה זה יכול להיות קרוב מידי. לעומת זאת גם לשבת קרוב ל LCD 32 זה לא כל כך טוב בגלל הרעשים, אז מה נכון לקנות?
6. אנו צופים 95% בשידורי טלויזיה, אבל עדיין האם זה לא זריקת כסף לקנות פלסמה ברזולוציה נמוכה (EDTV) כאשר סרטי ה HD-DVD בדרך?
7. האם לא עדיף כבר לקנות CRT 29 טובה, ללא מגוון הבעיות המופיעות בשתי הטכנולוגיות? אם מישהו יכול להמליץ על דגם אני אודה לו מאוד.

שוב מתנצל על האורך.
תודה,
עופר

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #2 

1. אני דווקא מרגיש שבפלאזמות הצבעים הרבה יותר אמיתיים (לפחות פנסוניק ופיוניר) מ- LCD
2. לדעתי הפיקסול יותר קשור לגודל המסך וצורת עיבוד התמונה מאשר לרזולוציה וטכנולוגיה
4. בהחלט תסיק מסקנות רק אחרי שתבדוק חיבור איכותי לממיר יס 3100
5. לדעתי מרחק של 3-3.5 מהנקודה הרחוקה של הספה מתאים בהחלט לפלאזמה 42"
6. לדעתי זה בטח לא זריקת כסף, אני הייתי בוחר HD אם היתה לי כוונה לחבר מחשב כבר היום
7. לדעתי מסך "דק" זאת חווית צפייה שונה לחלוטין מ- CRT גם אסטתית (ופסיכולוגית, וממש עדיף על הקיר מאשר על המזנון) וגם מבחינת תצוגה. המון יחלקו עלי אבל אני אישית מעדיף את התמונה של פלאזמה מאשר של CRT.
HiFiMusic IL

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

ofers, דווקא הודעות ארוכות ובעלות תוכן מבורכות ושומרות על רמה גבוהה, אין צורך להתנצל :)
מסכים עם aloni בכל הסעיפים, במיוחד סעיף 7, גם אני מעדיף ללא ספק את התמונה של פלאזמה... לדעתי גם מסך רחב הוא יתרון גם בשידורי טלוויזיה, כאשר בYES יש כבר המון תכנים במסך רחב, וגם התכנים הרגילים לדעתי מוצגים בסדר גמור עם תיקון המתיחה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78832
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5386 פעמים

שליחה #4 

לבן לא מדוייק = כיול כיול כיול...

המסך פשוט לא מכוייל וחבל להשוות מסך לא מכוייל א' למסך לא מכוייל ב' (אין הרבה תועלת בזה).

המינימום של המינימום זה כיוון של שחורים/לבנים + התאמה של טמפ' צבע, אבל מרבית החנויות לא יעשו את זה מקוצר זמן וסבלנות.

ofers פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

תודה לכל התגובות ה מה זה מהירות! :)
אני אקח לתשומת ליבי את כל ההערות.
היום ראיתי גם את ה PWD8 שהרבה פה כל כך אוהבים (בחיבור ל DVD ). גם פה הצבעים היו חלשים יותר מה LCDs . יכול להיות שדווקא ב LCDs הצבעים חזקים מידי (? ...)
מישהו יודע איפה אפשר לבדוק את ה PX4 וה PWD8 בצורה אמיתית (מכויילות כמו שצריך)?
ומה לגבי דהייה של התמונה בפלסמה אחרי זמן מה, האם יש אמת בדבר?
אני אשמח גם לתגובות נוספות לכך שבקניה של פלסמה EDTV אנחנו בעצם מוותרים על האפשרות לחוויה אמיתית של סרטים ב HD , שמין הסתם יגיעו (מתי ???)
שוב תודה,
עופר

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78832
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5386 פעמים

שליחה #6 

לגבי צבעים - אם אתה אוהב צבעים חזקים, תגביר את ה-COLOR למקסימום (כמו שבוודאי עשו בחנות...)

לגבי דהיה, יש ירידה בחוזק התאורה (חפש באתר לפי מפתח HALF BRIGHTNESS).

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #7 

ofers, אני לא מבין למה אתה משווה את הצבעים כל הזמן בין זה לזה, מה זה משנה של מי יותר גדול? משנה איזו תמונה יותר נראית לך.

תפוס שני מסכים שנראים לך לא חשוב הטכנולוגיות ושחק עם ההגדרות עד שתגיע לתמונה האופטימאלית מבחינתך ואז תשווה איזו מבין השתיים יותר נראית לך (לא חשוב אם הצבע יותר בוהק או לא יודע מה, חשוב ממה אתה יותר נהנה), וכף תמשיך.

אגלה לך משהו, אני לדוגמה גיליתי שאני מעדיף לצפות בטלויזיה בבהירות נמוכה משמעותית מרוב האנשים (החיסרון היחיד מבחינתי הוא בסצינות חשוכות מאוד), זה גם פחות מכביד לי על העיניים וגם תופעות ה- atifacts המעצבנות הרבה פחות מורגשות. במקרה של פלאזמה גם קיבלתי בונוס שזה שומר יותר על המסך (לא שצריך, גם ככה יקח לזה המון זמן "לדהות" ומסתבר שאני מחליף מסכים כמו גרביים).

לגבי HD, דעתי האישית היא שיש טעם לקנות HD רק אם אתה מחבר מחשב או מתכוון לרכוש נגן וכותרים בזמן הקרוב. אם לא לך על מסך EDTV ועוד כמה שנים (שנתיים שלוש לדעתי) תחליף וסביר שזה יעלה לך לא הרבה יותר מכמה שתחסוך עכשיו (כ- 10K במסכים הטובים).

בהצלחה.
HiFiMusic IL

ofers פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

aloni ,
אתה מן הסתם צודק, רק זה מאוד קשה למצוא את הדגמים הרלוונטיים באותה חנות, שמחוברת ל YES . לגבי ה HD , העלת נקודה שלא חשבתי עליה - לחסוך את התוספת עכשיו ולקנות בעוד כמה שנים כשהמחירים ירדו משמעותית. זה בהחלט שיקול.
תודה

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #9 

וואללה, אכן בעיה למצוא חנות שמציגה יס בחיבורים טובים עם מבחר מספק. אם אתה גר באיזור המרכז אני ממליץ על העולם הדיגטלי ברמה"ש.
HiFiMusic IL

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”