טלפון מחנות במקום מהמפעיל - מה החסרונות?
-
eg99
- חבר ותיק

- תגובות: 2999
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
אני רוצה לקנות טלפון נייד (סוני אריקסון W995 - דגם שיש גם אצל אורנג', שאליה אני מחובר), והמחיר בחנויות הפרטיות נמוך משמעותית (1400 שקל במקום 3300 ומעלה אצל אורנג', תלוי בתכנית).
השאלה שלי - מהם החסרונות של קניה מחנות לעומת קניה מאורנג'?
- אחריות (תקופה, זמן תיקון, פריסת נקודות שירות)?
- ביטוח? (יש בכלל ביטוח אצל אורנג'?)
- מכשיר חדש או מוחדש? (איך מוודאים שהמכשיר שאני מקבל חדש? לא שבאורנג' מישהו מבטיח משהו...)
יש עוד נקודות שכדאי לשים לב?
אני מניח שאוכל לקבל החזר במסגרת חוק ביטול זיקה, למרות שאני לא בטוח שכדאי לי (התחייבות לשימוש מינימום, חידוש תקופת ההתחייבות), ולכן אני מתעלם מהעניין הזה כרגע.
השאלה שלי - מהם החסרונות של קניה מחנות לעומת קניה מאורנג'?
- אחריות (תקופה, זמן תיקון, פריסת נקודות שירות)?
- ביטוח? (יש בכלל ביטוח אצל אורנג'?)
- מכשיר חדש או מוחדש? (איך מוודאים שהמכשיר שאני מקבל חדש? לא שבאורנג' מישהו מבטיח משהו...)
יש עוד נקודות שכדאי לשים לב?
אני מניח שאוכל לקבל החזר במסגרת חוק ביטול זיקה, למרות שאני לא בטוח שכדאי לי (התחייבות לשימוש מינימום, חידוש תקופת ההתחייבות), ולכן אני מתעלם מהעניין הזה כרגע.
אני כבר כמה שנים קונה טלפונים מחנויות עצמאיות ועוד לא גיליתי שום חיסרון, רק יתרונות בדמות המחיר ובזה שזה לא נעול לרשת מסוימת.
נראה לי שחברות הסלולר פשוט מנצלות את כוחן השיווקי הגדול, והרבה אנשים פשוט לא מודעים לחנויות העצמאיות.
לגבי ביטוח, אין לי מושג. אף פעם לא עשיתי ביטוח על מכשיר טלפון. נראה לי על גבול ההזוי לבטח מכשיר שלכל היותר עולה כמה אלפים בודדים, ובדרך כלל פחות.
נראה לי שחברות הסלולר פשוט מנצלות את כוחן השיווקי הגדול, והרבה אנשים פשוט לא מודעים לחנויות העצמאיות.
לגבי ביטוח, אין לי מושג. אף פעם לא עשיתי ביטוח על מכשיר טלפון. נראה לי על גבול ההזוי לבטח מכשיר שלכל היותר עולה כמה אלפים בודדים, ובדרך כלל פחות.
משה
לא קונה בחנויות בארץ לכן אין לי ידע בנושא הזה....
שאלתי היא למה לא לשקול כבר רכישה של מכשיר הסלולאר בחו"ל? (בטח עכשיו שניתן לקבל החזרים גם על הרכישה הזאת)
שאלתי היא למה לא לשקול כבר רכישה של מכשיר הסלולאר בחו"ל? (בטח עכשיו שניתן לקבל החזרים גם על הרכישה הזאת)
ההפרש הוא 1900 ש"ח.
אם יגנב, ישרף , ישבר, תקנה עוד אחד חדש דנדש... ואפילו ישאר לך עודף.
אני לא קונה כלום בחברות הסלולאר.
רק בחנויות.
אם יגנב, ישרף , ישבר, תקנה עוד אחד חדש דנדש... ואפילו ישאר לך עודף.
אני לא קונה כלום בחברות הסלולאר.
רק בחנויות.
מאוד פשוט, רק במידה ויש לך עסקת חבילה עם ביטוח אזי כדי לך לקנות באמצעות המפעיל מכיוון שאז הביטוח תופס ולרוב הוא כלול במחיר החבילה. בכל מקרה אחר עדיף לך לקנות בחוץ כי גם ככה הביטוח יקר מאוד, שירות התיקונים לא משהו בכלל והחזרים אתה יכול לקבל בכל מקרה.
בגלל מקשים בעברית.osherov כתב:לא קונה בחנויות בארץ לכן אין לי ידע בנושא הזה....
שאלתי היא למה לא לשקול כבר רכישה של מכשיר הסלולאר בחו"ל? (בטח עכשיו שניתן לקבל החזרים גם על הרכישה הזאת)...
אפשר כמובן להחליף אח"כ (תלוי באיזה מכשיר) אבל זה ניג'וס.
משה
יחסית למחירים של חברות הסלולר - לא.truejoker כתב:moco האם המחיר בארץ לא מוגזם בחנויות הפרטיות ?
אושרוב , מהיכן אתה קונה ? יש לך אולי לינקים לחנויות מומלצות ?...
יחסית לחו"ל - זה שוב הסיפור הרגיל של קנייה בחו"ל מול הארץ + נושא הלוקליזציה .
משה
-
eg99
- חבר ותיק

תודה לכולם.
קניתי.
לדעתי בטלפונים הפחות יקרים (עד 2000 נניח) - לא כדאי להביא מחו"ל, אלא אם יש מציאה נדירה.
ביקרים יותר, זה כבר תלוי בהפרש.
ככלל, אני מעדיף לשלם קצת (לא הרבה) יותר, ולקנות בארץ, למקרה שאזדקק לאחריות (ומשום מה אני נזקק לה הרבה פעמים
).
לגבי האנדרואיד שאקנה (מתי אמורים לרדת המחירים בעקבות יציאת דגמי סוף השנה?), יתכן ואשקול אחרת.
ה"התעסקות" עם הטלפון לא מעניינת אותי ומגוון השימושים די מצומצם (יומן, אנשי קשר, מצלמה, WIFI, GPS), ומאד קוסם לי לקנות "עובד ישר מהקופסה".
למשל - היום כבר מוכרים בחנויות בארץ HTC דזייר עם 2.2 ועברית ב 2700 עד 3400 שקל (720 עד 900 דולר).
בחיפוש מהיר בחנויות ברשת (בחו"ל) ראיתי ב 500 דולר (אפשר באמת לקנות במחיר הזה, או שבפועל יוצא יותר קרוב ל 600?).
זה כבר הפרש של 900 שקל לפחות, או ~30%, ואולי שווה את ההתעסקות.
קניתי.
לדעתי בטלפונים הפחות יקרים (עד 2000 נניח) - לא כדאי להביא מחו"ל, אלא אם יש מציאה נדירה.
ביקרים יותר, זה כבר תלוי בהפרש.
ככלל, אני מעדיף לשלם קצת (לא הרבה) יותר, ולקנות בארץ, למקרה שאזדקק לאחריות (ומשום מה אני נזקק לה הרבה פעמים
לגבי האנדרואיד שאקנה (מתי אמורים לרדת המחירים בעקבות יציאת דגמי סוף השנה?), יתכן ואשקול אחרת.
ה"התעסקות" עם הטלפון לא מעניינת אותי ומגוון השימושים די מצומצם (יומן, אנשי קשר, מצלמה, WIFI, GPS), ומאד קוסם לי לקנות "עובד ישר מהקופסה".
למשל - היום כבר מוכרים בחנויות בארץ HTC דזייר עם 2.2 ועברית ב 2700 עד 3400 שקל (720 עד 900 דולר).
בחיפוש מהיר בחנויות ברשת (בחו"ל) ראיתי ב 500 דולר (אפשר באמת לקנות במחיר הזה, או שבפועל יוצא יותר קרוב ל 600?).
זה כבר הפרש של 900 שקל לפחות, או ~30%, ואולי שווה את ההתעסקות.
ערן
ערן,
היום אתה יכול למצוא בחו"ל מכשירי אנדרואיד מתקדמים באזור ה 500$-400$. בשביל מכשירי האנדרואיד המובילים היום החדשים יש להוסיף עוד 100$-200$...אגב, שווה לבדוק את השרשור הזה, ייתכן שניתן לרכוש מכשירים חדשים במחיר זול יחסית:
http://www.hometheater.co.il/vt122211
משה,
היום המכשירים החדשים התקדמים מכילים מסך מגע (לשם כמובן העולם הולך) ולכן אין שום בעייה לעשות לוקליזציה לרוב המכשירים (פשוט מתקינים מקלדת עברית). גירסת האנדרואיד החדשה (2.2) מכילה בתוכה עברית מובנית (עדיין יש בעיות בכל הנוגע ליישורי טקסט וכיוון מספרים אבל קיימים היום כמעט לכל המכשירים תיקוני עברית שפותרים כמעט את כל הבעיות)...יוצא הדופן הם כמובן המכשירים שכוללים גם מקלדת
truejoker,
את המכשיר שלי רכשתי ישירות דרך הרשת מהחנות של גוגל (530$). אתה צריך לבחור ראשית איזה מכשיר אתה מעוניין לרכוש ואז לחפש את החנות (וירטואלית או פיזית) שמוכרת את המכשיר הזה במדינה אלייה יש לך "גישה"
היום אתה יכול למצוא בחו"ל מכשירי אנדרואיד מתקדמים באזור ה 500$-400$. בשביל מכשירי האנדרואיד המובילים היום החדשים יש להוסיף עוד 100$-200$...אגב, שווה לבדוק את השרשור הזה, ייתכן שניתן לרכוש מכשירים חדשים במחיר זול יחסית:
http://www.hometheater.co.il/vt122211
משה,
היום המכשירים החדשים התקדמים מכילים מסך מגע (לשם כמובן העולם הולך) ולכן אין שום בעייה לעשות לוקליזציה לרוב המכשירים (פשוט מתקינים מקלדת עברית). גירסת האנדרואיד החדשה (2.2) מכילה בתוכה עברית מובנית (עדיין יש בעיות בכל הנוגע ליישורי טקסט וכיוון מספרים אבל קיימים היום כמעט לכל המכשירים תיקוני עברית שפותרים כמעט את כל הבעיות)...יוצא הדופן הם כמובן המכשירים שכוללים גם מקלדת
truejoker,
את המכשיר שלי רכשתי ישירות דרך הרשת מהחנות של גוגל (530$). אתה צריך לבחור ראשית איזה מכשיר אתה מעוניין לרכוש ואז לחפש את החנות (וירטואלית או פיזית) שמוכרת את המכשיר הזה במדינה אלייה יש לך "גישה"
אני רכשתי כבר כמה פעמים מ http://www.eline.co.il/
והטענה היחידה שלי היא שהם התקשרו לוודא רכישה בטלפון, אך יש אנשים שרואים זאת כיתרון
והטענה היחידה שלי היא שהם התקשרו לוודא רכישה בטלפון, אך יש אנשים שרואים זאת כיתרון
משה
-
eg99
- חבר ותיק

במקרה שלי לא היה ל ELINE במלאי, אז קניתי ב http://www.omega-phones.co.il
גם יותר קרוב אלי הביתה (לצורך תיקונים בתקופת האחריות), גם היה במלאי.
לזכות ELINE יאמר שלקחו פרטים והיום התקשרו לוודא אם עדיין רלוונטי
גם יותר קרוב אלי הביתה (לצורך תיקונים בתקופת האחריות), גם היה במלאי.
לזכות ELINE יאמר שלקחו פרטים והיום התקשרו לוודא אם עדיין רלוונטי
ערן
-
eg99
- חבר ותיק

ממש לא בטוח שזה המקום, אבל היום התברר לי שאם מקבלים החזר על הטלפון (לא חשוב איפה נקנה), מתחייבים למעשה ל 36 חודשים לחברה.
זה לבדו הוציא לי את החשק אפילו לקבל החזר מאורנג'.
מעדיף לשלם יותר ולא להיות מחוייב אליהם אפילו יום אחד
זה לבדו הוציא לי את החשק אפילו לקבל החזר מאורנג'.
מעדיף לשלם יותר ולא להיות מחוייב אליהם אפילו יום אחד
ערן