כניסות Multi channel - האם עוברות המרה דיגיטלית?
שלום
אני מתכוון להשתמש ברסיבר קולנוע ביתי בשביל להגביר זוג רמקולים בשיטת biamp.
אני מעוניין להשתמש בקרוסאובר חיצוני אל כניסות Multi channel של הרסיבר (שעוד לא קניתי). הבנתי שכך כל כניסה מנותבת הישר למגבר שלה.
1.האם הסיגנל שנכנס לכניסה יעבור איזשהוא עיבוד ויצא אחרת מהמגבר?
2.האם הסיגנל יעבור המרה מיותרת AD/DA?
3.כשקראתי קצת מדריכים של רסיברים ראיתי שבדרך כלל עוצמת כל המגברים זהה, גם זו של הסאב. האם יש רסיברים משומשים בשוק (עד ה1000 ש"ח) שיכולים באמת לדחוף סאב 89db באופן יפה בסלון בינוני?
תודה
אדם
אני מתכוון להשתמש ברסיבר קולנוע ביתי בשביל להגביר זוג רמקולים בשיטת biamp.
אני מעוניין להשתמש בקרוסאובר חיצוני אל כניסות Multi channel של הרסיבר (שעוד לא קניתי). הבנתי שכך כל כניסה מנותבת הישר למגבר שלה.
1.האם הסיגנל שנכנס לכניסה יעבור איזשהוא עיבוד ויצא אחרת מהמגבר?
2.האם הסיגנל יעבור המרה מיותרת AD/DA?
3.כשקראתי קצת מדריכים של רסיברים ראיתי שבדרך כלל עוצמת כל המגברים זהה, גם זו של הסאב. האם יש רסיברים משומשים בשוק (עד ה1000 ש"ח) שיכולים באמת לדחוף סאב 89db באופן יפה בסלון בינוני?
תודה
אדם
קודם כל השאלה: כמה אלמנטים אתה מתכוון להגביר בכל רמקול? איזה רמקול?
יש גם השרשור האולטמטיבי של BIAMP, לא יודע אם קראת http://www.hometheater.co.il/p-1.article02064
ניגש לעניינו ולדעתי אתה עושה סלט שלם :
כניסת Multi channel היא לכל רמקול (5.1), לא לפי תדר. רק אם תשתמש ב3 או 2 מגברים נפרדים, תוכל באמת לנצל את הקרוס ואת החלוקה שלו.
השאלה של 89DB ויכולת דחיפה הוא כמו לשאול "האם אוטו לבן נוסע מהר"? יש הרבה פרמטרים פרט לנצילות, בעיקר בסאבים.
יש גם השרשור האולטמטיבי של BIAMP, לא יודע אם קראת http://www.hometheater.co.il/p-1.article02064
ניגש לעניינו ולדעתי אתה עושה סלט שלם :
עד כאן נשמע בסדר, אבל לא כל רסיבר, בעיקר הזולים שבהם, יש להם יכולת חלוקה ל- BIAMP. למה שלא תיקח מגבר סטראו עם 4 יציאות רמקולים?אני מתכוון להשתמש ברסיבר קולנוע ביתי בשביל להגביר זוג רמקולים בשיטת biamp....
אני מעוניין להשתמש בקרוסאובר חיצוני אל כניסות Multi channel של הרסיבר (שעוד לא קניתי)....
כניסת Multi channel היא לכל רמקול (5.1), לא לפי תדר. רק אם תשתמש ב3 או 2 מגברים נפרדים, תוכל באמת לנצל את הקרוס ואת החלוקה שלו.
אין ברסיבר בודד כמה מגברים, אלא אם אתה מתכוון לקנות רסיבר עם 7 שנאים ויש כאלה.הבנתי שכך כל כניסה מנותבת הישר למגבר שלה....
מן הסתם כמו בכל רסיבר. אבל אתה יכול לשים את הרסיבר במצב DIRECT או דומה לו.האם הסיגנל שנכנס לכניסה יעבור איזשהוא עיבוד ויצא אחרת מהמגבר?...
מן הסתם - אתה מכניס סיגנל אנלוגי, עובר עיבוד לדיגיטלי ושם בחזרה לאנלוגי.האם הסיגנל יעבור המרה מיותרת AD/DA?...
אין שום קשר ומה אתה מתכוון ב"עוצמה"? יש טכנולגיות הגברה שונות ובהגברה דיגיטלית בלי בעיה אפשר להגיע גם 1000 וואט.שקראתי קצת מדריכים של רסיברים ראיתי שבדרך כלל עוצמת כל המגברים זהה, גם זו של הסאב...
פה בילבללת אותי לחלוטין. האם אתה מתכוון להגביר סאב פסיבי בעזרת הרסיבר או הכוונה לדרייבר בס של הרמקול?האם יש רסיברים משומשים בשוק (עד ה1000 ש"ח) שיכולים באמת לדחוף סאב 89db באופן יפה בסלון בינוני?...
השאלה של 89DB ויכולת דחיפה הוא כמו לשאול "האם אוטו לבן נוסע מהר"? יש הרבה פרמטרים פרט לנצילות, בעיקר בסאבים.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
Shtirlitz,
גם אתה עשית סלט
1.לא הבנת את פותח השירשור, אין לו צורך ברסיבר עם תמיכה בבי אמפ
הוא רוצה לעבוד עם קרוס אקטיבי לפני הרסיבר דרך המולטי אין.
2.בכל רסיבר יש כמה מגברים או 5 או 7 או 10 ויותר, בהתאמה לערוצים. אלה מגברים נפרדים! הם חולקים ספק כוח, אבל עדיין נפרדים.
3."כניסת המולטי אין היא לכל רמקול, לא לפי תדר", שוב לא הבנת את פותח השירשור, הוא רוצה להזין את כניסת המולטי אין ברסיבר דרך קרוס אקטיבי שידאג לפיצול התדרים.
בקיצור סלט
AdamZuf,
1.לא, מה שנכנס זה מה שיוצא. (אם כי אתה מאריך את הדרך של הסיגנל. במידה והרסיבר איכותי זה זניח למדי).
2.זה כמו השאלה הראשונה שלך, והתשובה זהה, לא - הסיגנל לא יעבור שום המרה.
3.שאלה זו ממש לא מובנת לי
ובכל מקרה לא ממליץ לך להעמיס על הרסיבר, וליעד הגברה יעודית לסאב.
בהצלחה.
גם אתה עשית סלט
1.לא הבנת את פותח השירשור, אין לו צורך ברסיבר עם תמיכה בבי אמפ
2.בכל רסיבר יש כמה מגברים או 5 או 7 או 10 ויותר, בהתאמה לערוצים. אלה מגברים נפרדים! הם חולקים ספק כוח, אבל עדיין נפרדים.
3."כניסת המולטי אין היא לכל רמקול, לא לפי תדר", שוב לא הבנת את פותח השירשור, הוא רוצה להזין את כניסת המולטי אין ברסיבר דרך קרוס אקטיבי שידאג לפיצול התדרים.
בקיצור סלט
AdamZuf,
1.לא, מה שנכנס זה מה שיוצא. (אם כי אתה מאריך את הדרך של הסיגנל. במידה והרסיבר איכותי זה זניח למדי).
2.זה כמו השאלה הראשונה שלך, והתשובה זהה, לא - הסיגנל לא יעבור שום המרה.
3.שאלה זו ממש לא מובנת לי
בהצלחה.
GRO, השעה קצת מאוחרת, אבל אנסה להסביר את עצמי איכשהו:
אני שותף טכני בחברת הגברה קטנה, שיש לנו קרוס/מעבד של 4K$ ו-3 מגברים נפרדים לכל תחום בנפרד. אני עדיין לא מבין מה יעזור קרוס אקטיבי לפני הרסיבר, בעיקר בכניסת המולטי אין, שהיא מהניסיון שלי עדיין לפי רמקול? בוא נניח שהבסים נכנסים לLFE, והגבוהים והמידים לאן? לFRONT?
ובקשר לשאלה 2 של צוף - אני לא מסכים - הסיגנל עדיין יעבור עיבוד מADC לDAC.
אני שותף טכני בחברת הגברה קטנה, שיש לנו קרוס/מעבד של 4K$ ו-3 מגברים נפרדים לכל תחום בנפרד. אני עדיין לא מבין מה יעזור קרוס אקטיבי לפני הרסיבר, בעיקר בכניסת המולטי אין, שהיא מהניסיון שלי עדיין לפי רמקול? בוא נניח שהבסים נכנסים לLFE, והגבוהים והמידים לאן? לFRONT?
ובקשר לשאלה 2 של צוף - אני לא מסכים - הסיגנל עדיין יעבור עיבוד מADC לDAC.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
בקשר להמרה אתה טועה, לא סתם אי אפשר להפעיל את הRC בכניסת המולטי אין... ולא בכדי אנשים משקיעים במקור SACD איכותי, זה בפירוש לא עובר המרה.Shtirlitz כתב:GRO, השעה קצת מאוחרת, אבל אנסה להסביר את עצמי איכשהו:
ובקשר לשאלה 2 של צוף - אני לא מסכים - הסיגנל עדיין יעבור עיבוד מADC לDAC....
בקשר לעבודה בקונפיגירציה אקטיבית (בהקשר לרצונו של פותח השירשור), המטרה שלו שהרסיבר ישמש כמגבר לרמקולים, לכן הוא מתחבר למולטי אין.
אופי החיבור לצורך המחשה יהיה ככה:
מקור - קרוס אקטיבי - רסיבר(בכניסת המולטי ישמש כמגבר ל5 או 7 ערוצים נפרדים), לצורך העניין ערוץ הFR ישמש לטוויטר של הרמקול הקידמי ימיני, וערוץ הSR ישמש לוופר של הרמקול הימיני.
באופן כזה זה הוא עובד אקטיבי לכל דבר, כי בעצם כל ערוץ הגברה מקבל מהקרוס האקטיבי את התדרים הרלוונטים להגברת האלמנט.
זה שכבר עדיף ללכת על שני מגברים סטריאו זה עניין אחר
אחלה לילה
תודה על העזרה חברים.
קודם כל gro111 הבין נכון מבחינת קונפיגורציה.
כניסות/יציאות קדמיות - טויטרים
כניסות/יציאות אחוריות - מידים
כניסה/יציאה סאב - סאב יחיד או זוג סאבים במונו, חתוכים איזור 80-100 הרץ, תלוי בתוצאה.
לשאלה שלי אם הסיגנל עובר המרה, הגיוני שהמיתוג לכניסת המולטיצאנל הוא דיגיטלי מהרסיבר והסאונד נשאר אנלוגי לגמרי, אם באמת מה שנכנס זה מה שיוצא. . למה שיתכננו את זה עם המרה? אלא אם כן יש DSP שאפשר להוסיף..?
לשאלתי הלא ברורה לגבי הסאב וזה שאמרתי רק 89 דיבי. 89 זאת נצילות די סטנדרטית בבית וברור שאני מדבר על סאב עם מספיק וואטים לסלון הבינוני שלי. הוואט המקסימלי של אלמנט זה לא מה שמקשה על המגבר, וברור שאם אני קונה רסיבר קולנוע ביתי ורוצה להזיז איתו סאבים אז המגבר יותר חלש מהנתון וואט של הסאב, אז זה היה נראה לי מיותר לדבר על זה. גם כששומעים חלש במערכות סאונד שומעים איזה מגבר באמת נשמע "מלא", "דוחף" או איך שלא נקרא לזה. גם על מגבר איווה קקמייקה יכול להיות רשום 100 וואט אבל הוא לא ישמע מלא בחיים ובטח שלא נפעיל איתו סאב.
אין לי מושג ברסיברים וקולנוע ביתי, אני גם מגיע מתחום ההגברה, ונראה כאילו בינתיים הסאב יעבוד ממגבר הגברה. הייתי מאד רוצה להתפנק על איזה קרסט או קראון אבל כסף אין.
אוקיי אז אם אני נשאר פה עם רסיבר שסך הכל אני זקוק ל4 מגברים ממנו בשביל טוויטרים ומידים, אני חושב אולי שווה להשקיע פשוט במגברי סטריאו נפרדים וזהו. אולי להשקיע מעט יותר על מגבר למידריינג'.
אוף, אודיו זה פקעת נחשים נמאס כבר מהמחלה הזאת
"
קודם כל gro111 הבין נכון מבחינת קונפיגורציה.
כניסות/יציאות קדמיות - טויטרים
כניסות/יציאות אחוריות - מידים
כניסה/יציאה סאב - סאב יחיד או זוג סאבים במונו, חתוכים איזור 80-100 הרץ, תלוי בתוצאה.
לשאלה שלי אם הסיגנל עובר המרה, הגיוני שהמיתוג לכניסת המולטיצאנל הוא דיגיטלי מהרסיבר והסאונד נשאר אנלוגי לגמרי, אם באמת מה שנכנס זה מה שיוצא. . למה שיתכננו את זה עם המרה? אלא אם כן יש DSP שאפשר להוסיף..?
לשאלתי הלא ברורה לגבי הסאב וזה שאמרתי רק 89 דיבי. 89 זאת נצילות די סטנדרטית בבית וברור שאני מדבר על סאב עם מספיק וואטים לסלון הבינוני שלי. הוואט המקסימלי של אלמנט זה לא מה שמקשה על המגבר, וברור שאם אני קונה רסיבר קולנוע ביתי ורוצה להזיז איתו סאבים אז המגבר יותר חלש מהנתון וואט של הסאב, אז זה היה נראה לי מיותר לדבר על זה. גם כששומעים חלש במערכות סאונד שומעים איזה מגבר באמת נשמע "מלא", "דוחף" או איך שלא נקרא לזה. גם על מגבר איווה קקמייקה יכול להיות רשום 100 וואט אבל הוא לא ישמע מלא בחיים ובטח שלא נפעיל איתו סאב.
אין לי מושג ברסיברים וקולנוע ביתי, אני גם מגיע מתחום ההגברה, ונראה כאילו בינתיים הסאב יעבוד ממגבר הגברה. הייתי מאד רוצה להתפנק על איזה קרסט או קראון אבל כסף אין.
אוקיי אז אם אני נשאר פה עם רסיבר שסך הכל אני זקוק ל4 מגברים ממנו בשביל טוויטרים ומידים, אני חושב אולי שווה להשקיע פשוט במגברי סטריאו נפרדים וזהו. אולי להשקיע מעט יותר על מגבר למידריינג'.
אוף, אודיו זה פקעת נחשים נמאס כבר מהמחלה הזאת
"
מסקנה- עדיף שני מגברים מרסיבר 1
הערה קטנה בנוגע לסאב,
"הבעיה" עם סאבים (לרוב) שיש להם דרישות גבוהות מההגברה, במיוחד בעכבה שלהם שיכולה לרדת מתחת ל2 אום, בנוסף כדי לשלוט טוב יותר בסאב צריך damping factor גבוהה, (מה שלא ריאלי לבקש מהגברת רסיבר, כנ"ל לגבי דרישות העכבה).