חישוב עלות אספרסו במקינטה...
-
whoisgod
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 828
- נתן תודות: 136 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
היי,
כולנו יודעים שקפסולת נספרסו עולה סביב 2.1 ש"ח, ויש קפסולות אחרות בשוק שעולות סביב 1.8 ש"ח או משהו דומה.
האם מישהו עשה חישוב כמה עולה לו כוס אספרסו במקינטה שלו? כמובן שהכל תלוי בשאלה מהו מחיר הקפה, האם קולים וטוחנים בבית או קונים קפה טחון.
קפה טחון למקינטה במשקל של 250 גרם, לכמה כוסות יספיק? (סדר גודל, אין צורך להגיע לרמה של חצאי מנות...)
תודה ושבוע טוב!
כולנו יודעים שקפסולת נספרסו עולה סביב 2.1 ש"ח, ויש קפסולות אחרות בשוק שעולות סביב 1.8 ש"ח או משהו דומה.
האם מישהו עשה חישוב כמה עולה לו כוס אספרסו במקינטה שלו? כמובן שהכל תלוי בשאלה מהו מחיר הקפה, האם קולים וטוחנים בבית או קונים קפה טחון.
קפה טחון למקינטה במשקל של 250 גרם, לכמה כוסות יספיק? (סדר גודל, אין צורך להגיע לרמה של חצאי מנות...)
תודה ושבוע טוב!
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
במקינטה 2 שלי נכנסים 12 גרם בערך.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
בוא נעשה חישוב.אני קונה קפה ירוק ב50 שקלים לקילו בממוצע.תוריד 17 אחוז פחת לאחר הקלייה ותקבל 830 גרם קפה ב50 שקלים או 6 אגורות לגרם קפה..כוס קפה במקינטה "כוס אחת" שלי דורשת 8 גרם קפה כלומר חצי שקל בערך לכוס קפה ועיגלתי כלפי מעלה בגלל החשמל....אבל אם אתה שותה אספרסו כפול או משתמש בסלסלה הכפולה כמו רוב האנשים בעלי המכונות יוצא שקל למנה.
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
חבר'ה, חבר'התמיר8 כתב:בוא נעשה חישוב.אני קונה קפה ירוק ב50 שקלים לקילו בממוצע.תוריד 17 אחוז פחת לאחר הקלייה ותקבל 830 גרם קפה ב50 שקלים או 6 אגורות לגרם קפה..כוס קפה במקינטה "כוס אחת" שלי דורשת 8 גרם קפה כלומר חצי שקל בערך לכוס קפה ועיגלתי כלפי מעלה בגלל החשמל....אבל אם אתה שותה אספרסו כפול או משתמש בסלסלה הכפולה כמו רוב האנשים בעלי המכונות יוצא שקל למנה....
אני לא רוצה לקלקל את התחושה של כולם כאן שקליה ביתית חוסכת המון כסף, אבל..
לפי ההתרשמות שלי מקריאת תגובותיכם בנושא בחודשים האחרונים אל תשכחו:
1. קליות היוצאות שרופות מדי
2. קליות היוצאות בהירות מדי
3. פולים לא טובים שיש להוציא לפני הקליה
4. מחיר הקולה - לפי דבריכם, אין לדעת מתי הקולה ישבוק חיים או יזדקק לתיקון יקר
5. פחת של כ-15 אחוז לאחר הקליה
6. התיישנות מהירה מדי של הפולים לאחר הקליה באויר
7. חשמל
8. זמן = כסף
ברור שהשיקול הוא לא כלכלי ואני מקווה שבעתיד אמצא את הזמן (והכסף) להכנס לעניין בעצמי, אבל כלכלית נטו לא היתי נכנס לזה (מכונת פופקורן זה לא אידיאלי וחביתוש כנראה לא מתאים לבית בלי חצר או מרפסת).
בכל מקרה כל הכבוד לכולם על ההשקעה
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
שום דבר שקשור לקפה בבית לא יהיה יותר משתלם מלשתות קפה בחוץ, אלא אם אתם שותים הרבה קפה בבית וגם לאורך זמן.
במיוחד כשמשווים איכות (זה לא חכמה לקנות מכונה של דלונגי ומטחנת להבים ולהשוות את התוצר לאספרסו של ארקפה).
קפה, בשביל רוב האנשים כאן בפורום, זה תחביב. ותחביב זה לא חסכון, וגם לא השקעה.
תחביב זו הוצאה!
בקשר להשוואה המקורית, בין מקינטה לנספרסו, אז גם לפי חישוב שלי קפה כפול ממקינטה יוצא בערך 1 ש"ח.
ולא הייתי מתבסס על 250 גר' ב-30 ש"ח, אלא על 1 ק"ג קפה קלוי ב-120 ש"ח כולל משלוח (אבל צריך מטחנה).
במיוחד כשמשווים איכות (זה לא חכמה לקנות מכונה של דלונגי ומטחנת להבים ולהשוות את התוצר לאספרסו של ארקפה).
קפה, בשביל רוב האנשים כאן בפורום, זה תחביב. ותחביב זה לא חסכון, וגם לא השקעה.
תחביב זו הוצאה!
בקשר להשוואה המקורית, בין מקינטה לנספרסו, אז גם לפי חישוב שלי קפה כפול ממקינטה יוצא בערך 1 ש"ח.
ולא הייתי מתבסס על 250 גר' ב-30 ש"ח, אלא על 1 ק"ג קפה קלוי ב-120 ש"ח כולל משלוח (אבל צריך מטחנה).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
לדורון.אחוז הפולים "המקולקלים" הוא אפסי.בג'ין קפה מעולם לא שרפתי ולא קלקלתי קלייה, מלבד הקלייה הראשונה שכמובן כמו טמבל ניסיתי אותה על הjbm...אחוז הפחת נלקח בחישוב.התישנות מתרחשת בכל מקרה.
אבל הסיבה העיקרית שאני קולה לבד היא טריות הקפה..מהנסיון שלי ברכישה ממקומות שונים ומגוונים אף פעם לא ידעתי איזה קפה ומתי נקלה הקפה .היו הצלחות והיו אכזבות ,כמו רולטה.
אבל הסיבה העיקרית שאני קולה לבד היא טריות הקפה..מהנסיון שלי ברכישה ממקומות שונים ומגוונים אף פעם לא ידעתי איזה קפה ומתי נקלה הקפה .היו הצלחות והיו אכזבות ,כמו רולטה.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
גם אתה??תמיר8 כתב:שכמובן כמו טמבל ניסיתי אותה על הjbm......
איזה כיף, אני לא הטמבל היחיד!
אני בשעתו שרפתי את כל ה-JBM שקיבלתי עם הקולה...
כבר אז, עוד לפני שהבנתי את זה, הייתי מוטי המפחם
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
כמובן, אל תקחו את מה שכתבתי כירידה על מישהו.תמיר8 כתב:לדורון.אחוז הפולים "המקולקלים" הוא אפסי.בג'ין קפה מעולם לא שרפתי ולא קלקלתי קלייה, מלבד הקלייה הראשונה שכמובן כמו טמבל ניסיתי אותה על הjbm...אחוז הפחת נלקח בחישוב.התישנות מתרחשת בכל מקרה.
אבל הסיבה העיקרית שאני קולה לבד היא טריות הקפה..מהנסיון שלי ברכישה ממקומות שונים ומגוונים אף פעם לא ידעתי איזה קפה ומתי נקלה הקפה .היו הצלחות והיו אכזבות ,כמו רולטה....
ברור לגמרי שאף אחד כאן לא מכין קפה בבית כשיקול כלכלי, אבל עדיין.. יש כמה אנשים שהתחילו את העניין עם מחשבות כאלו. רק רציתי לחדד נקודה שלפעמים לא מובהרת לדעתי מספיק טוב מהצד הכלכלי.
החביתוש הידני, כ 500 שח, בהחלט חוסך את עלותו, תוך כשנה בממוצע. אבל קליה ביתית זה לא משהו שנועד לחסוך לך כסף.
מטחנה דוקא כן - קפה טחון מראש נזרק בכמויות. המטחנה מאפשרת גם להזמין קפה מבתי קליה זולים יחסית.
מטחנה דוקא כן - קפה טחון מראש נזרק בכמויות. המטחנה מאפשרת גם להזמין קפה מבתי קליה זולים יחסית.
what's next?