מישהו מכיר את סקוטלנד
-
sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
היי,
אני נוסע לאיזה כנס (של אשתי) באזור אדינבורו.
אז יומיים אהיה מעט צפונית לאדינבורו ואחר כך אנחנו רוצים לשכור רכב לשלושה לילות נוספים
בעצם ארבעה ימים, טיסה בערב ביום האחרון.
הלכתי לאיבוד בכל ההמלצות
המדינה עצומה ואני לא מצליח לברור במה להתמקד.
אם משיהו יכול לתת מסלול שמתחיל מעט צפונית לאדינבורו ומסתיים באדינבורו לאחר שלושה לילות
אשמח מאוד.
פחות טירות, יותר טבע ונוף, אוכל ומקומות נחמדים להכיר.
אני נוסע לאיזה כנס (של אשתי) באזור אדינבורו.
אז יומיים אהיה מעט צפונית לאדינבורו ואחר כך אנחנו רוצים לשכור רכב לשלושה לילות נוספים
בעצם ארבעה ימים, טיסה בערב ביום האחרון.
הלכתי לאיבוד בכל ההמלצות
המדינה עצומה ואני לא מצליח לברור במה להתמקד.
אם משיהו יכול לתת מסלול שמתחיל מעט צפונית לאדינבורו ומסתיים באדינבורו לאחר שלושה לילות
אשמח מאוד.
פחות טירות, יותר טבע ונוף, אוכל ומקומות נחמדים להכיר.
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4881
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
קודם כל - רק אדינברו שווה שלושה לילות -
המומלצים:
אדינברו - העיר העתיקה:
ביקור בטירת אדינברו (אל תגיעו אחרי 1 בצהריים ואל תצאו ממנה אחרי 1 בצהריים, יש את יריית התותח היומים של 1, טקס נחמד),
סיור טעימות וויסקי ממש ביציאה מהטירה (ואחד המקומות הכי זולים באי הבריטי לרכישות),
סיור לילה וסיפורי רוחות במרתפי של אדינברו (שווה ביותר, שילוב של סיפורים היסטוריים בסימטאות העיר העתיקה וצ'יזבאטים, אל תפספסו את הצלב הצהוב במקום בו נתלה האדם האחרון
).
ישנו הפיסטיל והפארק שלידו (בסוף הרחוב של העיר הישנה - בכיוון ההפוך מהטירה) שכל העולם ואישתו מטפסים אליו - נוף שווה כל דקה.יש את העיר החדשה (שלי לא יצא לעבור בה) גם מאוד מומלצת (מחברים).
צפונית לאדינברו, השווים (מבחינת נופים, טירות וסיפורים):
הטירה בסטירלינג והמונומנט של אחד הגיבורים המקומיים (לא זוכר אם זה ברוס, או וויליאם וואלאס) - שווה לקחת סיור מודרך בטירה ויש גם סיור מודרך על הקרבות באזור אל מול הבריטים (יש מצב שסיור הקרבות היה בטירה אחרת). אם אני זוכר נכון יש שם את מוזאון אוצרות המלוכה (חביב לא יותר מזה, הסיור בטירה יותר מעניין).
אם בא לכם להרחיק לסנט אנדרוס מומלץ בחום, אם כי הוא עמוס בעונה הזו בגלל אליפות העולם בגולף (שווה לבדוק את התאריכים),
שם אכלתי את ההבורגר הטוב בעולם - אם תרצה אפנה אותך לכתובת
.
בגדול - לשלושה ימים אני ממליץ על סיורי טירות.
לכל טירה סיפור משל עצמה וכל טירה מתויירת במידה שונה.
אנחנו לדוגמא מצאנו איזו טירה נטושה וכמעט שלא מתויירת עם שלטי משרד העתיקות (או משהו כזה) שפתוחה לקהל חינם,
אי שם ליד פורט וויליאמס (מערבית ללוך-נס, למרגלות הבן-נביס). יש משהו מלא חן בטירה נטושה ללא אנשים והמון חיות בר.
הטירות שכתבתי עליהן שווה להגיע מוקדם בבוקר, כדי לצפות בטקסים המקומיים.
בכל טירה יש מוזיאון משל עצמה המספר סיפור שנוגע לאזור עצמו.
יש B&B בכל חור ולא נראה לי שצריך להזמין מקום המחירים די סבירים בסביבות ה- 50 פאונד ללילה (לרוב זה פחות) כולל ארוחת בוקר ממש כבדה (שיהיו בריאים מה שהם אוכלים על הבוקר).
המקומיים מאוד ידידותיים לתייר ובאמת שאל תפספסו את הקטע של לשבת בפאב באמצע היום
תהנו
המומלצים:
אדינברו - העיר העתיקה:
ביקור בטירת אדינברו (אל תגיעו אחרי 1 בצהריים ואל תצאו ממנה אחרי 1 בצהריים, יש את יריית התותח היומים של 1, טקס נחמד),
סיור טעימות וויסקי ממש ביציאה מהטירה (ואחד המקומות הכי זולים באי הבריטי לרכישות),
סיור לילה וסיפורי רוחות במרתפי של אדינברו (שווה ביותר, שילוב של סיפורים היסטוריים בסימטאות העיר העתיקה וצ'יזבאטים, אל תפספסו את הצלב הצהוב במקום בו נתלה האדם האחרון
ישנו הפיסטיל והפארק שלידו (בסוף הרחוב של העיר הישנה - בכיוון ההפוך מהטירה) שכל העולם ואישתו מטפסים אליו - נוף שווה כל דקה.יש את העיר החדשה (שלי לא יצא לעבור בה) גם מאוד מומלצת (מחברים).
צפונית לאדינברו, השווים (מבחינת נופים, טירות וסיפורים):
הטירה בסטירלינג והמונומנט של אחד הגיבורים המקומיים (לא זוכר אם זה ברוס, או וויליאם וואלאס) - שווה לקחת סיור מודרך בטירה ויש גם סיור מודרך על הקרבות באזור אל מול הבריטים (יש מצב שסיור הקרבות היה בטירה אחרת). אם אני זוכר נכון יש שם את מוזאון אוצרות המלוכה (חביב לא יותר מזה, הסיור בטירה יותר מעניין).
אם בא לכם להרחיק לסנט אנדרוס מומלץ בחום, אם כי הוא עמוס בעונה הזו בגלל אליפות העולם בגולף (שווה לבדוק את התאריכים),
שם אכלתי את ההבורגר הטוב בעולם - אם תרצה אפנה אותך לכתובת
בגדול - לשלושה ימים אני ממליץ על סיורי טירות.
לכל טירה סיפור משל עצמה וכל טירה מתויירת במידה שונה.
אנחנו לדוגמא מצאנו איזו טירה נטושה וכמעט שלא מתויירת עם שלטי משרד העתיקות (או משהו כזה) שפתוחה לקהל חינם,
אי שם ליד פורט וויליאמס (מערבית ללוך-נס, למרגלות הבן-נביס). יש משהו מלא חן בטירה נטושה ללא אנשים והמון חיות בר.
הטירות שכתבתי עליהן שווה להגיע מוקדם בבוקר, כדי לצפות בטקסים המקומיים.
בכל טירה יש מוזיאון משל עצמה המספר סיפור שנוגע לאזור עצמו.
יש B&B בכל חור ולא נראה לי שצריך להזמין מקום המחירים די סבירים בסביבות ה- 50 פאונד ללילה (לרוב זה פחות) כולל ארוחת בוקר ממש כבדה (שיהיו בריאים מה שהם אוכלים על הבוקר).
המקומיים מאוד ידידותיים לתייר ובאמת שאל תפספסו את הקטע של לשבת בפאב באמצע היום
תהנו
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
תאמין לי,
אתה בגזרה של האשה נפלת טוב,
לא כמו פדרר..
מפנקת אותך,
אייפונים, אייפודים, כנסים בחו"ל..
לבריאות..

אתה בגזרה של האשה נפלת טוב,
לא כמו פדרר..
מפנקת אותך,
אייפונים, אייפודים, כנסים בחו"ל..
לבריאות..
...
-
sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
ufffnick
תודה
אדינבורו היא אכן אפשרות. רק אני מעדיף נופים וטבע
גם מטירות קצת שבעתי, למרות שיש לכל אחת סיפור וקסם ייחודיים.
אם תוכל לכוון אותי לאזור לטיול לכמה ימים. אשמח
המרחקים מאוד מטעים להבנתי, היות והנהיגה יחסית איטית
גילי גילי גילי,
עוד תלמד שאין ארוחות חינם
גם לי גם לפדרר, מצטער לנפץ אשליה
תודה
אדינבורו היא אכן אפשרות. רק אני מעדיף נופים וטבע
גם מטירות קצת שבעתי, למרות שיש לכל אחת סיפור וקסם ייחודיים.
אם תוכל לכוון אותי לאזור לטיול לכמה ימים. אשמח
המרחקים מאוד מטעים להבנתי, היות והנהיגה יחסית איטית
גילי גילי גילי,
גם לי גם לפדרר, מצטער לנפץ אשליה
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
שמוליק,sam22 כתב:ufffnick
גילי גילי גילי,
גם לי גם לפדרר, מצטער לנפץ אשליה...
עליי אתה לא יכול לעבוד.
אל תתן לי להסגיר אותך בפרהסיה..
...
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4881
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
בשביל טבע מרהיב באזור שבין אדינברו לגלזגו יש את מרחבי הקרבות בין הבריטים לסקוטלנד ואת יער.
מאוד אופנתי בתקופה הזו ללכת את הלוך-נס ברגל - דורש תיכנון והזמנת מקומות בנקודות העצירה.
אתם יכולים גם סתם לסוע עוד יותר צפונה (מצפון ללוך נס) שם הנוף יותר פראי ופחות מיוער - נופים של עשב נמוך והמון חיות בר ורוב המקומיים דוברים בעיקר קלטית ולוקח קצת זמן להבין את האנגלית שלהם (ואם אתם כבר שם תקפצו ל- Eilean Donan, הטירה של איש הנצח, המון תמונות מפורסמות יש עליה - אם אתה חובב צילום, זה המקום לתמונה סטייל דיסקברי).
את זו למשל צילמתי שם
[img2=550x368]http://lh4.ggpht.com/_nW1Ihf-m83E/Ss4uM ... GP7683.jpg[/img2]
בכלל מסביב לכל איזה לוך יש המון טבע ומסלולי יום קצרים, פשוט לבחור מקום ולקפוץ למרכז התיירים המקומי,
שומר הלוך (כן יש דבר כזה) אם הוא זמין יוכל לתת טיפים.
אחד מהנושאים החמים בתקופה הזו (אצלם בטלוויזיה) זה תחרויות ונדידה של האיילים הזכרים ומאבקי הטריטוריה.
נדהמתי לגלות שאצלם זה ריאליטי ברמת האח הגדול רק עם איילים (בליווי מפות, מסוק צילום וכתבי שטח),
לכולם יש שמות, מעקב נדידה, תיעוד קרבות על שטחים ונקבות בקיצור ממש טלנובלה.
אפשרות אחרת - טיול מבשלות בחבל Speyside- אזור עתיר במבשלות וויסקי מהכי מוכרות ושוות,
בשילוב עם נוף הררי ופראי ומעיינות המשמשות את המבשלות והמזקקות (תכתוב את שם החבל ואחריו distillery בגוגל מפות) ותראה כמה תוצאות ודקירות תקבל עם שמות מאוד מפורסמים), אני דווקא ממליץ לתפוס איזה ביקור למזקקה ביתית פחות מפורסמת בנוסף לגדולות. רוב השוות נמצאות סביב Dufftown (ודי נחמד לקפוץ למבשלה של הוויסקי האהוב עליך אם יש כזה).
מלבד כל זה - יש את הפארקים הלאומיים (אם בא לכם ללכת קצת ברגל), שזה עובד כמו בכל העולם,
באזור אדינברו זה יותר יערות צפופים סטייל המכשפה מבלייר, בצפון זה מרחבים פתוחים ונוף עם צמחייה נמוכה, סלעים שחורים והמון מעיינות ולוכים.
אוף... מת לחזור לשם
עריכה:
לגבי המרחקים - זה לא כל כך נורא,
לכיוון צפון יש את כביש M90 שהופך ל- A9 אלה אוטוסטרדות דו מסלוליות, כביש מהיר שמחבר בין אינברנס לאדינברו.
הכבישים מצפון לאינברנס פחות או יותר זהים, דו סיטרי, צר עם נוף פשוט וואו.
הנופים והכבישים היפים נמצאים בצדדים של הכביש הזה (נופים כפריים) כדי לראות אותם, רצוי לרדת מהכביש הראשי מידי פעם חאיזה כביש צדדי.
מאוד אופנתי בתקופה הזו ללכת את הלוך-נס ברגל - דורש תיכנון והזמנת מקומות בנקודות העצירה.
אתם יכולים גם סתם לסוע עוד יותר צפונה (מצפון ללוך נס) שם הנוף יותר פראי ופחות מיוער - נופים של עשב נמוך והמון חיות בר ורוב המקומיים דוברים בעיקר קלטית ולוקח קצת זמן להבין את האנגלית שלהם (ואם אתם כבר שם תקפצו ל- Eilean Donan, הטירה של איש הנצח, המון תמונות מפורסמות יש עליה - אם אתה חובב צילום, זה המקום לתמונה סטייל דיסקברי).
את זו למשל צילמתי שם
[img2=550x368]http://lh4.ggpht.com/_nW1Ihf-m83E/Ss4uM ... GP7683.jpg[/img2]
בכלל מסביב לכל איזה לוך יש המון טבע ומסלולי יום קצרים, פשוט לבחור מקום ולקפוץ למרכז התיירים המקומי,
שומר הלוך (כן יש דבר כזה) אם הוא זמין יוכל לתת טיפים.
אחד מהנושאים החמים בתקופה הזו (אצלם בטלוויזיה) זה תחרויות ונדידה של האיילים הזכרים ומאבקי הטריטוריה.
נדהמתי לגלות שאצלם זה ריאליטי ברמת האח הגדול רק עם איילים (בליווי מפות, מסוק צילום וכתבי שטח),
לכולם יש שמות, מעקב נדידה, תיעוד קרבות על שטחים ונקבות בקיצור ממש טלנובלה.
אפשרות אחרת - טיול מבשלות בחבל Speyside- אזור עתיר במבשלות וויסקי מהכי מוכרות ושוות,
בשילוב עם נוף הררי ופראי ומעיינות המשמשות את המבשלות והמזקקות (תכתוב את שם החבל ואחריו distillery בגוגל מפות) ותראה כמה תוצאות ודקירות תקבל עם שמות מאוד מפורסמים), אני דווקא ממליץ לתפוס איזה ביקור למזקקה ביתית פחות מפורסמת בנוסף לגדולות. רוב השוות נמצאות סביב Dufftown (ודי נחמד לקפוץ למבשלה של הוויסקי האהוב עליך אם יש כזה).
מלבד כל זה - יש את הפארקים הלאומיים (אם בא לכם ללכת קצת ברגל), שזה עובד כמו בכל העולם,
באזור אדינברו זה יותר יערות צפופים סטייל המכשפה מבלייר, בצפון זה מרחבים פתוחים ונוף עם צמחייה נמוכה, סלעים שחורים והמון מעיינות ולוכים.
אוף... מת לחזור לשם
עריכה:
לגבי המרחקים - זה לא כל כך נורא,
לכיוון צפון יש את כביש M90 שהופך ל- A9 אלה אוטוסטרדות דו מסלוליות, כביש מהיר שמחבר בין אינברנס לאדינברו.
הכבישים מצפון לאינברנס פחות או יותר זהים, דו סיטרי, צר עם נוף פשוט וואו.
הנופים והכבישים היפים נמצאים בצדדים של הכביש הזה (נופים כפריים) כדי לראות אותם, רצוי לרדת מהכביש הראשי מידי פעם חאיזה כביש צדדי.
נערך לאחרונה על ידי ufffnick ב 12/09/2010 10:07, נערך פעם 1 בסך הכל.
sam22,
מקנא . הייתי בילדותי לפני יותר מידי שנים. מה שאני כן זוכר מאדינבורו זה את מצעדי התזמורת הצבאיים אבל אין לי מושג אם היה מדובר בתאריך מיוחד או משהו קבוע.
ufffnick,
הסקוטים נלחמו באנגלים בתקופה שעוד לא היה מושג של "בריטים".
מקנא . הייתי בילדותי לפני יותר מידי שנים. מה שאני כן זוכר מאדינבורו זה את מצעדי התזמורת הצבאיים אבל אין לי מושג אם היה מדובר בתאריך מיוחד או משהו קבוע.
ufffnick,
הסקוטים נלחמו באנגלים בתקופה שעוד לא היה מושג של "בריטים".
משה
אם בקטנות, אז עד הסוףufffnick כתב:moco
אם אנחנו בקטע של לדקדק בקטנות -
כשהקרבות החלו, הסקוטים היו שבטים גאליים ושאר קלטים.
הם התאחדו למדינה רק אחרי שהאנגלים כבשו חלק מהקרקעות שלהם.
אבל בקטנה...
אני די משוכנע שהקרבות שהתייחסת אליהם הם בין סקוטים (שכבר קראו לעצמם סקוטים) לבין ממלכת אנגליה, והתרחשו בתקופה הרבה יותר מאוחרת (בימי הביניים) מאשר בתקופה שבה עוד לא הייתה זהות סקוטית, אלא שבטים קלטיים וגם פיקטים.
קרבות תמיד היו בכל תקופה בין כל מיני שבטים, אבל אלה שיודעים עליהם היטב ומבקרים באתריהם הם יחסית מאוחרים.
משה