סינון מים למכונת קפה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
dilberty פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב,

יש לי בבית מכונת קפה של נספרסו שאני מאוד מרוצה ממנה. אני מכין אספרסו פעם עד פעמיים ביום.
עד כה הייתי רוכש פילטרים של בריטה לשימוש מכונת הקפה בלבד, מאחר ולמי שתיה יש לנו מי עדן.
לצערי ומסיבות שאינן ברורות לי, ההנחיות של בריטה להחליף את הפילטר אחת לחודש (גם אם לא עברתי את מכסת המים) מאוד מייקרות את העסק. לא נראה לי הגיוני להחליף פילטר אחת לחודש בשביל לסנן 4-5 ליטרים של מים.

האם יש פתרונות אחרים? האם ניתן להאריך את חייו של הפילטר?

תודה מראש לכולם.

ntzachi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 210
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #2 

תמיס כף מלח בחצי כוס מים רותחים, תמתין עד שיתקררו ותעביר בבריטה.

לאחר מכן תריץ 2-3 ליטר מים ותשפוך עד שהטעם המלוח יעלם ואז תקבל מים לא חומציים שלא יפגעו במכונת הקפה שלך.

יש לחזור על הפעולה אחת ל 10 - 15 ליטר מים בערך כלומר כאחת לשבוע אם אתה משתמש בבריטה רק למכונת הקפה.

* תודה לכפיר שלימד אותי את השיטה !

dilberty פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה רבה. האם אתה משאיר מים בקנקן הבריטה באופן תמידי? אצלי הקנקנן רוב הזמן יבש (ריק) ואני ממלא אותו רק כשאני צריך מים מסוננים לקפה.
כמו כן האם ידוע לך על פתרונות אחרים? הסיפור הזה עם הבריטה מתחיל להישמע לי כמו יותר מדי עבודה בשביל קצת מים לאספרסו...

האם יש פתרונות נוספים (פילטרים של חברות אחרות וכו')?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #4 

יש הרבה פתרונות בריטה, החל מבריטה שהוא פילטר קטן, דרך בריטה גדולה יותר המתאימה למכונות קפה גדולות יותר ועד בריטה מקצועית, שמתקינים מתחת לכיור והיא באה עם ברז מזיגה. בבריטה כזו (היתה לי פעם) צריך להחליף פילטר רק פעם בשנה.

וזה רק בריטה. אפשר למצוא פתרונות ריכוך אחרים, אבל הם לא מסננים את המים ורק מרככים אותם.

לדעתי, עבור השימוש שלך, בריטה היא הפתרון הטוב ביותר.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #5 

בפילטר בריטה של קנקן יש גם פחם פעיל שסופח אליו את הלכלוכים ואותו אי אפשר לרענן - לכן חייבים להחליף בחדש.
המלח מרענן את השרף שמרכך את המים.
אפשר לרכך את המים בצורה יותר מקצועית ע"י מרכך שרף 8 ליטר (קצת אוברקיל לנספרסו) ויש גם סננים של פחם וסיליפוס שמתחברים לצינור ואותם מחליפים פעם ב 1500 ליטר. עולים פחות מ 100 ש"ח.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

dilberty פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

תודה לכולכם. דבוטאנט (מצטער לא יודע את שמך), קצת הצלחת לבלבל אותי. לטענתך גם אם "ארענן" את הפילטר בריטה באמצעות הטריק עם המלח זה לא נותן תוצאה מספקת? ואם כן אז כמה זמן להערכתך אפשר "למשוך" עם הפילטר בריטה? אולי פשוט עדיף לי להשתמש במים מהברז ולבצע ניקוי אבנית למכונה אחת לכמה חודשים...?

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #7 

אנסה להסביר:
אם כל השימוש בבריטה הוא לשם הריכוך למכונת קפה, אז שיטת המלח שצויינה כאן תעבוד מצויין, ותוכל למשוך הרבה זמן עם פילטר בודד. אם לעומת זאת, אתה משתמש בבריטה גם לשתיית מים יומיומית, הרי ששיטת המלח לא תעזור, שכן הסינון עצמו נחלש והמים לא יסוננו, אלא רק ירוככו.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #8 

מה שדבוטאנט אומר זה שאתה יכול להשתמש באותו הפילטר במשך שנה שלמה אם אתה מקפיד פעם בשבוע על התהליך עם המלח. זה יהפוך את הפילטר שלך למרכך מים. אבל יכולת הסינון תסתיים קודם לכן (לא ממש בעיה אם אתה משתמש במים נקיים כמו מי עדן)
הסיפור עם החודש הוא סתם ענין שיווקי (כמה אנשים יכולים להיות תמימים? תתעוררו) הפילטר מחזיק גם שלושה חודשים ללא בעיה. בשלב מסוים הטעם נדפק ואז אתה מבין שהגיע הזמן להחליף.
אם אתה עובר את כל זה רק למען המכונה, אני אישית לא ממליץ על הפיתרון של קנקן הבריטה, זה מאוד לא נוח לדעתי. יש מרככים ופילטרים שמתאימים להרכבה בתוך מיכל המים של המכונה, אבל צריך לבדוק מה המצב לגבי נספרסו. אם אפשר, אתה יכול לרכוש פילטר מרכך של בריטה שמרכיבים בפנים ומחליפים פעם ב 150 ליטר ( = חצי שנה עד שנה).
what's next?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #9 

אי אפשר להרכיב פילטר בריטה בתוך נספרסו, כי אין לה צינורית ששואבת את המים (בהנחה ומדובר במכונה חדשה יחסית).
המיכל מתיישבת לתוך פטמה מיוחדת, בדומה ל-ECM החדשות.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #10 

מעצבן, אותה הבעיה קיימת גם בכרומקס. כיון שמדובר בתרמובלוק, אולי באמת אפשר סתם להשתמש במי עדן ופעם בחודשיים שלושה ניקוי עם מלח לימון
what's next?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #11 

בריטה מרוככת (בשיטה עם המלח) תחזיק הרבה זמן לריכוך מים אבל אם אתה משתמש במי ברז דרך הבריטה קח בחשבון שהמסנן לא יסנן לך חיידקים יותר ...

אם יש לך בר של מי עדן (שהם מים מאוד מאוד רכים) לדעתי אין שום בעיה להשתמש בהם באופן שוטף גם ללא ריכוך ע"י מסנן מיוחד.

מקסימום אמץ את המלצתו של hosq ונקה אבנית כל מספר חודשים ולדעתי עם מי עדן אפילו פעם בחצי שנה זה יספיק.

dilberty פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

אני דווקא הבנתי שבמי עדן יש יותר אבנית מאשר מים מהברז ועדיף ליהמנע מלהשתמש בהם במכונה...
כל הסיפור הזה ממש נשמע ממש כאב ראש, אני כבר שוקל להחזיר את המי-עדן ולהיפטר מהבריטה לטובת תמי4...כל הפתרונות במכונה אחת ללא יותר מדי תחזוקה...מה דעתכם?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #13 

תמי 4 לא מרכך רק מסנן.
אני עובד עם קנקן בריטה ומחליף פעם ב 3 חודשים פילטר.
פעם בשבוע אני מעביר מי מלח לרענון ושוטף.

dilberty פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

תודה רבה. האם זה נכון שצריך לשמור על הפילטר של הבריטה רטוב תמיד ולכן תמיד הקנקן צריך להיות מלא מים?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #15 

זה כתוב באמת בחוברת שבאה עם הבריטה. לא יודע למה אבל אני דואג שהקנקן יהיה עם מים תמיד.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #16 

בקנקנים החדשים מדגמי maxtra פתרו את הבעיה ע"י כך שהפילטר תמיד טבול במים, גם אם הקנקן כמעט ריק.

dilberty פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

קצת מוזר הסיפור הזה, חשבתי שזה לא בריא לשתות מים עומדים...

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #18 

הם מתחלפים כל פעם שאתה ממלא מים.. אז אין חשש. גם כך ההמלצה שלהם לרוקן קנקן שעמד עם מים במשך יותר מ48 שעות.
נערך לאחרונה על ידי קרמריקה ב 12/09/2010 21:34, נערך פעם 1 בסך הכל.

dilberty פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

רציתי קצת מים נקיים, בסוף אני מוצא את עצמי עם חוברת הוראות רק בכדי לתפעל את הבריטה הזה :)
תודה לכולכם!!

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #20 

dilberty כתב:אני דווקא הבנתי שבמי עדן יש יותר אבנית מאשר מים מהברז ועדיף ליהמנע מלהשתמש בהם במכונה...?
...
מאיפה הבנת שמי עדן קשים יותר ממי ברז ? ראית את ריכוז הסידן והמגנזיום על האריזה ?

אעזור לך, פחות מ 20 מ"ג סידן וכ 26 מ"ג מגנזיום. עד כמה שאני יודע מים עם ריכוזים כאלו נחשבים למאוד רכים.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”