מדוע החברות הגדולות לא מתעסקות עם מזרימדיה?
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
שלום רב,
יש לי בבית את ה-C200 שאותו רכשתי במטרה לצפות בסרטי בלוריי מלאים.
לאכזבתי הרבה, אני אף פעם לא יכול לדעת, האם המכשיר בכלל "יועיל בטובו" לנגן את הסרט. ובמידה וכן, האם זה יעבור בצורה חלקה, או שיהיה צורך בכל מיני אלתורים למיניהם ( כגון בחירה בקטע השני ואז חזרה להתחלה)
אני כל הזמן מוצא את עצמי תלוי בעדכוני קושחה, שבכלל לא מטפלים בבעיות שחשובים עבורי.
מיותר לציין שכאשר אני רוכש דיסק מקורי (או משכיר מספרייה) ומכניס אותו לנגן הבלוריי, אין כלל תופעות כאלה. אני גם יכול להזמין אליי אורחים בלב שקט, כי אין חששות שאולי לא אצליח להקרין את הסרט.
האמת היא שזה לא כזה מפתיע כאשר חברה עם שם של חטיף, מייצרת את המכשיר. גם מהחברות הקיקיוניות האחרות שמייצרות סטרימרים, לא תבוא הישועה.
ואז אני חושב לעצמי, למה החברות הגדולות (כגון סוני, פנסוניק, טושיבה פיוניר ) לא מייצרות סטרימרים.
תחילה עלה בדעתי, שייצור מכשירים כאלה בעצם מעודד הורדה פיראטית של תכנים לא חוקיים.
אבל במחשבה שנייה יש כיום גם תכנים שנמכרים כחוק בתבנית של קבצים דיגיטליים, והרי צריך שיהיו מכשירים שידעו לנגן אותם.
אז למה לא בעצם? למה החברות הגדולות עומדות מהצד ולא נוטלות חלק במשחק?
תודה
יש לי בבית את ה-C200 שאותו רכשתי במטרה לצפות בסרטי בלוריי מלאים.
לאכזבתי הרבה, אני אף פעם לא יכול לדעת, האם המכשיר בכלל "יועיל בטובו" לנגן את הסרט. ובמידה וכן, האם זה יעבור בצורה חלקה, או שיהיה צורך בכל מיני אלתורים למיניהם ( כגון בחירה בקטע השני ואז חזרה להתחלה)
אני כל הזמן מוצא את עצמי תלוי בעדכוני קושחה, שבכלל לא מטפלים בבעיות שחשובים עבורי.
מיותר לציין שכאשר אני רוכש דיסק מקורי (או משכיר מספרייה) ומכניס אותו לנגן הבלוריי, אין כלל תופעות כאלה. אני גם יכול להזמין אליי אורחים בלב שקט, כי אין חששות שאולי לא אצליח להקרין את הסרט.
האמת היא שזה לא כזה מפתיע כאשר חברה עם שם של חטיף, מייצרת את המכשיר. גם מהחברות הקיקיוניות האחרות שמייצרות סטרימרים, לא תבוא הישועה.
ואז אני חושב לעצמי, למה החברות הגדולות (כגון סוני, פנסוניק, טושיבה פיוניר ) לא מייצרות סטרימרים.
תחילה עלה בדעתי, שייצור מכשירים כאלה בעצם מעודד הורדה פיראטית של תכנים לא חוקיים.
אבל במחשבה שנייה יש כיום גם תכנים שנמכרים כחוק בתבנית של קבצים דיגיטליים, והרי צריך שיהיו מכשירים שידעו לנגן אותם.
אז למה לא בעצם? למה החברות הגדולות עומדות מהצד ולא נוטלות חלק במשחק?
תודה
ברור שטכנית החברות הגדולות יכולות לייצר סטרימרים מעולים, השאלה היא איך זה יסתדר עם המודל העסקי שלהן.
את הכסף הגדול, תשאל את אפל, לא עושים היום ממכירת חומרה.
אם כבר הזכרנו את אפל, להם יש את האפל טיוי, שמגביל אותך, נכון, לתכנים שאפשר לרכוש (בחו"ל) באייטיונז.
גם סוני מאפשרת להשתמש בפלייסטיישן כסטרימר, אבל ממש לא רוצה שתנגן MKV במקום לקנות את מדיות הבלו-ריי שהיא מוציאה מתוקף היותה גם חברת סרטים (למרות שע"י תוכנת Media server שרצה מהמחשב ניתן לנגן כל דבר על גבי הפלייסטיישן).
ישנן שמועות שסוני דווקא הולכת להוציא סטרימר שכן ינגן MKV. אני אאמין כשאראה את זה עובד.
ומה הגוגל טיוי ידע לנגן? אולי משם תבוא הישועה.
חברות כמו טושיבה, פנסוניק ו-LG מתחילות להכניס תכונות של סטרימר לטלוויזיות שהן מייצרות ומקוות למכור כך תכנים (ראה מודל אפל), כך שלא סביר שהן יעדיפו לשחרר סטרימרים נפרדים שיאפשרו לך לרכוש את הטלוויזיה של המתחרה, אבל מי יודע - אולי אתבדה.
אגב, בכל הביקורות על סטרימרים מובנים בטלוויזיות (שמייקרים את מחירן באלפי שקלים) עוד לא מצאתי מכשיר אחד שיוכל לתת פייט עבור הציבור דובר העברית מול סטרימר שעולה 700 שקל.
את הכסף הגדול, תשאל את אפל, לא עושים היום ממכירת חומרה.
אם כבר הזכרנו את אפל, להם יש את האפל טיוי, שמגביל אותך, נכון, לתכנים שאפשר לרכוש (בחו"ל) באייטיונז.
גם סוני מאפשרת להשתמש בפלייסטיישן כסטרימר, אבל ממש לא רוצה שתנגן MKV במקום לקנות את מדיות הבלו-ריי שהיא מוציאה מתוקף היותה גם חברת סרטים (למרות שע"י תוכנת Media server שרצה מהמחשב ניתן לנגן כל דבר על גבי הפלייסטיישן).
ישנן שמועות שסוני דווקא הולכת להוציא סטרימר שכן ינגן MKV. אני אאמין כשאראה את זה עובד.
ומה הגוגל טיוי ידע לנגן? אולי משם תבוא הישועה.
חברות כמו טושיבה, פנסוניק ו-LG מתחילות להכניס תכונות של סטרימר לטלוויזיות שהן מייצרות ומקוות למכור כך תכנים (ראה מודל אפל), כך שלא סביר שהן יעדיפו לשחרר סטרימרים נפרדים שיאפשרו לך לרכוש את הטלוויזיה של המתחרה, אבל מי יודע - אולי אתבדה.
אגב, בכל הביקורות על סטרימרים מובנים בטלוויזיות (שמייקרים את מחירן באלפי שקלים) עוד לא מצאתי מכשיר אחד שיוכל לתת פייט עבור הציבור דובר העברית מול סטרימר שעולה 700 שקל.
נערך לאחרונה על ידי shayf ב 11/09/2010 16:21, נערך פעם 1 בסך הכל.
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde
Oscar Wilde
לא הייתי סומך על אפל "הגדולה" כל מכשיר שהיא הוציאה היא דאגה לסרס אותו שכל מי שמשתמש בו
ינותב לדברים בתשלום, כמובן שאפשר לפרוץ הכל אבל שוב גם כאן משתמשים בטכנולוגיות בדרכים לא דרכים.
לפי דעתי העתיד יהיה סטרימר בתוך הטלוויזיה וזה יהיה יותר נוח לביצוע כאשר הארד דיסק החדש
יכנס והמחיר יהיה שפוי, כי איתו יש להם יותר משחק כי הוא קטן שקט והרה יותר מהיר.
ינותב לדברים בתשלום, כמובן שאפשר לפרוץ הכל אבל שוב גם כאן משתמשים בטכנולוגיות בדרכים לא דרכים.
לפי דעתי העתיד יהיה סטרימר בתוך הטלוויזיה וזה יהיה יותר נוח לביצוע כאשר הארד דיסק החדש
יכנס והמחיר יהיה שפוי, כי איתו יש להם יותר משחק כי הוא קטן שקט והרה יותר מהיר.
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

Shayf
כל מה שכתבת היה נכון עד שהתחילו למכור קבצים דיגיטליים בצורה חוקית.
חנויות של "בלוק באסטר" הולכות ונסגרות בקצב מסחרר,כי אנשים מעדיפים לשבת בבית ולא להטריח את עצמם לצאת בכדי לקחת סרטים בהשאלה, ואחר כך גם להחזירם
לכן לדעתי, זו רק שאלה של זמן, עד שהמדיה בצורה של דיסק תעלם לגמרי, ואז זו יכולה להיות שעתם הגדולה של מזרימי המדיה שיתפסו את החלל שנוצר...
כל מה שכתבת היה נכון עד שהתחילו למכור קבצים דיגיטליים בצורה חוקית.
חנויות של "בלוק באסטר" הולכות ונסגרות בקצב מסחרר,כי אנשים מעדיפים לשבת בבית ולא להטריח את עצמם לצאת בכדי לקחת סרטים בהשאלה, ואחר כך גם להחזירם
לכן לדעתי, זו רק שאלה של זמן, עד שהמדיה בצורה של דיסק תעלם לגמרי, ואז זו יכולה להיות שעתם הגדולה של מזרימי המדיה שיתפסו את החלל שנוצר...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- Irus
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4163
- נתן תודות: 127 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
מה שאתה אומר נכון, הטלוויזיה תהיה המרכז, אבל הדיסק פנימי לא יהיה במרכז, שם המשחק זה תקן WHDI שיהפוך לחובה בכל מכשיר טלוויזיה (הוא מוכר ע״י כל היצרנים הרציניים), אז לא תהיה בעיה להזרים תכנים איכותיים ישירות מהמחשב, מהרשת בכלל ומשרותי הענן בפרט.
bariko
לא הייתי מספיד את המדיות כל כך מהר.. במיוחד שידוע שכבר עובדים על דיסקים בעלי נפח של 100 גיגה ויותר
ובנוסף למרות ההתקדמות של האינטרנט המהיר עדין להוריד תכנים בגודל של 30-50 גיגה לסרט זה עדין כבד
על הרוחב פס שיש לאנשים בבית, אל תשכח שתקלה קטנה באיחסון כמו HDD יכול להביא למחיקה
של כל התכנים וזאת אחת הסיבות שאנשים מעדיפים מדיות מלבד הנוחיות שבדבר.
לא הייתי מספיד את המדיות כל כך מהר.. במיוחד שידוע שכבר עובדים על דיסקים בעלי נפח של 100 גיגה ויותר
ובנוסף למרות ההתקדמות של האינטרנט המהיר עדין להוריד תכנים בגודל של 30-50 גיגה לסרט זה עדין כבד
על הרוחב פס שיש לאנשים בבית, אל תשכח שתקלה קטנה באיחסון כמו HDD יכול להביא למחיקה
של כל התכנים וזאת אחת הסיבות שאנשים מעדיפים מדיות מלבד הנוחיות שבדבר.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
קנה appletv ותשאיר סרטים מאייטיונז.
אתה גם יכול להשכיר סרטים מנטפליקס באלף ואחת שיטות ומכשירים.
לגבי אמינות, לא כ״כ מבין על מה אתה מדבר. כבר שנים שלא נתקלתי בבעיות שפתאום סרט לא עובד וכו. דווקא מספריה קרה לי לא פעם שהסרט היה שרוט והתחיל לקפוץ ואי אפשר היה לצפות בו.
השיטה הכי אמינה זה mkv+srt.
אתה גם יכול להשכיר סרטים מנטפליקס באלף ואחת שיטות ומכשירים.
לגבי אמינות, לא כ״כ מבין על מה אתה מדבר. כבר שנים שלא נתקלתי בבעיות שפתאום סרט לא עובד וכו. דווקא מספריה קרה לי לא פעם שהסרט היה שרוט והתחיל לקפוץ ואי אפשר היה לצפות בו.
השיטה הכי אמינה זה mkv+srt.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46423
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
החברים לפני די ענו על השאלה המקורית.
bariko,
יש לציין כי ההתרשמות השלילית שלך נובעת גם מהחוסר רצון לשדרג לקושחה חדשה יותר אשר פתרה את רוב הבעיות שאתה נתקל בהן.
bariko,
יש לציין כי ההתרשמות השלילית שלך נובעת גם מהחוסר רצון לשדרג לקושחה חדשה יותר אשר פתרה את רוב הבעיות שאתה נתקל בהן.
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
ההתרשמות השלילית שלו נגזרת בעיקר מימי ה- 6500 העליזים.ziv_r כתב: bariko,
יש לציין כי ההתרשמות השלילית שלך נובעת גם מהחוסר רצון לשדרג לקושחה חדשה יותר אשר פתרה את רוב הבעיות שאתה נתקל בהן....
...
BARIKO החברות הגדולות כמו סוני ופנסוניק ועוד עובדות יחד עם האולפנים הגדולים,לא נראה לי כי הם ירצו להכנס עמם לעימותים מיותרים על מוצר כמו סטרימר שעלול לפגוע בצורה זו או אחרת באולפנים .
בנושא ה"תסכול" שלך אני שותף באופן חלקי מכיוון שגם אני רכשתי את הC200 לצורך ניגון של כותרי בלו ריי ומה שקורה בפועל הוא שזה לא מתבצע בצורה מלאה ,ותמיד לאחר עדכון דברים מסוימים עובדים אבל חלקם לא ,לפחות לא בצורה המתבקשת ,גם לאחר העדכונים האחרונים.
מה שחלק מהאנשים פה הציעו זה אלטרנטיבות מהאינטרנט שלא מבצעות בעצם את מה שהC200 אמור מתיימר לבצע ,וזה ניגון נטו של בלו ריי ,בחלק מהמקרים גם לא את הדיסק מכונן הבלו ריי המותקן בC200 .
בנושא ה"תסכול" שלך אני שותף באופן חלקי מכיוון שגם אני רכשתי את הC200 לצורך ניגון של כותרי בלו ריי ומה שקורה בפועל הוא שזה לא מתבצע בצורה מלאה ,ותמיד לאחר עדכון דברים מסוימים עובדים אבל חלקם לא ,לפחות לא בצורה המתבקשת ,גם לאחר העדכונים האחרונים.
מה שחלק מהאנשים פה הציעו זה אלטרנטיבות מהאינטרנט שלא מבצעות בעצם את מה שהC200 אמור מתיימר לבצע ,וזה ניגון נטו של בלו ריי ,בחלק מהמקרים גם לא את הדיסק מכונן הבלו ריי המותקן בC200 .
- shlomiassaf
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
אני לא כ"כ בטוח שהחברות הגדולות לא רוצות להכנס לתחום מכיוון שהן מפחדות מהאולפנים.
כולן למדו את הלקח שסוני למדה על בשרה, והפצע עדיין פתוח.
סוני בחרה לההשאר עם ה MD שלה שהוא פתרון מאוד דומה ל-MP3 אבל לא נגיש כמוהו
לא ניתן להעברה בקבצים באופן פשוט ע"י המשתמש ובכללי לא מתקרב לנוחות של MP3.
בחירה שעד היום מצטערים עליה בסוני.
APPLE פגשה את הלקוחות באמצע, נתנה להם מכשייר שהוא MP3 חלקי..
כן אפשר לשים אבל רק דרך תוכנה יעודית...
ושאר החברות נתנו גישה חופשית עם מכשירים פתוחים.
אותו הסיפור כאן עם MKV, העם רוצה פורמט פשוט, אף אחד לא רוצה להתעסק עם כל מיני קבצי BR למינהם
אנשים רוצים MKV ומקסימום לדחוף לו SRT ועדיף שה-SRT יהיה מוטמע.
(אל תקח בחשבון את ישראל עם SRT עברי שתמיד לא מוטמע ברילסים ... אנחנו קהל קטן)
בסופו של דבר החברות יאמצו את MKV כי הוא פתרון פשוט וקל וכולם משתמשים בו...
כמו בכל דבר חדש לוקח זמן להתאפס על הפתרון (ע.ע. MP3,OGG,WMA וכולי)
גם בטלויזיות וגם בדברים אחרים....
סוני לא מאמצת MKV בPS כי לפי דעתי אין לה צורך, המכשיר שלה הוא לא סטרימר יעודי והמתחרה שלה MS עם XBOX לא מספקת גם היא תמיכה, אז אין צורך להתאמץ.
זו דעתי.
כולן למדו את הלקח שסוני למדה על בשרה, והפצע עדיין פתוח.
סוני בחרה לההשאר עם ה MD שלה שהוא פתרון מאוד דומה ל-MP3 אבל לא נגיש כמוהו
לא ניתן להעברה בקבצים באופן פשוט ע"י המשתמש ובכללי לא מתקרב לנוחות של MP3.
בחירה שעד היום מצטערים עליה בסוני.
APPLE פגשה את הלקוחות באמצע, נתנה להם מכשייר שהוא MP3 חלקי..
כן אפשר לשים אבל רק דרך תוכנה יעודית...
ושאר החברות נתנו גישה חופשית עם מכשירים פתוחים.
אותו הסיפור כאן עם MKV, העם רוצה פורמט פשוט, אף אחד לא רוצה להתעסק עם כל מיני קבצי BR למינהם
אנשים רוצים MKV ומקסימום לדחוף לו SRT ועדיף שה-SRT יהיה מוטמע.
(אל תקח בחשבון את ישראל עם SRT עברי שתמיד לא מוטמע ברילסים ... אנחנו קהל קטן)
בסופו של דבר החברות יאמצו את MKV כי הוא פתרון פשוט וקל וכולם משתמשים בו...
כמו בכל דבר חדש לוקח זמן להתאפס על הפתרון (ע.ע. MP3,OGG,WMA וכולי)
גם בטלויזיות וגם בדברים אחרים....
סוני לא מאמצת MKV בPS כי לפי דעתי אין לה צורך, המכשיר שלה הוא לא סטרימר יעודי והמתחרה שלה MS עם XBOX לא מספקת גם היא תמיכה, אז אין צורך להתאמץ.
זו דעתי.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

אשתדל לענות במרוכז למבול התגובות:
מרטין,
אף פעם לא אהבתי מכשירים משולבים.
לא שמעתי על נגן בלוריי שמאפשר הרצת קובץ BD מלא, כולל האופציה של הוספת כתובית חיצונית.
mei00
לפי כמות החנות שנסגרות, אני לא כל כך רואה שאנשים מעדיפים את המדיה הפיזית.
אצלנו בארץ הבעיה חמורה שבעתיים, בגלל שחלק ניכר מהכותרים לא זוכים לתרגום בעברית!
עופר,
הייתי משכיר סרטים בשמחה, אם לא הייתה את הבעיה של הכתוביות בעברית שציינתי קודם.
בעיית האמינות מכוונת בעיקר לגבי פורמט בלוריי מלא. לא יודע באיזה מזרימדיה אתה משתמש, אבל עם ה-C200, לפני כל צפייה בסרט, אני יכול למרוט עלים של פרח ולשאול "יפעל" ,לא יפעל"...
Guyezra
יש לי דרישה אחת מאוד פשוטה מהנגנים- שיריצו את הסרט כמו שצריך
כל הפיצ'רים האחרים כגון JB מעניינים אותי כמו שלג דאשתקד
Giliboy
יפה שאתה עדיין זוכר את ה-6500' ,אבל ממש לא
זיו,
לא מדובר בגישה שלילית. בסך הכול יש לי רק בעיה אחת.
אני כל הזמן מקפיד לבדוק את השרשור שלך עם עדכוני הקושחה.
אלא שלפי הדיווחים של החבר'ה (ואני יוצא מנקודת הנחה שהם אמינים) התקלות עם כותרי הבלוריי עדיין נמשכות.
אז נכון שתמיד אפשר "להאשים" את הכותר, אבל אם זה עובד היטב במחשב (עם TMT3), אז אי אפשר להגיד שמדובר בקובץ פגום...
Netstat
למה שיפגעו באולפנים?
מרבית האנשים מעדיפים להשכיר סרטים מאשר לרכוש. גם בגלל העלות, וגם בגלל שממילא את רוב הסרטים רואים פעם אחת וזהו.
הבעיה בהשכרה של מדיה פיזית היא בטרחה של להביא ולהחזיר את הסרט.
קבצים דיגטליים (שיפסיקו לעבוד לאחר מספר ימים) יכולים לתת את הפתרון ההולם לכך.
מרטין,
אף פעם לא אהבתי מכשירים משולבים.
לא שמעתי על נגן בלוריי שמאפשר הרצת קובץ BD מלא, כולל האופציה של הוספת כתובית חיצונית.
mei00
לפי כמות החנות שנסגרות, אני לא כל כך רואה שאנשים מעדיפים את המדיה הפיזית.
אצלנו בארץ הבעיה חמורה שבעתיים, בגלל שחלק ניכר מהכותרים לא זוכים לתרגום בעברית!
עופר,
הייתי משכיר סרטים בשמחה, אם לא הייתה את הבעיה של הכתוביות בעברית שציינתי קודם.
בעיית האמינות מכוונת בעיקר לגבי פורמט בלוריי מלא. לא יודע באיזה מזרימדיה אתה משתמש, אבל עם ה-C200, לפני כל צפייה בסרט, אני יכול למרוט עלים של פרח ולשאול "יפעל" ,לא יפעל"...
Guyezra
יש לי דרישה אחת מאוד פשוטה מהנגנים- שיריצו את הסרט כמו שצריך
כל הפיצ'רים האחרים כגון JB מעניינים אותי כמו שלג דאשתקד
Giliboy
יפה שאתה עדיין זוכר את ה-6500' ,אבל ממש לא
זיו,
לא מדובר בגישה שלילית. בסך הכול יש לי רק בעיה אחת.
אני כל הזמן מקפיד לבדוק את השרשור שלך עם עדכוני הקושחה.
אלא שלפי הדיווחים של החבר'ה (ואני יוצא מנקודת הנחה שהם אמינים) התקלות עם כותרי הבלוריי עדיין נמשכות.
אז נכון שתמיד אפשר "להאשים" את הכותר, אבל אם זה עובד היטב במחשב (עם TMT3), אז אי אפשר להגיד שמדובר בקובץ פגום...
Netstat
למה שיפגעו באולפנים?
מרבית האנשים מעדיפים להשכיר סרטים מאשר לרכוש. גם בגלל העלות, וגם בגלל שממילא את רוב הסרטים רואים פעם אחת וזהו.
הבעיה בהשכרה של מדיה פיזית היא בטרחה של להביא ולהחזיר את הסרט.
קבצים דיגטליים (שיפסיקו לעבוד לאחר מספר ימים) יכולים לתת את הפתרון ההולם לכך.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46423
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
bariko,
אתה עובד עם קושחה מיושנת, שלא נתמכת יותר ושכבר קיבלה עדכון אשר מטפל ברוב התקלות שעליהן פתחת את השרשור הזה. ייתכן וכל הרושם שיש לך ישתנה אם פשוט תתקין את הקושחה המעודכנת. במקרה הכי גרוע, תחזור אחורה גרסה.
אתה עובד עם קושחה מיושנת, שלא נתמכת יותר ושכבר קיבלה עדכון אשר מטפל ברוב התקלות שעליהן פתחת את השרשור הזה. ייתכן וכל הרושם שיש לך ישתנה אם פשוט תתקין את הקושחה המעודכנת. במקרה הכי גרוע, תחזור אחורה גרסה.
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

אוקיי זיו תודה.
כפי שכבר הבחנת, הרמתי את הכפפה בשרשור של העדכונים
כפי שכבר הבחנת, הרמתי את הכפפה בשרשור של העדכונים