כמות מכשירים שניתן לחבר לשקע אחד
-
denis29
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
היי אנשים ,אני נתקלתי בבעיה קטנה ,כרגה יש לי פשוט מעריך משקע אחר בסלון,
בה"כ יש 2 שקיעם , בדקתי והן מחוברים לאותו פקק בלוח החשמל ,השאלה היא כמה סה"כ מכשירים אני יכול לחבר
לשקע אחד ? פשוט המעריך הזה מפריע לי לעיניים ולא אסטטי ,
המכשירים שיחוברו הם:
YES MAX TOTAL
מודם משולב ראוטר של DLINK
פלסמה 42"
HTPC
מערכת סטראו
קופסת מיתוג קטנה לאודיו
ודיסק כשיח חיצוני
מה אתם חובשים?
לחבר מעריך לשקע השני ,או שאפשר לחבר הכל לשקע אחד? כי כמו שאמרתי שתי השקעים מחוברים לאותו
פקק בלוח . תודה
*PS, עצלי בחדר זה מחולק ל 4 + 5 (יש 2 שקעים)
בה"כ יש 2 שקיעם , בדקתי והן מחוברים לאותו פקק בלוח החשמל ,השאלה היא כמה סה"כ מכשירים אני יכול לחבר
לשקע אחד ? פשוט המעריך הזה מפריע לי לעיניים ולא אסטטי ,
המכשירים שיחוברו הם:
YES MAX TOTAL
פלסמה 42"
HTPC
מערכת סטראו
קופסת מיתוג קטנה לאודיו
ודיסק כשיח חיצוני
מה אתם חובשים?
לחבר מעריך לשקע השני ,או שאפשר לחבר הכל לשקע אחד? כי כמו שאמרתי שתי השקעים מחוברים לאותו
פקק בלוח . תודה
*PS, עצלי בחדר זה מחולק ל 4 + 5 (יש 2 שקעים)
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
אם שקעים מחוברים במקביל לאותה נקודה בלוח החשמל - אז קודם כל עומדת מגבלת זרם. בד"כ, בלוח החשמל יש מפסק 16A לקו מתח (10A לקווי תאורה). הרשימה שתארת לא מתקרבת לצריכה של 16A (גם כשהכל מופעל ביחד).
מעבר לזה, נכנסים רק להפרעות מסדר שני, אשר מורגשות (אם בכלל) ע"י אודיופילים ווידאופילים למיניהם. אם אתה לא מרגיש בשום בעיה - אז אין שום בעיה.
מעבר לזה, נכנסים רק להפרעות מסדר שני, אשר מורגשות (אם בכלל) ע"י אודיופילים ווידאופילים למיניהם. אם אתה לא מרגיש בשום בעיה - אז אין שום בעיה.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
אתה יכול לחבר הכל לשקע אחד או לעשרה שקעים מקבילים - זה לא משנה.
"מסדר שני" - התכוונתי הפרעות שהאדם הרגיל לא יבחין בהם.
אסייג רק נושא של חיבור מכשיר חשמלי עם מדחס/מנוע (כמו מזגן או מקרר) - אותו ממש לא מומלץ לחבר במקביל למכשירים אחרים (בפרט לא מכשירי אודיו/וידאו) - גם אם אין מגבלה של זרם 16A.
"מסדר שני" - התכוונתי הפרעות שהאדם הרגיל לא יבחין בהם.
אסייג רק נושא של חיבור מכשיר חשמלי עם מדחס/מנוע (כמו מזגן או מקרר) - אותו ממש לא מומלץ לחבר במקביל למכשירים אחרים (בפרט לא מכשירי אודיו/וידאו) - גם אם אין מגבלה של זרם 16A.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
-
denis29
- חבר ותיק

חח בכיף אנשים,
חסכם לי עבודה
נשער אז רק לקנות מאריך ל 10 שקעים חח,
עגב כרגה עדין מחוברת CRT 29 הישנה ,ומשום מה קורה פעם ב היא מרפיצה לי פקק,
רק עם אני מכבה אותה פיזית עם מקש ההדלקה והכיבוי שלה, לא מבין למה זה,
ודבר נוסף בזמן ההדלקה האור קצת מהבהב לשניונת, הייתה בתיקון להחלפה של ספק כוח
כננרה זה שוב חוזר..,אבל אין לי מה לדעוג העיקר להיפתר ממנה כבר ולהתקין ת פלסמה
נשער אז רק לקנות מאריך ל 10 שקעים חח,
עגב כרגה עדין מחוברת CRT 29 הישנה ,ומשום מה קורה פעם ב היא מרפיצה לי פקק,
רק עם אני מכבה אותה פיזית עם מקש ההדלקה והכיבוי שלה, לא מבין למה זה,
ודבר נוסף בזמן ההדלקה האור קצת מהבהב לשניונת, הייתה בתיקון להחלפה של ספק כוח
כננרה זה שוב חוזר..,אבל אין לי מה לדעוג העיקר להיפתר ממנה כבר ולהתקין ת פלסמה
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
תבדוק רק שהכבל של המפצל\מאריך שלך יכול להעביר את ההספק שאתה דורש.
צריך להיות כתוב על הכבל כמה אמפר הוא יכול להעביר ואם לא אז מה חתך הכבל - מקסימום תשאל בחנות מה ההספק שהוא יכול להעביר.
מה הולך להיות מחובר לכבל?
צריך להיות כתוב על הכבל כמה אמפר הוא יכול להעביר ואם לא אז מה חתך הכבל - מקסימום תשאל בחנות מה ההספק שהוא יכול להעביר.
מה הולך להיות מחובר לכבל?
-
denis29
- חבר ותיק

YES MAX TOTAL
פלסמה 42"
HTPC
מערכת סטראו
קופסת מיתוג קטנה לאודיו
ודיסק כשיח חיצוני
כמה צריך להיות כותר הכבל וכמה AMP? בתכלס עם באמת יהיה צורך למשוך מאריך מצד השני של הסלון, אז
לא תהיה לי ברירה ,אבל עם בכל זאת ניתן לחבר הכל לשקע אחר יהיה הרבה יותר נוח..
פלסמה 42"
HTPC
מערכת סטראו
קופסת מיתוג קטנה לאודיו
ודיסק כשיח חיצוני
כמה צריך להיות כותר הכבל וכמה AMP? בתכלס עם באמת יהיה צורך למשוך מאריך מצד השני של הסלון, אז
לא תהיה לי ברירה ,אבל עם בכל זאת ניתן לחבר הכל לשקע אחר יהיה הרבה יותר נוח..
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
בבית אני מקפיד לקנות 2.5 ממ"ר כדי שיהיה רב-תכליתי (אם אני לא טועה, התקן הישראלי אומר ש2.5 ממ"ר יעביר עד 16A ב230V)
אתה יכול לקנות גם 1.5 בלי לחשוש (10A). (אני לא זוכר מה התקן גבי 1ממ"ר)
אתה יכול לקנות גם 1.5 בלי לחשוש (10A). (אני לא זוכר מה התקן גבי 1ממ"ר)
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
כל זה לא יגיע אפילו ל10 אמפ', אתה יכול להיות רגוע.
מאחורי כל מכשיר רשום הספק, תחבר את כולם יחד ותבדוק האם זה מגיע 3600 וואט.
כמובן שהיצרן רושם את צריכת השיא של המכשיר בתנאי מעבדה, בפועל ההספק אלול להשתנות + - כהמ אחוזים בודדים.
מאחורי כל מכשיר רשום הספק, תחבר את כולם יחד ותבדוק האם זה מגיע 3600 וואט.
כמובן שהיצרן רושם את צריכת השיא של המכשיר בתנאי מעבדה, בפועל ההספק אלול להשתנות + - כהמ אחוזים בודדים.
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
ברור שכל המכשירים לא יגיעו להספק כזה אבל כבל חשמל הוא דבר שימושי וכדאי לקנות אחד שיתאים לכל סוגי הצרכנים ושיחזיק הרבה זמן.
מי אומר שעוד כמה חודשים הוא לא יקנה רסיבר ענק ויחליט שהוא רוצה מחשב למשחקים שצורך 500W ומקרן. כדאי להיות FUTUREPROOF. זו המלצתי
מי אומר שעוד כמה חודשים הוא לא יקנה רסיבר ענק ויחליט שהוא רוצה מחשב למשחקים שצורך 500W ומקרן. כדאי להיות FUTUREPROOF. זו המלצתי
-
denis29
- חבר ותיק

חח כן חשבתי האמת לגבי רסיבר אבל זה כננרה באמת עוד כמה חודשים,
בכל מקרה כמו שאמרתי השקעים מחוברים לאותו פקק כננרה ,לא יודע עם זה בסדר או לא
אבל ליתר בטחון אני באמת מעדיף לפצל את המכשירים ל 2 השקעים
אבל ליתר בטחון אני באמת מעדיף לפצל את המכשירים ל 2 השקעים
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
מדובר על מפצל חשמל עם כבל יצוק? מה רשום על המפצל? 210-230V 15A? יעבוד בכל מצב ואין קשר לFUTUREPROOF...harari כתב:ברור שכל המכשירים לא יגיעו להספק כזה אבל כבל חשמל הוא דבר שימושי וכדאי לקנות אחד שיתאים לכל סוגי הצרכנים ושיחזיק הרבה זמן.
מי אומר שעוד כמה חודשים הוא לא יקנה רסיבר ענק ויחליט שהוא רוצה מחשב למשחקים שצורך 500W ומקרן. כדאי להיות FUTUREPROOF. זו המלצתי...
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
אתה יכול לפצל לשני שקעים, רק כדי לא להעמיס על אותו שקע (במידה ואתה עובר את ה10 אמפ').denis29 כתב:חח כן חשבתי האמת לגבי רסיבר אבל זה כננרה באמת עוד כמה חודשים,
אבל ליתר בטחון אני באמת מעדיף לפצל את המכשירים ל 2 השקעים...
אם אתה ממש חושש, תזמין חשמלאי שירכיב לך שקע כוח (זה דורש גם החלפת כבלים, שקעים ומאמ"ת.
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
ברור שהוא יעבוד, אין עניין של "התאמה" אבל עדיין לא כדאי לקנות מפצל (בייחוד של הרבה שקעים כמו שהוא מתכנן) עם כבל דק שיתחמם ויהווה סכנה. 15A זה 2.5 ממ"ר - בדיוק מה שהמלצתי.JEXY כתב:מדובר על מפצל חשמל עם כבל יצוק? מה רשום על המפצל? 210-230V 15A? יעבוד בכל מצב ואין קשר לFUTUREPROOF...harari כתב:ברור שכל המכשירים לא יגיעו להספק כזה אבל כבל חשמל הוא דבר שימושי וכדאי לקנות אחד שיתאים לכל סוגי הצרכנים ושיחזיק הרבה זמן.
מי אומר שעוד כמה חודשים הוא לא יקנה רסיבר ענק ויחליט שהוא רוצה מחשב למשחקים שצורך 500W ומקרן. כדאי להיות FUTUREPROOF. זו המלצתי......
-
denis29
- חבר ותיק

שוב אני רק יזכיר , יש 2 שקעם באותו חדר , מה שאני מחבר זה מאריכם עם מפצל ל 5 שקעי חשמל ,
לשקע אחד ולשקע שני ,אני כננרה יכניס מאחורי המכשירים על המדף כי זה לא נראה טוב לעין
,
תאמת גם בחדר העדפתי להיות בטוח אז גם פיצלתי ל 2 השקעים שיש בחדר ועד כו כבר שנים שאין לי שום בעיה ,
מחובר פה 8 מכשירים עצלי בחדר עם זה משנה .
לשקע אחד ולשקע שני ,אני כננרה יכניס מאחורי המכשירים על המדף כי זה לא נראה טוב לעין
תאמת גם בחדר העדפתי להיות בטוח אז גם פיצלתי ל 2 השקעים שיש בחדר ועד כו כבר שנים שאין לי שום בעיה ,
מחובר פה 8 מכשירים עצלי בחדר עם זה משנה .
רק שאלה קטנה ברשותכם:
הפקק בארון חשמל מסוגל להחזיק עד 16A?
אם כן, אז בדר"כ הפקקים האלה מחוברים לא לשקע בודד אלא מחוברים לחדר שלם.
זה אומר שהפקק מחזיק 16A מחדר שלם, ככה ששני שקעים באותו חדר לא יעזרו כי הם על אותו הפקק.
אשמח אם תתקנו אותי במידה וזה לא נכון.
ד"א אין שום בעיה להחזיק על שקע אחד את מה שאתה רוצה, אצלי יש פעמים שעל שקע אחד מחוברים:
מערכת סטריאו
מחשב(די כבד)
מזגן 1.5כ"ס
מסך LCD
מסך מחשב
הארד דיסק חיצוני
לפעמים עוד מחשב
וכולם עובדים בו זמנית, ובחיים לא קפץ הפקק.
הפקק בארון חשמל מסוגל להחזיק עד 16A?
אם כן, אז בדר"כ הפקקים האלה מחוברים לא לשקע בודד אלא מחוברים לחדר שלם.
זה אומר שהפקק מחזיק 16A מחדר שלם, ככה ששני שקעים באותו חדר לא יעזרו כי הם על אותו הפקק.
אשמח אם תתקנו אותי במידה וזה לא נכון.
ד"א אין שום בעיה להחזיק על שקע אחד את מה שאתה רוצה, אצלי יש פעמים שעל שקע אחד מחוברים:
מערכת סטריאו
מחשב(די כבד)
מזגן 1.5כ"ס
מסך LCD
מסך מחשב
הארד דיסק חיצוני
לפעמים עוד מחשב
וכולם עובדים בו זמנית, ובחיים לא קפץ הפקק.
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
לא בדיוק "בדרך כלל". בבתים חדשים התקן אומר ששקעי חשמל על מאמ"ת נפרד ותאורה על נפרד.
בבתים ישנים קשה לדעת מה עשו ועל פי איזה תקן.
גם אם הכל מחובר לשקע אחד או לשניים זה לא משנה, אבל ככל שאתה מתקרב לשיא הצריכה שמיועד לאותו קו אתה גורם לעומס יתר על אותו קו \ שקע, מה שלרוב גורם לשריפתו או להקפצת הפחת. בטח אתה מכיר שקעים עם חור של הפאזה שרוף.
אם אתה מחלק את העומס לשני שקעים אתה לא גורם לשריפת השקע אלא עומס על המאמ"ת ועל הכבלים המובילים (בקיר), היכולת של הכבלים להעביר זרם גדול יותר היא זו שלא גורמת נזק למערכת ובמידת הצורך גם הפחת או המאמ"ת נכנס לפעולה.
בבתים יותר ישנים היו מותקנים מפסקי 10A והראשי היה 30A, כל פעם שהיו מפעילים כמה מכשירים (מכשירים חדשים), הפחת היה קופץ (בית של חמותי בן 40, לך תבין...).
לאחר שדרוג רציני בכבילה ובכמות המפסקים בארון הכל עובד ללא תקלה.
מזגן, מקרר, מדיח, תנור, מכונת כביסה + מייבש, לכל אלו רצוי שקע ומאמ"ת בנפרד כי זריכת הזרם והזליגה שהמכשירים מייצרים לא מתאימה לחיבור עם עוד מכשירים במיוחד מוצרי אודיו\וידאו.
בבתים ישנים קשה לדעת מה עשו ועל פי איזה תקן.
גם אם הכל מחובר לשקע אחד או לשניים זה לא משנה, אבל ככל שאתה מתקרב לשיא הצריכה שמיועד לאותו קו אתה גורם לעומס יתר על אותו קו \ שקע, מה שלרוב גורם לשריפתו או להקפצת הפחת. בטח אתה מכיר שקעים עם חור של הפאזה שרוף.
אם אתה מחלק את העומס לשני שקעים אתה לא גורם לשריפת השקע אלא עומס על המאמ"ת ועל הכבלים המובילים (בקיר), היכולת של הכבלים להעביר זרם גדול יותר היא זו שלא גורמת נזק למערכת ובמידת הצורך גם הפחת או המאמ"ת נכנס לפעולה.
בבתים יותר ישנים היו מותקנים מפסקי 10A והראשי היה 30A, כל פעם שהיו מפעילים כמה מכשירים (מכשירים חדשים), הפחת היה קופץ (בית של חמותי בן 40, לך תבין...).
לאחר שדרוג רציני בכבילה ובכמות המפסקים בארון הכל עובד ללא תקלה.
מזגן, מקרר, מדיח, תנור, מכונת כביסה + מייבש, לכל אלו רצוי שקע ומאמ"ת בנפרד כי זריכת הזרם והזליגה שהמכשירים מייצרים לא מתאימה לחיבור עם עוד מכשירים במיוחד מוצרי אודיו\וידאו.