בעיה באודיו בכרטיס TV

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Giloss פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

יש ברשותי כרטיס טלויזיה של COMPRO, דגם: E600F, וינדוס 7 וממיר של YES.

הדרייבר מותקן כראוי למעודכן ביותר, וכך גם התוכנה של הכרטיס שאיתה מקליטים.

החיבור הוא פשוט - SCART ל-S-VIDEO. והאודיו הוא RCA אדום ולבן לחיבור PL קטן בכרטיס, ישנו רק אחד.

הבעיה היא - כאשר אני מקליט בתוכנה שאיתה הגיעה הכרטיס, ישנם צפצופים באודיו לכל אורך ההקלטה.

אנשים המליצו לי לעבור לתוכנה אחרת ששמה WINDVR - עברתי אליה ושם הבעיה נפתרה אך החלה בעיה אחרת והיא סנכרון בין הוידאו לאודיו, ועל מנת לסדר צריך לסנכרן קטע - קטע. כך שאם מקליטים הקלטה של חצי שעה - זה שעתיים עבודה רק הסנכרון.

אני מחפש בנרות פתרון - כיצד אוכל להקליט ללא צפצופים וסינכרון תקין, מקווה שאמצא אותו כאן.
תודה מראש,
גיל.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

ברוך הבא לפורום!
האם ניסית להוריד דרייבר הכי עדכני מהאתר של קומפרו עבור הכרטיס הזה? וכמובן גם לבדוק אם יש להם עדכון לתוכנה שלהם?
שווה לנסות גם לעבוד עם המדיה סנטר של מיקרוסופט שמגיע מותקן בתוך הווינדוס 7 (אלא אם כן יש לך ווינדוס Home Basic, שם אין את זה).
עוד אפשרות זה שהתקנת מקודדים לא תקינים או תוכנה שהתקינה כאלה (למשל, תוכנת הצריבה נרו) שגרמו לזה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Giloss פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

pixies כתב:ברוך הבא לפורום!
האם ניסית להוריד דרייבר הכי עדכני מהאתר של קומפרו עבור הכרטיס הזה? וכמובן גם לבדוק אם יש להם עדכון לתוכנה שלהם?
שווה לנסות גם לעבוד עם המדיה סנטר של מיקרוסופט שמגיע מותקן בתוך הווינדוס 7 (אלא אם כן יש לך ווינדוס Home Basic, שם אין את זה).
עוד אפשרות זה שהתקנת מקודדים לא תקינים או תוכנה שהתקינה כאלה (למשל, תוכנת הצריבה נרו) שגרמו לזה.
...
תודה רבה!

כאמור, הורדתי ויש לי את הדרייבר הכי עדכני מהאתר של קומפרו וכך גם עשיתי לתוכנה שלהם - הכל מעודכן ומותקן כראוי ועדכני.

יש ברשותי ווינדוס 7, ultimate אך חבריי אומרים שזו לא תוכנה חביבה, מה שבנוסף - נאבד לי ה-IR ולכן אני לא מצליח להגדיר ללא IR.

ודבר אחרון - על אילו מקודדים אתה מדבר? ומה הקשר לנרו (יש לי אחד כזה)?

תודה על העזרה.
שנה טובה :)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

התוכנה נרו קצת הורסת את המקודדים במערכת ההפעלה, זוהי עובדה ידועה. ייתכן שזוהי הסיבה לבעייה.
בגדול אתה צריך לברר איזה מקודד מנגן לך תכני MPEG2. ייתכן ששווה לך לנסות:
1. להסיר לחלוטין את הנרו.
2. להתקין את חבילת המקודדים המינימליסטית יחסית Shark007. שים לב שאם התקנת מערכת הפעלה של 64 ביט העסק יותר מסובך, קרא את ה"מדריך לסדר התקנה מומלץ" בראש הפורום ליותר פרטים.
3. להגדיר ב-Shark007 (פעמיים אם אתה עם 64 ביט) Use PDVD Codec בלשונית של MPG~MP4.
4. לבחור בתוכנה בה אתה עובד שמקודד ה-MPEG2 הוא Cyberlink Power DVD.

Giloss פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

pixies כתב:התוכנה נרו קצת הורסת את המקודדים במערכת ההפעלה, זוהי עובדה ידועה. ייתכן שזוהי הסיבה לבעייה.
בגדול אתה צריך לברר איזה מקודד מנגן לך תכני MPEG2. ייתכן ששווה לך לנסות:
1. להסיר לחלוטין את הנרו.
2. להתקין את חבילת המקודדים המינימליסטית יחסית Shark007. שים לב שאם התקנת מערכת הפעלה של 64 ביט העסק יותר מסובך, קרא את ה"מדריך לסדר התקנה מומלץ" בראש הפורום ליותר פרטים.
3. להגדיר ב-Shark007 (פעמיים אם אתה עם 64 ביט) Use PDVD Codec בלשונית של MPG~MP4.
4. לבחור בתוכנה בה אתה עובד שמקודד ה-MPEG2 הוא Cyberlink Power DVD.
...
תודה רבה על העזרה!

הסרתי את נרו ואפילו את K-Lite שהיה לי והתקנתי את Shark007 (אין לי 64 ביט)
הגדרתי בתוכנה, Shark007 כמו שאמרת בלשונית MPG~MP4 ב-MPEG2 Specific playback (DVD) באפשרות האחרונה שהיא: Use PDVD10 Codec. לאחר מכן נכנסתי לתוכנה שאיתה אני מקליט, של COMRPO, וניסיתי להגדיר את הקודאק הזה אך לא הצלחתי.
בתוכנה ניתן לבחור כיצד תהיה ההקלטה - או באמצעות Codec או באמצעות האפשרות שלהם שהיא:
  • Ulead MPEG2 Encoder
    MCE MPEG2 Encoder
    Hardware MPEG1/MPEG2 Encoder
עד היום - זה היה על Ulead אך ניסיתי את כולם ובכולם - הבעיה קיימת.

האפשרות השנייה שהיא באמצעות: Use Custom Encoder
ושם בכלל לא מופיע ה-Cyberlink הזה, האם צריכה להיות לי התוכנה של Cyberlink על המחשב? (כי אין לי)
ב-Video Encoder שם אני יכול לבחור בין שתי אופציות שהם:
  • InterVideo Video Encoder שזה של התוכנה WINDVR
    Windows Media Format
אם הבנתי אותך נכון, כאן היה אמור להיות גם CyberLink - אך לצערי, הוא לא קיים.

גם לאחר ההסרה של נרו ולאחר K-lite והתקנה של SHARK007 - עדיין הבעיה לא נפתרה.

ושאלה - האם Shark007 משמש תחליף ל-K-Lite?

וכמובן - כיצד ניתן לפתור זאת? והאם זה פתיר שלא יהיו צפצופים בהקלטה - שזו בעצם הבעיה!

תודה רבה על התמיכה!
גיל.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

עכשיו שאתה כותב שהתקנת גם נרו וגם K-Lite, אז ייתכן שכבר נגרם נזק בלתי הפיך שגם הסרה שלהם לא תעזור כאן.
קרא בשרשור הדביק הראשון בפורום על K-Lite ועל הבלגן האטומי שהוא עושה במערכת ההפעלה.
אני הייתי שוקל ברצינות פירמוט והתקנה מחדש של מערכת ההפעלה, ואז פשוט להתקין דרייברים של כרטיס הטלוויזיה ולהפעיל את המדיה סנטר של מיקרוסופט ללא שום התקנת מקודדים.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”