קליית קפה במכונת פוקורן(עזרו לחובבן להבין כמה דברים)

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
שלח תגובה
eliel1010 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #1 

שלום שלום לקוראים
לאחר שיצא לי לקרוא כאן על אופציית קליית הקפה במכונת הפוקפורן שלמראית העין "פשוטה" אך חשוב מכך זולה, ולאחר שלאחרונה לקחתי שקית חצי קילו מהתערובת הרגילה שלי שפשוט הגיע לא טריה! ונקנתה מהספק הרגיל שלי שמוכר לרובכם אבל לא נזכיר את שמו, הגעתי להחלטה שלמרות שאני חובבן למדי בנושא אני גם רוצה להינות מקפה טרי ולהכין לעצמי תערובות אישיות וטובות.
אז אחרי עיון מעמיק בפורום וחיפוש מסיבי בגוגל ויוטיוב בכל הקשור, הזמנתי את מכונת הפוקפורן של Grandix שהומלצה פה רבות(107 שקל),והזמנתי משקל דיגטלי שגם כן הומלץ כתוספת נוחה(דרך אגב מומלץ לפני שרוכשים בדיל אקסטרים לבדוק את מצב המחירים באיביי, כך אני רכשתי, וחסכתי עוד כמה דולרים מהמחיר, המחיר הסופי הוא 19 שקלים) התחלתי לאגור את הציוד הנצרך, מאוורר מסננת וכו ועכשיו נשארו כמה שאלות לפני שאני מתחיל

השאלה החשובה מכולם
קפה ירוק- מה לקנות בתור התחלה? ואם יש המלצה מהיכן לקנות, אזור חיפה קריות צפונה+מחירים מומלצים.
אשמח לשמוע כיצד לאחסן את הקפה הירוק? האם מספיקה קופסת פלסטיק רגילה? כמה זמן הוא מחזיק טרי בבית?
לאחר הקליה הבנתי שעדיף להשאיר את הפולים באוויר הפתוח כ24 שעות לעומת זאת ביוטיוב ראיתי כמה סרטונים שסגרו את הפולים אם מכסה שנותן לאוויר לצאת, מה נכון? האם פשוט לשים אותם בצלחת פתוחה למשך 24 שעות יעשה את העבודה?

זהו זה, אלו השאלות לבנתיים אני בטוח שיהיו עוד הרבה :lol:
מקווה לעשות את הקליה הראשונה שלי לכיוון סוף השבוע (Y)

תודה רבה

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #2 

מז"ט וברוך הבא לעולם קליית הקפה ...

לגבי קפה ירוק אתה גר באיזור מצויין לרכישת פולים כי מרבית בתי הקליה נמצאים באיזור הצפון.

אוא - הכי איכותי והכי יקר, יש שם זנים מעולים וגם זנים נדירים של חוות גידול.

אמיגו - ספק איכותי שפונה לשוק הפרטי עם מבצעים אטרקטיביים כגון 4 + 1 או 7 + 3 וכך מוזיל למעשה משמעותית את עלות הקפה.

נצרת - חפש פוסט ישן של איציק (VIP) על ספקים.

לגבי סוג קפה ירוק, אני ממליץ להזמין מאמיגו איזה קילו של סנטו דומינגו (63 ש' לקילו), מדובר בקפה עשיר עם גוף מלא שמרגיש בפה כמו תערובת מעולה.

אתה יכול להתחיל גם עם קולומביה שהרבה מתחברים אליו (אני לא).

חשוב לטעום בהתחלה כל זן בנפרד וללמוד את הטעמים, אחר כך תוכל לשלב בין הזנים וליצור תערובות לטעמך (אתה יכול להיעזר מאוד במע' התערובות שמוטי בנה).

אחרי קליה יש 2 אפשרויות:

א. להשאיר את הפולים בחוץ כ 24 שע' ואז לאחסן בקופסת ואקום אטומה (עד כשבועיים).
ב. חצי שעה לאחר הקליה לשים בשקית/קופסה עם שסתום חד כיווני שמאפשר ל CO2 להיפלט החוצה מבלי שאוויר יחדור פנימה.

בהצלחה !

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #3 

ברוך הבא לשגעון,אין ספק שבעוד כמה חודשים כשההתלהבות תגבר תרכוש קולה קפה,ואז אתה מסודר.

אני דווקה לא חסיד של קליה במכונת פופקורן בגלל שהקליה מאוד מהירה ומאולצת,ובדרך כלל לא אחידה.

לדעתי,לך על קליה בתנור.

eliel1010 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #4 

אמיגו באמת נשמע ספק טוב אבל די יקר, מצד שני יש לי גם את קפה אוא שבמרחק נסיעה ממני אבל שוב גם כאן המחירים לא זולים כל כך

חשבתי להתחלה לקנות 3 סוגים שונים אני יתחיל אם הסנט דומינגו ומאמיגומו ובמקביל עוד 2 סוגים אחרים אבל שיגיעו ממשווקים פרטיים אחרים וכמובן זולים רק שכאן אני זקוק לעזרתכם בבחירת הפולים שיתאימו לי לבניית התערובת הראשונה שלי,

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #5 

אתה מוזמן לדפדף ברשימת התערובות כאן:
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... e&sid=2004
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

NEGRO
סמל אישי של משתמש