סטימר נחלש בעת הקצפה ברנצ'יליו סילביה
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אתה יכול להתחיל להקציף 10 שניות לפני שהנורה נכבית (תמדוד זמן פעם אחת ואז יהיה לך אומדן).
ככה גוף החימום ימשיך לעבוד לכל זמן ההקצפה.
תקציף לכמות של 2 כוסות ולא יותר - אחר כך תזרים מים מחדש לדוד (זה יקרר אותו ואחר כך תחמם מחדש).
בזמן הקצפה אין זרימת מים לדוד ולכן אם תקציף יותר מדי תגרום לאיוד מים מלא מהדוד ומשם הדרך לבעיות קצרה...
ככה גוף החימום ימשיך לעבוד לכל זמן ההקצפה.
תקציף לכמות של 2 כוסות ולא יותר - אחר כך תזרים מים מחדש לדוד (זה יקרר אותו ואחר כך תחמם מחדש).
בזמן הקצפה אין זרימת מים לדוד ולכן אם תקציף יותר מדי תגרום לאיוד מים מלא מהדוד ומשם הדרך לבעיות קצרה...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
ברנצ'יליו מומלץ להקציף ל-2 כוסות לכל היותר ואז להזרים מים לדוד (הכפתור האמצעי בטור השמאלי) על-מנת לאפשר לכמות מים נאה להפוך לקיטור. מה זאת אומרת נחלש - מה נפח כד ההקצפה שלך? אם התפועה חדשה כנראה שמדובר בניקיון המכונה.
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
תשים 240-280 מ"ל בכד (לשתי כוסות קטנות). הכי טוב בכדי שהקיטור לא יירד (יחד עם הטמפרטורה) בזמן ההקצפה זה כמו שדבוטאנט רשם - להפעיל את ההקצפה לפי שכבית הנורה.
אני רוצה לחדד את מה שכתב hosq ולהציע להזרים מים במקום קיטור. במקרה של חלב שהתייבש המים יצליחו לשחררו טוב יותר מאשר קיטור. יתר על כן עליך להעביר סמרטוט לח על צינורית ההקצפה לאחר כל הקצפה לצורך סילוק שאריות של חלב. מהכירותי ארוכת השנים עם המכונה, הקצפה של כד 50 מ"ל שמתחילה ברגע כיבוי הנורה לא אמורה להביא לנפילת טמפרטורה כזו שתביא לחימום נוסף, כלומר הקצפת החלב אמורה להסתיים לפני שהנורה נדלקת שוב. מצטרף לכל קודמי ומציע לך לנקות אבנית. זכור גם להזרים מים עם חומר ניקוי דרך הסטימר. אני די משוכנע שבעיותיך יפתרו מבלי שתצטרך לפרק את הפיה. אינדיקציה טובה להצטברות אבנית ברנצ'יליו (שלילפחות) הן חריקות הנשמעות בעת פתיחת ברז ההקצפה.
אם מדובר באבנית, אז אני מניח שהתשובה ברורה. במקרה של סתימה חלקית, נראה קיטור חלש יחסית לכל אורך ההקצפה.moti_r כתב:איך יכול להיות שלכלוך בצנרת משפיע על גוף החימום?
הבחור אומר שהנורה נכבית מהר, כלומר אין מספיק לחץ/חום בדוד.
בכל אופן, ניקוי לא יזיק....
אייסמן, אצלי האמת הקצפתי חלב רק פעמיים במכונה שקיבלתי לפני כמה ימים, ויש רעש של חריקות כשמקציפים..אייסמן כתב:אני רוצה לחדד את מה שכתב hosq ולהציע להזרים מים במקום קיטור. במקרה של חלב שהתייבש המים יצליחו לשחררו טוב יותר מאשר קיטור. יתר על כן עליך להעביר סמרטוט לח על צינורית ההקצפה לאחר כל הקצפה לצורך סילוק שאריות של חלב. מהכירותי ארוכת השנים עם המכונה, הקצפה של כד 50 מ"ל שמתחילה ברגע כיבוי הנורה לא אמורה להביא לנפילת טמפרטורה כזו שתביא לחימום נוסף, כלומר הקצפת החלב אמורה להסתיים לפני שהנורה נדלקת שוב. מצטרף לכל קודמי ומציע לך לנקות אבנית. זכור גם להזרים מים עם חומר ניקוי דרך הסטימר. אני די משוכנע שבעיותיך יפתרו מבלי שתצטרך לפרק את הפיה. אינדיקציה טובה להצטברות אבנית ברנצ'יליו (שלילפחות) הן חריקות הנשמעות בעת פתיחת ברז ההקצפה....
אולי זה בגלל שהחלב סתם שם את העניינים ?
יש טעם להקציף מים עם מלח לימון או קפיזה (או הצעה אחרת ) כדי לסדר את העסק ?
לא מצליח לסובב את ה STEAM TIP (להבריג החוצה כדי לנקות ) אפילו עם מטלית שמגדילה את החיכוך...
יש הצעות לפתרון ?
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
החריקות כנראה מהקצפה לא נכונה של החלב וסביר להניח שאתה משקיע את הסטימר בחלב עוד כשהוא קר ולכן החריקות.
צריך להתחיל כשהסטימר ממש קרוב לפני החלב כדי ליצור את הנפח ואחר כך להשקיע פנימה את הצינורית כשהכד קצת מוטה כדי ליצור סירקולציה שתערבב את החלב עם הקצף.
צריך להתחיל כשהסטימר ממש קרוב לפני החלב כדי ליצור את הנפח ואחר כך להשקיע פנימה את הצינורית כשהכד קצת מוטה כדי ליצור סירקולציה שתערבב את החלב עם הקצף.
כפי שכפיר ייעץ לי, עשיתי וההקצפה השתפרה.
אבל אינני מצליח לסובב החוצה את ה STEAM TIP כדי להבריג (מסקרן אותי ) ולנקות..
[MadCow,
אני מחמם את המכונה לפחות 40 דק'
].
בנוסף, אני לא מצליח לנקות עם מטלית לחה את הצינורית. נשאר עדין חלב קשה.
אולי צריך איזה "עזר כנגדו" (בראשית, ב', יח' ) כלשהוא :
(להקציף מים עם קפיזה, מלח לימון , סודה לשתיה\ אבקת אפיה, וכו' ) ?

אבל אינני מצליח לסובב החוצה את ה STEAM TIP כדי להבריג (מסקרן אותי ) ולנקות..
[MadCow,
אני מחמם את המכונה לפחות 40 דק'
בנוסף, אני לא מצליח לנקות עם מטלית לחה את הצינורית. נשאר עדין חלב קשה.
אולי צריך איזה "עזר כנגדו" (בראשית, ב', יח' ) כלשהוא :
(להקציף מים עם קפיזה, מלח לימון , סודה לשתיה\ אבקת אפיה, וכו' ) ?