דימר נשלט ממחשב

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
Yoni1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,

אני רוצה להתקין דימר תאורה ולשלוט עליו מהמחשב.
חקרתי קצת באינטרנט איך עושים את זה והגעתי למסקנה שיש 2 שיטות בגדול:

1. התקנת דימר IR וחיבור שלט IR למחשב.
2. התקנת דימר PLC (או X10, אבל הבנתי ש-PLC יותר טוב) וחיבור בקר PLC למחשב.

אחרי שאחבר את השלט/בקר למחשב, אני בטוח אסתדר כבר עם שלב התוכנה (כולל פיתוח אם צריך...).

הבעיה היא שאין לי מושג איפה קונים את החומרה (דימר/שלט/בקר) כך שתתאים לחשמל שיש בארץ. מישהו יכול לעזור?
אני מעדיף את האופציה של ה-PLC, כי היא מגניבה יותר, אבל לא חובה.

style007
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 63
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

אם אני זוכר, הדימר עובד על עיקרון של איפשור מתח לזמן מסויים ואז סגירת המתח לעוד זמן (DutyCycle)
הזמן מחזור הזה נקבע כנראה ע"י נגד משתנה (כאשר מסובבים את החוגה). אז תכניס נגד משתנה שישתנה באמצעות המחשב.
תבדוק איך זה עובד בדיוק היום ונראה איך נמשיך.

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #3 

style007 כתב:אם אני זוכר, הדימר עובד על עיקרון של איפשור מתח לזמן מסויים ואז סגירת המתח לעוד זמן (DutyCycle)
הזמן מחזור הזה נקבע כנראה ע"י נגד משתנה (כאשר מסובבים את החוגה). אז תכניס נגד משתנה שישתנה באמצעות המחשב.
תבדוק איך זה עובד בדיוק היום ונראה איך נמשיך.
...
לא ממש. מה שאמרת נכון לגבי מכשירים שפועלים במתח DC, שאז אתה יכול לשלוט עליהם בעזרת PWM קונטרולר. וגם אז, אתה לא "משנה התנגדות" דרך המחשב, אלא משנה ישירות DutyCycle.
פותח האשכול מעוניין (כפי שהבנתי) בשליטה על עוצמת תאורה במתח AC (מתח הרשת) שזה מתבצע בצורה קצת שונה. הרעיון הוא קטיעת סינוס הרשת ע"י טראייק לקבלת מתח ממוצע נמוך יותר, וכדי לבצע זאת עם בקרה דיגיטלית, יש צורך גם בדגימה של תדר הרשת למחשב, כדי שהמעבד ידע לקטוע את הסינוס בזמנים הנכונים.

בכל מקרה, כל זה לא צריך לעניין את פותח האשכול ששאל על עבודה עם בקרה מוכנה...

style007
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 63
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

ה"חוגה" שאיתה משנים את הזמן, משפיעה על המעגל איך? לא ע"י שינוי התנגדות שמשפיעים על הזמן?

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #5 

בוודאי, זה נגד משתנה. אלא שאתה מדבר על שליטה אנלוגית, ופותח האשכול רוצה שליטה דיגיטלית, שזה דברים שונים במהותם.
..

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”