איך אפשר להתפטר מהשולים השחורים בסרטים ולראות במסך מלא? באקסטרימר

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
roei3gs פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 370
שם מלא: רועי
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #1 

יש לי אקסטרימר הדגם הראשון אני מוריד סרטים רק 1080P ו 720P לפעמים יש שולים שחורים ולפעמים לא איך אפשר להתאים את הסרט למסך 42 אינץ בלי שולים שחורים ובלי שאיכות הסרט תיפגע ? תודה מראש לעוזרים (f)

מוקי27
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 630
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #2 

אם לסרט יש יחס רוחב-גובה של 16:9 אז לא יהיו פסים שחורים (זאת בהנחה שיש לך טלוויזיה ביחס זהה, והאקסטרימר מוגדר על רזולוציה נכונה). בכל מקרה לחיצה על לחצן 4 (zoom) באקסטרימר תעלה תפרטים שיאפשר לך להתאים את רוחב וגובה הסרט. אבל, כמובן שזה ישפיע על האיכות (כתלות בכמה זום תעשה), ובסרטים עם פסים שחורים רחבים תאבד הרבה מהתמונה המקורית מימין ומשמאל.

roei3gs פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

כן אני מכיר את זה המסך שלי הוא LG 42 אינץ אז רגע שאני מוריד סרט HD על איזה פרמטר אני צריך להסתכל בשביל לדעת שהוא בלי שולים שחורים ויהיה על מסך מלא?

מוקי27
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

כמדובר בסרטי קולנוע, רבים באים בפורמט רחב מ16:9, ולכן יהיו פסים שחורים. קודם כל הייתי ממליץ לכוון את הLG שלך על Just Scan (אני מניח שיש לך Full HD), כדי שהיא (הטלוויזיה) תציג 1920x1080 במיפוי 1:1 (במצב 16:9 היא מגדילה קלות כל פיקסל וכך מאבדים את שולי התמונה מכל הכיוונים). מעבר לזה, אם אתה רוצה לדעת אם הסרט יוצג ללא פסים, אתה צריך לדעת את הרזולוציה שלו, וממנה לחשב יחס רוחב-גובה.

roei3gs פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

קודם כל תודה דבר שני עכשיו רק סידרתי את הפונקציה במסך על JUST SCAN בנוגע לסרטים הורדתי למשל את

Iron.Man.2008.1080p.BluRay.DTS.x264-LTT
Width : 1 920 pixels Height : 816 pixels Display aspect ratio : 2.35:1
והוא גם עם שוליים

עכשיו ראיתי באקסטרימר בהגדרות שיש רק 16X9 או 16X10 והשאר הם למסך רגיל מה זה הפונקציה של 1080P 24HZ ? ומצב לילה? תודה על התשובות

מוקי27
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

באקסטרימר תשאיר 16:9, כי זה היחס של הטלוויזיה.
24Hz זה קצב רענון. אם אתה שם את זה על ON ויש לך מקור של 24 תמונות לשניה (כמעט 24 תמונות לשניה), המכשיר יעבור למוד תצוגה של בקצב רענון זהה. אני משתמש בזה אצלי, אבל זה עניין של טעם אישי, לא בטוח שתרגיש בהבדל.
מצב לילה, אם אני זוכר נכון, קשור לאיזון של השמע, כדי שיהיה פחות רעש למי שישן. לא ניסיתי את זה.
הסרט שהבאת כדוגמא הוא ביחס 2.35:1, שזה שקול ל21.15:9. זהו יחס רחב יותר מ16:9, ולכן יהיו שוליים מעל ומתחת לתמונה. הסרט הוא 1080p, מכיוון שבכל שורה יש לו 1920 פיקסלים, וככל הנראה כ24 תמונות מלאות בשניה.

roei3gs פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

אוקי תודע על המידע מוקי יעזור לי בעתיד :)

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”