האם DAC ישפר את איכות השמע בסט-אפ עם מגבר ויטאז' וכרטיס קול?
אני חושב על איך אפשר לגשר על סוג של פשע סטריאופוני שאני מבצע..
הסט אפ:
מחשב מולטימדיה שמשמש אותי למוזיקה,סרטים,סדרות... מחובר בכבל אוקס לRCA למגבר וינטאז':
JVC s200L
בסוף לסט רמקולים של סאב ושני לוויניים של בוס - ACOUSTIMASS 5 III.
לדעתי הכל נשמע טוב מאד אבל אולי אני מפספס פה משהו...
קודם כל מה אתם חושבים בשביל מתחיל?
ודבר שני ועיקרי..האם DAC בין המחשב למגבר ישפר את השמע שמוציא הדאק ברטיס הקול?
תודה וחג שמח
הסט אפ:
מחשב מולטימדיה שמשמש אותי למוזיקה,סרטים,סדרות... מחובר בכבל אוקס לRCA למגבר וינטאז':
JVC s200L
בסוף לסט רמקולים של סאב ושני לוויניים של בוס - ACOUSTIMASS 5 III.
לדעתי הכל נשמע טוב מאד אבל אולי אני מפספס פה משהו...
קודם כל מה אתם חושבים בשביל מתחיל?
ודבר שני ועיקרי..האם DAC בין המחשב למגבר ישפר את השמע שמוציא הדאק ברטיס הקול?
תודה וחג שמח
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
הרמקולים לא מתאימים כי אלו סטלייטים וסטלייטים לא נועדו כל כך למוסיקה, לפחות לא ברמה שאתה כנראה מחפש.
אולי בתור מוסיקת רקע בחנות או מסעדה או כשנמצאים במטבח והמערכת בסלון, אבל להאזנה קריטית, זה לא ממש עובד.
פיזיקה זה פיזיקה. רמקול לוויני לא מסוגל לייצר את אותם תופעות כמו אימאג'ינג וסאונד-סטייג' כמו רמקול גדול יותר ואחיד (לא מפורק לטוויטר וסאב).
אולי בתור מוסיקת רקע בחנות או מסעדה או כשנמצאים במטבח והמערכת בסלון, אבל להאזנה קריטית, זה לא ממש עובד.
פיזיקה זה פיזיקה. רמקול לוויני לא מסוגל לייצר את אותם תופעות כמו אימאג'ינג וסאונד-סטייג' כמו רמקול גדול יותר ואחיד (לא מפורק לטוויטר וסאב).
yairf כתב:במקרה הספציפי הזה, שיפור משמעותי יושג רק אם תזרוק הכל ותתחיל מחדש......
איזה תגובה מגעילה ולא מועילה. בגלל אנשים כמוך אנשים כמוני מתביישים לפרסם את המערכת שלהם באתר ולבקש עזרה.
גם אם זה מה שאתה חושב יש דרך לומר זאת במיוחד לאחר שפותח הטראד אמר שלדעתו שומעים טוב.
וגם כשכבר אומרים דבר כזה אז מנמקים מאילו סיבות ולמה להתחיל מחדש יהיה פתרון טוב יותר, לא פשוט אומרים לו דבר כזה ושילך להזדיין.
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
מצטער שאין לי בשורות משמחות לפותח השרשור וכל אלו שנפגעו בשמו. על זה ייאמר:
Wake up and smell the hoomus.
ולרגע אחד אל תטעה ותחשוב שיש לי משהו נגד ציוד ישן או מערכות זולות במיוחד. יש לי בעייה קשה עם ציוד נחות במיוחד שמתיימר להיות יוקרתי, כמו ה Bose הנ"ל.
Wake up and smell the hoomus.
ולרגע אחד אל תטעה ותחשוב שיש לי משהו נגד ציוד ישן או מערכות זולות במיוחד. יש לי בעייה קשה עם ציוד נחות במיוחד שמתיימר להיות יוקרתי, כמו ה Bose הנ"ל.
..
טוב אז קודם כל תודה על מי שהייתה לו סבלנות להגן או ללמד. אני בחרתי להתעלם מהתגובה המתנשאת - לבריאות שיהיה לך.
אני מפנים את התגובות והבנתי שבוס היא חברה שגורמת לרוב המבינים בתחום לירוק שמעלים את שמה. אבל...
המצב הוא שקיבלתי את הרמקולים שלהם בחינם, אז לא הייתה יותר מידי ברירה וכרגע זאת המערכת.
אבל אם יש לכם המלצה לרמקולים מתאימים למגבר החדש-ישן שלי - בהספק שמתאים ל40W [של פעם] בעדיפות על מדפיים. אשמח..
על המגבר (בניגוד לבוס שפשוט קיבלתי ) גם ערכתי סקר שוק לפני שקניתי ואני די מחבב אותו ואת העובדה שהוא הכניס אותי לתחום הוינטאז' - גם אם בצורה לא אהודה במיוחד.
בנושא הCD אני אבדוק את העניין. זאת העצה הכי ישימה שקיבלתי, תודה!
אני מפנים את התגובות והבנתי שבוס היא חברה שגורמת לרוב המבינים בתחום לירוק שמעלים את שמה. אבל...
המצב הוא שקיבלתי את הרמקולים שלהם בחינם, אז לא הייתה יותר מידי ברירה וכרגע זאת המערכת.
אבל אם יש לכם המלצה לרמקולים מתאימים למגבר החדש-ישן שלי - בהספק שמתאים ל40W [של פעם] בעדיפות על מדפיים. אשמח..
על המגבר (בניגוד לבוס שפשוט קיבלתי ) גם ערכתי סקר שוק לפני שקניתי ואני די מחבב אותו ואת העובדה שהוא הכניס אותי לתחום הוינטאז' - גם אם בצורה לא אהודה במיוחד.
בנושא הCD אני אבדוק את העניין. זאת העצה הכי ישימה שקיבלתי, תודה!
מקום טוב להתחיל איתו. תבדוק גם את ה wharfedale diamond סדרה 10.onadler כתב:איך אלה?
http://www.kef.com/GB/Loudspeakers/C-Series/C1...
לא מסכים איתך , את האקוסטימס פשוט אי אפשר לשפר .gro111 כתב:onadler
תנסה להשיג לבדיקה נגן CD איכותי (מחבר או משפחה), ותשמע את ההבדל, במידה והוא ניכר, אתה תרוויח מDAC טוב![]()
לדעתי יהיה שיפור שמיע ומורגש במעבר למקור איכותי יותר מDAC אונבורד![]()
חג שמח...
אתה יכול לשים גם CDP של 5K$ , ועדיין הם ישמעו גרוע
כמו כן CDP לא אומר כלום לגבי DAC , כי בCDP יש לך טרנספורט וDAC ביחד , הוא רוצה לקחת את הדיגיטאל מהמחשב , ולכן רק DAC