iPhone vs. Android | ארה"ב

אפליקציות, מערכות הפעלה של גוגל אנדרויד - ginger bread, ice cream sandwich, froyo, jelly bean
שלח תגובה
iWantAndroid פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום חברים, אני חדש פה בפורום ורציתי לקבל עזרה ברכישת הפלאפון הבא שלי.
אז ככה, עד לפני זמן לא רב הייתי בטוח שאני רוצה לקנות רק iphone, כאשר לאחרונה נתקלתי בנושא של פלאפונים עם מערכות Android והבנתי שאני לא בטוח בהחלטה שלי. בקרוב אני אהיה בארה"ב ורציתי לקבל עזרה.
אשמח אם תענו לי על כמה שאלות כדי לפשט ולהבהיר עבורי את הדברים.

קודם כל לשאלה הכי מורכבת, אני חושב, והכי ותיקה - למה פלאפון אנדרואיד על פני iphone?

עכשיו שאלות שקשורות לאנדרואיד במידה ואני אחליט לקנות אותו:
1. איזה פלאפון אנדרואיד הוא המומלץ ביותר? (מקריאה בפורום הבנתי שכנראה הsamsung galaxy s)
2. מבין הפלאפונים של HTC, מהו הפלאפון אנדרואיד המומלץ ביותר?
3. התחלתי להסתכל קצת על הגלקסי, וראיתי שבארה"ב אין את הגרסה בעלת המראה הרגיל, אלא כל מיני גרסאות שונות כמו captivate, vibrant וכו'. למישהו יש הסבר לכך? ומהם ההבדלים בין המכשירים?
4. מקריאה בפורום, נראה שיש המון בעיות עם ה galaxy s, וזה מאוד מרתיע אותי מקנייה של אחד. האם זה עד כדי כך נורא?

אני חושב שאין לי יותר שאלות, תודה מראש על כל תגובה!

חג שמח ושנה טובה!

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2805
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #2 

iWantAndroid כתב:שלום חברים, אני חדש פה בפורום ורציתי לקבל עזרה ברכישת הפלאפון הבא שלי.
אז ככה, עד לפני זמן לא רב הייתי בטוח שאני רוצה לקנות רק iphone, כאשר לאחרונה נתקלתי בנושא של פלאפונים עם מערכות Android והבנתי שאני לא בטוח בהחלטה שלי. בקרוב אני אהיה בארה"ב ורציתי לקבל עזרה.

קודם כל לשאלה הכי מורכבת, אני חושב, והכי ותיקה - למה פלאפון אנדרואיד על פני iphone?

1. איזה פלאפון אנדרואיד הוא המומלץ ביותר? (מקריאה בפורום הבנתי שכנראה הsamsung galaxy s)
3. התחלתי להסתכל קצת על הגלקסי, וראיתי שבארה"ב אין את הגרסה בעלת המראה הרגיל, אלא כל מיני גרסאות שונות כמו captivate, vibrant וכו'. למישהו יש הסבר לכך? ומהם ההבדלים בין המכשירים?
4. מקריאה בפורום, נראה שיש המון בעיות עם ה galaxy s, וזה מאוד מרתיע אותי מקנייה של אחד. האם זה עד כדי כך נורא?

חג שמח ושנה טובה!
...
1. מבחינת חומרה עדיף ה samsung galaxy s.
2. Desire /
3. כל חברה סלולרית מוכרת את הדגם שלה לגלקסי S. כולם זהים וההבדלים הם הבדלים קטנים כגון עיצוב כפתורים, תדרי עבודה ויש פה ושם הבדלים קטנים נוספים. (בחלק מהמכשירים האמריקאיים אין מקלט FM לדוגמא).
4. הגלקסי S הוא מכשיר מאוד חדש (בין פחות מחודשיים) וככזה יש עוד מספר באגי תוכנה. (ואין ספק שיפתרו בקרוב אם לא נפתרו כבר). הגרסה המקורית שאיתה מגיע המכשיר בעייתית. ישנה גרסה מעודכנת (נקראת 2.1 JPJP8) שבה הרוב המחולט של הבעיות נפתרו. בסוף החודש סמסונג אמורים להוציא את 2.2 הרשמית.

iWantAndroid פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

eagle75 כתב:
iWantAndroid כתב:שלום חברים, אני חדש פה בפורום ורציתי לקבל עזרה ברכישת הפלאפון הבא שלי.

חג שמח ושנה טובה!
...
1. מבחינת חומרה עדיף ה samsung galaxy s.
2. Desire /
3. כל חברה סלולרית מוכרת את הדגם שלה לגלקסי S. כולם זהים וההבדלים הם הבדלים קטנים כגון עיצוב כפתורים, תדרי עבודה ויש פה ושם הבדלים קטנים נוספים. (בחלק מהמכשירים האמריקאיים אין מקלט FM לדוגמא).
4. הגלקסי S הוא מכשיר מאוד חדש (בין פחות מחודשיים) וככזה יש עוד מספר באגי תוכנה. (ואין ספק שיפתרו בקרוב אם לא נפתרו כבר). הגרסה המקורית שאיתה מגיע המכשיר בעייתית. ישנה גרסה מעודכנת (נקראת 2.1 JPJP8) שבה הרוב המחולט של הבעיות נפתרו. בסוף החודש סמסונג אמורים להוציא את 2.2 הרשמית.
...
קודם כל תודה על התשובה!

יש לי כמה שאלות, ואני ממש אשמח אם יענו לי עליהן. כך אני אוכל להגיע להחלטה לגבי המכשיר שילווה אותי בשנים הקרובות, ואני רוצה שזאת תהיה החלטה נכונה.

1. אמרת שמבחינת חומרה ה galaxy s הכי מומלץ. מבחינות אחרות איזה פלאפון אנדוראיד הכי מומלץ?
2. מבין הדגמים של כל החברות, איזה דגם הכי מומלץ?
3. מבין הדגמים של כל החברות, איזה מהדגמים מתאים לעבודה עם הרשתות בארץ?
4. אני בקרוב מתגייס ולכן אני לא רוצה להתקע עם פלאפון שפתאום יפסיק לעבוד כתוצאה מבאג תוכנה. האם אני יכול לסמוך על הגלקסי בקטע הזה?
5. קראתי שיש שדרוגים שניתן לעשות למערכות, משהו שנקרא רוט? הוספת עברית וכו'. כמה קשה לעשות שידרוגים אלה בעצמך?
6. מישהו יודע קצת על רכישה של מכשיר galaxy s בארה"ב? איפה ניתן לקנות ללא התחייבות, ואם זה בעיה, אז גם sim free?

אני חושב שאלו כל השאלות שיש לי. אני מודה מראש על כל תשובה!
תודה, ושנה טובה!

iWantAndroid פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

חבל שאף אחד לא מגיב...
אני זקוק לתגובות שלכם בכדי להחליט.

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2805
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #5 

תראה, אם אתה מחפש מכשירים בעלי מסך עד 4" אז לפי דעתי הבחירה היא בין הגלקסי S של סמסונג לבין הדסייר של HTC. שניהם מכשירים מעולים. מבחינת חומרה ה גלקסי S עדיף, אבל מצד שני מבחינת תמיכה ותוכנה אין כמו HTC.
ישנם מכשירים בעלי מסך ונתונים פיסיים גדולים יותר כגון ה HD2 של HTC שגם אותם אתה יכול לשקול אם אתה מוכן לגודל פיסי גדול יותר.
בנוסף, עוד מספר ימים אמורים לצאת דגמים חדשים של HTC כגון הדסייר HD. אבל באמת שאין לזה סוף.

אני לא כל כך מבין בתמיכה ברשתות בארץ, אני מאמין שרוב הטלפונים יעבדו בארץ, בטח אם אתה קונה טלפון פופלארי כגון דסייר או גלקסי S.

הבאגים של התוכנה בגלקסי S לא גורמים לבאגים כגון אלה שאתה מתאר, שפתאום הטלפון נתקע. מדובר בבעיות של לאגים (=תגובה איטית לפעמים של התוכנה לנגיעה במסך המגע), איטיות בסנכרון ללוויני ה GPS וכדומה. הקהילה של הגלקסי S מאוד מאוד גדולה ויש פתרון לכל הבעיות האלה. בכל מקרה סמסונג אמורים לשחרר את הגרסה הרשמית שלהם בסוף החודש. כפי שכבר רשמתי לך, מדובר בטלפון יחסית חדש ולכן יש לו בעיות ילדות שאין לי ספק שיפתרו. גם לדסייר כמו כל מכשיר חדש אחר היו בעיות שנפתרו על ידי עדכוני תוכנה.

עדכוני גרסאות, רוט והתקנת עברית פשוטים לביצוע ויש מספר רב של מדריכים מסודרים כיצד לבצע אותם. זה, אגב, נכון לכל המכשירים אשר מגיעים ללא עברית מהיצרן ברכישה מחו"ל.

את המכשיר שלי רכשתי בלונדון, כך שאני לא יכול לעזור לך לגבי רכישה של מכשיר בארה"ב.

בהצלחה, גיוס נעים ושנה מוצלחת.

iWantAndroid פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

תודה על התשובה המפורטת!
אני כנראה אלך על ה galaxy s, בתקווה שאני לא עושה טעות...

יש לי שאלה אבל, שעוד לא הצלחתי לקבל עליה תשובה בשום מקום...
בהנחה ואני רוכש את הגלקסי S בארה"ב, איזה מהדגמים עליי לרכוש (captivate,vibrant וכו') שיתמוך ברשתות הסלולרי בארץ?
אם למישהו יש נתונים המעידים על הדגם הנכון אני בכלל אשמח!

בתודה מראש ושנה טובה, רועי.

mokagi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 232
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #7 

אתה יכול לקנות את ה-Captivate של רשת AT&T או את ה-Vibrant של T-Mobile. אם אתה ברשת פלאפון אתה חייב את זה של AT&T.

iWantAndroid פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

תודה על התשובה! באמת הבהרת לי איזה מכשיר עליי לרכוש.
רק עוד שאלה, ולא שאני מזלזל בתשובה שלך או לא מאמין לך, אני רק רוצה להיות בטוח:
על פי מה אתה יודע את זה? יש לך במקרה מקום/קישור שאני יכול לאמת את זה?

תודה מראש, רועי.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #9 

מה שמעניין אותך לתמיכה ברשתות בארץ הוא נושא התדרים בהם המכשיר תומך. סלקום ואורנג' עובדים בתדר דור 3 של 2100MHz ופלאפון עובדים בתדרי דור 3 של 2100 ו 850MHz. אם אתה רוצה שהתכשיר שלך ירוץ על פלאפון באופן תקין, אתה חייב לוודא שהמכשיר שלך תומך גם בתדר 850MHz....ראה הסבר מעמיק יותר בקישור הבא (מדובר שם על הדייזר והנקסוס אבל כל עניין התמיכה והתדרים הוא דומה בכל המכשירים)
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 31#1099631

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4935
נתן תודות: 513 פעמים
קיבל תודות: 688 פעמים

שליחה #10 

זוהי הגירסה האירופאית שזמינה לרכישה בארה"ב -> http://www.mobilecityonline.com/wireles ... ctid=26587
אם אתה ב NY אני ממליץ בחום (מנסיון) על החנות הזו. במקרה ואתה ובעיר אחרת תוכל לעשות משלוח בלי בעייה.
שים לב שבמקרים רבים אפילו אם אתה רוכש מכשיר ללא התחייבות (למשל Captivate ) עדיין הוא יהיה נעול ויעבוד עם SIM של הרשת הספציפית (AT&T במקרה של ה Captivate וכו').
ליתר ביטחון קח איתך SIM פעיל של הרשת איתה אתה עובד בארץ ובדוק במקום אם הטלפון עובד איתו.
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

mokagi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 232
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #11 

עכשיו שמתי לב שהגלקסי S (הדגם האירופאי הרגיל - i9000) לא תומך בתדר 850. זאת נקודה למחשבה לכל מי שלקוח של רשת פלאפון.

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #12 

mokagi כתב:עכשיו שמתי לב שהגלקסי S (הדגם האירופאי הרגיל - i9000) לא תומך בתדר 850. זאת נקודה למחשבה לכל מי שלקוח של רשת פלאפון.
...
אז מה זה אומר? אם אני לקוח פלאפון הוא לא יעבוד לי בכלל?
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #13 

shraga007 כתב:
mokagi כתב:עכשיו שמתי לב שהגלקסי S (הדגם האירופאי הרגיל - i9000) לא תומך בתדר 850. זאת נקודה למחשבה לכל מי שלקוח של רשת פלאפון.
...
אז מה זה אומר? אם אני לקוח פלאפון הוא לא יעבוד לי בכלל?
...
טוב סתם נלחצתי(כי אני מתכוון לרכוש אותו בקרוב)
זו אכן נקודה למחשבה כי הוא יתמך רק בתדר 2100 ולא ב-850.
בכל מקרה הוא אמור לעבוד ברשת פלאפון.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #14 

shraga007,
נלחצת בצדק!
המכשיר אומנם יעבוד ברשת פלאפון אבל אתה תיתקל לא מעט פעמים בבעיות קליטה ובניתוקים בזמן שיחה......בעיקר במקומות סגורים! כמו חניונים, ממ"ד-ים, קניונים וכו....לרשת פלאפון תרכשו רק מכשיר שתומך בתדרי דור 3 של 850MHz ו 2100MHz! במידה ויש קושי בקליטה ברשת אורנג' וסלקום בדור 3 (תדר 2100MHz) המכשיר אוטו' עובר לרשת דור 2 (תדרי דור 2-2.5-2.75) והכל ממשיך לעבוד שם כשורה (לא יהיו ניתוקי שיחה ובחיבוריות לגלישה הקצב אומנם יירד אבל עדיין יישמר)....לפאלפון אין פריסה של רשת GSM בדור 2 (הם פרוסים CDMA) ולכן כאשר יהיה קושי בקליטה (נניח בקניון סגור) המכשיר מנסה לעבור לתדר נמוך יותר ובפלאפון זה יהיה 850MHz (רשת דור 3), אבל אם המכשיר לא תומך בתדר הזה אז השיחה, הקליטה, החיבוריות לרשת תנותק מיידית.....תאמינו לי שהפורומים בארץ מוצפים באנשים שמבקשים להחליף את המכשיר שלהם עם כאלה מכשרים דומים של אנשים מרשת אורנג' וסלקום שיש להם דגם שתומך ברשת 850MHz....אל תכנסו למיטה החולה הזאת...

שלח תגובה

חזור אל “Android - אנדרויד”