2 סאבים זהים או שונים? מה עדיף?
-
טלHD
- גורו

- תגובות: 14351
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
בחיבור לרסיבר עם 2 יציאות לסאב,
האם עדיף להוסיף סאב שני זהה או סאב שונה?
החיבור יהיה לYAMAHA RX-V767 עם סאב נוכחי wharfedale DIAMOND 10MX .
http://www.whathifi.com/Review/Wharfedale-Diamond-10MX/
האם להוסיף עוד אחד כזה או דווקא סאב אחר?
האם עדיף להוסיף סאב שני זהה או סאב שונה?
החיבור יהיה לYAMAHA RX-V767 עם סאב נוכחי wharfedale DIAMOND 10MX .
http://www.whathifi.com/Review/Wharfedale-Diamond-10MX/
האם להוסיף עוד אחד כזה או דווקא סאב אחר?
-
טלHD
- גורו

שהסאבים זהים גוון הצליל זהה וגם מבחינה עיצובית זה עדיף...danlior כתב:ברור שעדיף שהסאבים יהיו זהים אך לא הכרחי...
אבל חשבתי לרגע שאולי כדאי להשלים את מגבלות הסאב הנוכחי בסאב אחר שיכול להשלים אותם טוב יותר.
אני טועה בהנחה הזו?
אתה ממש לא טועה בהנחה זו.טלHD כתב:שהסאבים זהים גוון הצליל זהה וגם מבחינה עיצובית זה עדיף...danlior כתב:ברור שעדיף שהסאבים יהיו זהים אך לא הכרחי...
אבל חשבתי לרגע שאולי כדאי להשלים את מגבלות הסאב הנוכחי בסאב אחר שיכול להשלים אותם טוב יותר.
אני טועה בהנחה הזו?...
בשילוב עם סאב מתאים אחר (שיורד נמוך יותר לצורך העניין), אתה יכול לגנוב עוד כמה הרצים למטה, בנוסף לפלוסים בעבודה עם שני סאבים
למצוא שילוב מתאים זה כבר בעיה בפני עצמה, אולי חזום יוכל לעזור
חג שמח
שני סאבים זה אחלה בשביל להפחית מעט בעיות אקוסטיקה בתדרים הנמוכים אבל הם חייבים להיות זהים בדיוק
מאותה סיבה שלא מאזינים לרמקולים שונים בצד שמאל וימין.
מאותה סיבה שלא מאזינים לרמקולים שונים בצד שמאל וימין.
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
אני מחזק את מה שנאמר אבל אוסיף שבכל זאת זה לא ממש כמו רמקולים שונים משמאל לימין כי מדובר בתדרים לא כיווניים, אז כן ניתן ליצור מיזוג.HazooM כתב:שני סאבים זה אחלה בשביל להפחית מעט בעיות אקוסטיקה בתדרים הנמוכים אבל הם חייבים להיות זהים בדיוק
מאותה סיבה שלא מאזינים לרמקולים שונים בצד שמאל וימין....
אבל שוב, עדיף שהם יהיו זהים.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
אני דווקא נגד בכלל זוג סאבים - רוב הסיכויים שאתה תשמע פחות באסים בגלל אי תיאום פאזה ובגלל תדרים לא כיווניים. אלא אם הרסיבר שלך יודע להפריד בRC בין הסאבים ולבטל גלים עומדים משניהם.
היה כאן שרשור בזמנו, בחור שם זוג סאבים לא פשוטים של B&W ושמע פחות באס. אחרי הרבה ניסיונות הוא פשוט מכר את השני.
היה כאן שרשור בזמנו, בחור שם זוג סאבים לא פשוטים של B&W ושמע פחות באס. אחרי הרבה ניסיונות הוא פשוט מכר את השני.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
לכן יש לבחור סאבים עם phase control ולכוון אותו היטב בשניהם. עם כיוון נכון שני הסאבים יעבדו בהרמוניה.Shtirlitz כתב:אני דווקא נגד בכלל זוג סאבים - רוב הסיכויים שאתה תשמע פחות באסים בגלל אי תיאום פאזה ובגלל תדרים לא כיווניים. אלא אם הרסיבר שלך יודע להפריד בRC בין הסאבים ולבטל גלים עומדים משניהם.
היה כאן שרשור בזמנו, בחור שם זוג סאבים לא פשוטים של B&W ושמע פחות באס. אחרי הרבה ניסיונות הוא פשוט מכר את השני....
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
חיבור שני סאבים מומלץ במצב ....... שזוג הקדמיים הם די קטנים ומיועדים . למיד והיי . כך שניתן לצרף להם זוג סאבים קדמיים לאיזון של תדר ה LFE
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
כשהרמקולים הקדמיים מוגדרים קטנים המעבד מעביר את כל הספקטרום הנמוך ליציאת הסאב, מסיבה זו לא יהיה ערך לסאבים שיוחברו במקביל לקדמיים. הרעיון שלך מתאים יותר לאודיו דו ערוצי.9000es כתב:חיבור שני סאבים מומלץ במצב ....... שזוג הקדמיים הם די קטנים ומיועדים . למיד והיי . כך שניתן לצרף להם זוג סאבים קדמיים לאיזון של תדר ה LFE...
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אתה תסתבך עם החיתוכים. על פניו נשמע לי כמו משימה דיי קשה.טלHD כתב:שהסאבים זהים גוון הצליל זהה וגם מבחינה עיצובית זה עדיף...danlior כתב:ברור שעדיף שהסאבים יהיו זהים אך לא הכרחי...
אני טועה בהנחה הזו?...
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
DannyMDannyM כתב:כשהרמקולים הקדמיים מוגדרים קטנים המעבד מעביר את כל הספקטרום הנמוך ליציאת הסאב, מסיבה זו לא יהיה ערך לסאבים שיוחברו במקביל לקדמיים. הרעיון שלך מתאים יותר לאודיו דו ערוצי.9000es כתב:חיבור שני סאבים מומלץ במצב ....... שזוג הקדמיים הם די קטנים ומיועדים . למיד והיי . כך שניתן לצרף להם זוג סאבים קדמיים לאיזון של תדר ה LFE......
העיקר שתר ה LFE יהיה מאוזן בחלק הקדמי משני מקורות ולא ממקור אחד ..... זו הייתה כוונתי .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
ערוץ ה- LFE בהקלטות 5.1 או 7.1 מופק אך ורק ליציאת הסאב, לא ניתן לקבלו בזוג הקדמיים ולא משנה גודלם.9000es כתב:DannyMDannyM כתב:כשהרמקולים הקדמיים מוגדרים קטנים המעבד מעביר את כל הספקטרום הנמוך ליציאת הסאב, מסיבה זו לא יהיה ערך לסאבים שיוחברו במקביל לקדמיים. הרעיון שלך מתאים יותר לאודיו דו ערוצי.9000es כתב:חיבור שני סאבים מומלץ במצב ....... שזוג הקדמיים הם די קטנים ומיועדים . למיד והיי . כך שניתן לצרף להם זוג סאבים קדמיים לאיזון של תדר ה LFE......
העיקר שתר ה LFE יהיה מאוזן בחלק הקדמי משני מקורות ולא ממקור אחד ..... זו הייתה כוונתי ....
לכן לא ניתן לאזן מאומה בחלק הקדמי בהקשר ל- LFE
ראה הסבר וציטוט בפוסט הבא:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... &p=1182269
שנה טובה.
הבחור שמע "פחות באס" בגלל שעם שני סאבים ישנם פחות גלים עומדים. אצל רוב האנשים בסים מאוזניםShtirlitz כתב:אני דווקא נגד בכלל זוג סאבים - רוב הסיכויים שאתה תשמע פחות באסים בגלל אי תיאום פאזה ובגלל תדרים לא כיווניים. אלא אם הרסיבר שלך יודע להפריד בRC בין הסאבים ולבטל גלים עומדים משניהם.
היה כאן שרשור בזמנו, בחור שם זוג סאבים לא פשוטים של B&W ושמע פחות באס. אחרי הרבה ניסיונות הוא פשוט מכר את השני....
נשמעים בתחילה כאילו חסר משהו אבל בפועל מה שחסר זה כל הברדק שמוסיפים גלים עומדים.
- ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
אולי במקום כל הבלאגן עדיף להשקיע מחיר של זוג סאבים על אחד טוב מאוד?
-
טלHD
- גורו

דובר כאן על כך שכבר יש לי סאב קיים. והאם להוסיף שני זהה או אחר.ofir-harlev כתב:אולי במקום כל הבלאגן עדיף להשקיע מחיר של זוג סאבים על אחד טוב מאוד?...
-
טלHD
- גורו

שנה טובה גם לך.ariel-ro כתב:טל, בסוף קנית את הרסיבר הזה?
שנה טובה...
כן, הזמנתי אותו.
-
טלHD
- גורו

HazooM,HazooM כתב:שני סאבים זה אחלה בשביל להפחית מעט בעיות אקוסטיקה בתדרים הנמוכים אבל הם חייבים להיות זהים בדיוק
מאותה סיבה שלא מאזינים לרמקולים שונים בצד שמאל וימין....
תודה, נראה לי ששוכנעתי שאם להוסיף, אז להוסיף סאב נוסף זהה.
Shtirlitz,
מה שאתה אומר נשמע לי הזוי...מ 2 סאבים יהיה פחות באס מאשר עם אחד
גם הרמקולים הקדמיים מספקים באס. אז מה, הם מבטלים אחד את השני?
9000ES,
יש לי רמקולים קדמיים גדולים ובכל זאת הגדרתי אותם כקטנים ברסיבר על מנת שכל הנמוכים מתחת ל 80HZ יועברו לטיפול הסאב. בהשוואה שערכתי, אין ספק שהקדמיים יותר מדוייקים והשמיעה טובה יותר בצורה הזו.
דרך אגב, ניתן לבחור מאיזה תדר לחתוך את הקדמיים שמתחתיו הכל ילך לסאב. 80HZ נראתה לי בחירה טובה.
גם קדמיים גדולים יתמודדו פחות טוב מסאב בתדר נמוך מזה ובכל מקרה, רמת העיוותים בווליום גבוה תפחת.
נערך לאחרונה על ידי טלHD ב 09/09/2010 20:08, נערך פעם 1 בסך הכל.