עשיתי בקפלאש לסילביה - כמה שאלות
-
doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
עשיתי היום בקפלאש ראשון לסילביה ותוך כדי התעוררו אצלי שתי שאלות:
1. האם יש איזשהו סיכוי מופרך שמצינור העודפים המחזיר מים למיכל יחזרו מים שנגעו בחומר הניקוי תוך כדי בקפלאש? בינתיים שמתי כוס מתחת לצינור ליתר ביטחון.
2. אני מקפיד לנקות את החריץ ההיקפי של ראש החליטה אחרי כל שימוש בנייר מגבת. למרות הניקוי היסודי שמתי לב שעדיין יש גרגירי קפה עיקשים שאי אפשר להוציא אחרי הבקפלאש.
האם לפרק את הראש באמצעות מברג זה דבר הכרחי בשביל ניקוי אופטימאלי?
האם פירוק כזה כרוך בסיכון כלשהו למכונה?
1. האם יש איזשהו סיכוי מופרך שמצינור העודפים המחזיר מים למיכל יחזרו מים שנגעו בחומר הניקוי תוך כדי בקפלאש? בינתיים שמתי כוס מתחת לצינור ליתר ביטחון.
2. אני מקפיד לנקות את החריץ ההיקפי של ראש החליטה אחרי כל שימוש בנייר מגבת. למרות הניקוי היסודי שמתי לב שעדיין יש גרגירי קפה עיקשים שאי אפשר להוציא אחרי הבקפלאש.
האם לפרק את הראש באמצעות מברג זה דבר הכרחי בשביל ניקוי אופטימאלי?
האם פירוק כזה כרוך בסיכון כלשהו למכונה?
1. אם הכל תקין זה לא אמור לקרות. צינור העודפים מחזיר מים למיכל מהדוד ולא מהראש. המים העודפים מהבקפלאש לא מגיעים לדוד לעולם.
2. בהנחה שאתה מתכוון לפירוק הרשת מהראש ולא את הראש עצמו אז התשובה בהחלט חיובית ואין בכך שום סיכון. אם אתה מתכוון לראש עצמו, אז אין שום בעיה כל עוד אתה יודע מה אתה עושה ובתנאי שהפעולה לא מסירה אחריות על המכונה.
2. בהנחה שאתה מתכוון לפירוק הרשת מהראש ולא את הראש עצמו אז התשובה בהחלט חיובית ואין בכך שום סיכון. אם אתה מתכוון לראש עצמו, אז אין שום בעיה כל עוד אתה יודע מה אתה עושה ובתנאי שהפעולה לא מסירה אחריות על המכונה.
-
doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

תודה רבה על התשובה המהירה .קרמריקה כתב:
2. בהנחה שאתה מתכוון לפירוק הרשת מהראש ולא את הראש עצמו אז התשובה בהחלט חיובית ואין בכך שום סיכון. אם אתה מתכוון לראש עצמו, אז אין שום בעיה כל עוד אתה יודע מה אתה עושה ובתנאי שהפעולה לא מסירה אחריות על המכונה....
כשאתה אומר 'הרשת' אתה מתכוון רק לבורג הבולט כן? וזה גם אמור להספיק עבור ניקוי גרגירים טורדניים אם אני מבין נכון.
אכן כך...doron_boogie כתב:תודה רבה על התשובה המהירה .קרמריקה כתב:
2. בהנחה שאתה מתכוון לפירוק הרשת מהראש ולא את הראש עצמו אז התשובה בהחלט חיובית ואין בכך שום סיכון. אם אתה מתכוון לראש עצמו, אז אין שום בעיה כל עוד אתה יודע מה אתה עושה ובתנאי שהפעולה לא מסירה אחריות על המכונה....
כשאתה אומר 'הרשת' אתה מתכוון רק לבורג הבולט כן? וזה גם אמור להספיק עבור ניקוי גרגירים טורדניים אם אני מבין נכון....
את "החריץ ההיקפי" עדיף לנקות עם מברשת יעודית (פחות מ-20 ש"ח) ע"מ להסיר שומן והתגבשות קפה. את הבורג, הדיסקה והרשת מומלץ לפרק מידי פעם ולהשרות בקופי קלין.
אני נוהג אחרי בקפלשינג לשלוף ולנקות את כל מיכל המים, ולהזרים את כולו דרג הראש (ליתר ביטחון - הכימיקלים האלה מטורפים).
שנה טובה,
אסי
אני נוהג אחרי בקפלשינג לשלוף ולנקות את כל מיכל המים, ולהזרים את כולו דרג הראש (ליתר ביטחון - הכימיקלים האלה מטורפים).
שנה טובה,
אסי
-
doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

תודה על העצות !
שנה טובה
שנה טובה
בחוברת ההוראות של הסילביה לא כתוב שצריך לעשות באקפלאש.
גם בהדרכה שקיבלתי מהיבואן אמרו לי שצריך אחת לתקופה לעשות טיפול עם מלח לימון אבל לא יותר מזה.
לאור זה שהיו מספר מקרים של תופעות לא רצויות לאחר באקפלאשינג אני לא בטוח שזה מומלץ לגבי הסילביה.
אולי אלכס נני יכול להרחיב?
גם בהדרכה שקיבלתי מהיבואן אמרו לי שצריך אחת לתקופה לעשות טיפול עם מלח לימון אבל לא יותר מזה.
לאור זה שהיו מספר מקרים של תופעות לא רצויות לאחר באקפלאשינג אני לא בטוח שזה מומלץ לגבי הסילביה.
אולי אלכס נני יכול להרחיב?
אכן רנצ'יליו, גם באתר הרשמי שלהם לא ממליצים על backflush. הסיבה היא לא כי המכונה לא מספיק טובה לשם כך או משהו בסגנון, אלא כי ביצוע backflush באופן שגוי עלול להזיק למכונה. אם לדוגמא תפעיל את המשאבה עם ראש עיוור למשך זמן רב יחסית, יתכן מאוד שתגרום לה נזק. אם אתה יודע מה אתה עושה, לא אמורה להיות בעיה וחבל לוותר על היתרון הזה של השסתום התלת-כיווני.
-
doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

לכמה שניות רצוי להפעיל את המשאבה רצוף?
אני השארתי מקסימום 10 שניות (לפי ההוראות על הקופי-קלין)
אני השארתי מקסימום 10 שניות (לפי ההוראות על הקופי-קלין)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
לא יותר מ 10 שניות.
רנצ'יליו לא רוצים שתעשה בקפלאש מסיבות לא ברורות אבל אם לא תעשה בקפלאש יצטברו שומני קפה בשסתום התלת כיווני ואז אתב בצרות.
השסתום התלת כיווני מלבר הין הדוד לראש ובים הראש למגירת ריקון.
רנצ'יליו לא רוצים שתעשה בקפלאש מסיבות לא ברורות אבל אם לא תעשה בקפלאש יצטברו שומני קפה בשסתום התלת כיווני ואז אתב בצרות.
השסתום התלת כיווני מלבר הין הדוד לראש ובים הראש למגירת ריקון.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

מעולה, תודה
הורדתי היום את המסננת בראש והופתעתי שלא היה בכלל ליכלוך בניגוד למה שחשבתי.
הורדתי היום את המסננת בראש והופתעתי שלא היה בכלל ליכלוך בניגוד למה שחשבתי.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
בקפלאש הוא תהליך שבו מנקים את ראש החליטה של המכונה.
אפשר לעשות אותו עם חומר ניקוי, או בלי - ואז הניקוי הוא פשוט עם מים רגילים.
הרעיון הוא פשוט מאוד: מפעילים את המכונה כשבמקום סלסלה רגילה יש בתוך הידית סלסלה אטומה (קוראים לה גם "סלסלה עיוורת").
כשהמשאבה מתחילה לדחוס מים, שאמורים לעבור דרך הקפה, הם נתקעים במחסום הסלסלה-האטומה, ונוצר לחץ בתוך הראש.
ברגע שמפסיקים את המשאבה, המים שנמצאים בלחץ, בתוך הראש, פורצים החוצה בכיוון הפוך לכיוון הזרימה - ויוצאים אל תוך מגש איסוף הנוזלים.
שים לב: אפשר לעשות בקפלאש אך ורק אם יש לך שסתום תלת-כיווני במכונה. השסתום הזה מאפשר למים לזרום מהמשאבה אל הראש, ומהראש אל מגש ניקוז הנוזלים (ולכן תלת-כיווני). אם אין לך שסתום כזה במכונה, אתה יכול לפגוע במשאבה אם תבצע בקפלאש!
הרעיון הוא שהזרימה הזו של המים, בכיוון ההפוך, מנקה את הצנרת. כמובן שכשמוסיפים דטרגנט, הצנרת ממש מתנקה מכל שאריות הקפה שנותרות בה לאחר כל חליטה.
אפשר לעשות אותו עם חומר ניקוי, או בלי - ואז הניקוי הוא פשוט עם מים רגילים.
הרעיון הוא פשוט מאוד: מפעילים את המכונה כשבמקום סלסלה רגילה יש בתוך הידית סלסלה אטומה (קוראים לה גם "סלסלה עיוורת").
כשהמשאבה מתחילה לדחוס מים, שאמורים לעבור דרך הקפה, הם נתקעים במחסום הסלסלה-האטומה, ונוצר לחץ בתוך הראש.
ברגע שמפסיקים את המשאבה, המים שנמצאים בלחץ, בתוך הראש, פורצים החוצה בכיוון הפוך לכיוון הזרימה - ויוצאים אל תוך מגש איסוף הנוזלים.
שים לב: אפשר לעשות בקפלאש אך ורק אם יש לך שסתום תלת-כיווני במכונה. השסתום הזה מאפשר למים לזרום מהמשאבה אל הראש, ומהראש אל מגש ניקוז הנוזלים (ולכן תלת-כיווני). אם אין לך שסתום כזה במכונה, אתה יכול לפגוע במשאבה אם תבצע בקפלאש!
הרעיון הוא שהזרימה הזו של המים, בכיוון ההפוך, מנקה את הצנרת. כמובן שכשמוסיפים דטרגנט, הצנרת ממש מתנקה מכל שאריות הקפה שנותרות בה לאחר כל חליטה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
תתחדש!
בגמר כל חליטה מומלץ לנקות את ידית החליטה והראש באמצעות הזרמת מים ושיפשוף עם מברשת (גוזל 10 שניות). פעם בכמה חודשים ניקוי אבנית עם חומר יעודי או עם מלח לימון. בקפלש וניקוי יסודי של ידית החליטה והמסננות מומלץ פעם בחודש.
אני בטוח שתוכל למצוא שירשור מפורט על בקפלש אך בקצרצרה:
במקום המססנת מכניסים פילטר עיוור שזו מסננת ללא חורים.
שמים בפילטר כחצי כפית חומר ניקוי (קופי קלין או קפיזה או חומר יעודי אחר).
מפעילים את המשאבה (כפתור החליטה) למספר שניות ומפסיקים. חוזרים על התהליך מספר פעמים, ומומלץ להמתין כדקה בין ההפעלות כדי לתת לחומר "לעבוד".
הלחץ שבונה המשאבה וחוסר יכולת המים לצאת מהפילטר האטום מביאים לשיחרור הלחץ מהפילטר התלת כיווני ולניקיונו משאריות קפה ושומן קפה.
בגמר כל חליטה מומלץ לנקות את ידית החליטה והראש באמצעות הזרמת מים ושיפשוף עם מברשת (גוזל 10 שניות). פעם בכמה חודשים ניקוי אבנית עם חומר יעודי או עם מלח לימון. בקפלש וניקוי יסודי של ידית החליטה והמסננות מומלץ פעם בחודש.
מפעילים את המשאבה (כפתור החליטה) למספר שניות ומפסיקים. חוזרים על התהליך מספר פעמים, ומומלץ להמתין כדקה בין ההפעלות כדי לתת לחומר "לעבוד".
הלחץ שבונה המשאבה וחוסר יכולת המים לצאת מהפילטר האטום מביאים לשיחרור הלחץ מהפילטר התלת כיווני ולניקיונו משאריות קפה ושומן קפה.
א. איזה מברשת מומלצת ?אייסמן כתב:תתחדש!
הלחץ שבונה המשאבה וחוסר יכולת המים לצאת מהפילטר האטום מביאים לשיחרור הלחץ מהפילטר התלת כיווני ולניקיונו משאריות קפה ושומן קפה....
ב. סליחה על הבורות איך אני יודע שיש לי פילטר תלתת כיווני
ג. יש לי את הגומיה מה עדיף הגומייה או פילטר עיוור?
ד.יש עדיפות לחומר מסויים?
ה. שאלה כללית האם יש מישהו מאזור אשדוד שיכול לעזור לי עם הבקפלאש
נערך לאחרונה על ידי ntzachi ב 10/09/2010 23:37, נערך פעם 1 בסך הכל.
ntzachi כתב:א. איזה מברשת מומלצת ? - מברשת יעודית עם זיפים קשיחים וארוכים. תוכל למצוא בכל חנות קפה. אצל א. אברהמי בחולון היא עולה 20 ש"ח.אייסמן כתב:תתחדש!
הלחץ שבונה המשאבה וחוסר יכולת המים לצאת מהפילטר האטום מביאים לשיחרור הלחץ מהפילטר התלת כיווני ולניקיונו משאריות קפה ושומן קפה....
ב. סליחה על הבורות איך אני יודע שיש לי פילטר תלתת כיווני - אם יש לך רנצ'יליו אז יש לך. תוכל לבדוק באינטרנט או אצל מי שמכר לך את המכונה. תפקיד השסתום בעבודה רגילה הוא לנקז את עודף הנוזלים מהקו בסוף החליטה. בדוק אם בסוף החליטה אתה רואה מעט נוזלים מתנקזים למגרת העודפים.
ג. שאלה כללית האם יש מישהו מאזור אשדוד שיכול לעזור לי עם הבקפלאש] - אני מהרצליה[/quote...
נערך לאחרונה על ידי אייסמן ב 10/09/2010 23:39, נערך פעם 1 בסך הכל.