בקשה לייעוץ בתכנון מזנון סגור
אם עולה נושא כ"כ אקטואלי בשבילי, הייתי שמח לקבל את חוות דעתכם:
אני מעוניין להכניס רסיבר ו HPTC לתוך מזנון שתיכננתי (תיאורתית).
המזנון אמור להיות סגור מקדימה, כך שהשליטה על הרכיבים אמורה להיות ע"י עינית.
המזנון אמור לאחסן את הרסיבר וה- HTPC משני צידיו, וביניהם הסנטר. כל יחידה ברוחב 70 על 30 ס"מ.
היחידות צמודות, וחסרי חיץ ביניהן , פיתרון אשר אמור להוציא את האויר החם מה- HTPC והרסיבר פאסיבית דרך פתח הסנטר.
כ"כ למזנון לא יהיה גב בתאים בהם ימצאו הרסיבר והמחשב., והוא יורחק כ- 5 ס"מ מהקיר.
התכנון שלא יהיו מאווררים אקטיביים.
המזנון יהיה בנוי כולו מעץ אלון
הרסיבר Z7.
מכיוון שעד עתה לא ראיתי כאן פיתרון של מישהו מהמציגים עם עינית ומזנון סגור, היתי שמח לשמוע חות דעתכם, ונסיונכם.
תודה!
המזנון אמור לאחסן את הרסיבר וה- HTPC משני צידיו, וביניהם הסנטר. כל יחידה ברוחב 70 על 30 ס"מ.
היחידות צמודות, וחסרי חיץ ביניהן , פיתרון אשר אמור להוציא את האויר החם מה- HTPC והרסיבר פאסיבית דרך פתח הסנטר.
כ"כ למזנון לא יהיה גב בתאים בהם ימצאו הרסיבר והמחשב., והוא יורחק כ- 5 ס"מ מהקיר.
הרסיבר Z7.
מכיוון שעד עתה לא ראיתי כאן פיתרון של מישהו מהמציגים עם עינית ומזנון סגור, היתי שמח לשמוע חות דעתכם, ונסיונכם.
תודה!
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
הפרדתי את ההודעה שלך לשרשור משלה, מכיוון שהשרשור בו פרסמת מיועד להצגת סטנדים קיימים ואינו המקום לפתיחת דיון סביב תכנון חדש.
עבורך, עדיף שרשור נפרד - כך יש סיכוי רב יותר שתענה ע"י חברים בפורום שיראו את הכותרת והדיון האקטואלי להם.
בנוסף - שרשור נפרד יעזור בחיפוש לאלו שיתעניינו בנושאים דומים.
אורי
עבורך, עדיף שרשור נפרד - כך יש סיכוי רב יותר שתענה ע"י חברים בפורום שיראו את הכותרת והדיון האקטואלי להם.
בנוסף - שרשור נפרד יעזור בחיפוש לאלו שיתעניינו בנושאים דומים.
אורי
חיפוש קצר היה מעלה את זה:tivan כתב:אם עולה נושא כ"כ אקטואלי בשבילי, הייתי שמח לקבל את חוות דעתכם:
הרסיבר Z7.
תודה!...
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 200#283200
אין תלונות, זה עובד....
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
אני קורא שוב את התיאור שלך ורק בשביל להבהיר:
1. גב המזנון פתוח בצדדיו וסגור במרכזו.
2. חזית המזנון סגורה לחלוטין מלבד האזור המרכזי בו נמצא הסנטר.
3. הרסיבר וה HTPC נמצאים מימין ומשמאל לסנטר, ואין הפרדה בינם למרכז.
אם הבנתי נכון, נראה שיש אוורור מספיק בגלל היעדר הגב. כנראה תהיה זרימה רוחבית בין הרסיבר / סנטר ו HTPC שתספיק לקרור על סמך הנתונים האלה.
הבעיה היחידה לדעתי היא שאולי ה Z7 מייצר כמות גדולה של חום, אבל אם הוא יהיה קרוב לגב המזנון לדעתי זה יהיה בסדר.
1. גב המזנון פתוח בצדדיו וסגור במרכזו.
2. חזית המזנון סגורה לחלוטין מלבד האזור המרכזי בו נמצא הסנטר.
3. הרסיבר וה HTPC נמצאים מימין ומשמאל לסנטר, ואין הפרדה בינם למרכז.
אם הבנתי נכון, נראה שיש אוורור מספיק בגלל היעדר הגב. כנראה תהיה זרימה רוחבית בין הרסיבר / סנטר ו HTPC שתספיק לקרור על סמך הנתונים האלה.
הבעיה היחידה לדעתי היא שאולי ה Z7 מייצר כמות גדולה של חום, אבל אם הוא יהיה קרוב לגב המזנון לדעתי זה יהיה בסדר.
הי uriler,
אתה צודק ברוב התיאור:
1. גב המזנון לא קיים לכל רוחבו, כולל ה- HTPC, סנטר ורסיבר.
2. ההפרדה בין ה- HTPC, סנטר והרסיבר קיימת באופן חלקי בלבד (רק בשליש הקידמי של המזנון), ע"מ לאפשר תחלופת אויר ביניהם.
3. המזנון יהיה במרחק 5 ס"מ מהקיר.
רציתי לציין כי ה- Z7 מיצר חום משמעותי, במיוחד בעת הגברה משמעותית ולאורך זמן.
כיום הוא מוצב על מתקן פתוח, ולכן מתאוורר.
אני שוקל לאפשר פתיחת תאי האיחסון של ה- HTPC באופן שמכנס הקלפה לתוך חלקו העליון של המזנון, וכך להתמודד עם בעיית איוורור, במידה ותתקיים.
תודה על חוות הדעת.
אתה צודק ברוב התיאור:
1. גב המזנון לא קיים לכל רוחבו, כולל ה- HTPC, סנטר ורסיבר.
2. ההפרדה בין ה- HTPC, סנטר והרסיבר קיימת באופן חלקי בלבד (רק בשליש הקידמי של המזנון), ע"מ לאפשר תחלופת אויר ביניהם.
3. המזנון יהיה במרחק 5 ס"מ מהקיר.
רציתי לציין כי ה- Z7 מיצר חום משמעותי, במיוחד בעת הגברה משמעותית ולאורך זמן.
כיום הוא מוצב על מתקן פתוח, ולכן מתאוורר.
אני שוקל לאפשר פתיחת תאי האיחסון של ה- HTPC באופן שמכנס הקלפה לתוך חלקו העליון של המזנון, וכך להתמודד עם בעיית איוורור, במידה ותתקיים.
תודה על חוות הדעת.