צריך עזרה בבניית HTPC

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
ol_tweegy פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 62
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני דיי חדש בכל העניין, ואני מבין בכלליות על מה העניין ואיך פועל כל הנושא, אבל אין לי ידע אקטואלי מרוכז על מה הכי טוב ומשתלם עבורי.

בשביל זה באתי אליכם, בשל הידע הרחב שלכם בתחום שללא ספק עובר את שלי בהרבה.
תוכלו לכתוב לי פה את הHTPC הכי משתלם וטוב ולתקציב שלי? התקציב שלי בסביבות ה6-7 אלף, והמחשב ישמש גם למשחקים על גבי הטלוויזיה אבל אני מעביר למחשב כרטיס מסך יותר טוב אז לא צריך לכלול אותו במפרט (7900GT). המחשב צריך לכלול הכל חוץ מכ"מ ותוכנות (אני רק מבקש רשימה של תוכנות שכדאי לי לכלול, ואני כבר אשיג אותן בעצמי :wink: )

עזרה תתקבל בברכה

yarnic
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 374

שליחה #2 

תיכנס לאתר של מנש חורש - דיגיטייז. אחרי שרכשתי ממנו והבעתי את דעתי על דלותו של האתר, הוא הוסיף שם מפרטים של מערכות מורכבות. הוא לא מתקין עד כמה שאני יודע אבל מומחה בתחום.
http://www.digitize.co.il/htpc.html
Accent HT-400, Asus M2NPV-VM, DDR 2 (2*512)667MHz, AMD 3500 AM2, 250GB SATA II X2 WD, RWDVD ASUS, HEC Compucase SILENT385, האופאג PVR150 MCE

ol_tweegy פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 62

תודה רבה אחי

שליחה #3 

האתר שהבאת לי פתאום גרם לי להבין שHTPC זה פשוט מפרט רגיל משולב עם כרטיס טלוויזיה במארז קטן ושקט נכון?

אז עלה לי הרעיון להפוך את המחשב הנוכחי שלי לHTPC והוא ישמש גם כתור מחשב ביתי רגיל ובמקום מוניטור רגיל הטלוויזיה תהיה המסך. האם זה כדאי? והאם אני צריך להתקין שתי מערכות התקנה בשביל להנות מהמחשב גם כמחשב פרטי וגם כHTPC?

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2082
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #4 

כן ולא.

זה לא רק מארז קטן ושקט, אלא מערכת שקטה. אם תשים כרטיס 7900 אימתני עם מאווררים שעושים רעש של מנוע סילון, שום מארז לא יעזור לך. HTPC טוב יכלול:
מעבד חזק מספיק עם קרור שקט עדיף על מעבד חזק יותר שמצריך קרור רועש יותר. כמה זה "מספיק" תלוי במה שאתה רוצה לעשות עם המחשב.
כרטיס טלוויזיה, רצוי עם דחיסה בחומרה על מנת לא להעמיס את ה-CPU.
כרטיס וידאו עם יכולות בחומרה לפריסת וידאו, רצוי שתהיה תמיכה ב- MPEG2/4 וכו', ויציאות וידאו מהכרטיס שמתאימות למסך שלך.
שלט רחוק טוב שמתאים לתוכנות איתן תרצה לעבוד
בלאסטר (משדר IR) אם ברצונך להחליף תחנות בממיר.
מארז "יפה" ושקט שיתלב טוב בסלון.
דיסק גדול על מנת שתוכל להקליט כמה שיותר תוכנות - עדיף דיסק שקט על דיסק מהיר. כל דיסק הכי איטי שתקנה היום יהיה מספיק מהיר להקלטת וידאו.

ישנן כמה וריאציות לנושא:
HTPC ללא הקלטה, המשמש רק להצגת תכנים.
HTPC במארז רגיל שפשוט "מוחבא".
שרת HTPC במחשב "רגיל" ורועש המוחבא בחדר העבודה, וסטרימר שקט ליד הטלוויזיה. (מה זה סטרימר? זו קופסה קטנה עם שלט רחוק שיודעת להציג תכני וידאו משרת קבצים דרך רשת קווית או אלחוטית ישר לטלוויזיה. יש כאן באתר הרבה ביקורות לקופסאות כאלו. מדובר בקופסאות קטנטנות שעולות בזול ולא מכילות אפילו מאוורר).

yarnic
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 374

שליחה #5 

אישית, לא הייתי מערבב בין ה-HTPC לשום דבר אחר (אישתי דווקא לא אהבה את הרעיון של מחשב נוסף שעלה 10k) למרות שתיאורטית אפשר להשתמש במחשב רגיל ו"להתאים" אותו. אם המחשב מוסתר זה יכול להיות מארז רגיל ואז תדאג לספק שקט, מאווררים שקטים לכרטיס המסך ולמעבד, תוסיף לו pvr, וזהו בעצם. למרות שאני הרכבתי מחשב מחלקים בדרך שהזכרתי למעלה, הייתי גם ממליץ לקנות "מותג" שעובד והריצו עליו כבר מספיק בדיקות ואין בו סיכוי לתקלות תאימות. תראה דוגמאות למשל באתר של מיקרוסופט.
Accent HT-400, Asus M2NPV-VM, DDR 2 (2*512)667MHz, AMD 3500 AM2, 250GB SATA II X2 WD, RWDVD ASUS, HEC Compucase SILENT385, האופאג PVR150 MCE

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”