מחשב חדש, מה מומלץ להתקין?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
קובי_ג פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 112
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
בשעה טובה לאחר הרבה עיכובים הזמנתי מחשב חדש שישמש כמרכז מדיה בסלון, לאחר שיטוט נרחב בפורום רק גדלו אצלי סימני השאלה לגבי הממשק המומלץ להתקנה,ברור לי שאין תוכנה אחת שכולם תמימים לגביה אך אני אשמח לשמוע דעות לגבי התוכנות השונות.

השימוש העיקרי שלי במחשב יהיה לצורך צפייה בטלוויזיה דרך דונגל DVB-T, אך אני אצפה גם בתכנים שאוריד מהאינטרנט ובסטרימינג מאתרים כדוגמת מאקו.

הייתי שמח לממשק שיגרום למחשב להיות "שקוף" בד"כ, כלומר שיעלה עם המחשב ואוכל לשלוט בפונקציות עם השלט (עוד לא רכשתי שלט, האם כל שלט יעשה את העבודה?)

אם יש אופציה לכוון הקלטת תוכניות ושהמחשב יידלק ויכבה לבד לאחר מכן זה יתרון, הבנתי שWMC עושה את זה אך האם האופציה הזו קיימת בתוכנות נוספות?

כרגע האופציה שאני נוטה לכיוונה היא להתקין ubuntu על המחשב ואת mythTV, אין לי ניסיון בלינוקס, אך יש לי חבר שיעזור והאמת שהאתגר והסקרנות מושכים אותי לשם, אין לי בעיה לשרוף שעות בלמידה על המערכת, אני לא בטוח שהיא תתן לי מענה מושלם, בעיקר בנושא השידורים הדיגיטליים, אשמח לעצה בנושא זה.

האם יש תוכנות עזר שכדאי להתקין? קראתי על dvbviewer כאן בפורום והביקורות עליה חיוביות, האם מומלץ לרכוש אותה?

בשורה התחתונה- מה יעבוד בצורה הטובה ביותר והפשוטה ביותר? boxee, media portal, WMC, XBMC, SageTV, MythTV, ואולי יש תוכנה שפספסתי...

תודה מראש לכל מי שיעזור

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

לשימושים שהזכרת:
הכי פשוט להתקנה: Windows 7 Media Center.
מסובך יותר להתקנה אך בעל אפשרויות מגוונות יותר ומגוון עצום של פלאגינים: MediaPortal. יש גם מדריך התקנה, צעד אחר צעד, הכולל הגדרת DVB-T.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

ShayGTi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1491
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #3 

אחרי שניסיתי את 7MC, XBMC וMP, לטעמי MEDIA PORTAL מציגה את מגוון האפשרויות הגדול ביותר, בנוחות הגדולה ביותר.
עם XBMC התחרבשתי שבוע ואפילו לא התקרבתי לתוצאה הרצויה.
עם מדיה פורטל שהתקנתי רק הבוקר אני כבר 70% מוכן.

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6697
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 275 פעמים

שליחה #4 

אני מגדיר את עצמי דיי מיומן בנושא המדיה פורטל
אתמול במקרה יצא לי להתקין את ה HTPC שלי מחדש

לקח לי בערך שעתיים להתקין ולהגדיר הכל , אפשר לומר 99% הצלחה. (כולל EPG וכו)
התקנתי רק
- מדיה פורטל כמובן
- SAF 5 , גרסת SVN אחרונה

משתמש בקודקים של FFDSHOW DXVA

קובי_ג פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 112
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #5 

תודה על העזרה, החסרון העיקרי מבחינתי של התוכנות מבוססות ווינדוס, שיש צורך לרכוש את ווינדוס, ואני מניח שמדיה פורטל היא בתשלום נוסף (בהנחה שאני לא משתמש בעותקים פרוצים), האם יש למישהו ניסיון עם mythTV והוא יכול להעיד על השימוש בה?

staticx- ציינת שהתקנת גם את SAF 5, מה זה? (סליחה על הבורות) והאם יש רשימת קודקים שכדאי להתקין? אני לא משתמש בכל החבילות המוכנות מראש

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #6 

שכחתם להגיד ש MediaPortal מומלצת עם For The Record

ShayGTi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1491
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #7 

Media Portal חינמית לחלוטין.
כנ"ל ווינדוס ( :lol: )
אבל היא עובדת על כל מערכות ההפעלה, תוכל להתקין לינוקס ועליה מדיה פורטל חינם אין כסף.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #8 

ShayGTi כתב:Media Portal חינמית לחלוטין.
כנ"ל ווינדוס ( :lol: )
אבל היא עובדת על כל מערכות ההפעלה, תוכל להתקין לינוקס ועליה מדיה פורטל חינם אין כסף.
...
זה לא נכון - מדיה פורטל היא רק לווינדוס

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #9 

עקרונית MythTV על לינוקס אמורה לתת לך את התשובה, רק שהיא לא כל כך קלה להתקנה, ואין כרגע מדריך התקנה בעברית.
אבל תמיד אפשר לנסות. כמו שציינת, זה לא עולה כסף...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

קובי_ג כתב:תודה על העזרה, החסרון העיקרי מבחינתי של התוכנות מבוססות ווינדוס, שיש צורך לרכוש את ווינדוס, ואני מניח שמדיה פורטל היא בתשלום נוסף (בהנחה שאני לא משתמש בעותקים פרוצים), האם יש למישהו ניסיון עם mythTV והוא יכול להעיד על השימוש בה?

staticx- ציינת שהתקנת גם את SAF 5, מה זה? (סליחה על הבורות) והאם יש רשימת קודקים שכדאי להתקין? אני לא משתמש בכל החבילות המוכנות מראש
...
מדיה פורטל היא אכן חינמית (קוד פתוח) רק ל WINDOWS.

אני ממליץ לך לקרא קצת מדריכים באתר כדי להבין מה להתקין ומה לא, ברמת העיקרון, אם אתה לא הולך להשתמש בתוכנת מדיה סנטר, אתה לא צריך קודקים בכלל, אלא רק את הנגן MPCHC לפי המדריך בדביק.

אבל, בהנחה ותרצה להפעיל מדיה פורטל, תצטרך קודקים, ההמלצה היא לא לפנות לחבילות כמו CCCP ו KLITE
אלא להתקין חבילות בדוקות ואמינות יותר, כמו SHARK007 או
SAF5 (SAF= STAND ALONE FILTERS( - כלומר חבילה בלי הרבה בלגאן... מתקינה רק מה שצריך.
לטעמי , שימושית מאוד שמדובר במדיה פורטל היות וגם מפתחים אותה בפורום מדיה פורטל, והיא (גרסה 5 ) מבוססת רק על FFDSHOW (בשונה מגרסה 4 שהייתה מבוססת על MPC).

כמובן שגם בלי קשר למדיה פורטל, SAF או SHARK יאפשרו לך להריץ סרטים דרך מדיה פלייר או מדיה סנטר של מייקרוסופט.
http://forum.team-mediaportal.com/codec ... der-77591/

באשר למה שzovirax אמר, FOR THE RECORD זו תוכנה / תוסף שמי שצריך אותו זה מי שצופה בטלויזיה דרך מדיה פורטל. התוסף מאפשר להחליף את המנוע של מדיה פורטל לטלויזיה (TV SERVER) במנוע אחר (שאמור להיות יציב יותר). בנוסף יש כל מיני אפשרויות מיוחדות של תזמון הקלטות (למשל לפי שם ולא לפי שעה) ועוד... אבל כדאי להתעסק רק לאחר שיש לך מערכת מדיה פורטל עובדת פיקס...

בקשר ללינוקס, אמנם אין מדיה פורטל, אבל יש באמת את MYTH TV ואת XBMC
כיום ניתן לשלב את המנוע טלויזיה של MYTHTV יחד עם XBMC ולקבל שם טלויזיה עם EPG בצורה מלאה. יש ים מדריכים באינטרנט לזה.

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

אגב, אם אתה מתכוון לשים SAF , עדיף תמיד לשים את הגרסה היציבה יותר - SAF4 , שמכילה קודקים גם של MPC וגם של FFDSHOW.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”