כמה שאלות לגבי ה Z5500

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
yoavbd123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 269
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

אהלן, אני ממש בכיוון של לקנות את ה Z5500 של LOGITECH לאחר התיעצויות במספר פורומים. היות וזו מערכת שנשמעת אידיאלית לצרכים שלי (חדר קטן, ובעיקר סראונד לסרטים ומשחקים) וגם לתקציב שעומד על סדר גודל של 2000
ככה שהבנתי שהיא ממש יושבת עלי טוב.
אני רוצה לעבור לפרטים הקצת יותר טכניים עכשיו.
קודם כל היציאת אודיו מהמחשב שלי היא יציאת S/PDIF . ובPS3 שלי יש יציאה שנראת דומה ואצלה כתוב DIGITAL OUT ומתחת כתוב OPTICAL. ככה שאני דיי מבולבל.
היציאה נראת משהו כמו : http://img.tomshardware.com/us/2005/11/ ... oslink.jpg
בצורה של המסגרת של הכבל הזה, למרות שלא ראיתי מקום לכניסת הפין הבולט.
אז אני לא ממש יודע אם זה OPTICAL או DIGITAL.
הייתי שמח אם תסבירו לי קצת מה ההבדלים, איך כל אחד נראה, ואיזה כבל אני צריך לקנות בשביל זה.
בכל מקרה נראה ששתי היציאות מהמחשב ומהPS3 זהות (או לפחות נראות דומה) ככה שזה מוביל לשאלת המשך,
האם אוכל לחבר את המחשב והPS3 במקביל , כלומר האם יש מספיק כניסות למערכת, או שאצטרך לעשות החלפה כל פעם ( לא כזה ביג דיל,אבל סתם מעיק) כמו כן יש לי גם YES MAX, לא HD וגם אותו הייתי שמח לחבר, כרגע הוא מחובר ב SCART לטלוויזיה (אם זה משנה משהו...)

שאלה נוספת היא מבחינת המיקום של הרמקולים. אני כנראה אתלה את הטלוויזיה שלי בקרוב, אני מניח שמה שנכון זה הסנטר מעל הטלוויזיה, שני הקדמים בפינות על אותו קיר של הטלוויזיה, ושני אחוריים בפינות בקיר המקביל והסאב גם ליד הטלוויזיה על הרצפה כמובן, ובמרחק סביר משאר המכשירים האלקטרונים (קראתי באינטרנט שיש בתוכו מגנט חזק ומומלץ לא לקרב אליו מכשירים אלקטרונים, מישהו יודע על זה משהו ? )
איך אני מחבר את הרמקולים למערכת ? אני מניח שזה כבלים, בלי יותר מדי חוכמות,אבל טווח הכבלים מספיק ארוך ? אני רוצה שהבסיס של המערכת, ה MANAGER שלה או איך שלא קוראים לזה, יהיה גם באיזור הטלוויזיה, אז לא תהיה בעיה לחבר את הרמקולים האחוריים, או שצריך מראש לקנות כבלים יותר ארוכים או משהו כזה ?

אני פשוט לא ממש מתמצא במערכות אודיו, ככה שאני אשמח לעזרה מכל הכיוונים :P

תודה רבה :)
יואב

yoavbd123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

מישהו ?
אני ממש אשמח לדעת הכל עד הסוף שבוע כדי שביום ראשון אוכל לקנות את כל מה שאני צריך ולהתקין את המערכת :)

חג שמח :)

yoavbd123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

אשמח לעזרה

roee7777
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 809
נתן תודות: 75 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #4 

ה- z5500 תהיה בחירה מצויינת לתקציב שלך .

ממה שאני יודע למערכת הזאת יש יציאה אופטית אחת, ככה שאתה יכול לחבר או את ה- PS3 או את המחשב .
לשאלתך, היציאות האופטיות זהות .

בקשר למיקום הרמקולים, עדיף את הסנטר מתחת לטלויזיה. שאר הרמקולים כמו שרשמת, ושיהיו בגובה של האוזניים שלך שאתה יושב לשחק או במחשב .

yoavbd123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

roee7777 כתב:ה- z5500 תהיה בחירה מצויינת לתקציב שלך .

ממה שאני יודע למערכת הזאת יש יציאה אופטית אחת, ככה שאתה יכול לחבר או את ה- PS3 או את המחשב .

בקשר למיקום הרמקולים, עדיף את הסנטר מתחת לטלויזיה. שאר הרמקולים כמו שרשמת, ושיהיו בגובה של האוזניים שלך שאתה יושב לשחק או במחשב .
...
תודה רבה על התשובה :)
אם ארצה לחבר גם את ממיר ה YES MAX שלי (לא HD) זה אותו חיבור ?
האם יש דרך לקנות סוג של מפצל שיקל על החלפת הכבלים, משהו כמו סוג של סוויטץ' כזה שבלחיצת כפתור או סיבוב מתג או משהו כזה מחליף בין הכניסות ?
האם יש משהו אחר בסביות אותו תקציב, ונניח עד תקרה של 3000 מקסימום, שהוא כולל רסיבר, ובכך יקל על החיבורים? ואולי יציע גם איכות יותר טובה ? מגוון יותר רחב של אפשורויות , ושדרוג עתידי קל יותר(לפי מה שהבנתי אי אפשר ממש לשדרג את הZ5500 אלא רק להלחיף, זה לא מפריע לי במיוחד, כי היא נשמעת מתאימה לצרכים שלי בכמה שנים הקרובות אבל אפשרות שדרוג זה בכל זאת ייתרון)?

בהנחה שאני אלך בסוף על ה Z5500, שעדיין נראת לי כעסקת חבילה מאוד משתלמת, על אף מספר מגרעות....,
מה אני עוד צריך לקנות ? איזה כבלים אני צריך לקנות, כדי לחבר את המערכת למכשירים האלקטרונים ? ואיזה כבלים אני צריך כדי לחבר את הרמקולים (אני מניח שהכבלים שבאים כסטנדרט לא יהיו ארוכים מספיק)
ועוד דבר אחד, נניח שהחדר שלי בגובה 2 וחצי מטר בערך, ואני יושב בוגבה מטר וקצת, אתה אומר שאני צריך שכל הרמקולים,למעט הסאב כמובן, יהיו בערך באותו גבוה כמוני ? אני הייתי בטוח שאני תולה אותם כמה שיותר גבוה...
מה הייתרון בזה שהם באותו קו גובה כמוני ? הצליל ישמע יותר נקי ? כי מבחינת מבנה החדר יהיה לי יותר נח לתלות אותם, לפחות את האחרויים, יותר גבוה ממני

תודה על העזרה :)

Aviram1
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37
שם מלא: Aviram1
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

yoavbd123 כתב:
roee7777 כתב:ה- z5500 תהיה בחירה מצויינת לתקציב שלך .

...
תודה רבה על התשובה :)
אם ארצה לחבר גם את ממיר ה YES MAX שלי (לא HD) זה אותו חיבור ?
האם יש דרך לקנות סוג של מפצל שיקל על החלפת הכבלים, משהו כמו סוג של סוויטץ' כזה שבלחיצת כפתור או סיבוב מתג או משהו כזה מחליף בין הכניסות ?
האם יש משהו אחר בסביות אותו תקציב, ונניח עד תקרה של 3000 מקסימום, שהוא כולל רסיבר, ובכך יקל על החיבורים? ואולי יציע גם איכות יותר טובה ? מגוון יותר רחב של אפשורויות , ושדרוג עתידי קל יותר(לפי מה שהבנתי אי אפשר ממש לשדרג את הZ5500 אלא רק להלחיף, זה לא מפריע לי במיוחד, כי היא נשמעת מתאימה לצרכים שלי בכמה שנים הקרובות אבל אפשרות שדרוג זה בכל זאת ייתרון)?

בהנחה שאני אלך בסוף על ה Z5500, שעדיין נראת לי כעסקת חבילה מאוד משתלמת, על אף מספר מגרעות....,
מה אני עוד צריך לקנות ? איזה כבלים אני צריך לקנות, כדי לחבר את המערכת למכשירים האלקטרונים ? ואיזה כבלים אני צריך כדי לחבר את הרמקולים (אני מניח שהכבלים שבאים כסטנדרט לא יהיו ארוכים מספיק)
ועוד דבר אחד, נניח שהחדר שלי בגובה 2 וחצי מטר בערך, ואני יושב בוגבה מטר וקצת, אתה אומר שאני צריך שכל הרמקולים,למעט הסאב כמובן, יהיו בערך באותו גבוה כמוני ? אני הייתי בטוח שאני תולה אותם כמה שיותר גבוה...
מה הייתרון בזה שהם באותו קו גובה כמוני ? הצליל ישמע יותר נקי ? כי מבחינת מבנה החדר יהיה לי יותר נח לתלות אותם, לפחות את האחרויים, יותר גבוה ממני

תודה על העזרה :)
...
יואב, גם אני תכננתי ללכת על הZ5500 אבל הבעיה שלי שלא היה כלול רסיבר והייתי צריך את ה-2 כניסות HDMI ועוד כניסות אחרות כדי שיהיה לי יותר פשוט ואני לא אצטרך לבלות את רוב זמני מאחורי הטלוויזיה מחליף בין החיבורים.
מצאתי בכמעט אותו מחיר מערכת של דנון שנראית ממש טוב ומתאימה לי בדיוק, אני כנראה יזמין אותה בקרוב.
המודל הוא DHT390, אתה מקבל 5 רמקולים , רסיבר וסבוופר.

yshalfin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 206
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #7 

לz5500 יש 3 כניסות -
אופטי (tislink), דיגיטאלי חשמלי, ואנאלוגי.

הps3 מכיל יציאת toslink
את הממיר אתה יכול לחבר לכניסה האנלוגית (כבל rca to pl)

מהמחשב אתה יכול להשתמש בכל אחד מהחיבורים (בתלות בכרטיס הקול שלך)
בtoslink בשילוב עם ממתג כזה כדי לברור בינו לps3
או רצוי בדיגיאלי החשמלי (כדי שתוכל לברור בין כל המקורות רק בעזרת השלט של הz5500). ייתכן שלצורך כך תצטרך להחליף את כרטיס הקול

yoavbd123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

אבירם, תודה על העצה, מישהו יכול להגיד מה טיב המערכת DHT390 ? אני חושש שאולי הדיל הזה טוב מדי מכדי להיות אמיתי, וכתוצאה מכך לא הרסיבר ולא הרמקולים שווים הרבה וסתם אתבאס, אם זאת בהתחלה חשבתי שגם הZ5500 נראים זולים מדי בכדי להיות טובים, אבל אחרי קריאה מרובה קיבלתי את הרושם שהם ממש מצויינים לטווח מחירים, ויושבים עלי ממש טוב.

הבעיה היחידה באמת זה מספר החיבורים הדל שעלול להיות מעט מעיק, ועל כן אם יש משהו בערך באותה איכות לצרכים שלי שזה כמעט אך ורק סרטי HD ומשחקי PS3, ומעט מאוד מוזיקה(ובכל מקרה בחדר דיי קטן) , וגם רמקולים סטליטים וקטנים יחסית כי החדר דל מקום :P
אז אם יש משהו בערך באותו תקציב ואפילו קצת יותר לכיוון ה2500 ותקרה ממש מקסימלית 3000 (אם יש שיפור משמעותי) שכוללת מערכת 5.1 שמתאימה לצרכים שכתבתי למעלה, וגם רסיבר כדי שאוכל לשלוט בהכל בקלות ובלי להצטרך נתב או מפצל או כל מני דברים כאלה, זה יהיה אידאלי.
אם אין פתרון פלאים שכזה, אז נראה לי שאני אלך על ה Z5500 ואז אשמח לקבל פה עזרה מה אני צריך לקנות חוץ מהמערכת, מבחינת כבלים ומה לא...

תודה :)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”