DESIRE מניופאן - קניה הגיונית או לצאת פראייר?

אפליקציות, מערכות הפעלה של גוגל אנדרויד - ginger bread, ice cream sandwich, froyo, jelly bean
juv פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 196
שם מלא: יובל אינדיצקי
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

אחרי התלבטות בין הסמסונג S לדיזייר, נראה לי שאני אלך על ה-HTC (אלא אם מישהו כאן יודיע לי שאני עושה טעות פטאלית...)
ניופאן מוכרים אותו כיום פתוח לכל הרשתות דרך וואלה שופס עם 2.2 ועברית של איירון במשהו כמו 3250 ש"ח.
די דומה (ובמקרים מסויימים זול יותר) מחנויות פרטיות אבל יקר יותר מ"יבואני מזוודה" שמוכרים דרך יד2 ופורומים שונים.
האם אני מפסיד משהו מבחינת פתיחות המכשיר או שידרוגים עתידיים בקנייה מניופאן?
סיבות אחרות (גם כלכליות) לא לקנות מהם?
תודה על תשובות מהירות, אני צריך לסגור את העניין היום או מחר.

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #2 

פטאלי... הסמסונג גלקסי אמור להיות משווק בחברות בארץ בזמן הקרוב, אני עם הנקסוס שלי ממתין להפצה בשביל לראות איך זה יגמר

למה לא לקנות מניופאן? אתה באמת צריך עברית? קנה
אם לא, לך ל"יבואני מזוודה" תחסוך 500+ אם לא יותר, עברית אפשר להוסיף לבד...

theezway
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2344
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

בתור מי שקנה את הדיזייר אני ממליץ לך לחכות ולרכוש מספק סלולרי

שליחה #3 

יש כל מיני דברים שלא זורמים חלק שאני בטוח שהם ברמת תוכנה ולא ברמת המכשיר.
העניין הוא שהמוכרים נותנים תמיכה שלא שווה שקל (גומובייל במקרה שלי) ולכן שווה לחכות ולרכוש מספק סלולרי שהשירות והתמיכה שלו הרבה יותר מקצועיים. הם גם בטח ישחררו גרסה עם תמיכה טובה יותר בעברית (מספרים והודעות גימייל עדיין הפוכים אצלי).
אתר הבית שלי - www.ezway.co.il

theezway
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2344
קיבל תודות: 39 פעמים

אם בקרוב יצא מכשיר אצל החברות

שליחה #4 

מבחינתי אמכור לך את שלי בהנחה משתלמת
אתר הבית שלי - www.ezway.co.il

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2805
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #5 

אתה רציני? אתה באמת חושב שיש משהו שהספקים הסלולרים יכולים לעשות טוב יותר ממך? הרי יום אחרי שהמכשיר יוצא בארץ עם מערכת הפעלה מגוירת לעברית, הוא יופיע באינטרנט. מה הבעיה להתקין בעצמך?
לפי דעתי, הסיבה היחידה לקנות מחברה סלולרית מכשיר פרמיום הוא נושא האחריות. המכשירים האלה נראים מאוד שברירים יחסית למוטורלה רייזור הישן שלי.

yaronshani
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 372
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #6 

מסכים עם האנשים שמעליי
אתם יכולים להתקין את הרום של המפעילה, לא באמת צריך לקנות מכשיר בגלל זה.
מה שגם הנציגים במפעילות לא מבינים פשוט כלום! הדבר היחידי שהם יודעים לעשות זה פירמוט.
אני זוכר שההיתי פעם באורנג' עם הגלקסי הרגיל שקניתי מהם והיה שם ילדון שהיה עובד בחברת אורנג' שצחק עליי שלקחתי תגלקסי במקום ת5800 בטענה שהגלקסי מסובך מאוד :? (סתם שתבין מה הרמה של הנציגים שם)
אבל הבעיה באמת זה הביטוח, הוא שווה הרבה, כאילו מכשירים לא זולים.

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5344
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #7 

Juv,

אני לא חושב שיש תחרות.
חלק מהיתרונות העיקריים של ה- Desire הם שהמכשיר יותר יציב (בתוכנה בינתיים), יקבל עדכונים מהר יותר, מקשים פיזיים ופלש למצלמה.

ה- Galaxy S גדול יותר, מסך הרבה יותר איכותי, Multitouch אמיתי שמתאים למשחקים ויותר זיכרון להתקנות תוכנות. הבעיה העיקרית היא שהתוכנה עדיין לא בשלה כמו ה- Desire.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #8 

theezway,
אפשר לשאול מה לא זורם חלק אצלך על הדייזר? אני לא שמעתי על תלונות דומות מבעלי המכשיר.....(באיזה רום אתה משתמש?)

אצלי הגישה היא שהכי שווה לרכוש את המכשיר בחו"ל ואז דרך חוק ביטול זיקה לקבל החזרים מהמפעילה הסלולארית שלכם......זה גם משאיר לכם אחריות על המכשיר (אבל במידה ותממשו אותה זה צורך תהליך מסורבל של שליחתו לחו"ל). רוב מכשירי אנדרואיד (בטח החדשים) הם מכשירים חיים ונושמים (לא כמו, לדוגמה, מכשירי נוקייה ). כלומר תקופה מסויימת משתחררות גירסאות, תיקונים, תוספות חדשות של קהילת הקוד הפתוח ומעשירות את החוייה. דרך המפעילות הסלולארית לא תקבל את היכולות החדשות האלה בזמן הנראה לעין. לכן יש סבירות טובה מאוד שלמרות שרכשת דרכם אתה תתקין בעצמך את הגירסות האלה (נניח את גירסת אנדרואיד 3.0 שצריכה לצאת בחודשים הקרובים), לכן לא רואה כאן את היתרון של רכישה דרך המפעילות.....אם אני הייתי צריך לשקול עכשיו בין הדייזר לבין הגלקסי S...כמעט בלי לחשוב פעמיים הייתי הולך על הגלקסי S למרות המחיר הגבוה יותר של המכשיר (חבר שלי ממש עכשיו קנה את הדייזר בחו"ל במחיר באזור ה 600$ והוא אמר לי שהגלקסי היה עולה לו 100$ יותר (אל תתפסו אותי במילה))

juv פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

אז מניופאן אני כבר לא אקנה...
אולי מחנות עצמאית, אני משום מה חוזר לשקול האם בכלל זה הזמן לרכוש אנדרואיד או לא.
לגבי דיזייר מול הגלקסי S - אני מוצא את עצמי מסכים עם כולכם...שני מכשירים שונים שמתאימים לאופי שימוש אחר. משום ששניהם כרגע הם האנדרואידים המדוברים/מתקדמים/מבושלים - אני (וע"פ הרבה פורומים גם הרבה אחרים) מתלבטים בין שניהם.
משחקים לא חשובים לי, כוח מעבד טהור לא משנה לי, אבל שימוש נוח וזורם ועיצוב מסכים אטרקטיבי דווקא כן קוסמים לי. בנוסף, הדיזייר קטן יותר ומתאים לי יותר להסתובב עם מכשיר בגודל נסבל.

מה שכן, אחרי שבועיים של לימוד הנושא מה שברור הוא שהאנדרויד רחוק מאוד מהאייפון מבחינת נגישות למשתמש הממוצע. ROOT, עברית, רומים - חזרנו לימים שמי שהיה לו אפל II בבית הרגיש כמו מפתח תוכנה. שימו לב שבארץ האייפון תפס בענק רק ברגע שבעיית העברית נפתרה באופן "ממוסד". רוב המשתמשים רוצים מכשיר שעובד מהקופסא...ולא אחד כזה שדרושה התמחות במבנה מערכת ההפעלה שלו ע"מ למצות אותו.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #10 

juv,
אתה מעלה דילמות נכונות ולא פשוטות ותמיד תזכור שדעתי ייתכן תהיה שונה משל ירון וייתכן שתהיה שונה משל אבי וכו. בסופו של דבר אתה הוא הקובע לגבי מה נותן לך חוייה גדולה יותר....מה יותר חשוב לך..ממשק משתמש יפה, מסך גדול ומרשים מאוד, חומרת המכשיר וכו. אני ממליץ לך לשחק עם מכשיר HTC כלשהו על מנת לקבל ולראות את ממשק ה Sense UI שלהם וכנ"ל לשחק מול מכשיר סמסונג שמריץ את ממשק TouchWiz שלהם. בקשר לעברית ולהתעסקות עם המשיר אז אתה די צודק. זה לא קשור לאנדרואיד אלא קשור לארץ הקודש ולשפה ההפוכה שלנו. אם היית חי בארה"ב והיית קונה את מכשיר הדייזר או הגלקסי לא היית נדרש לעשות כלום במכשיר מעבר להדלקתו והכנסת פרטי הג'ימייל שלך. מה לעשות שבישראל עוד לא שמעו על האנדרואיד ולכן על מנת לקבל עברית על המכשירים (אלה שלא מריצים עדיין פרויו) יש צורך בהתעסקות.....אני לא חושב שההתעסקות הראשונית הזאת (מציקה ככל שתהיה) צריכה להוות שיקול לגבי כדאיות רכישה (זה לא כזה מסובך כמו שזה נשמע) השאלה היא האם התוצאה הסופית תתאים לך....בקשר ליישורי העברית שאנשים מתלוננים פה בדייזר ובגלקסי S אז אומנם אין לי את המכשירים האלה אבל כמדומני הקהילה כבר ייצרה פתרונות שמתקנים כמעט את כל הבעיות האלה (למזלנו אנדרואיד זה קוד פתוח).....על הנקסוס שלי אני יכול לומר שהעברית עובדת לא רע בכלל ואני לא רואה סיבה למה גם בדייזר ובגלקסי S זה לא תוקן כבר (כולל ג'מייל, כולל אלבום תמונות, כולל לוח שנה, כולל שליחה וקבלת SMS-ים, כולל יישורי RTL ו LTR, כולל יישור נכון לסימנים חסרי כיווניות)....זה אומנם לא מושלם לגמרי אבל זה באמת טוב (אגב, נושא העברית זה לא יוכל להיות אף פעם מושלם על מכשיר, עד שלו יוסיפו למקלדת עצמה מקשי יישור LTR ו RTL כמו שיש נניח בוורד)

אני אולי כן אעזור לך ואומר שלדעתי אם מבטלים את הבדל המחיר, אז 9 מתוך 10 אנשים היום יבחרו במכשיר הגלקסי S על פני מכשיר הדייזר

omrig
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 109
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #11 

אני לא מסכים עם הקביעה ש9 מתוך 10 יבחרו בגאלקסי אס על פני הדיזייר...
לי יותר חשוב שהמכשיר יהיה בגדול סביר (גם אם זה בא על חשבון מסך טיפה פחות טוב) ושאני אחזיק את המכשיר ביד אז הוא לא ירגיש כמו מכשיר זול.
אני חושב שזה לא במקרה שגוגל וטי-מוביל (שהיא חלק מתאגיד תקשורת ענקי) בחרו בחברת HTC לייצר את המכשירים שלהם, כנראה שהחברה הטיוואנים האלו יודעים מה הם עושים...
באמת ההבדלים החומרתיים בין המכשירים הם מיניורים וזה עניין של אם אתה רוצה מסך גדול וטיפה יותר מתקדם או מכשיר שמרגיש איכותי ויותר מתאים לכיס.
לגבי הממשקים זה עניין של טעם אבל אני חושב שהממשק של HTC הוא יותר חדשני ולא כמו במקרה של סמסונג שזה מרגיש שהם מנסים להיות כמו האייפון (כנ"ל בעיצוב).
וכמובן שהיתרון בלקנות מניופאן (מעבר לאחריות יבואן) זה באמת החוסר צורך בלהתחיל להתעסק בקרביים של המכשיר, שאני בתור משתמש איפון וותיק לשעבר (2G בשלוש שנים האחרונות) מיציתי ואני פשוט רוצה מכשיר שרק להדליק ולהתחיל להשתמש.

אני אומר לך עם הלב, כי בכל מקרה אתה תהיה מרוצה במה שלא תבחר ובכל מקרה עוד חודשיים-שלוש יצא מכשיר חדש יותר טוב...

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 987
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #12 

omrig כתב:וכמובן שהיתרון בלקנות מניופאן (מעבר לאחריות יבואן) זה באמת החוסר צורך בלהתחיל להתעסק בקרביים של המכשיר, שאני בתור משתמש איפון וותיק לשעבר (2G בשלוש שנים האחרונות) מיציתי ואני פשוט רוצה מכשיר שרק להדליק ולהתחיל להשתמש.
...
אני לא חושב שזה היתרון של ניופאן, דווקא מבחינת ההתעסקות בקרביים של המכשיר אני חושב שבמכשירי HTC נדרשת התעסקות רבה הרבה יותר מאייפון ודומיו. אם אתה רוצה להנות ממכשיר של HTC ו"שייתן עבודה" בהתאם לצרכים שלך אזי אתה נדרש להתעסקות לא מועטה. אייפון לעומת זאת בגרסאותיו האחרונות עם התמיכה בעברית זה ממש להדליק ולהפעיל, טלפון For Dummies מהבחינה הזו וזה היתרון הגדול שלו וגם אחד החסרונות.

omrig
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 109
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #13 

לזה התכוונתי, שהמכשיר מגיע מניופאן עם עברית מלאה ותקינה והמכשיר גם פתוח לכל הרשתות ועם מערכת 2.2, מה לדעתי לא מצריך שום שינויים אחרים...
עכשיו שיש עליו את 2.2 באמת לא צריך שום שינויים.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #14 

יש פה מישהו שיש לו מכשיר דייזר שנרכש מניופאן שיכול לאשר שהמכשיר מגיע מובנה עם גירסה 2.2 (רשמית) ויש לו תמיכה תקינה בעברית (לדוגמה האם אין בעייה ב LTR ו RTL וביישורי מספרים ובכותרת ג'ימייל ולוח השנה וכו)...והאם המכשיר מגיעה עם הרשאות root?

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #15 

omrig כתב:לזה התכוונתי, שהמכשיר מגיע מניופאן עם עברית מלאה ותקינה והמכשיר גם פתוח לכל הרשתות ועם מערכת 2.2, מה לדעתי לא מצריך שום שינויים אחרים...
עכשיו שיש עליו את 2.2 באמת לא צריך שום שינויים.
...
omrig,
עכשיו אני נכנס לאתר של ניופאן ואני רואה את המכירה של הדייזר שם ושני דברים בולטים:
1. זה מכירה מוקדמת דרך אולסייל וואלה שופס, כלומר עדיין אין להם את המכשירים ביד
2. המכשיר מגיע עם גירסת 2.1 וממש לא עם גירסת 2.2...מה שמכריח את הרוכש לשדרג בעצמו לגירסה 2.2
מה המקור שלך לעברית התקינה ולגירסה 2.2?

http://www.newpan.co.il/Index.asp?Artic ... 408&Page=1

אם אז המצב אז עדיין אני לא מבין איזה יתרון מקבלים בזה שרוכשים מכשיר מניופאן ולא ממקור אחר

go_go
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 842
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #16 

אם תכנס לקישור המצ"ב תראה שהמכשיר מגיע בגירסה 2.2 עם עברית של ניופאן.
http://www.olsale.co.il/olsale/heb/item ... d=22956842

juv פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

תכנס לאתרי המכירות עצמן, כתוב שם בצורה שלא משתמעת לשתי פנים - 2.2 ותמיכה בעברית מפיתוח של ניופאן (נציגי השירות של אתרי המכירות שחזרו אלי "לסגור עסקה" טענו שמדובר בעברית של איירון).
אני כרגע החלטתי לחכות עם הקנייה, יש לי את ה-E71 בחינם מהעבודה כך שלא בוער לי ובחודשים הקרובים אמורים לצאת הרבה מכשירים מעניינים, אולי בסוף נלך על משהו עם הווינדווס החדש.

go_go
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 842
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #18 

מתוך דף הפייסבוק של HTC ישראל (ניופאן)
" HTC Israel לחברים היקרים שממתינים לאספקת מכשיר הדיזייר,אנו שמחים להמתיק לכם את ההמתנה עם סוכריה שווה במיוחד-מכשירי הדיזייר שיסופקו לכם במהלך שבוע הבא,יגיעו בגרסת 2.2 עם עברית מלאה בפיתוח ייחודי של ניופאן טלקום.
אנו מודים לכם על האמון בנו,ועל כך שבחרתם לרכוש את המכשיר מהיבואן הרשמי בישראל. ניופאן-שמות גדולים,אחריות גדולה."

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #19 

הבנתי...(אני מקווה שניופאן יעדכנו את האתר שלהם)...
אז אני ממליץ לכם לבדוק ממישהו שרכש את המכשיר דרך ניופאן איזה עברית מקבלים על המכשיר. צריך לבדוק איך יישורי הטקסט נעשים ונראים בהודעות SMS ומיילים, איך המכשיר מתנהג כאשר יש ספרות בטקסט (נניח שעה), כאשר יש סימנים בלי כיווניות (כגון נקודה סימן שאלה וכו), איך מוצגים הכותרות בג'ימייל (ג'יבריש, טקסט הפוך או תקין), איך הטקסט מוצג בלוח השנה, איך הטקסט מוצג באלבום התמונות (הפוך או תקין)...אולי בפורום iAndroid מישהו רכש מהם את המכשיר ויכול לספר על החוייה

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #20 

אגב, כל מי שאוהב את HTC כדאי שימתין בדיוק עוד 6 ימים (יום ד' הקרוב) כי אז חברת HTC תחשוף את המכשירים החדשים של החברה (שחלקם כנראה יצאו לשוק בזמן המאוד קרוב)....מכשירים כמו ה Desire HD

שלח תגובה

חזור אל “Android - אנדרויד”