מתלבט בין מערכת 5.1 סטנדרטית לבין סאונד-בר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
בוננזה פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 655
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #1 

שלום,

תוך מספר שבועות אני אמור לעבור לבית החדש (בשעה טובה) ועכשיו מתחילה ההתלבטות לגבי מערכת בסלון.
בעיקרון קיבלתי אישור "מההנהלה" להציב מפגע סביבתי בדמות רמקולים סטליטים בסלון (ורק סטליטים!).
כיום אין הכנה לרמקולים בסלון (מי בונה דירה בימינו ללא הכנה לרמקולים 8O ) אך לא צריכה להיות בעיה גדולה לבצע חציבה של התעלות.
אלטרנטיבה נוספת שתפסה את עיניי היא סאונד-בר, משאיר מראה אסטטי מאוד ואף אלגנטי, השאלה היא האם הם גם מבצעים כמו שצריך.

הדרישות שלי הן:
לא שומע מוזיקה בסלון בכלל, לא אודיופיל גדול (ואפילו לא קטן), ישמש לצפיה ב-TV בסדרות ופעם בשבוע בסרט כאשר לרוב אני מוריד סרטים ללא פס קול 5.1 אך ככל הנראה ההרגל המגונה הולך להעלם :oops: וסרטים (וכנראה שגם חלק מהסדרות) יהיו בפורמט HD עם 5.1
תקציב 2000 ש"ח (כמו שאמרתי, לא אויופיל גדול...)

כרגע מצא חן בעיני ה Boston Acoustic model 20 (לא נמכר בארץ, בחו"ל עולה 250$) אך דיי מבאס שהוא לא מדמה 5.1 לפי מה שאני מבין.
בנוסף יש את הסאונד-בר של logic3 אשר נמכר בדיוטי-פרי ב 200$, מפתה מאוד מאחר ואם אני לא אהיה מרוצה אז הוא יעבור לאחר כבוד לחדר השינה (המחיר שלו זניח).

האם למישהו יש ניסיון עם אחד מהסאונד ברים הנ"ל או בכלל עם סאונד-בר ועונה על מגבלות התקציב (כמובן שאפשר להתפרע עם yamaha ביאמבה כסף, אבל ממש אין לי חשק לזה)

האלטרנטיבה השניה כמו שנאמר היא חציבה של תעלות ותליה של סטליטים, במקרה זה חשבתי על סט של bose AM10 מיד-2.

העיניין הוא שככל הנראה אני יחצוב תעלות בקיר (כהכנה לעתיד) ללא קשר לאיזו מערכת תיהיה בסלון מאחר ויש לי את האופציה.
במקרה שיבחר סאונד-בר (מקווה שתעזרו לי להגיע להחלטה...) איך אני מסתיר את החורים המגעילים שיהיו לי בקירות הסלון :מבולבל:

tomer_h
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 143 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #2 

אני אולי יכול לעזור לך לגבי המקרן קול של logic 3.
קניתי אותו לפני מספר חודשים וסה"כ אני מאוד מרוצה, בעיקר כי הוא מתאים לציפיות שלי ממנו.
בחרתי בו בגלל שאני לא אוהב את הכבלים מסתובבים בכל הסלון, במיוחד שמדובר בדירה שכורה. סיבה שניה היתה תקציב מוגבל.

מבחינת סראונד וחווית קולנוע מסביבך הוא לא מתאים, ניתן להבחין מעט בין ימין לשמאל, אומנם בהחלט מורגש הבדל באיכות הקול בין סרט בסטריאו לעומת 5.1 אבל סראונד אמיתי או מדומה הוא ממש לא, אין שום הרגשה של צלילים מאחוריך או מעבר הקול מסביב בסלון.

מבחינת עלות/תועלת הוא בהחלט מספק את הסחורה. יש לו 15 רמקולים, 13 דרייברים ו-2 סאב וופר שמעבירים קול בצורה טובה ביותר, הסאב שלו חזק מאוד (חזק מדי יש אומרים) ויש לו עוצמה רבה מאוד, אני בדרך כלל שומע בסביבות ה-40/63 בעוצמת הקול, ובסרטים עם פיצוצים ואקשן גם השכנים יכולים להנות מהאפקטים :)

אם אתה מחפש מקרן קול אמיתי, יש פה מישהו שפרסם אחד שהוא קנה לא מזמן של ימאהה, הוא עולה בערך כפול מהתקציב שלך אבל הוא הצהיר שזה עלה לו פחות מהמחירון והוא מצליח להעביר סראונד "אמיתי" ואולי שווה בדיקה -
http://www.hometheater.co.il/vt121102

Yaki-iControl
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 37
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

היי
לדעתי גם אם אתה לא שומע כרגע את הסרטים שלך בסראונד, מקרן קול לעולם לא יתן לך תוצאה של סט רמקולים סטליטים.
קל וחומר אם תנאי החדר אינם מתאימים למקרן קול (דבר שלא תיארת בהודעתך) לדעתי אם ה" בוס " מאשר רמקולים סטליטים, לך על זה
כך תוכל לקבל תוצאה טובה יותר בסרטים ובטוח תוצאה טובה יותר במוסיקה.
יקי מלמד
iControl

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

בתקציב שלך ומכיוון שאתה כן מחפש חווית צליל היקפי, הייתי בוחר במערכת Z5500 של לוג'יטק.
למרות שהיא מוגדרת כ"מערכת למחשב" היא נותנת יופי של תמורה, הסטלייטים טובים והסאב עולה גם על סאבים זולים המשווקים שלא כחלק ממערכות.

כפי שנכתב על ה sound barשל Logic 3 - הוא מחליף רמקולים קדמיים בלבד, לא יותר מזה.

(חשוב להבדיל בין sound bar ל sound projector בעל הדמייה של צליל היקפי תוך חישוב החזרים מהקירות).

בוננזה פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

תודה על העזרה.

לגבי ה-logic3, סבבה ירדתי, טוב אולי בכל זאת לחדר שינה...

לגבי האופציה של ה Z5500, נראה הייטקי ומגניב אבל האם עדיף על Bose AM10??
נראה לי שסט שעולה פי-5 בערך יהיה הרבה יותר איכותי ומאחר וביד שניה ניתן להשיג אותו ב-1800 ש"ח אני לא מבין למה ללכת על ה Z5500. האם הוא יותר טוב? מה שכן הוא נראה ממש מגניב..

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

הכי טוב שתשמע את שניהם.
Bose לטעמי מאוד over-rated.

בוננזה פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

טוב אז הבנתי שאת ה-BOSE לא מומלץ לקנות עקב ביקורות פושרות (אולי כתוצאה מעלות/תועלת).
התחלתי לחשוב באופן רציני על ה-Z5500 אבל יש לי מספר בעיות.
המערכת מיועדת לקולנוע ביתי בסלון כאשר את הסאב אני רוצה להציב מאחורה בסלון, כאן מתחילות הבעיות.
מאחר והסאב מכיל בתוכו גם את המגבר אזי כל הרמקולים צריכים להתחבר אליו, כלומר כל מבנה התעלות צריך להשתנות אשר כל החיווט יתנקז לסאב.
בנוסף כל המכשירים צריכים להיות מחוברים ליחידת הבקרה של ה-Z5500 והוא בתורו צריך להתחבר לסאב בכבל סריאלי לא ארוך במיוחד.
כלומר גם אם אני מאוד רוצה, אני ככל הנראה לא יכול להציב את הסאב מאחורה בסלון..
האם יש למישהו פיתרון?
תודה וחג שמח

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”