תוך מספר שבועות אני אמור לעבור לבית החדש (בשעה טובה) ועכשיו מתחילה ההתלבטות לגבי מערכת בסלון.
בעיקרון קיבלתי אישור "מההנהלה" להציב מפגע סביבתי בדמות רמקולים סטליטים בסלון (ורק סטליטים!).
כיום אין הכנה לרמקולים בסלון (מי בונה דירה בימינו ללא הכנה לרמקולים
אלטרנטיבה נוספת שתפסה את עיניי היא סאונד-בר, משאיר מראה אסטטי מאוד ואף אלגנטי, השאלה היא האם הם גם מבצעים כמו שצריך.
הדרישות שלי הן:
לא שומע מוזיקה בסלון בכלל, לא אודיופיל גדול (ואפילו לא קטן), ישמש לצפיה ב-TV בסדרות ופעם בשבוע בסרט כאשר לרוב אני מוריד סרטים ללא פס קול 5.1 אך ככל הנראה ההרגל המגונה הולך להעלם
תקציב 2000 ש"ח (כמו שאמרתי, לא אויופיל גדול...)
כרגע מצא חן בעיני ה Boston Acoustic model 20 (לא נמכר בארץ, בחו"ל עולה 250$) אך דיי מבאס שהוא לא מדמה 5.1 לפי מה שאני מבין.
בנוסף יש את הסאונד-בר של logic3 אשר נמכר בדיוטי-פרי ב 200$, מפתה מאוד מאחר ואם אני לא אהיה מרוצה אז הוא יעבור לאחר כבוד לחדר השינה (המחיר שלו זניח).
האם למישהו יש ניסיון עם אחד מהסאונד ברים הנ"ל או בכלל עם סאונד-בר ועונה על מגבלות התקציב (כמובן שאפשר להתפרע עם yamaha ביאמבה כסף, אבל ממש אין לי חשק לזה)
האלטרנטיבה השניה כמו שנאמר היא חציבה של תעלות ותליה של סטליטים, במקרה זה חשבתי על סט של bose AM10 מיד-2.
העיניין הוא שככל הנראה אני יחצוב תעלות בקיר (כהכנה לעתיד) ללא קשר לאיזו מערכת תיהיה בסלון מאחר ויש לי את האופציה.
במקרה שיבחר סאונד-בר (מקווה שתעזרו לי להגיע להחלטה...) איך אני מסתיר את החורים המגעילים שיהיו לי בקירות הסלון