הבדלים בין פודים וקפסולות [פוצל]

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
שלח תגובה
truejoker פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #1 

moti_r כתב:אם אפשר למתוח עוד את התקציב (+1000 ש"ח) ממליץ לטעום את ה-Gaggia Brera.
הסאקו הזו טובה, לפי ביקורות. לא שתיתי ממנה בעצמי.

מזכיר לך את אופציית הנספרסו, שזולה משמעותית במכונה אבל יקרה בקפה.

ועוד אופציה שאני מאוד אוהב: מכונה ידנית, אבל עם מתאם פודים (למשל אסקסו בייסיק).
לא הרבה יותר התעסקות מאוטומטית, ומחיר הקפה לא יקר כמו קפסולות (אבל יותר יקר מקפה קלוי, כמובן).

אם יש סיכוי שהבחור יום אחד יסכים לנסות לטחון קפה בעצמו - הוא יוכל להנות מאותה המכונה, וקפה בליגה אחרת לגמרי.
...
אני אתעלק על השירשור שלך , והייתי רוצה לדעת , יש הבדל מהותי בטעם בין פודים לקפסולות או שזה רק מחיר ומבחר ?
ואיזה מכונות יש שמשתמשות בפודים ?
ושאליה אחרונה , היכן קונים פודים ?
מצטער על החפירה אבל אני מסתקרן

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #2 

אין סיבה להתעלק על שרשורים, לפחות לא עד שנתחיל לגבות כסף על כל שרשור חדש :wink:

השאלה שלך מצויינת, ולדעתי היא עומדת בבסיס של ההחלטה בין נספרסו למכונת פודים.
לדעתי האישית אין הבדל מהותי בין פודים לקפסולות. זה די מוזר, כי פודים מכילים יותר קפה מקפסולות, ולכן היית מצפה שהקפה יהיה טוב יותר. אבל העובדה היא שלעיתים קרובות דווקא מכונות הקפסולות (כלומר, נספרסו) מייצרות קפה יותר טעים ממכונות שעובדות עם פודים, או לפחות באותה הרמה.

לדעתי היתרון הגדול בפודים, מעבר למבחר והמחיר, היא האפשרות לרכוש מכונה טובה שמסוגלת לעבוד גם עם פודים וגם עם קפה טחון (למשל, אסקסו בייסיק). במצב כזה תוכל להתחיל עם פודים ולקבל קפה טוב במינימום מאמץ, ובעתיד, אופציונאלית, להשתדרג עם מטחנה לקפה ברמה אחרת לגמרי.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #3 

אני שוב חייב לציין שניסיוני בתחום הזה מועט, ולא טעמתי המון פעמים תוצרים אוטומטיים (קפסולות, פודים, אוטומטית), אבל לפחות מבחינת פודים וקפסולות אני חושב שיש את נספרסו ויש את כל השאר. עוד לא טעמתי קפה סביר מפודים ועוד לא טעמתי קפה סביר מקפסולות שהם לא נספרסו. אולי כמו עם האוטומטית כבר יש מכונות פודים שסותרות את מה שאני יודע עד עכשיו, טרם יצא לי לנסות כזו....

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

קרמריקה, קפוץ לאינטרפרק ותבקש לטעום מהמכונה היעודית לפודים...
מוטי הודה (קצת תחת לחץ) שזה קפה מאוד דומה לנספרסו, לדעתי הוא היה טעים יותר (לפחות מכמה התערובות שאני ניסיתי).

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #5 

אכן היה הרבה לחץ, ולכן הודתי :)
הקפה היה טוב, אבל בטח שלא יותר טוב מנספרסו. אולי דומה לו.
נערך לאחרונה על ידי moti_r ב 06/09/2010 13:08, נערך פעם 1 בסך הכל.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

הבדלים בין פודים וקפסולות ומכונות אוטומטיות

שליחה #6 

truejoker כתב: אני אתעלק על השירשור שלך , והייתי רוצה לדעת , יש הבדל מהותי בטעם בין פודים לקפסולות או שזה רק מחיר ומבחר ?
ואיזה מכונות יש שמשתמשות בפודים ?
ושאליה אחרונה , היכן קונים פודים ?
מצטער על החפירה אבל אני מסתקרן
...
ש הבדלים בין האופציות הנוחות כלומר פודים/קפסולות/אוטומטיות, והם נובעים מההבדלים המובנים בעקרונות שמאחורי השיטות.
ולכן השאלה מה יותר טעים היא לא רלוונטית. זה ענין סובייקטיבי:
- מכונות אוטומטיות טוחנות גס וחולטות מהר מידי, הקפה יחסית דליל ועם טעם לוואי מר.
- החיסרון של פודים/קפסולות זה חוסר הטריות של קפה טחון. גם שימוש בטכנולוגיות מעידן החלל לא פותר בעיה זו לחלוטין.
- בפודים וקפסולות העיקרון דומה אבל הביצוע שונה, הגנריות של הפודים מורידה מחירים ומוסיפה מבחר עצום. מנגד, התאימות של קפסולות לסוג אחד של מכונה מוביל לפחות פשרות בתכנון והיצור והחליטה שלהן עדיפה לטעמי.
- היתרון הגדול של הפודים הוא במכונות המאפשרות גם פוד וגם קפה טחון. אם כי מכונות פודים ייעודיות תייצרנה קפה טוב יותר מאשר פוד במכונה משולבת

truejoker פותח השרשור
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #7 

HOSQ על פי הסבר שלך , בשביל מה להתעסק עם פודים ? הרי מכונה שיכולה את שניהם , היא פחות טובה , אז אין את קטע השדרוג . והיא גם נחותה מפודים ייעודית ועוד יותר מקפסולות
וד"א ראיתי בזאפ , שמכונות שיש להם גם קפה וגם פודים מתחילות מכ1200 ש"ח

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #8 

אני רק מצביע על האופציות - כל אחד צריך להחליט בעצמו עם מה הוא יכול להתפשר. מכונות המשלבות טחון ופודים יתנו בד"כ אספרסו טוב ופודים פחות. כשרוצים קפה טוב יותר מספיק לרכוש מטחנה והחיים יפים.
what's next?

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”