האם אפשר להציל את הסאב הזה?
שלום,
קיבלתי מחבר סט של רמקולים BOSE דגם ACOUSTIMASS 6 שזה סאב פסיבי + 5 סטליטים קטנים.
הרמקולים לא במצב טוב - הם נתלשו ע"י ברברים ש"ביקרו" בבית של החבר....החבר העדיף למסור אותם (במקום להתעסק בזה) אלי בידיעה שאני מסדר אותם ומעביר אותם לסטודנט (קרוב משפחה) שישמח לקבל אותם.
ראיתי שבורג אחד בפנל האחורי בסאב לא מוברג עד הסוף וזה עורר את סקרנותי אז פתחתי את שאר הברגים.
להפתעתי אני רואה שהפנל האחורי, הפנל עם הכניסות והיציאות, בכלל לא מחובר לרמקול .....
אני גם רואה שמהרמקול יש מספר חוטים שבסופו של דבר מתנקזים לשתי חוטים בלבד, שכאמור לא היו מחוברים לשום דבר....
מה זה החומר בצבע כתום שמרוח על כל מיני חלקים בכרטיס? זה אמור להיות ככה?
איך מחברים את הכרטיס לרמקול?
ראו תמונות מצורפות.
האם יש טעם בכלל להתעסק עם זה?
שאלה אחרת - איך מחברים דבר כזה לרסיבר ק"ב? הרי צריך חוט שבקצה האחד זה בננה RCA ובקצה השני זה שני חוטים שמתחברים ליציאת של רמקולים ברסיבר. יש דבר כזה?
תודה
ארז
קיבלתי מחבר סט של רמקולים BOSE דגם ACOUSTIMASS 6 שזה סאב פסיבי + 5 סטליטים קטנים.
הרמקולים לא במצב טוב - הם נתלשו ע"י ברברים ש"ביקרו" בבית של החבר....החבר העדיף למסור אותם (במקום להתעסק בזה) אלי בידיעה שאני מסדר אותם ומעביר אותם לסטודנט (קרוב משפחה) שישמח לקבל אותם.
ראיתי שבורג אחד בפנל האחורי בסאב לא מוברג עד הסוף וזה עורר את סקרנותי אז פתחתי את שאר הברגים.
להפתעתי אני רואה שהפנל האחורי, הפנל עם הכניסות והיציאות, בכלל לא מחובר לרמקול .....
אני גם רואה שמהרמקול יש מספר חוטים שבסופו של דבר מתנקזים לשתי חוטים בלבד, שכאמור לא היו מחוברים לשום דבר....
מה זה החומר בצבע כתום שמרוח על כל מיני חלקים בכרטיס? זה אמור להיות ככה?
איך מחברים את הכרטיס לרמקול?
ראו תמונות מצורפות.
האם יש טעם בכלל להתעסק עם זה?
שאלה אחרת - איך מחברים דבר כזה לרסיבר ק"ב? הרי צריך חוט שבקצה האחד זה בננה RCA ובקצה השני זה שני חוטים שמתחברים ליציאת של רמקולים ברסיבר. יש דבר כזה?
תודה
ארז
נערך לאחרונה על ידי ארז_וחני ב 04/09/2010 22:12, נערך פעם 1 בסך הכל.
הרמקולים האלו מסופקים עם כבלים יעודיים של בוס. לפי התמונות עושה רושם שהסאב בכלל אקטיבי.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
מכיר את הסאב, חסרים לך חלקים ומישהו כבר ניסה להשתמש בסאב הזה כמשהו אחר...
האם שווה את התיקון? אם יש לך את כל החלקים, הרמקולים עובדים אז כן שווה.
אם הרמקולים לא פעילים וחרסים לך חלקים בסיסיים (למרות שאפשר להלחים לבד) ואתה לא יודע מה מצבו של מעגל החשמלי אז לא שווה לתקן.
בכל אופן בכדי לחבר אותו למגבר אתה לא צריך הרבה, רק 6 יציאות RCA של סראונד 5.1. לא בהרבה מכשירים החיבור הזה נשאר, פעם מכרו את המערכת הזו יחד עם נגנן DVD של חברה שאני לא זוכר את שמה וביחד מכרו גם סט כבלים לחיבור מהמכשיר לסאב...
האם שווה את התיקון? אם יש לך את כל החלקים, הרמקולים עובדים אז כן שווה.
אם הרמקולים לא פעילים וחרסים לך חלקים בסיסיים (למרות שאפשר להלחים לבד) ואתה לא יודע מה מצבו של מעגל החשמלי אז לא שווה לתקן.
בכל אופן בכדי לחבר אותו למגבר אתה לא צריך הרבה, רק 6 יציאות RCA של סראונד 5.1. לא בהרבה מכשירים החיבור הזה נשאר, פעם מכרו את המערכת הזו יחד עם נגנן DVD של חברה שאני לא זוכר את שמה וביחד מכרו גם סט כבלים לחיבור מהמכשיר לסאב...
אלה כל החלקים שיש....וזה סאב פסיבי לחלוטין.
יש את הפנל , עם הכתמים המוזרים בצבע כתום, ויש את זוג החוטים שמגיע מהאלמנט עצמו ולא מובן לי איך הוא מתחבר לפנל.
עכשיו אני מבין שחסרים חלקים אז זו בעיה.
אין לי מושג מה חסר ואם הרמקול תקין.
יש הצעה מה לעשות עם זה, חוץ מלהעיף אותו לזבל?
תודה
ארז
יש את הפנל , עם הכתמים המוזרים בצבע כתום, ויש את זוג החוטים שמגיע מהאלמנט עצמו ולא מובן לי איך הוא מתחבר לפנל.
עכשיו אני מבין שחסרים חלקים אז זו בעיה.
אין לי מושג מה חסר ואם הרמקול תקין.
יש הצעה מה לעשות עם זה, חוץ מלהעיף אותו לזבל?
תודה
ארז
שלום,
רצ"ב עוד תמונות של הכרטיס.
בצידו השני של הכרטיס יש את פנל החיבורים - כניסות לכל רמקול מהרסיבר ק"ב ויציאות לכל רמקול סטליט.
סימנתי בחלק מהצילומים את הכניסה או היציאה המתאימה לפי המקביל שלה בפנל החיבורים.
הבעיה היא שכל הדבר הזה נראה מנותק מהדרייבר עצמו.
איך מחברים את הפנל לדרייבר או מה חסר על מנת לחבר אותו?
אני לא מתכוון להשקיע בסאב הזה שממילא הוא פסיבי אבל אם מדובר במשהו קטן וזול אז אולי...
תודה
ארז
רצ"ב עוד תמונות של הכרטיס.
בצידו השני של הכרטיס יש את פנל החיבורים - כניסות לכל רמקול מהרסיבר ק"ב ויציאות לכל רמקול סטליט.
סימנתי בחלק מהצילומים את הכניסה או היציאה המתאימה לפי המקביל שלה בפנל החיבורים.
הבעיה היא שכל הדבר הזה נראה מנותק מהדרייבר עצמו.
איך מחברים את הפנל לדרייבר או מה חסר על מנת לחבר אותו?
אני לא מתכוון להשקיע בסאב הזה שממילא הוא פסיבי אבל אם מדובר במשהו קטן וזול אז אולי...
תודה
ארז
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
לפלאג H1 מתחברים נורות ביקורת וגישורים ליחידות ההגברה.
הסאב אקטיבי, הרי אתה מחבר את כל הקופסה לחשמל, ומהפלאג H2 יוצאים לך זוג חוטים לסאב. אצליך משום מה עשו חיבור בין כל הכבלים ככל הניראה לעקוף את יחידת ההגברה של הסאב ולחבר למגבר אחר (חבר שלי עשה משהו דומה ברכב).
החומר הכתום זה סתם דבק, בתדרים מסוימים החלקים זזים ורוטטים.
אפשרי לחבר את הכל עם הלחמה או לוחץ פינים של אלקטרונאים (כזה שמסובב את החוט מסביב לפין), אם אין בעיה במעגלים חשמליים (לפי התמונות לא נראה משהו חריג בלוח) אפשר "להחיות" את הסאב, אם לא אתה יכול להשאיר אותו אצלי
הסאב אקטיבי, הרי אתה מחבר את כל הקופסה לחשמל, ומהפלאג H2 יוצאים לך זוג חוטים לסאב. אצליך משום מה עשו חיבור בין כל הכבלים ככל הניראה לעקוף את יחידת ההגברה של הסאב ולחבר למגבר אחר (חבר שלי עשה משהו דומה ברכב).
החומר הכתום זה סתם דבק, בתדרים מסוימים החלקים זזים ורוטטים.
אפשרי לחבר את הכל עם הלחמה או לוחץ פינים של אלקטרונאים (כזה שמסובב את החוט מסביב לפין), אם אין בעיה במעגלים חשמליים (לפי התמונות לא נראה משהו חריג בלוח) אפשר "להחיות" את הסאב, אם לא אתה יכול להשאיר אותו אצלי
JEXY תודה.
הסאב לא אקטיבי - אין לו חיבור לחשמל. הוא מתחבר רק לרסיבר ק"ב.
אני מבין שלהחיות את הסאב נדרשת התערבות מקצועית.
אתה יכול להעריך את עלות התיקון? האם אתה מוכן/יכול לבצע את זה?
אפשר להמשיך בפרטי.
בלינק המצורף אתה יכול לראות את חוברת ההפעלה של סט הרמקולים.
רק תסמן תשובות לשאלון ואז תוכל להוריד את המניואל.
http://safemanuals.com/314159.php?k=8b8 ... STEM&cM=-1
תודה שוב,
ארז
הסאב לא אקטיבי - אין לו חיבור לחשמל. הוא מתחבר רק לרסיבר ק"ב.
אני מבין שלהחיות את הסאב נדרשת התערבות מקצועית.
אתה יכול להעריך את עלות התיקון? האם אתה מוכן/יכול לבצע את זה?
אפשר להמשיך בפרטי.
בלינק המצורף אתה יכול לראות את חוברת ההפעלה של סט הרמקולים.
רק תסמן תשובות לשאלון ואז תוכל להוריד את המניואל.
http://safemanuals.com/314159.php?k=8b8 ... STEM&cM=-1
תודה שוב,
ארז
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
עכשיו הבנתי
אני חשבתי שזה דגם אחר...
הנה לינק לחוברת http://ec1.images-amazon.com/media/i3d/ ... 026426.pdf
לפי מה שאני מבין ישנו קרוסאובר פאסיבי מחולק לאזורים לכל חלק מהרכיבים שולט על צליל מסוים.
הסאב מקבל מידע מהקדמיים ומאחוריים (לפי החוברת).
אתה יכול לצלם את הפלאג השחור במאקרו כדי שנבין מה כתוב?
אפשרי להרכיב אותו ולהחיות אותו, לבנות סט חוטים לרמקולים חיצוניים וכבלים מגשרים בין המגבר ליחידה.
ה"פ אני לא יכול לקבל בגלל חוקי הפורום.
אני חשבתי שזה דגם אחר...
הנה לינק לחוברת http://ec1.images-amazon.com/media/i3d/ ... 026426.pdf
לפי מה שאני מבין ישנו קרוסאובר פאסיבי מחולק לאזורים לכל חלק מהרכיבים שולט על צליל מסוים.
הסאב מקבל מידע מהקדמיים ומאחוריים (לפי החוברת).
אפשרי להרכיב אותו ולהחיות אותו, לבנות סט חוטים לרמקולים חיצוניים וכבלים מגשרים בין המגבר ליחידה.
ה"פ אני לא יכול לקבל בגלל חוקי הפורום.
yairf כתב:למעשה זו תגלית חשובה. אתה גילית שבתוך הדבר הנפלא והמהולל שנקרא Bose,
אין בעצל כלום. תשתדל רק לא להראות את התמונות לחבר, זה הרי נותן תחושה נוראית......
אם לא היה מדובר בטובה שאני רוצה לעשות לסטודנט דלפון מזמן הייתי זורק אותו...
מדובר בסאב פסיבי שמן הסתם לא ברמה גבוהה אבל בשבילו זה עדיף מכלום.
נתתי לו כבר רסיבר ק"ב ורמקולים מדפיים פשוטים שהיו לי ללא תמורה והוא לא חש בנוח אם אוציא כספים בשבילו...
לכן אני מנסה לסדר את זה. מבחינתי יותר פשוט לקנות ביד 2 סאב אקטיבי פשוט בכמה מאות ש"ח.
שנה טובה,
ארז
JEXY ,JEXY כתב:
ה"פ אני לא יכול לקבל בגלל חוקי הפורום....
החוברת שנתת בלינק היא אותה החוברת בלינק שאני נתתי אז אנחנו מדברים על אותו דבר.
איזה פלאג שחור אתה רוצה שאצלם?
אתה יכול לשלוח לי הודעה בפרטי עם כתובת המייל שלך? נוכל להמשיך דרך המייל.
תודה ושנה טובה,
ארז
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
לא יכול לשלוח פרטי, תסתכל בפרופיל שלי...
אגב, שים לב בחלקו האחורי של הוופר עצמו ישנם חוטים צבעוניים, החוטים האלו מגושרים לשני הפלאגים, כל אחד לפי צבע, לאחר החיבור אפשר לעשות בדיקת חיבורים ורכיבים, הכנת כבלים מגשרים, חיבור למגבר ובדיקה.
לא חושב שתהיה בעיה אלא אם כן שרפו את המעגלים כאשר ניסו לחבר את הכבל הדו גידי עם האיזולירבנד.
אגב, שים לב בחלקו האחורי של הוופר עצמו ישנם חוטים צבעוניים, החוטים האלו מגושרים לשני הפלאגים, כל אחד לפי צבע, לאחר החיבור אפשר לעשות בדיקת חיבורים ורכיבים, הכנת כבלים מגשרים, חיבור למגבר ובדיקה.
לא חושב שתהיה בעיה אלא אם כן שרפו את המעגלים כאשר ניסו לחבר את הכבל הדו גידי עם האיזולירבנד.
אני רוצה להודות ל JEXY על ההכוונה והעצות הטובות.
הסאב תוקן ונשמע תקין.
לאחר שהכנתי את הכבל המיוחד שצריך על מנת לחבר את הסאב לרסיבר ק"ב (צד אחד קונקטור RCA צד שני שני חוטים חשופים שמתחברים ליציאות רמקולים B ברסיבר), אני חושש שההלחמה שעשיתי לא מספיק טובה (הלחמה "קרה").
האם מישהו מכיר קונקטור (פלאג) RCA ללא הלחמה?
ראיתי שיש דבר כזה באינטרנט בחו"ל אבל לא הצלחתי למצוא בארץ
אני צריך משהו פשוט, לא קונקטור של פורוטק (שיש להם כזה בלי הלחמה...) כמו שבלינק:
http://www.furutech.com/a2008/product2.asp?prodNo=79
תודה וחג שמח,
ארז
הסאב תוקן ונשמע תקין.
לאחר שהכנתי את הכבל המיוחד שצריך על מנת לחבר את הסאב לרסיבר ק"ב (צד אחד קונקטור RCA צד שני שני חוטים חשופים שמתחברים ליציאות רמקולים B ברסיבר), אני חושש שההלחמה שעשיתי לא מספיק טובה (הלחמה "קרה").
האם מישהו מכיר קונקטור (פלאג) RCA ללא הלחמה?
ראיתי שיש דבר כזה באינטרנט בחו"ל אבל לא הצלחתי למצוא בארץ
אני צריך משהו פשוט, לא קונקטור של פורוטק (שיש להם כזה בלי הלחמה...) כמו שבלינק:
http://www.furutech.com/a2008/product2.asp?prodNo=79
תודה וחג שמח,
ארז