גודל מול טכנולוגיה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
DaveVak פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 69
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

כשהפכתי בשבועות האחרונים את האינטרנט על מנת להגיע להחלטה ברכישת מסך טלויזיה, נתקלתי לא פעם בטענה כי אם רוכשים טלויזיה בגודל של מעל ל-40 אינץ' כדאי ללכת על פלזמה ולא LCD.
כשביקרתי באולמות לראות מסכים, אני חייב לומר שלא מצאתי את הסיבה. ידוע ששידורי SD נראים בכללי יותר טוב על פלזמה, בטח שבגדלים גדולים יותר, אבל קיבלתי את הרושם שמדובר ביותר מרק שידורי SD (קראתי איפשהו שהתמונה לא מדוייקת). ראיתי המון דגמים מצויינים משתי הטכנולוגיות (C650 ב-46 בין היתר. תמונה מרהיבה) ופשוט לא ראיתי משהו שיכול להסביר מדוע ההנחה הזו קיימת.
האם העובדה הזו רלוונטית עדיין לימינו ?
את הרכישה שלי כבר ביצעתי ואני שלם איתה (V20), אבל עדיין מעניין אותי לדעת יותר לגבי עניין זה. בעיקר בשביל אנשים שראו שהפכתי לא מעט בנושא זה ומנסים להתייעץ איתי.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #2 

אין אקסיומות כאלה יותר. אין טכנולוגייה שעדיפה יותר מהשניה במשהו ספציפי באופן גורף.
יש דגמים של מסכים.
מסך כלשהו, plasma / LCD, יכול להיות מעולה ב HD וב- SD, יכול להיות גרוע באחד מהם וגם יכול להיות גרוע בשניהם.
שום דבר לא נכון כמשהו גורף לגבי כל המסכים באותה טכנולוגייה. בוחנים היום מסך מסך, כל אחד כשלעצמו.
גם כל עניין האקסיומות האלה כמו "בפלזמה השחורים הרבה יותר עמוקים מ LCD" ועוד המון אחרים - גם שטויות.
יש LCD איכותיים שיכולים לבייש רמות של שחורים בפלזמות בינוניות או נחותות. שוב, בוחנים כל מסך לגופו.

הסיבה שבדרך כלל ממליצים על LCD כאשר הולכים על מסך מעל לגודל של 42 היא בדרך כלל בגלל
שפלזמות נותנות יותר מסך פר כסף. (כמובן שזו גם לא אקסיומה נכונה באופן גורף)

ההתאמה נעשית בדרך כלל עבור כל לקוח לפי הצרכים האישיים שלו.
אדם בא עם תקציב, דרישות מהמסך וסביבת צפיה ולפי זה מנסים להתאים לו מסך שיספק אותו.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4936
נתן תודות: 519 פעמים
קיבל תודות: 689 פעמים

שליחה #3 

עם תוכן איכותי, כיול סביר ומסכים איכותיים תקבל תמונה פנטסטית בשני המקרים !
מעבר להמון "ממבו-ג'מבו" טכנולוגי (שבוא נודה על האמת לא ממש מובן ל 99% מהאנשים) ההבדל בד"כ מתבטא בטעם אישי - הטבעיות / רכות של הפלזמה מול החדות / קרירות של ה LCD או LED (יש חברה ידועה שממש בנתה על זה קמפיין שיווקי :wink: )
במקרים רבים כמובן שללהיטות איש המכירות לקדם מותג (או טכנולוגיה) יש חשיבות לא מעטה בבחירה של הרוכש ה"הדיוט" ....

שבוע טוב (f)
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #4 

DaveVak כתב:כשהפכתי בשבועות האחרונים את האינטרנט על מנת להגיע להחלטה ברכישת מסך טלויזיה, נתקלתי לא פעם בטענה כי אם רוכשים טלויזיה בגודל של מעל ל-40 אינץ' כדאי ללכת על פלזמה ולא LCD.
כשביקרתי באולמות לראות מסכים, אני חייב לומר שלא מצאתי את הסיבה. ידוע ששידורי SD נראים בכללי יותר טוב על פלזמה, בטח שבגדלים גדולים יותר, אבל קיבלתי את הרושם שמדובר ביותר מרק שידורי SD (קראתי איפשהו שהתמונה לא מדוייקת). ראיתי המון דגמים מצויינים משתי הטכנולוגיות (C650 ב-46 בין היתר. תמונה מרהיבה) ופשוט לא ראיתי משהו שיכול להסביר מדוע ההנחה הזו קיימת.
את הרכישה שלי כבר ביצעתי ואני שלם איתה (V20), אבל עדיין מעניין אותי לדעת יותר לגבי עניין זה. בעיקר בשביל אנשים שראו שהפכתי לא מעט בנושא זה ומנסים להתייעץ איתי.
...
DaveVak

כתבת שה 650 של סמסונג הראתה תמונה מרהיבה ............. ולבסוף רכשת פנאסוניק v-20 . רק שלא תבין נכון אני חסיד גדול של פלזמות .

אז לאחר כל הסיפור שלך למה לא רכשת את הסמסונג c-650
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #5 

sigamore כתב:עם תוכן איכותי, כיול סביר ומסכים איכותיים תקבל תמונה פנטסטית בשני המקרים !
מעבר להמון "ממבו-ג'מבו" טכנולוגי (שבוא נודה על האמת לא ממש מובן ל 99% מהאנשים) ההבדל בד"כ מתבטא בטעם אישי - הטבעיות / רכות של הפלזמה מול החדות / קרירות של ה LCD או LED (יש חברה ידועה שממש בנתה על זה קמפיין שיווקי :wink: )
במקרים רבים כמובן שללהיטות איש המכירות לקדם מותג (או טכנולוגיה) יש חשיבות לא מעטה בבחירה של הרוכש ה"הדיוט" ....

שבוע טוב (f)
...
אלו בדיוק האקסיומות שאנשים מקריצים לא יודע מאיפה ומשכנעים את עצמם שאכן כך הדברים..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

DaveVak פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

9000es כתב:
DaveVak כתב:כשהפכתי בשבועות האחרונים את האינטרנט על מנת להגיע להחלטה ברכישת מסך טלויזיה, נתקלתי לא פעם בטענה כי אם רוכשים טלויזיה בגודל של מעל ל-40 אינץ' כדאי ללכת על פלזמה ולא LCD.
...
DaveVak

כתבת שה 650 של סמסונג הראתה תמונה מרהיבה ............. ולבסוף רכשת פנאסוניק v-20 . רק שלא תבין נכון אני חסיד גדול של פלזמות .

אז לאחר כל הסיפור שלך למה לא רכשת את הסמסונג c-650
...
כי למרות שהיתה יפה הרגשתי שהתמונה של הסמסונג קצת מלכותית (מבריקה)...בסצנות כהות יותר הפנסוניק ניצחה (לא בהפרש גדול) וגם הגודל כמובן. תקציב היה שיקול כמובן, אבל זה עניין של טעם והפנסוניק פשוט היתה לטעמי יותר...וגם קיבלתי אחלה מחיר.
הסמסונג הגיעה שניה רק ל-V20 מבחינתי. היא קסמה לי יותר מהסוני (LED ו-LCD האחרונות) שהיו בחנות (ועלו יותר) וגם יותר מפנסוניק אחרות שהיו שם (U20).

עידודה
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28
קיבל תודות: 0

שליחה #7 

jacko-il כתב:אין אקסיומות כאלה יותר. אין טכנולוגייה שעדיפה יותר מהשניה במשהו ספציפי באופן גורף.
יש דגמים של מסכים.
מסך כלשהו, plasma / LCD, יכול להיות מעולה ב HD וב- SD, יכול להיות גרוע באחד מהם וגם יכול להיות גרוע בשניהם.
שום דבר לא נכון כמשהו גורף לגבי כל המסכים באותה טכנולוגייה. בוחנים היום מסך מסך, כל אחד כשלעצמו.
גם כל עניין האקסיומות האלה כמו "בפלזמה השחורים הרבה יותר עמוקים מ LCD" ועוד המון אחרים - גם שטויות.
יש LCD איכותיים שיכולים לבייש רמות של שחורים בפלזמות בינוניות או נחותות. שוב, בוחנים כל מסך לגופו.

הסיבה שבדרך כלל ממליצים על LCD כאשר הולכים על מסך מעל לגודל של 42 היא בדרך כלל בגלל

אדם בא עם תקציב, דרישות מהמסך וסביבת צפיה ולפי זה מנסים להתאים לו מסך שיספק אותו.
...
אתה יכול לתת דגם אחד בבקשה של LCD שנותן שחור עמוק יותר מדגם הפזמה הפשוט ביותר של מותג מוביל? (פנסוניק סמסונג LG) אני מחר בחנות אני מוכן לבדוק את מה שתגיד. ממה שראיתי מעט מאוד מסכי LCD מגיעים לרמת השחורים של הפלזמה הפשוטה ביותר - אין מה לעשות אלו הן התכונות של הטכנולוגיות השונות, אין מה להתווכח עם הפיסיקה.

עידודה
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

...
למיטב הבנתי (ואתה מוזמן לקחת אותי בעירבון מוגבל) בכל מקרה, כשמדברים על איכות תמונה - כדאי ללכת על פלזמה, גם בדגמים הקטנים. שוב שים לב שאני מדבר רק על פרמטר אחד - איכות תמונה. למה בכל זאת ממליצים על הפלזמה רק בגדלים הגדולים? לדעתי בקטנים מבחינים פחות בהבדל. בכל אופן פלזמה עדיפה אם אתה רוצה לקבל את התמונה האיכותית ביותר לכסף שלך.

DaveVak פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

עידודה כתב:
jacko-il כתב:אין אקסיומות כאלה יותר. אין טכנולוגייה שעדיפה יותר מהשניה במשהו ספציפי באופן גורף.
יש דגמים של מסכים.

...
אתה יכול לתת דגם אחד בבקשה של LCD שנותן שחור עמוק יותר מדגם הפזמה הפשוט ביותר של מותג מוביל? (פנסוניק סמסונג LG) אני מחר בחנות אני מוכן לבדוק את מה שתגיד. ממה שראיתי מעט מאוד מסכי LCD מגיעים לרמת השחורים של הפלזמה הפשוטה ביותר - אין מה לעשות אלו הן התכונות של הטכנולוגיות השונות, אין מה להתווכח עם הפיסיקה.
...
סמסונג C-650 מנצחת די בקלות חלק גדול מדגמי הפלזמות שיש בשוק

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”