שאלה טכנית בעניין חיבור כפול לרמקולים
שלום,
מעוניין לחבר זוג רמקולים (לוייניים, bose) המחוברים דרך קבע לרסיבר בנוסף גם למסך פלזמה (כל רמקול לצד שלו ישירות במסך), כך שלכל רמקול יגיעו 4 חוטים- 2 אדום ו 2 שחור.
אין הכוונה להפעיל את שני המגברים (של הרסיבר ושל המסך) בו זמנית, אך יתכנו מקרים שבטעות כן יקרה הדבר והרמקול יקבל מ2 המגברים.
השאלה האם עלול להגרם נזק טכני לרמקול (ולאו דוקא בגלל עודף עוצמה, מזה לדעתי אין חשש), או בעקיפין לאחד המגברים?
תודה.
נ.ב- אני יודע שה"פטנט" הזה הוא "מוקצה" לכל חובב אודיו מתחיל, גם אצלי הוא לא יתקרב למערכת הסטראו!! מדובר כאן על המערכת המשנית לטלויזיה וסרטים.
מעוניין לחבר זוג רמקולים (לוייניים, bose) המחוברים דרך קבע לרסיבר בנוסף גם למסך פלזמה (כל רמקול לצד שלו ישירות במסך), כך שלכל רמקול יגיעו 4 חוטים- 2 אדום ו 2 שחור.
אין הכוונה להפעיל את שני המגברים (של הרסיבר ושל המסך) בו זמנית, אך יתכנו מקרים שבטעות כן יקרה הדבר והרמקול יקבל מ2 המגברים.
השאלה האם עלול להגרם נזק טכני לרמקול (ולאו דוקא בגלל עודף עוצמה, מזה לדעתי אין חשש), או בעקיפין לאחד המגברים?
תודה.
נ.ב- אני יודע שה"פטנט" הזה הוא "מוקצה" לכל חובב אודיו מתחיל, גם אצלי הוא לא יתקרב למערכת הסטראו!! מדובר כאן על המערכת המשנית לטלויזיה וסרטים.
- THEMISSION
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 190
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
אסור לך לחבר אותם ככה - זה יגרום נזק גם למגברים כי אתה בעצם תשדר אות מוגבר למגבר עצמו וצה יוצר לך מין קצר
יווצר לך גם ground loop וכמובן פגיעה באיכות השמע - גם כשאחד המכשירים כבוי
למה שלא תחבר את היציאה של הפלזמה לרסיבר שגם ככה מחובר ללוינים? הרי זהו אופן החיבור המקובל והתקין.
יווצר לך גם ground loop וכמובן פגיעה באיכות השמע - גם כשאחד המכשירים כבוי
למה שלא תחבר את היציאה של הפלזמה לרסיבר שגם ככה מחובר ללוינים? הרי זהו אופן החיבור המקובל והתקין.
תודה למגיבים
קיבלתי, לא אקח את הסיכון המיותר, אני יכול לשמוע את הטלויזיה דרך הרסיבר (זה פשוט מסרבל את עניין התפעול), או שבכל זאת אמצא מקום לזוג רמקולים נוסף.
אני חברתי בנוסף סתם רמקולים של 100 ש"ח לפלזמה, כך שלא צ
להפעיל את כל הסט כשהילדה רואה ערוץ הילדים.....
Re: אני חברתי בנוסף סתם רמקולים של 100 ש"ח לפלזמה, כך ש
yshimoni כתב:להפעיל את כל הסט כשהילדה רואה ערוץ הילדים........
REAL POWER CANT BE GIVEN IT MUST BE TAKEN