מכונת קפה בדיוטי פרי
אני טס יום ראשון, וראיתי בחוברת של הדיוטי פרי היום מכונות קפה ב 200 דולר.
אני מחפש מכונה פשוטה, לא צריך המון פונקציות, שתעשה קפה טוב, ושלא יהיה יותר מידי קשה לתחזק ולנקות.
יש ארבעה דגמים (כולם 200$)
nespresso citiz
krups xp5220
kenwood es1387
delonghi ec700
וגם מה עוד ממולץ לקנות בנוסף למכונה
אני מחפש מכונה פשוטה, לא צריך המון פונקציות, שתעשה קפה טוב, ושלא יהיה יותר מידי קשה לתחזק ולנקות.
יש ארבעה דגמים (כולם 200$)
nespresso citiz
krups xp5220
kenwood es1387
delonghi ec700
וגם מה עוד ממולץ לקנות בנוסף למכונה
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
הנספרסו היא מכונה אוטומטית לגמרי. יהיה לך יותר קל לקבל ממנה קפה טוב.
שים לב שבמחיר הזה אתה לא מקבל יכולת הקצפה - אלא רק הכנה של אספרסו.
כדי להכין קפוצ'ינו צריך להקציף חלב - ולצורך זה אתה צריך מכשיר נפרד (ידני ב-120 ש"ח או אוטומטי ב-500 ש"ח בערך).
המכונות האחרות הן מכונות ידניות - אפשר להשתמש בהן בפודים (קפה שמגיע טחון וארוז בתוך שקיק ניר, נראה כמו תיון) שדוחפים לתוך המכונה, ואפשר גם להשתמש בקפה טחון.
הייתי הולך על הנספרסו היות ואני לא מכיר את המכונות האחרות - בטווח המחירים הזה בד"כ מדובר במכונות מאוד בינוניות.
שים לב שבנספרסו המחיר לכוס קפה יקר משמעותית מהאחרות - כי אתה חייב להשתמש בקפסולות של נספרסו שעולות 2.10 ש"ח לכוס.
שים לב שבמחיר הזה אתה לא מקבל יכולת הקצפה - אלא רק הכנה של אספרסו.
כדי להכין קפוצ'ינו צריך להקציף חלב - ולצורך זה אתה צריך מכשיר נפרד (ידני ב-120 ש"ח או אוטומטי ב-500 ש"ח בערך).
המכונות האחרות הן מכונות ידניות - אפשר להשתמש בהן בפודים (קפה שמגיע טחון וארוז בתוך שקיק ניר, נראה כמו תיון) שדוחפים לתוך המכונה, ואפשר גם להשתמש בקפה טחון.
הייתי הולך על הנספרסו היות ואני לא מכיר את המכונות האחרות - בטווח המחירים הזה בד"כ מדובר במכונות מאוד בינוניות.
שים לב שבנספרסו המחיר לכוס קפה יקר משמעותית מהאחרות - כי אתה חייב להשתמש בקפסולות של נספרסו שעולות 2.10 ש"ח לכוס.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

הידני הכי טוב שיש נקרא טוטוקרמה וצריך לחמם איתו על החלב על האש
הנה וידאו שמראה את התהליך: http://www.htcafe.co.il/article01666.%D ... 7%9C%D7%91
יש לנספרסו מקציף שנקרא אירוצ'ינו, שהוא גם מחמם את החלב.
הקצף שהוא מיצר הוא פחות טוב מהטוטוקרמה, אבל הוא אוטומטי לחלוטין. לוחצים על כפתור והוא עושה את כל העבודה.
הוא עולה כ-500 ש"ח, נדמה לי שמעט יותר.
הנה וידאו שמראה את התהליך: http://www.htcafe.co.il/article01666.%D ... 7%9C%D7%91
הקצף שהוא מיצר הוא פחות טוב מהטוטוקרמה, אבל הוא אוטומטי לחלוטין. לוחצים על כפתור והוא עושה את כל העבודה.
הוא עולה כ-500 ש"ח, נדמה לי שמעט יותר.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
נספרסו היא אופציה ראויה אם אין ברצונך להתעסק הרבה, התוצאות בינוניות אך דיי עקביות ואתה גם מוגבל לקפה של נספרסו בלבד.
במכונות הידניות הרשומות אני חושב שעדיף את ה delonghi ec700, היא בנויה טוב יחסית ויש בה מגביר קרמה שישתלב עם קפה טחון מראש וגם אופציה לפודים.
בנוסף תמיד אפשר להוסיף מטחנה בעתיד ולשדרג את רמת הקפה (וההתעסקות)
יש גם אופציה בארץ במחיר קרוב, גאג'יה ויוה נמכרת בסביבות 950 ש' והיא מכונה שיש בה דוד ולא תרמובלוק ויחד עם מטחנה ניתן להוציא ממנה תוצאות עדיפות פי כמה.
במכונות הידניות הרשומות אני חושב שעדיף את ה delonghi ec700, היא בנויה טוב יחסית ויש בה מגביר קרמה שישתלב עם קפה טחון מראש וגם אופציה לפודים.
בנוסף תמיד אפשר להוסיף מטחנה בעתיד ולשדרג את רמת הקפה (וההתעסקות)
יש גם אופציה בארץ במחיר קרוב, גאג'יה ויוה נמכרת בסביבות 950 ש' והיא מכונה שיש בה דוד ולא תרמובלוק ויחד עם מטחנה ניתן להוציא ממנה תוצאות עדיפות פי כמה.
כפיר - אתה צודק ובגדול אני לא ממש בטוח שכדאי לרכוש מכונות כאלה מהדיוטיפרי. חווית הקניה עצמה בחנות מתמחה היא כיפית וחבל להפסיד אותה, אין הדרכה נורמלית (קריטי בנושא של קפה), הפרשי המחיר יחסית לארץ קטנים והאופציות מוגבלות מאוד. אלא אם אתה חם על מכונה ספציפית וראית אותה בדיוטי במחיר טוב יותר, לא ממליץ. עם המיסוי הנמוך היום, זה נכון לרוב המוצרים.
what's next?
היתרון של הארוצינוmoti_r כתב:הידני הכי טוב שיש נקרא טוטוקרמה וצריך לחמם איתו על החלב על האש
הוא עולה כ-500 ש"ח, נדמה לי שמעט יותר....
1 יכולת חימום עצמאית שזה נאמר כבר
2 יכולת הקצפה גם של חלב קר מה שבמרבית המקציפים האחרים לא ניתן
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
האמת שאני גם מתלבט עכשיו על איזה מקציף ללכת אוטומטי כמו הארוצינו או כזה כמו הטוטוקומה שמצריך קצת יותר התעסקותmoti_r כתב:גם הטוטוקרמה מקציף חלב קר, בקלות....
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

זו באמת התלבטות.
הטוטוקרמה מקציף יותר טוב, אבל זה לא פשוט להרתיח חלב כל פעם. זה די התעסקותי.
יש פתרונות הקצפה דומים (כמו המקציף של בודום למשל) שאפשר לחממם במיקרו. זה מקטין משמעותית את הטרחה, אבל עדיין - לא כמו ללחוץ על כפתור.
הטוטוקרמה מקציף יותר טוב, אבל זה לא פשוט להרתיח חלב כל פעם. זה די התעסקותי.
יש פתרונות הקצפה דומים (כמו המקציף של בודום למשל) שאפשר לחממם במיקרו. זה מקטין משמעותית את הטרחה, אבל עדיין - לא כמו ללחוץ על כפתור.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

האירוצ'ינו יתן קצף חלב קצת סבוני. אין תחליף אמיתי להקצפה בעזרת קיטור, אבל הטוטוקרמה עושה עבודה יותר טובה מהאירוצ'ינו בתחום הזה.
אפשר לנסות לעצור את ההקצפה קצת לפני הסוף, ולקבל קצף קצת יותר טוב.
בכל אופן - כן, זו משמעותית פחות התעסקות. אין ספק.
קח בחשבון שקצת יותר מסובך לנקות את האירוצ'ינו, כי הוא מכשיר חשמלי. את הטוטוקרמה פשוט שוטפים מתחת לברז מים זורמים.
אפשר לנסות לעצור את ההקצפה קצת לפני הסוף, ולקבל קצף קצת יותר טוב.
בכל אופן - כן, זו משמעותית פחות התעסקות. אין ספק.
קח בחשבון שקצת יותר מסובך לנקות את האירוצ'ינו, כי הוא מכשיר חשמלי. את הטוטוקרמה פשוט שוטפים מתחת לברז מים זורמים.
דווקא ממה שראיתי ויש מכשיר כזה לחבר הניקוי של הארוצינו פשוט להפליאmoti_r כתב: קח בחשבון שקצת יותר מסובך לנקות את האירוצ'ינו, כי הוא מכשיר חשמלי. את הטוטוקרמה פשוט שוטפים מתחת לברז מים זורמים....
מוציאים את הקפיץ וניתן לישטוף את הכלי ללא בעיה (כמובן לא במדיח)
אבל בהשוואה בין הטוטוקומה לבין הארוצינו אני מניח שאת הכלי של הטוטוקומה ניתן להכניס למדיח
שוב חסרונות יתרונות לכל אחד מהמכשירים הכל עניין אישי של המשתמש איך הוא מרגיש עם המכשיר
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.