חדש בנושא הHTPC ומאוד מאוד לא מבין בכל העניין

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
ltklev פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי

שוב אני :)

אני עומד לרכוש DVD של פיוניר ואני עומד להתחרט אחרי שראיתי את כל התכונות שיש למחשבי HTPC...
האם לא עדיף לרכוש HTPC במקום הDVD?
אני אסביר גם למה...
אני לא משכיר סרטים בכלל ורוב השימוש של הDVD אמור היה להיות כדי לצפות בסדרות שהשגתי מהרשת... אם כן, לא עדיף אפוא מערכת HTPC???
אז אם כן,אולי תמליצו לי על אחת טובה,שקטה ומומלצת.. ולא לא מתחשק לי לבנות אחת משלי.. אני בטוח שיש משהו שיתאים לי ...
כמו כן ,האם ניתן לחבר HTPC לרשת אלחוטית כדי להעביר קבצים שהורדתי מהמחשב בחדר לHTPC בסלון ביעילות,והאם הHTPC יכול להקליט וידאו ולהעביר אותו נגיד לדיסק (לא DVD,קרוב שלי משתמש בהקלטות מהטלויזיה בעבודה,ושם המחשבים עוד לא שמעו על כונני DVD אז אם אפשר CD?)...
מומלץ הסבר קטן פה ושם על HTPC וסליחה על כל הבלאגן...

יום מצוין לכולם! (Y)

goodoffer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1943
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

לא מומלץ לקנות HTPC מוכן כי המחירים מופרזים לעומת החומרה שמותקנת במארז וכולל את המארז (למרות שלא בא לך לבנות)

הHTPC הממוצע שניתן למצוא אצל חברי האתר (ממה שאני קלטתי) ושניתן למצוא בחנויות הוא מכיל את החומרה והתכונות הנ"ל:
מעבד של מינימום 3 ג'יגה (רצוי אחד שלא מתחמם בקלות)
לוח אם עם כרטיס קול שמוציא אות דיגיטלי ועם כרטיס מסך עם יציאת DVI+SVIDEO + תמיכה ב1394 + גודל מתאים למארז שתרצה \ אפשר גם כרטיס קול בנפרד וכרטיס מסך בנפרד ולא על הלוח אבל חשוב שתהיה לך תמיכה באות דיגיטלי לסאונד ותמיכה בניגון HD הכרטיס מסך וכמובן יציאות וידאו מתאימות (DVI+SVIDEO+COMPONENT וכו')
דיסק קשיח בקיבולת גדולה (לא מומלץ פחות מ200 ג'יגה) ואחד נוסף למער' ההפעלה (לא צריך גדול) .
מערכת הפעלה מתאימה (MCE או מערכת אחרת עם SAGETV ותוכנות מדיה אחרות)
כרטיס TV (המומלץ פה באתרPVR-150)
צורב DVD
זיכרון 1 ג'יגה
שלט (מגיע עם הPVR150) - אפשר גם שלט בנפרד שישלוט על כול המערכתHTPC
מארז מתאים מבחינה אסתטית (מראה) ומבחינת השקט שהוא נותן (ספק + מאווררים)
קירור שקט למעבד

יש כמובן כול מיני זיוודים נוספים שמשתנים בין מחשב למחשב.

אפשר לחבר לרשת אלחוטית כמו בכול מחשב
אפשר לצרוב את ההקלטות על CD רגיל (זה כבר כמו בכול מחשב רגיל)

זה הHTPC הממוצע אבל כמובן שיש את החריגים כמו:
אורן ודורון (שניים מהחברים היותר מבינים בתחום הHTPC פה בפורום) שיש לו מס' מחשבים חלשים יחסית שמקבלים את השידורים משרת מולטימדיה שמכיל אם זיכרוני אינו מטעה אותי 3 כרטיסי PVR שמקליטים ומעבירים שידורים דרך הרשת
וקיבולת גבוהה בדיסקים קשיחים שמכילים את כול המדיה
יש כאן גם בחור שהרכיב 4 כרטיסי PVR ושישה דיסקים קשיחים בHTPC בסלון.

בקיצור - אתה יכול למצוא בחנויות HTPC ב6K עד 17K או לבנות בעצמך אחד בלא יותר מ5K
הדרך הטובה ביותר להתחיל זה לטייל בשירשורים בנושא ובעיקר בדביקים.
יש שם המון המלצות והרבה בקשות כמו שלך.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”