למה אין בית חכם מבוסס על כבל רשת?

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
drorar פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 652
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #1 

קודם כל, אני מתנצל אם השאלה נשמעת טפשית, אך זה נראה לי פשוט מתבקש.

במקום להתעסק בחיבורים מסובכים ויקרים לרשת חשמל או RF, שיוצרים מוצרים קשים יחסית לתפעול ויקרים לאחזקה, למה לא מייצרים תריסים שמחוברים בממשק ethernet עד לסוויץ'? מקבלים שליטה הרבה יותר נוחה ואמינות של TCP מול ג'יעג'ועים ברשת החשמל הלא מבודדת, ומבחינת צריכת חשמל ניתן למצוא פתרונות מקוריים כמו Wake-on-lan או כפתור "אני בבית" שמעביר את כולם למצב סטנד-ביי.

מבחינת ציוד הקצה, ברגע שכולם מדברים בסטנדרט אחד הרבה יותר ללכת לכמה Vendors ולכן התחרות תגבר, המחירים ירדו והלקוח ירויח.

גם מבחינת השליטה זה נראה לי הרבה יותר נח. מערכת השליטה תמיד נמצאת במצב connected לשאר המוצרים בבית, ואם לא אז היא יכולה להוציא אזעקות הרבה יותר מפורטות. מערכת השליטה יכולה להיות מבוססת web ועם ממשק לכל מכשיר Wifi בולט בשוק (Android, iOS - אפשר לקנות מכשירי יד שניה בפחות מעלות של harmony one)

ברור לי שזה טוב מידי כדי להיות אמיתי ולכן אני פונה אליכם ושואל מה בדיוק הבעיות שמונעות את זה?

sbentin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 358
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #2 

אני לא מומחה אבל יכול לחשוב על מספר סיבות:

1. ethernet עובד בשיטה של כוכב, כלומר יהיה צורך לחווט כל נקודה ונקודה למרכז כלשהו. (זה אמנם לא שונה מבקרים של בית חכם אבל בהחלט שונה מפתרונות מבוססי RF ורשת החשמל שזה יתרונם המובהק)

2.הכבלים של ה ethernet עבים

3. דרישות החשמל גבוהות מדי... ו wake on lan לא טוב מכיוון שצריך תקשורת דו כיוונית כל הזמן (לא הכל בבית חכם זה לפתוח תריס)

אגב בעניין הסטנדרד, יש לא מעט סטנדרטים בתחום למשל ZigBee בתחום ה RF.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #3 

אז מה חכם בזה אם יש כבלים?
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #4 

לחלוטין לא פרקטי, צריך לחוות את הבית עם CAT5 לנקודה מרכזית.

זה מסבך את העניינים מאוד מאוד. צריך לכל נקודה להעביר גם חשמל וגם כבל בקרה - כאשר כל אחד הולך למקום אחר... כלומר, צריך לבנות שני סטים של תעלות, כאשר אחד מהם משורשר (חשמל) והשני כוכב..

תחשוב שיש חדרים שיש בהם 10 נקודות, זה אומר שמהחדר הזה צריך לצאת לפחות 10XCAT5? דרך איזה תעלה בדיוק?!

YossiFogel
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 332
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #5 

יש לא מעט מוצרים בתחום הבית החכם שדווקא עובדים עם תשתית קווית בצורת כוכב, ואפילו עם כבל CAT5 ופועלים לא רע.
אני מניח שאם אנחנו מדברים על חיבור כמו שאתה מציע "בממשק ethernet עד לסוויץ" נוכל לקחת את זה צעד אחד קדימה ונחליט שאולי לא צריך בכלל פתרונות קוויים ושבמקומות שאליהם לא הצלחנו להגיע עם רשת קווית, ניתן יהיה להשתמש ב- WIFI.

יש עם הרעיון הזה לא מעט בעיות. הבעיה הראשונה היא התאימות של כל מוצר לרשת האינטרנט הביתית. אין שום סיבה שלמנוע של התריס יהיה כרטיס רשת ייעודי שיוכל לקבל את הפקודות מהרשת. זה עשוי לייקר את המנוע וגם להוריד משמעותית את כמות המתקינים בתחום. אין סיבה שלמנורה יהיה כרטיס רשת או אפילו למפסק שלה. הדרך הנכונה לשלוט עליה היא דווקא דרך השליטה הישירה על הפאזה וניתוקה בעת הצורך.

תחשוב על כך שטכנאי רשתות שיבוא לטפל במכשיר חשמלי או מערכת חשמלית שמחוברת דרך הרשת, חייב להיות חשמלאי מוסמך, כי אחרת הוא לא יורשה לטפל בה.

זה על קצה המזלג..

sbentin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 358
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #6 

עופר, מסכים עם מה שכתבת, רק רציתי לציין שניתן היום (ויש תקנים לכך) להעביר את החשמל למכשיר דרך כבל ה ethernet.

YossiFogel
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 332
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #7 

sbentin כתב:עופר, מסכים עם מה שכתבת, רק רציתי לציין שניתן היום (ויש תקנים לכך) להעביר את החשמל למכשיר דרך כבל ה ethernet.
...
מדובר על כבל עם גידים דקים יחסית שאינם בנויים לעמוד בפני עומסים גבוהים של מוצרים הדורשים מתח גבוה.
לכן אני לא חושב שיש סיכוי שהכבל הזה יחליף בעתיד הנראה לעין את חוטי החשמל הרגילים.

בנוסף, חוק החשמל קובע בפירוש שיש לבצע הפרדה ברורה בין קוים המיועדים לחשמל לבין קווי תקשורת. החוק אוסר להעביר את שני סוגי הכבלים באותו צינור או להפגיש אותם באותו אביזר קצה.

למרות זאת, מכשירים מסוימים של מערכות המתח הנמוך עשויים לקבל הזנת מתח דרך כבל כזה, אבל לא מדובר כאן על מהפכה כלשהי.

oren341965
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 15
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

יש

שליחה #8 

http://www.homedirector.com/index.php5
אני לא יודע מי משווק אותם
בהצלחה

itsik123
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 684
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #9 

YossiFogel כתב:יש לא מעט מוצרים בתחום הבית החכם שדווקא עובדים עם תשתית קווית בצורת כוכב, ואפילו עם כבל CAT5 ופועלים לא רע.
אני מניח שאם אנחנו מדברים על חיבור כמו שאתה מציע "בממשק ethernet עד לסוויץ" נוכל לקחת את זה צעד אחד קדימה ונחליט שאולי לא צריך בכלל פתרונות קוויים ושבמקומות שאליהם לא הצלחנו להגיע עם רשת קווית, ניתן יהיה להשתמש ב- WIFI.

יש עם הרעיון הזה לא מעט בעיות. הבעיה הראשונה היא התאימות של כל מוצר לרשת האינטרנט הביתית. אין שום סיבה שלמנוע של התריס יהיה כרטיס רשת ייעודי שיוכל לקבל את הפקודות מהרשת. זה עשוי לייקר את המנוע וגם להוריד משמעותית את כמות המתקינים בתחום. אין סיבה שלמנורה יהיה כרטיס רשת או אפילו למפסק שלה. הדרך הנכונה לשלוט עליה היא דווקא דרך השליטה הישירה על הפאזה וניתוקה בעת הצורך.

תחשוב על כך שטכנאי רשתות שיבוא לטפל במכשיר חשמלי או מערכת חשמלית שמחוברת דרך הרשת, חייב להיות חשמלאי מוסמך, כי אחרת הוא לא יורשה לטפל בה.

זה על קצה המזלג..
...
מפסקים שיוכלו להיות נשלטים גם ע"י WIFI זה רעיון טוב, לא ברור לי למה זה לא פותח עד היום,
זה מסובך טכנית לפתח או לייצר ?

לא ברור לי למה הכוונה שתהיה בעיה של תאימות לרשת הביתית,
לגבי המחיר ברור שהמפסק יהיה יקר יותר, אבל גם לפרוס תשתיות קויות
בכל הבית בצורת כוכב עם בקרים חכמים לא נראה לי כל כך זול.
עניין המתקינים וטכנאי הרשתות לא נראה לי בעיה.

על פניו נראה לי שאם היו מפסקים כאלו, היה מאוד קל לבנות תוכנת שליטה שתשלוט
על המפסקים לפי בקשה או זמן מתוכנת מראש (להדליק ולכבות דוד שמש בשעה מסויימת, להרים תריסים בבוקר וכו) או כל שגעון אחר.
צריך להקצות לכל מפסק בראוטר שיקבל כתובת IP קבועה,
למפות בתוכנה את כל המפסקים וזהו.

נ.ב.
המפסקים צריכים להיות בעלי יכולת תיכנות ראשונית של שם הראוטר ושם משתמש וסיסמא של בעלי הבית,
שם הראוטר יוגדר כדי למנוע מקרה של נעילת המפסק על הראוטר של השכנים בטעות,
פקודות השליטה יהיו מלווות עם שם משתמש וסיסמא לשם אבטחה ושלא כל אחד שרשאי
להינעל ברשת יוכל לשלוט על המפסקים .

בקיצר למה אין את זה עדיין ?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

כמה יעלה מפסק כזה אל מול מפסק שהוא רק מגע יבש?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

itsik123
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 684
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #11 

אם הייתי מבין לא הייתי שואל,
אומנם למדתי פעם אלקטרוניקה, אבל אני לא מכיר את תחום פיתוח חומרה והמשתמע מפיתוח מוצר כזה,
להבנתי המפסק צריך להכיל משדר/מקלט WIFI, בקר שליטה, ממיר מתח להזנת הרכיבים,
ממשק לכיבוי/הדלקה של המפסק, כמה יעלה לפתח ולייצר דבר כזה אין לי יכולת להעריך,

אני יודע שדונגל של WIFI פשוט וקטן מאוד עולה 50 שקלים וכל שאר האלקטרוניקה ניתנת
למיזעור בצורה שזה יכול להיכנס בקופסה של 45 של מפסק.

אם מפסק כזה יעלה 300-400 ש"ח זה נשמע לי סביר,
מי שמעוניין שליטה על כל המפסקים בבית אולי פתרון כזה לא ישתלם לו, ועבורו מתאים הפתרון של בקרים חכמים עם פריסת כוכב בכל הבית,
אבל למי שמעוניין במספר מצומצם של מפסקים, קרי : דוד שמש, מזגן, תריס בסלון, תאורה בכמה מקומות נבחרים
הפתרון הזה יוכל להיות זול עבורו.

מרטין, אם ענית לי בשאלה,
כמה יעלה/תמחור של מפסק במערכת בשיטה של בקרים עם פריסת כוכב למקום מרכזי ?

תשקלל כמובן את החציבה, פריסת התשתיות, עלות הבקרים, מערכת השליטה וכו

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”