שלום,
בסלון המשפחתי יושב לו בלוק בגודל של אבן מהכותל, וצופה בנו יותר מאשר אנחנו בו...
אני מעוניין לשפר את איכות הצפיה לכולנו, להצטרף לחברה המודרנית, להתכבד במוצר איכותי, ולשלם מחיר סביר.
וכאן הבעיה - כמה זה מודרני מספיק, מה הקריטריונים הבסיסיים לאיכות, ומה המחיר הסביר לכל אלה ?
שוטטתי בסוף כל יום עבודה בטרקלינים וקניונים, שרפתי שעות מול פורומים וכתבות, ועתה אני מבולבל יותר מכשהתחלתי.
אז בשביל לצמצם את הבלבול, אשמח לקבל תשובה על:
1. יש הרבה פרמטרים לשקול כשקונים טלויזיה - מה הם השלושה החשובים ביותר ?
2. יש הרבה מאפיינים לטלויזיה - מה הם השלושה החשובים ביותר לבדוק בחנויות ובאתרים ?
אשמח גם להמלצה על טלויזיה, בהנתן הפרטים הבאים:
1. התקציב שלי הוא 5000 ש"ח
2. התוכן שאנחנו רואים הוא בעיקר סרטי DIVX, ו DVD.
3. לטלויזיה שנקנה יחובר מחשב שיעודו מולטימדיה - סרטים ומשחקים - גם מהאינטרנט.
4. לטלויזיה מחוברת גם playstation 2.
5. זמני הצפיה הם בעיקר בצהריים ובערב - הצופים הם בעיקר הילדים.
6. חדר הצפיה - הסלון - מואר רוב שעות היום בשמש רכה (כיוון צפון) - גם בזמן צפיה בטלויזיה.
7. חדר הצפיה יחסית גדול, טווח הצפיה נע בין מטר וחצי (משחקים וכו) לארבע מטרים (סרטים).
8. אנחנו כמעט שלא צופים בשידורי טלויזיה רגילים.
9. מאד אשמח אם הטלויזיה תוכל להתחבר לרשת באלחוטי, למחשב הביתי, לאינטרנט, לנגן קבצים מ USB, ושלל פונקציות שעושות את החיים קלים.
באחד הביקורים שלי ראיתי סדרט טלויזית LCD של סוני, שבלטה מול כל השאר - ה BRAVIA.
מדובר בשני הדגמים האלה:
http://bigbox.co.il/homepage.aspx?Folde ... 46&lang=he
http://bigbox.co.il/homepage.aspx?Folde ... 74&lang=he
המחיר במסגרת התקציב שלי.
איזה דגם כדאי לקנות, ומה האלטרנטיבה ?
ובקיצור - WHAT IS THE BEST BANG FOR THE BUCK ?
תודה
שולטיניוס מינימוס
המלצה לטלויזיה בקריטריונים מסויימים ?
שולטהייס' שלום
לטעמי, הפרמטרים הראשונים שתצטרך להגדיר לפני הכול הם :
סוג התכנים שאתה מתכוון לצפות בהם - במידה ומרבית הצפייה היא בתכני SD, ישנה הסכמה רחבה שפלאזמה תעשה את העבודה בצורה הטובה ביותר מכל מסך LCD, למרות שישנם גם מסכי LCD שידעו להתמודד בצורה יחסית טובה עם תכני SD. אומנם כתבת שאינכם צופים כמעט בשידורי TV רגילים, אולם סרטי DVD, XVId הם לצורך הענין גם תוכן SD.
רק קח בחשבון שלפלזמות ישנה תופעת השתקפויות, אם כי לא נראה לי ששמש רכה בשעות היום כמו שתיארת, צריכה להוות בעיה (מקסימום שמים וילון).
מהנ"ל נגזר גם שאם מרבית התוכן הוא SD ואינך מתכוון לצפות הרבה בתוכן HD, ניתן להסתפק במסך שהוא HDR ולא FULL HD שיקר יותר (יהיה מי שיחלוק עלי ויגיד שאם כבר קונים עדיף HD - אך לא כולם באמת זקוקים לזה וכמובן שזה תלוי גם בתקציב...).
מרחק צפייה - למרחק צפייה ממוצע של כ- 3 מטר, ההמלצה היא למסך בגודל 42-46, אם כי בפורום תמצא גם כאלה שיגידו לך שגם 46 לא מספיק (גם כאן יש קשר לסוג התוכן - ממרחק מסויים בגודל מסך נתון, כבר לא תבחין בהבדלים בין מסך HDR ל- FULL).
מסגרת תקציב.
לגבי סעיף 9 - חיבור לרשת, ניגון מ- USB וכו': לא הייתי סומך על פונקציות המסך בנושאים אלה. לדעתי עדיף לחבר סטרימר בסיסי ופשוט שיעשה את העבודה כמו שצריך.
כמו כן רצוי לבדוק את נושא החיבורים במסך (HDMI, חיבור למחשב וכו'), על מנת שלא תופתע כשתבוא לחבר מספר התקנים ותגלה שאין מספיק.
הייתי מציע לך לחפש קודם כל ברשת, שניים- שלושה מסכים שתואמים את דרישותיך לפי הפרמטרים הנ"ל, לקרוא את הביקורות עליהם, ורק אז לצאת לחנויות על מנת להשוותם (עדיף מתמחות ולא רשתות כאלה שמוכרות מסך ומכונת כביסה באותה נשימה...). מנסיוני, אם לא תתמקד במספר מסכים מצומצם, תלך לאיבוד מהר מאוד נוכח ההיצע העצום.
שיהיה בהצלחה, ותעדכן.
סוג התכנים שאתה מתכוון לצפות בהם - במידה ומרבית הצפייה היא בתכני SD, ישנה הסכמה רחבה שפלאזמה תעשה את העבודה בצורה הטובה ביותר מכל מסך LCD, למרות שישנם גם מסכי LCD שידעו להתמודד בצורה יחסית טובה עם תכני SD. אומנם כתבת שאינכם צופים כמעט בשידורי TV רגילים, אולם סרטי DVD, XVId הם לצורך הענין גם תוכן SD.
רק קח בחשבון שלפלזמות ישנה תופעת השתקפויות, אם כי לא נראה לי ששמש רכה בשעות היום כמו שתיארת, צריכה להוות בעיה (מקסימום שמים וילון).
מהנ"ל נגזר גם שאם מרבית התוכן הוא SD ואינך מתכוון לצפות הרבה בתוכן HD, ניתן להסתפק במסך שהוא HDR ולא FULL HD שיקר יותר (יהיה מי שיחלוק עלי ויגיד שאם כבר קונים עדיף HD - אך לא כולם באמת זקוקים לזה וכמובן שזה תלוי גם בתקציב...).
מרחק צפייה - למרחק צפייה ממוצע של כ- 3 מטר, ההמלצה היא למסך בגודל 42-46, אם כי בפורום תמצא גם כאלה שיגידו לך שגם 46 לא מספיק (גם כאן יש קשר לסוג התוכן - ממרחק מסויים בגודל מסך נתון, כבר לא תבחין בהבדלים בין מסך HDR ל- FULL).
מסגרת תקציב.
לגבי סעיף 9 - חיבור לרשת, ניגון מ- USB וכו': לא הייתי סומך על פונקציות המסך בנושאים אלה. לדעתי עדיף לחבר סטרימר בסיסי ופשוט שיעשה את העבודה כמו שצריך.
כמו כן רצוי לבדוק את נושא החיבורים במסך (HDMI, חיבור למחשב וכו'), על מנת שלא תופתע כשתבוא לחבר מספר התקנים ותגלה שאין מספיק.
הייתי מציע לך לחפש קודם כל ברשת, שניים- שלושה מסכים שתואמים את דרישותיך לפי הפרמטרים הנ"ל, לקרוא את הביקורות עליהם, ורק אז לצאת לחנויות על מנת להשוותם (עדיף מתמחות ולא רשתות כאלה שמוכרות מסך ומכונת כביסה באותה נשימה...). מנסיוני, אם לא תתמקד במספר מסכים מצומצם, תלך לאיבוד מהר מאוד נוכח ההיצע העצום.
שיהיה בהצלחה, ותעדכן.
תודה, לי.
לגבי הפרטים בתשובתך:
הבנתי שיש הסכמה לגבי הייתרון של מסכי פלאזמה על מסכי LCD. אבל ישנו פרדוקס מסויים - רוב מסכי המחשב הם מסכי LCD, ורובם תומכים היום ברזולוצית HD.
אני מתעתד, כמו שציינתי בפוסט המקורי שלי, לחבר אל הטלויזיה מחשב מולטימדיה, ולזרוק את רוב המכשירים האחרים. (במחשב אוכל לצפות ברוב התכנים, מהרשת ומהדיוידי, להתקין בלו-ריי וקודקים כאוות נפשי.)
אני צופה בתכני SD ו HD על המחשב שלי ולא רואה שום בעיה איתם.
האם הפרטים המוצגים מעל מסך מחשב מעוותים או משתנים כשצופים בהם בטלויזיה ?
ברגע שהכל ישודרג (מחשב, דיסק ומסך) לHD התוכן ישודרג לאלתר.
אני לא הולך להחליף טלויזיה כל שנתיים, אז עדיף לקחת HD כבר עכשיו.
אני צופה בסרטים מרחוק - 3 מטרים, ובמשחקים מקרוב - 1.5 מטרים. אני לא יושב באמצע ביניהם... האם טלויזיה אחת מתאימה לשני השימושים ?
לגבי המספרים 42 נבחר בגלל שרוב המצאי הוא במספרים האלה. אני יכול להניח ש40 מספיק גם כן ?
לגבי הדגמים - אשמח להמלצות על דגמים ספציפיים, וגם על חנויות שבהן אפשר לקבל שרות... מקצועי - לא החפלפ המאכזב בחנויות הרגילות.
מה דעתך על ה Sony Bravia שפרטתי למעלה ?
תודה
לגבי הפרטים בתשובתך:
אם אני מתכוון לצרוך תוכן דרך מחשב מולטימדיה, האם עדיין יש יתרון לפלזמה על LCD?Lee כתב:שולטהייס' שלום
רק קח בחשבון שלפלזמות ישנה תופעת השתקפויות, אם כי לא נראה לי ששמש רכה בשעות היום כמו שתיארת, צריכה להוות בעיה (מקסימום שמים וילון)....
הבנתי שיש הסכמה לגבי הייתרון של מסכי פלאזמה על מסכי LCD. אבל ישנו פרדוקס מסויים - רוב מסכי המחשב הם מסכי LCD, ורובם תומכים היום ברזולוצית HD.
אני מתעתד, כמו שציינתי בפוסט המקורי שלי, לחבר אל הטלויזיה מחשב מולטימדיה, ולזרוק את רוב המכשירים האחרים. (במחשב אוכל לצפות ברוב התכנים, מהרשת ומהדיוידי, להתקין בלו-ריי וקודקים כאוות נפשי.)
אני צופה בתכני SD ו HD על המחשב שלי ולא רואה שום בעיה איתם.
האם הפרטים המוצגים מעל מסך מחשב מעוותים או משתנים כשצופים בהם בטלויזיה ?
הסיבה שאני צופה בתכני SD בטלויזיה היא בעיקר שאין לי יכולת לצפות בתכני HDLee כתב: מהנ"ל נגזר גם שאם מרבית התוכן הוא SD ואינך מתכוון לצפות הרבה בתוכן HD, ניתן להסתפק במסך שהוא HDR ולא FULL HD שיקר יותר (יהיה מי שיחלוק עלי ויגיד שאם כבר קונים עדיף HD - אך לא כולם באמת זקוקים לזה וכמובן שזה תלוי גם בתקציב...)....
אני לא הולך להחליף טלויזיה כל שנתיים, אז עדיף לקחת HD כבר עכשיו.
"ממוצע" זו הטעיה-Lee כתב: מרחק צפייה - למרחק צפייה ממוצע של כ- 3 מטר, ההמלצה היא למסך בגודל 42-46, אם כי בפורום תמצא גם כאלה שיגידו לך שגם 46 לא מספיק (גם כאן יש קשר לסוג התוכן - ממרחק מסויים בגודל מסך נתון, כבר לא תבחין בהבדלים בין מסך HDR ל- FULL)....
אני צופה בסרטים מרחוק - 3 מטרים, ובמשחקים מקרוב - 1.5 מטרים. אני לא יושב באמצע ביניהם... האם טלויזיה אחת מתאימה לשני השימושים ?
לגבי המספרים 42 נבחר בגלל שרוב המצאי הוא במספרים האלה. אני יכול להניח ש40 מספיק גם כן ?
סעיף זה לא ממש חשוב - רק יתרון. כפי שפרטתי, אני הולך לצרוך את התכנים דרך מחשב יעודי.Lee כתב: מסגרת תקציב.
לגבי סעיף 9 - חיבור לרשת, ניגון מ- USB וכו': לא הייתי סומך על פונקציות המסך בנושאים אלה. לדעתי עדיף לחבר סטרימר בסיסי ופשוט שיעשה את העבודה כמו שצריך....
אני בודק את נושא החיבורים.Lee כתב: כמו כן רצוי לבדוק את נושא החיבורים במסך (HDMI, חיבור למחשב וכו'), על מנת שלא תופתע כשתבוא לחבר מספר התקנים ותגלה שאין מספיק.
שיהיה בהצלחה, ותעדכן....
לגבי הדגמים - אשמח להמלצות על דגמים ספציפיים, וגם על חנויות שבהן אפשר לקבל שרות... מקצועי - לא החפלפ המאכזב בחנויות הרגילות.
מה דעתך על ה Sony Bravia שפרטתי למעלה ?
תודה