IFA 2010: טבלט האנדרואיד של סמסונג
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78775
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5376 פעמים
מכשיר מטורף לחלוטין, עם FLASH, מסך 7", כל תקשורת אפשרית וזה עובד.
הממשק די מכוער (צבעוני מדי ומקושקש) אבל זה עושה הכל, רשתות חברתיות, גלישה, אפליקציות, 3G, WIFI, הזרמת כמעט כל סוג תוכן, טלפון, שיחות וידאו, צילום ועריכת HD, מפות גוגל מלאות, מולטי טאץ' פשוט הכל...
הייתם צריכים לראות את פניו של מרטין כשהוא שיחק עם זה - הבחור נעול על המכשיר הבא שלו.
גילוי נאות: עפר הוא אורח של פיליפס בתערוכת IFA 2010
הממשק די מכוער (צבעוני מדי ומקושקש) אבל זה עושה הכל, רשתות חברתיות, גלישה, אפליקציות, 3G, WIFI, הזרמת כמעט כל סוג תוכן, טלפון, שיחות וידאו, צילום ועריכת HD, מפות גוגל מלאות, מולטי טאץ' פשוט הכל...
הייתם צריכים לראות את פניו של מרטין כשהוא שיחק עם זה - הבחור נעול על המכשיר הבא שלו.
גילוי נאות: עפר הוא אורח של פיליפס בתערוכת IFA 2010
-
- ההכרזה של הTAB
-
- רזולוציה
-
-
- המכשיר עצמו
-
- קליל בהרבה מהאייפד
-
- חיוג
-
-
- אתר HOMETHEATER על הדפדפן שלו כולל פלאש!
-
- חיפוש YOUTUBE עובד בקלות
-
- YOUTUBE ב-HD
-
- FLASH באתר שלנו
-
- ניווט
-
- משחק נהיגה תלת מימדי מדהים
-
- הטלפון הבא של מרטין?
נערך לאחרונה על ידי oferlaor ב 03/09/2010 19:19, נערך פעם 1 בסך הכל.
עופר, מרטין,
עזבו אתכם מהסמסונג
...לכו ל Folio 100 של טושיבה
הוא צריך להיות חומרתית טוב מהסמסונג, שלא לדבר על 10 אינצ' (7 אינצ' נראה לי קטן מידי) ומעבד dual core
סמסונג הצליחו לייצר ציפייה ענקית ברשת לטאב הזה...אבל אותי מסקרן הטושיבה....
אגב, איך המסך של הסמסונג טאב (TFT LCD) לעומת ה Super AMOLED שיש להם במכשיר הגלקסי S?
עזבו אתכם מהסמסונג
הוא צריך להיות חומרתית טוב מהסמסונג, שלא לדבר על 10 אינצ' (7 אינצ' נראה לי קטן מידי) ומעבד dual core
סמסונג הצליחו לייצר ציפייה ענקית ברשת לטאב הזה...אבל אותי מסקרן הטושיבה....
אגב, איך המסך של הסמסונג טאב (TFT LCD) לעומת ה Super AMOLED שיש להם במכשיר הגלקסי S?
- EliHaboosh
- עורך ראשי HTMobile

- תגובות: 3320
- נתן תודות: 137 פעמים
- קיבל תודות: 847 פעמים
-
oferlaor
- מנהל

לא נפלתי מהמסכים של שני המכשירים גם יחד.
של סמסונג היה מעט טוב יותר. בכלל, כל ה-SPECS של סמסונג היו מעט טובים יותר.
מצד שני, הוא לא ממש תחרות לאייפד. הפוליו תחרות אחד לאחד עם האייפד.
מבחינת חומרה, אני חושב שדווקא אני מעדיף את האייפד. מבחינת פתיחות לפורמטים ובלבול שכל שאפל מכניסה, אין בכלל שאלה, ה-TAB וה-FOLIO לוקחים בהליכה אחורה.
גרפית וממשקית (למרות שאני מבין שבפוליו כבר יש את 2.2, בטאב יש גרסא מוקדמת יותר, אם אני זוכר נכון למשל אין ב-TAB מקלדת עברית עדיין) משהו שם מאוד לא יפה. הסמסונג נורא צעקני בצבעים ובגרפיקה. גם הפוליו נראה לא אלגנטי. הממשק נראה בינוני בשניהם ונטול את הקסם והפשטות של האייפד. בהמון מקומות אתה פשוט לא יודע איך להמשיך או מה לעשות הלאה כי הממשק לא אינטואיטיבי.
כשגוגל יסדרו בגירסא הבאה (2.3) את הממשק, אפל בבעיה רצינית מאוד.
מבחינת ה-FLASH, זה פשוט עובד מדהים.
הדבר היחיד שהציק לי זה שהדפדפן הרגיש מאוד SLUGGISH, יתכן שזה בגלל הפלאש.
של סמסונג היה מעט טוב יותר. בכלל, כל ה-SPECS של סמסונג היו מעט טובים יותר.
מצד שני, הוא לא ממש תחרות לאייפד. הפוליו תחרות אחד לאחד עם האייפד.
מבחינת חומרה, אני חושב שדווקא אני מעדיף את האייפד. מבחינת פתיחות לפורמטים ובלבול שכל שאפל מכניסה, אין בכלל שאלה, ה-TAB וה-FOLIO לוקחים בהליכה אחורה.
גרפית וממשקית (למרות שאני מבין שבפוליו כבר יש את 2.2, בטאב יש גרסא מוקדמת יותר, אם אני זוכר נכון למשל אין ב-TAB מקלדת עברית עדיין) משהו שם מאוד לא יפה. הסמסונג נורא צעקני בצבעים ובגרפיקה. גם הפוליו נראה לא אלגנטי. הממשק נראה בינוני בשניהם ונטול את הקסם והפשטות של האייפד. בהמון מקומות אתה פשוט לא יודע איך להמשיך או מה לעשות הלאה כי הממשק לא אינטואיטיבי.
כשגוגל יסדרו בגירסא הבאה (2.3) את הממשק, אפל בבעיה רצינית מאוד.
מבחינת ה-FLASH, זה פשוט עובד מדהים.
הדבר היחיד שהציק לי זה שהדפדפן הרגיש מאוד SLUGGISH, יתכן שזה בגלל הפלאש.
עופר,
גוגל אומנם משנים בגירסה 3.0 הקרובה את כל ממשק האנדרואיד, אבל הם לא מייעדים את הממשק הזה לטאבלטים ולכן לי זה נראה שלא משם תגיע הישועה.......לטעמי זה יגיע מאחד המקומות הבאים:
1. מחברות עצמן שיפתחו UI יעודי וחוויתי יותר לטאבלטים שלהם מעל אנדרואיד (בדומה ל Sense UI של HTC)
2. קהילת הקוד הפתוח תייצר פתרון ממשקי יפה מעל אנדרואיד לטאבלטים (כאן ממש אפשר לייצר מערכת אנדרואיד יעודית לגמרי לטאבלטים)
3. חברות צד ג' יבנו ממשקים לטאבלטים מעל אנדרואיד (כנראה זה יהיה בתשלום)
גוגל הרי מכוונת לכרום OS שלהם ושעל פניו נראה מתאים יותר לטאבלט אבל חשוב לא פחות הם יכולים לעקוף את אייפד גם משמאל (חוויה) וגם מימין (חומרה....זה העקיפה הבטוחה יותר).....נצטרך להמתין לפרסום שלהם
אגב, האנדרואיד של הטאבלטים מתחרה יותר בחלונות 7 מאשר ב iOS של האייפד
גוגל אומנם משנים בגירסה 3.0 הקרובה את כל ממשק האנדרואיד, אבל הם לא מייעדים את הממשק הזה לטאבלטים ולכן לי זה נראה שלא משם תגיע הישועה.......לטעמי זה יגיע מאחד המקומות הבאים:
1. מחברות עצמן שיפתחו UI יעודי וחוויתי יותר לטאבלטים שלהם מעל אנדרואיד (בדומה ל Sense UI של HTC)
2. קהילת הקוד הפתוח תייצר פתרון ממשקי יפה מעל אנדרואיד לטאבלטים (כאן ממש אפשר לייצר מערכת אנדרואיד יעודית לגמרי לטאבלטים)
3. חברות צד ג' יבנו ממשקים לטאבלטים מעל אנדרואיד (כנראה זה יהיה בתשלום)
גוגל הרי מכוונת לכרום OS שלהם ושעל פניו נראה מתאים יותר לטאבלט אבל חשוב לא פחות הם יכולים לעקוף את אייפד גם משמאל (חוויה) וגם מימין (חומרה....זה העקיפה הבטוחה יותר).....נצטרך להמתין לפרסום שלהם
אגב, האנדרואיד של הטאבלטים מתחרה יותר בחלונות 7 מאשר ב iOS של האייפד
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
סמסונג עשו עבודה יפה, גם בטיזינג וגם במכשיר עצמו, אבל......
הם נופלים בתמחור.
המחיר למכשיר 16GB הוא 699 אירו.
ל-32GB תיפרדו מ-799 אירו.
זה המוווווווון כסף.
זה עדיין לא אומר שהמכשיר לא יימכר (ראו אפל ואייפד), אבל בעיני לפחות, האטרקטיביות שלו ירדה.
הם נופלים בתמחור.
המחיר למכשיר 16GB הוא 699 אירו.
ל-32GB תיפרדו מ-799 אירו.
זה המוווווווון כסף.
זה עדיין לא אומר שהמכשיר לא יימכר (ראו אפל ואייפד), אבל בעיני לפחות, האטרקטיביות שלו ירדה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אני לא חושב שיש מה להשוות אותו לאייפאד אלא לטלפון סלולרי גדול.
אני נוהג לדבר עם אוזנית BT כמעט כל הזמן.
אני מוצא את עצמי יותר ויותר עושה פעולות מקוונות על האייפון (בעיקר אימיילים, גלישה באתר, פייסבוק, RSSים וכו'). חשבתי שאני רוצה אייפאד כדי לתת לי את החוויה המקוונת יותר טוב, אבל המכשיר הזה עושה את זה לא פחות טוב, אלא יותר כי הוא חוסך גם מכשיר.
נכון, זה גדול מכדי לשים את זה בכיס המכנס או החגורה, אבל מצד שני גם אייפאד לא ממש נוח לקחת איתך....
מי שחושב שמדובר פה על טאבלט, אז הוא מתבלבל. מדובר פה על טלפון גדול.
אייפאד זה אולי טאבלט מסורס (עושה את מה שהוא יודע לעשות הכי טוב אמנם, אבל מוגבל בהרבה דברים).
טאבלטים מלאים, כאלו שמריצים WIN7, הם לטעמי, מחשבי לאפטופ מסורסים (בעיקר בגלל המשקל והגודל)
עבורי, הטאב נראה כמו משהו שבהחלט הייתי מסתובב איתו כיום, כשאני ממילא עובד עם אוזניה ולרוב במשרד או בפגישה עם תיק.
אני נוהג לדבר עם אוזנית BT כמעט כל הזמן.
אני מוצא את עצמי יותר ויותר עושה פעולות מקוונות על האייפון (בעיקר אימיילים, גלישה באתר, פייסבוק, RSSים וכו'). חשבתי שאני רוצה אייפאד כדי לתת לי את החוויה המקוונת יותר טוב, אבל המכשיר הזה עושה את זה לא פחות טוב, אלא יותר כי הוא חוסך גם מכשיר.
נכון, זה גדול מכדי לשים את זה בכיס המכנס או החגורה, אבל מצד שני גם אייפאד לא ממש נוח לקחת איתך....
מי שחושב שמדובר פה על טאבלט, אז הוא מתבלבל. מדובר פה על טלפון גדול.
אייפאד זה אולי טאבלט מסורס (עושה את מה שהוא יודע לעשות הכי טוב אמנם, אבל מוגבל בהרבה דברים).
טאבלטים מלאים, כאלו שמריצים WIN7, הם לטעמי, מחשבי לאפטופ מסורסים (בעיקר בגלל המשקל והגודל)
עבורי, הטאב נראה כמו משהו שבהחלט הייתי מסתובב איתו כיום, כשאני ממילא עובד עם אוזניה ולרוב במשרד או בפגישה עם תיק.
- faza
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 306
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
לטעמי הגודל שלו תקוע באמצע.
גדול מדי לטלפון וקטן מדי לטאבלט.
לא לכאן ולא לשם.
כאן יש יותר נתונים על ה FOLIO 100 של טושיבה:
http://www.engadget.com/2010/09/02/tosh ... 0-preview/
גדול מדי לטלפון וקטן מדי לטאבלט.
לא לכאן ולא לשם.
כאן יש יותר נתונים על ה FOLIO 100 של טושיבה:
http://www.engadget.com/2010/09/02/tosh ... 0-preview/
עסקים Business - www.faz-arc.co.il
תענוג Pleasure - www.fjcruiser.co.il
תחביב Hobby - www.gsm-israel.co.il
האתר של אשתי - www.michalf.com מדהים!
תענוג Pleasure - www.fjcruiser.co.il
תחביב Hobby - www.gsm-israel.co.il
האתר של אשתי - www.michalf.com מדהים!
faza,
המכשיר הזה הוא טאבלט קטן ועוצמתי לכל דבר....הוא לא נמצא בנישה בין מכשיר סלולאר לטאבלט, הוא לא נבנה על מנת להחליף מכשיר סמרטפון אלא על מנת לספק חיבוריות 3G למכשיר ולחיבוריות הזאת יש תכונה אחת נוספת (ולא מרכזית) וזה היכולת לבצע שיחות סלולאריות. מרטין הוא יוצא דופן בתכונות אותן הוא מחפש ובצורת השימוש שלו ולכן ייתכן שהטאב הנ"ל יתאים לו כמכשיר סלולארי ראשי (אבל אני אופתע מאוד אם הוא יוכל לוותר לגמרי על האייפון שלו במידה ויהיה לו את המכשיר הנ"ל)...אל תשכחו שסמסונג טאב הזה הוא בגודל 7 אינצ' שזה אומר שהוא בערך פי 4 גדול יותר ופי 5 שוקל יותר ממכשיר סמרטפון ממוצע....
אגב, מכשיר שהוא הכלאה בין טאבלט לסמארטון הוא מכשיר ה Dell Streak שהוא מכשיר אנדרואיד שגודלו הוא 5 אינצ'
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 62#1190362

המכשיר הזה הוא טאבלט קטן ועוצמתי לכל דבר....הוא לא נמצא בנישה בין מכשיר סלולאר לטאבלט, הוא לא נבנה על מנת להחליף מכשיר סמרטפון אלא על מנת לספק חיבוריות 3G למכשיר ולחיבוריות הזאת יש תכונה אחת נוספת (ולא מרכזית) וזה היכולת לבצע שיחות סלולאריות. מרטין הוא יוצא דופן בתכונות אותן הוא מחפש ובצורת השימוש שלו ולכן ייתכן שהטאב הנ"ל יתאים לו כמכשיר סלולארי ראשי (אבל אני אופתע מאוד אם הוא יוכל לוותר לגמרי על האייפון שלו במידה ויהיה לו את המכשיר הנ"ל)...אל תשכחו שסמסונג טאב הזה הוא בגודל 7 אינצ' שזה אומר שהוא בערך פי 4 גדול יותר ופי 5 שוקל יותר ממכשיר סמרטפון ממוצע....
אגב, מכשיר שהוא הכלאה בין טאבלט לסמארטון הוא מכשיר ה Dell Streak שהוא מכשיר אנדרואיד שגודלו הוא 5 אינצ'
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 62#1190362

- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אגב, גם במסיבת העיתונאים כשהציגו את הטאב לא אמרו שהוא אמור להחליף את הסלולר אלא להיות בנוסף, אבל בנוסף ברמה כזו שאם החלטת לקחת אותו, אתה לא צריך איתך את הסלולר וכשאתה ממש לא צריך את הטאב, נניח יצאת לקולנוע או למסיבה, אז תיקח את הסלולר...
בהחלט כך אני מתכנן לעבוד.
בהחלט כך אני מתכנן לעבוד.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46328
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5067 פעמים
ה Tab הינו אחד המכשירים שאני חם עליהם כבר זמן מה בשל אופי השימוש שלי במכשיר (או לפחות מה שאני מחפש בטלפון הבא שלי). אני רק חושש מהגודל שלו, צריך להתנסות איתו קצת טרם רכישה.
קבלו וידאו המציג את יכולת המשחק עם הטאב המרשים הזה (המכשיר מכיל GPU איכותי של PowerVR SGX540 ):
#at=141
#at=141
הבעייה עם הטאב הזה זה, למי שהגודל הזה מספק אותו, זה בעיקר המחיר
לטעמי פשוט סכום לא הגיוני לטאב 7 אינצ' מריץ אנדרואיד, וזה בעיקר שהשוק הולך בקרוב לקבל ים של מכשירים עם ספק' לא פחות מרשים במחיר הרבה-הרבה יותר תחרותי......לא ייתכן לדוגמה שהטאבלט של טושייבה שיש לו חומרה לא פחות חזקה (מעבד חזק יותר מסוג Nvidia Tegra 2 שתומך בפיענוח 1080p, מכיל מסך גדול ב 3 אינצ' ומכיל גם יציאה מובנית של mini HDMI ולא דורש מתאם לצורך כך) עולה באזור ה 400-500 יורו והאטבלט הזה של סמסונג יעלה 700-800 יורו...לא הגיוני בעליל (במידה והסכומים הם נכונים)
לטעמי פשוט סכום לא הגיוני לטאב 7 אינצ' מריץ אנדרואיד, וזה בעיקר שהשוק הולך בקרוב לקבל ים של מכשירים עם ספק' לא פחות מרשים במחיר הרבה-הרבה יותר תחרותי......לא ייתכן לדוגמה שהטאבלט של טושייבה שיש לו חומרה לא פחות חזקה (מעבד חזק יותר מסוג Nvidia Tegra 2 שתומך בפיענוח 1080p, מכיל מסך גדול ב 3 אינצ' ומכיל גם יציאה מובנית של mini HDMI ולא דורש מתאם לצורך כך) עולה באזור ה 400-500 יורו והאטבלט הזה של סמסונג יעלה 700-800 יורו...לא הגיוני בעליל (במידה והסכומים הם נכונים)
-
oferlaor
- מנהל

כן, שיחקתי עם כל אחד מהמכשירים שהושקו, חוץ מה-STREAK (לא ראיתי את DELL בתערוכה, לא בטוח שהם בכלל כאן).
על האחרים (ARCHOS, VIEWSONIC ו-עוד) בשרשור נפרד.
על האחרים (ARCHOS, VIEWSONIC ו-עוד) בשרשור נפרד.
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
אז אחרי המיני סערה שעוררו הדיווחים מגרמניה לגבי התימחור של הטאבלט של סמסונג (להזכירכם דובר על 799 אירו לגרסת ה-32GB , שזה כ-1,000 דולר), יוצאת היום הודעה מאד מרגיעה ומעודדת ב-Wall Street Journal שמצטטת מנהל מוצר בסמסומג (בחור בשם Hankil Yoon) שאומר שהתמחור של המכשיר בארה"ב יהיה בין 200 ל-400 דולר!!! (תלוי בסבסוד של חברת התקשורת, אבל אלו בערך המחירים).
עוד הוא מוסיף ואומר שסמסונג מתכוונת למכור כ-10 מיליון טאבלטים השנה ולתפוס נתח שוק של כ-10% מכלל הטאבלטים.
לדבריו, סמסונג נמצאית במגעים עם כמה ספקים בארה"ב.
עם המחירים הללו, אפשר בהחלט להתחיל לפנטז...
עוד הוא מוסיף ואומר שסמסונג מתכוונת למכור כ-10 מיליון טאבלטים השנה ולתפוס נתח שוק של כ-10% מכלל הטאבלטים.
לדבריו, סמסונג נמצאית במגעים עם כמה ספקים בארה"ב.
עם המחירים הללו, אפשר בהחלט להתחיל לפנטז...