אינטרנט על רשת החשמל
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
זה תלוי מאוד במרחק ביניהם.
אצלי יש בין שני המתאמים שלוש קומות ופאזות שונות וזה די איטי (הנורה המסמלת את איכות החיבור אדומה), לגישה לאינטרנט למחשב בעייתי זה מספיק אבל להעברת קבצים כבדה והזרמת מדיה לא נראה לי.
אולי אם יש לך קומה אחת ובמקרה השקעים על אותה פאזה ואולי אפילו על אותו פקק זה יהיה סיפור אחר.
תיאורתית זה אמור להגיע לעד 200Mbps (ברוטו, ובתנאי שכרטיס הרשת תומך במהירות)
אצלי יש בין שני המתאמים שלוש קומות ופאזות שונות וזה די איטי (הנורה המסמלת את איכות החיבור אדומה), לגישה לאינטרנט למחשב בעייתי זה מספיק אבל להעברת קבצים כבדה והזרמת מדיה לא נראה לי.
אולי אם יש לך קומה אחת ובמקרה השקעים על אותה פאזה ואולי אפילו על אותו פקק זה יהיה סיפור אחר.
תיאורתית זה אמור להגיע לעד 200Mbps (ברוטו, ובתנאי שכרטיס הרשת תומך במהירות)
קניתי לבסוף מתאמי רשת וקצב העברת הנתונים - לא משהו בלשון המעטה
לאחר התלבטות האם להישאר עם רשת אלחוטית בתקן N, שקצב העברת הקבצים בין שני המחשבים בבית הגיע ל-4.5MB/s (מגה בייט לשנייה), החלטתי לרכוש מתאמי רשת על חשמל עלמנת לבטל את הקרינה בבית ולהגיע לקצבי העברה גבוהים יותר.
בפועל, לאחר שרכשתי את TP-LINK TL-PA201, באמת השגתי מטרה אחת - כיבוי הרשת האלחוטית בבית, אבל קצב העברת הנתונים ירד ל- 3.5MB/S
תוכנת הניהול מראה קצב של 40-60mbps (מגה ביט לשניה), אבל בפועל המהירות נמוכה מכך.
ניסיתי גם לחבר כל מתאם לשקע חשמל נפרד ללא מפצלים ו"זוללי חשמל" אחרים והקצב היה הרבה יותר טוב, אבל בפועל אין לי שקע נפרד פנוי עבור כל מתאם רשת. התוכנה הראתה קצב של 100mbps ומהירות העברת הקבצים היתה בערך 7MB/s
המסקנה שלי - רשת אלחוטית בתקן N מהירה יותר ממתאמי רשת על חשמל של 200Mbps.
בפועל, לאחר שרכשתי את TP-LINK TL-PA201, באמת השגתי מטרה אחת - כיבוי הרשת האלחוטית בבית, אבל קצב העברת הנתונים ירד ל- 3.5MB/S
תוכנת הניהול מראה קצב של 40-60mbps (מגה ביט לשניה), אבל בפועל המהירות נמוכה מכך.
ניסיתי גם לחבר כל מתאם לשקע חשמל נפרד ללא מפצלים ו"זוללי חשמל" אחרים והקצב היה הרבה יותר טוב, אבל בפועל אין לי שקע נפרד פנוי עבור כל מתאם רשת. התוכנה הראתה קצב של 100mbps ומהירות העברת הקבצים היתה בערך 7MB/s
המסקנה שלי - רשת אלחוטית בתקן N מהירה יותר ממתאמי רשת על חשמל של 200Mbps.
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
Re: קניתי לבסוף מתאמי רשת וקצב העברת הנתונים - לא משהו בלשון המעטה
זה נכון רק בתנאים שאתה מסוגל לספק.shaki כתב:
המסקנה שלי - רשת אלחוטית בתקן N מהירה יותר ממתאמי רשת על חשמל של 200Mbps....
שני סוגי התקשורת תלויים בהרבה מאוד גורמים שמשתנים מבית לבית ויהיו בתים שהמצב בהם הפוך.
זה קצת מובן מאליו אבל היה לי חשוב לציין למען הסר ספק.
ד.א.
כרטיסי הרשת שאתה משתמש בהם הם 100M או 1G? אם 100M אז אתה לא מחובר ב200M אלא רק ב100, יכול להיות שאם תחבר לכרטיסי רשת גיגה תגיע לביצועים טובים יותר. (שים לב שהם צריכים להיות 1G משני הצדדים)
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
זה לא הגיוני.הריי כרטיס רשת על גביי החשמל=PLC זה אינטרננט חוטי בדיוק כאילו משכנו קו ישירות מהראווטאר של RJ45.אם מהירות הגלישה במחשב
קווי צמוד לנתב היא X -אז גם המהירות בקצה השני של הPLC היא X.
קווי צמוד לנתב היא X -אז גם המהירות בקצה השני של הPLC היא X.
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4966
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 452 פעמים
כתבתי כאן כבר, קניתי דרך בזק את השקעים ואין בעיה עם סרטים של 18 גיגה(לא בדקתי נפחים גדולים יותר) ניגן חלק
לחלוטין, העתקה לא מעניינת אותי.........
לחלוטין, העתקה לא מעניינת אותי.........
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
לא הבנת אותי.זורו44 כתב:זה לא הגיוני.הריי כרטיס רשת על גביי החשמל=PLC זה אינטרננט חוטי בדיוק כאילו משכנו קו ישירות מהראווטאר של RJ45.אם מהירות הגלישה במחשב
קווי צמוד לנתב היא X -אז גם המהירות בקצה השני של הPLC היא X....
אם המתאם תומך ב200Mbps וכרטיס הרשת במחשב תומך רק 100Mbps נוצר מצב של כאילו צוואר בקבוק כי אתה לא מנצל את המהירות המלאה של המתאם, כרטיס הרשת מגביל אותך.
כרטיס רשת של 1Gbps יכול לפתור את הבעיה. תיאורטית.
שוב זה בתנאי שבשני צידי העורק יש כרטיס רשת 1G.
ומה שאמרת לא ממש נכון. במצב אידאלי המהירות תישמר, נכון. אבל מתאמי הרשת ע"ג חשמל האלה תלויים בתוון שביניהם, אם יש מרחק גדול מידי, אם יש הרבה צרכנים על אותו קו, אם החשמל לא יציב וכו' כל אלה משפיעים על הביצועים בצורה משמעותית. תחשוב על זה כמו רשת אלחוטית, שתיאורטית אם אתה קרוב לראוטר, המהירות היא מקסימלית אבל ככל שאתה מתרחק וככל שיש יותר קירות ומחסומים בדרך האות נחלש והמהירות יורדת.
shaki, לא הבנתי אם המתאמים מחברים בין המחשב לראוטר או בין שני מחשבים.
תגובה ל-harari
שלום,
קודם כל תודה על התגובות ועל ההתענינות.
לגבי מה שקראתי על מהירות 200Mbps, מדובר במהירות של 100Mbps לכל צד ב-Half-duplex.
טרם הספקתי לבדוק את מה שאמרת - לחבר לכל מחשב ישירות מהכרטיס רשת (מהירות כרטיסי הרשת בכל צד היא 1G ולכן הבדיקה באמת במקום).
כרגע המצב הוא כזה - בצד הראוטר לאינטרנט (D-link DSL-2760U של בזק), המהירות בפורט היא 100Mbps. מפורט בראוטר זה מתחבר למתאם חשמל-רשת ומשם לשקע החשמל.
בצד השני, משקע החשמל זה מתחבר לקופסת מתאם חשמל-רשת ומשם למחשב לפורט של כרטיס הרשת שהוא 1G.
מכיוון שבצד המחשב אין לי שקעי מתח פנויים, אז במקביל מחובר גם המחשב, הראוטר, המסך ורמקולים עם סאב שכולם צרכני חשמל. הדבר גורם בוודאות לירידה בביצועים.
המצב האידיאלי הוא חיבור של כל מתאם חשמל-רשת לשקע בודד ללא מפצלים וללא צרכנים נוספים.
יותר מאוחר אני אנסה לבצע את הבדיקה של חיבור כ. רשת בכל צד למתאם וגם לשקע חשמל נפרד (רק לצורך הבדיקה עם כבלים מאריכים מחדרים אחרים).
תודה.
קודם כל תודה על התגובות ועל ההתענינות.
לגבי מה שקראתי על מהירות 200Mbps, מדובר במהירות של 100Mbps לכל צד ב-Half-duplex.
טרם הספקתי לבדוק את מה שאמרת - לחבר לכל מחשב ישירות מהכרטיס רשת (מהירות כרטיסי הרשת בכל צד היא 1G ולכן הבדיקה באמת במקום).
כרגע המצב הוא כזה - בצד הראוטר לאינטרנט (D-link DSL-2760U של בזק), המהירות בפורט היא 100Mbps. מפורט בראוטר זה מתחבר למתאם חשמל-רשת ומשם לשקע החשמל.
בצד השני, משקע החשמל זה מתחבר לקופסת מתאם חשמל-רשת ומשם למחשב לפורט של כרטיס הרשת שהוא 1G.
מכיוון שבצד המחשב אין לי שקעי מתח פנויים, אז במקביל מחובר גם המחשב, הראוטר, המסך ורמקולים עם סאב שכולם צרכני חשמל. הדבר גורם בוודאות לירידה בביצועים.
המצב האידיאלי הוא חיבור של כל מתאם חשמל-רשת לשקע בודד ללא מפצלים וללא צרכנים נוספים.
יותר מאוחר אני אנסה לבצע את הבדיקה של חיבור כ. רשת בכל צד למתאם וגם לשקע חשמל נפרד (רק לצורך הבדיקה עם כבלים מאריכים מחדרים אחרים).
תודה.
בעיית הקצבים היא כנראה לא בראוטר
היום חיברתי את מתאמי הרשת-חשמל, כל אחר למחשב אחר (בחדר ובסלון). בכל אחד מהמחשבים יש כרטיס רשת 1G ומקונפגים לעבוד ב-Auto negotioation.
את המתאמים חיברתי לשקע נפרד בכל אחד מהמקומות כדי שלא תהיה השפעה של "זוללי חשמל" אחרים.
התוצאה היתה - בתוכנת הניהול קצב החיבור היה בערך 120-125Mbps
בםועל העברת הקבצים נשארה כמו מקודם - בין 4 ל-4.7MB/S, כלומר הבעיה אינה בראוטר.
הקצבים סבירים, אבל לא מצויינים
ציפיתי לקבל לפחות 10MB/S כאשר אין הפרעות סביבתיות. אבל זה החיים
תודה.
את המתאמים חיברתי לשקע נפרד בכל אחד מהמקומות כדי שלא תהיה השפעה של "זוללי חשמל" אחרים.
התוצאה היתה - בתוכנת הניהול קצב החיבור היה בערך 120-125Mbps
בםועל העברת הקבצים נשארה כמו מקודם - בין 4 ל-4.7MB/S, כלומר הבעיה אינה בראוטר.
הקצבים סבירים, אבל לא מצויינים
ציפיתי לקבל לפחות 10MB/S כאשר אין הפרעות סביבתיות. אבל זה החיים
תודה.