הVIVITEK H1080FD שלי הגיע!

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
extremeblizz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

ראשית כל, אני לא מגיב פה הרבה ודי בטוח שזה השרשור השני אולי שפתחתי אבל ראיתי שאנשים פה מפרסמים שמגיע אליהם ציוד חדש אז אני מצטרף למסורת :D
קניתי את המקרן בארץ ב5500 שקל עם אחריות שנה ועם גלגל הצבעים החדש ששמו, האמת רציתי בתחילה את האפסון לאחר ההשוואה באתר אבל מכיוון שהוא היה יוצא לי כמעט מחיר כפול החלטתי לוותר :)
המקרן נראה מעולה וסוף סוף משלים את חדר ההקרנה שלי, רק לתלות את הקדמיים שלי ועוד כמה חציבות וגמרתי.
עכשיו רק נותר להשכיר כמה בלו-ריי כי ה15 מגה שלי כרגע איטי מדי לטעמי להורדת בלו ריי מלא.
ביחד עם השמחה, רציתי לשאול אם למישהו יש טיפים לכיוון המקרן, באינטרנט פירסמו מעט אולם אני מעדיף לסמוך על ניסיון חברי הפורום הזה.
ולסיכום תודה רבה רבה לכל חברי הפורום על כל הסקירות, השוואות, ומענה לשאלות מאנשים כמוני שרק מנסים לנווט בעולם המשוגע הזה שנקרא קולנוע ביתי.

עריכה:
הוספתי את התמונות מהמקרן גם להודעה הראשונה הזאת כדי שאנשים לא יצטרכו לחפש.
כמו שציינתי למטה, כל התמונות צולמו מIPHONE 3GS והן של 1080P MKV RIPS בלבד, אז לא רק לפי זה להסיק לפי איכות המקרן:

תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
נערך לאחרונה על ידי extremeblizz ב 05/09/2010 22:12, נערך 2 פעמים בסך הכל.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #2 

5500???
מחיר טוב, ת.ת.ת

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #3 

ת.ת.ת (Y)

extremeblizz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

כן, אכן מחיר נחמד ביותר :)
למי שמעוניין, הנה איפה שהשגתי את זה:
http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.asp ... m=7E05AFD1
חיכיתי שמישהו חוץ ממני יגלה את המחיר המעולה שזה נמכר שם, היו 2 יחידות ועבר שבוע ונשארה עדיין עוד אחת, מסתבר שאף אחד חוץ ממני לא מחפש בזאפ את המקרן כי ככה מצאתי את המכירה בWALLASHOPS.
זה צריך להוות תשובה מוחצת לטוענים שאין מציאות בזאפ ;)

אני לא כל כך בטוח שאמא שלי התלהבה, המקרן הישן היה מקרן 4:3 עם רזולוציה טבעית של 1024X768 אבל היא הייתה רגילה לתמונה הגדולה שלו, ניסיתי להסביר לה שהיחס הטבעי של הסרטים לא אמור להיראות כמו שהיא הייתה רגילה פעם והם אמורים להיות רחבים אבל נמוכים יותר...
אני אמשיך להתיש אותה, אבל לפחות היא אמרה שרואים במקרן יפה :)
אפרסם תמונות בקרוב, אבל אני מקווה שתמונות מהאייפון 3GS יראו בסדר כי אין לי מצלמה אחרת בהישג יד :)

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14354
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #5 

תתחדש (Y) מקרן איכותי למחירו. עסקה מנצחת במחיר שרכשת. (Y)

למה הכוונה "גלגל הצבעים החדש ששמו"?

Netstat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 690
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #6 

מזל טוב ,ובהחלט יחס נתונים מחיר מעולה .מעניין איך רמת השחור והתמונה ביחס למקרנים אחרים ?

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #7 

Netstat כתב:מזל טוב ,ובהחלט יחס נתונים מחיר מעולה .מעניין איך רמת השחור והתמונה ביחס למקרנים אחרים ?
...
ראה כאן:
http://www.hometheater.co.il/article020 ... D7%93-9999

Netstat
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 690
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #8 

טלHD כתב:
Netstat כתב:מזל טוב ,ובהחלט יחס נתונים מחיר מעולה .מעניין איך רמת השחור והתמונה ביחס למקרנים אחרים ?
...
ראה כאן:
...
(Y) יאלה אולי הגיע הזמן לשדרג את האפסון העתיק שלי ,ולחזור לצפות בענק .

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #9 

Netstat כתב:
טלHD כתב:
...
ראה כאן:
...
(Y) יאלה אולי הגיע הזמן לשדרג את האפסון העתיק שלי ,ולחזור לצפות בענק .
...
במחירים של היום, שמקרן FHD כמו שרכש פותח השרשור, עולה כמו טלויזיה 42", בהחלט חוויה ברמה אחרת (Y)

extremeblizz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

הכוונה בנוגע לגלגל הצבעים החדש הוא שלמקרן הישן היו 2 בעיות ידועות:
1)המקרן לא הצליח להינעל כראוי על אות 1080P\24 והיה עושה עיוותים לתמונה- נפתר על ידי שידרוג קושחה.
2)למקרן היה גלגל צבעים 2X שנחשב איטי יחסית לBENQ שהיה 3X והOPTOMA שהיה 4X (אני אישית לא רואה קשתות אז לא כזה חשוב לי אבל...)
וזה נפתר או לפחות שופר ע"י החלפת גלגל הצבעים לגלגל במהירות 3X עם 6 מקטעי צבעים- RGBCMY
שהעלה אותו לרמה הממוצעת במקרנים מסוג ורמת מחיר כזאת.

כמו כן, אני מסכים לחלוטין שברמת המחיר הזאת באמת אין שום סיבה לדעתי לא ללכת על מקרן בחדר כלשהו בבית, ובחו"ל מחירו כבר ירד ל899 דולר כאשר מצאתי אותו עם
הנחה ב820 דולר אולם עם משלוח+מע"מ הוא היה עולה לי אותו דבר והאחריות הייתה דורשת שליחה לחו"ל כך שלא היה שום טעם.
חבל שהמחיר הזה רק נבע ממבצע בWALLASHOPS, כי באמת אם הוא היה נמכר בנגיד 4-4.5 אלף אני חושב שהוא פשוט היה עושה לתחום המקרנים מה שהXTREAMER עשה לSTREAMERS, פשוט שובר שוק שהיה גם גורם למתחרים ליישר קו עם המחירים וגם מעודד אנשים להיכנס לתחום המקרנים.

ולסיכום אני יכול להעיד שרמות השחורים הם מה שתצפה לו במקרן ברמה זאת, אין מה לעשות הוא DLP ללא IRIS אולם מבחינת רמת הצבע כאן כמו שנאמר בביקורת הוא מעניק תמורה מדהימה למחיר- פירוט מאוד טוב, SHADOW DETAILS ותחושה של תלת מימדיות ממש.
אני אפרסם כמה תמונות, יש סצינה קבועה באבודים שאני מראה תמיד לאנשים ואפשר פשוט לראות כמה יפה התמונה נראית.
אצלם אותם בתקווה שהיום מאוחר יותר אחרי שאחזור, אם לא אז מחר.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #11 

התקנת?
איך אתה מתרשם מאיכות התמונה?

extremeblizz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

אכן התקנתי אותו.
ראשית כל, יש כאן תמונות מספר תמונות מסרטים- אזהיר שמדובר ב1080P RIPS ולא בלו ריי מלא אז אני מצטער אם זה לא נותן לכם תמונה מושלמת של יכולות המקרן, אני צריך ללכת לחנות לשכור כמה בלו ריי אבל מצד שני אני מניח שהאחוזים מתחלקים די שווה בין אנשים שמורידים פה בלו ריי מלא לכאלה שמורידים RIPS אז לפחות בינתיים הם יהנו.
אז הנה התמונות (כמובן שכאמור זה 1080P RIPS בלבד וזה צולם ע"י IPHONE 3GS אז אל תקבעו רק לפי זה את איכות המקרן):
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה

ובנוגע להתרשמותי-
הבעיה היחידה ששמתי לב ושהפריעה לי היא זאת:
דבר שכנראה שנקרא FILM GRAIN בעיני אנשים, בשבילי הוא נקרא "זבובים על המסך".
זה הפריע לי מאוד בשודדי הקריביים בסצנה שבא יש קלוז אפ על הפרצוף של קירה נייטלי בהתחלה כאשר היא מתעוררת מהחלום הרע שלה, וראיתי את זה בעיקר בסצנות חשוכות מאוד.
אני לא יודע אם זה נורמלי, אבל כאשר שמתי סרטים שבדקו איתם את המקרן בביקורות לא ראיתי בעיות כאלה והסרט של שודדי הקריביים היה רק 720P RIP אבל עדיין זה הטריד אותי.
לא כיוונתי את המקרן עדיין, אני צריך שיכוונו אותו אבל אני לא יודע כרגע אם זה ישתנה או שאני מפספס פה משהו.

בצד החיובי-
המקרן מציג תמונה באמת אבל באמת מדהימה, הפנים של האנשים מפורטים וממש רואים שזה 1080P, כל סרט של פיקסאר נראה מדהים ופשוט כיף לראות אותם ככה- תלת מימדיים ובצבעים שפשוט בוקעים מהמסך.
גם סרטים רגילים נראים נהדר, היתרון הגדול של המקרן הזה הוא כאמור הצבעים והחדות-
לתמונות יש מראה של סרט ובמחיר שכרגע מציעים אותו אני לא יכול לחשוב על סיבה לא ללכת עליו בהשוואה לLCD.

noamro
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #13 

תתחדש נראה BEST VALUE PER MONEY !!!

אני מתלבט, אשמח את עזרתך וחברי הפורום, בתור מקרן ראשון (לאחר מעבר מ LCD 42" פיליפס) עד 10,000 ש"ח

איך רואים בתנאי תאורה בסיסיים (תאורת סלון סטנדרטית) ?

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #14 

לא צופים במקרן בתאורה בכלל אלא בחושך בלבד.
מקרן לא בא במקום טלויזיה אלא כמוצר משלים.

noamro
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #15 

נכון. הצפייה האופטימלית היא בחושך בלבד.
אך לאחר שראיתי את הסמסונג A600. גם בתאורה סבירה נתגלתה תמונה טובה

extremeblizz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

האמת המקרן הזה ידוע כמקרן הכי בהיר עד בערך 5000$ דולר, יש לו 1800 LUMENS ובביקורת שקראתי אמרו שהוא אשכרה יכול לשמש כמקרן מצגות אם צריך בגלל הבהירות וגודלו הקטן יחסית.
וכאמור, האם מישהו יודע אם זה נורמלי שיהיה כאלה "זבובים" על המסך בסצנות מסוימות? (ואני לא מדבר על סרט כמו 300 שבו הוסיפו את זה באופן מלאכותי).
ואני אנסה עוד פעם עם קצת אור אם זה חשוב לאנשים פה.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #17 

אפילו קצת אור מחרב לך את כל השחורים.
זה טוב לשידורי ספורט שהם בהירים, בסרטים זו בעיה.

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1657 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #18 

המחיר של הויויטק על בוואלה ל-6100 שקל.

mooshon
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50