חיבור כבלי SPDIF ו HDMI ארוכים
אהלן,
אני מתכנן לחבר כבלי SPDIF ו HDMI באורך של בין 10 ל-15 מטר. החיבור הוא בין מחשב אולפני לבין המערכת+מסך בסלון.
כבל ה-SPDIF מתוכנן להעביר אות אודיו דו-ערוצי בין כרטיס קול לממיר DA בעל כניסת SPDIF ומשם אנלוגית למגבר ביתי.
כבל ה-HDMI מיועד להעברה של אות אודיו + ווידאו מהרד דיסק של המחשב למסך הטלוויזיה בסלון. לטלוויזיה כניסה לHDMI, מן הסתם. המטרה היא צפיה בסרטים שע"ג ההרד דיסק.
שאלתי היא האם יש בעיה באורכים אלו להעברת אות דיגיטלי?
וכן לגבי כבל ה-HDMI, עד כמה שאני יודע HDMI מעביר גם אות אודיו וגם אות ווידאו. מהיכן אני מוציא את שתי האותות INTERLEAVED ממחשב PC? האם כרטיס מסך ייעודי, התומך ביציאת HDMI מעביר ביציאה זו גם את אות האודיו? האם צפויות לי התנגשויות בין כרטיס הקול ליציאת הסאונד בכרטיס המסך?
תודה.
אני מתכנן לחבר כבלי SPDIF ו HDMI באורך של בין 10 ל-15 מטר. החיבור הוא בין מחשב אולפני לבין המערכת+מסך בסלון.
כבל ה-SPDIF מתוכנן להעביר אות אודיו דו-ערוצי בין כרטיס קול לממיר DA בעל כניסת SPDIF ומשם אנלוגית למגבר ביתי.
כבל ה-HDMI מיועד להעברה של אות אודיו + ווידאו מהרד דיסק של המחשב למסך הטלוויזיה בסלון. לטלוויזיה כניסה לHDMI, מן הסתם. המטרה היא צפיה בסרטים שע"ג ההרד דיסק.
שאלתי היא האם יש בעיה באורכים אלו להעברת אות דיגיטלי?
וכן לגבי כבל ה-HDMI, עד כמה שאני יודע HDMI מעביר גם אות אודיו וגם אות ווידאו. מהיכן אני מוציא את שתי האותות INTERLEAVED ממחשב PC? האם כרטיס מסך ייעודי, התומך ביציאת HDMI מעביר ביציאה זו גם את אות האודיו? האם צפויות לי התנגשויות בין כרטיס הקול ליציאת הסאונד בכרטיס המסך?
תודה.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
לא סגור על אורך הHDMI כי 10-15 זה הגבול,
לגבי SPDIF כנ"ל בחיפוש מהיר מדובר גם על 10 מטרים אורך מירבי,
לגבי המחשב - הדורות האחרונים של כרטיסי המסך מעבירים HDMI AUDIO והדור האחרון גם את פורמטי האודיו החדשים,
אולם לא תוכל לנגן את האודיו גם באופטי וגם בHDMI כיוון שהם נחשבים כרטיס קול שונה במחשב.
אין התנגשות פשוט יהיו לך שני כרטיסי קול במחשב.
לגבי SPDIF כנ"ל בחיפוש מהיר מדובר גם על 10 מטרים אורך מירבי,
לגבי המחשב - הדורות האחרונים של כרטיסי המסך מעבירים HDMI AUDIO והדור האחרון גם את פורמטי האודיו החדשים,
אולם לא תוכל לנגן את האודיו גם באופטי וגם בHDMI כיוון שהם נחשבים כרטיס קול שונה במחשב.
אין התנגשות פשוט יהיו לך שני כרטיסי קול במחשב.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
אין בעיה באורכים אלו כל עוד אין לך מפגעים סביבתיים בדרך (מכשירים תעשייתיים שמיצרים הרבה אלקטרומנגטיות ואי יציבות מתח חשמלי).
רק תיקון קטן, כבל HDMI יוצא מכרטיס המסך ולא מההארד דיסק.
אם אתה רוצה גם לשמוע בטלויזיה אתה צריך להגדיר בכרטיס מסך שימשוך את הסאונד מהכרטיס קול (ראה פורום מחשבים, שם מסבירים על סוגי הכרטיסים ואפשרויות שונות).
אך אם אתה כבר מושך כבל COAX לכיוון המגבר, אתה יכול לוותר על האודיו בHDMI.
רק תיקון קטן, כבל HDMI יוצא מכרטיס המסך ולא מההארד דיסק.
אם אתה רוצה גם לשמוע בטלויזיה אתה צריך להגדיר בכרטיס מסך שימשוך את הסאונד מהכרטיס קול (ראה פורום מחשבים, שם מסבירים על סוגי הכרטיסים ואפשרויות שונות).
אך אם אתה כבר מושך כבל COAX לכיוון המגבר, אתה יכול לוותר על האודיו בHDMI.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

תודה על ההבהרה לגבי האורכים, אתה בטוח אבל ?
לגבי הHDMI אודיו, אם רוצים לשמוע פורמט BIT STREAM חייבים HDMI הם לא עוברים בSPDIF.
לגבי הHDMI אודיו, אם רוצים לשמוע פורמט BIT STREAM חייבים HDMI הם לא עוברים בSPDIF.
אהלן,
תודה על התשובות.
JEXY:
אם אני מושך כבל קואקס מכרטיס קול חיצוני, אני חושש שיהיה לי לייטנסי וחוסר סנכרון ביחס לאות הווידאו. לכן אני רוצה למשוך כבל SPDIF לסאונד של פרויקטים אולפניים (סאונד בלבד), וכבל HDMI עם AUDIO וVIDEO משותפים לצפיה בסרטים.
מעבר לזה, כבל הSPDIF הוא קואקס 75 אוהם ולא אופטי, סתם תיקון...
AGENT AMITH:
לגבי פורמט ביט-סטרים, מה הכוונה? FLAC ו-MP3?
תודה,
איתי
תודה על התשובות.
JEXY:
אם אני מושך כבל קואקס מכרטיס קול חיצוני, אני חושש שיהיה לי לייטנסי וחוסר סנכרון ביחס לאות הווידאו. לכן אני רוצה למשוך כבל SPDIF לסאונד של פרויקטים אולפניים (סאונד בלבד), וכבל HDMI עם AUDIO וVIDEO משותפים לצפיה בסרטים.
מעבר לזה, כבל הSPDIF הוא קואקס 75 אוהם ולא אופטי, סתם תיקון...
AGENT AMITH:
לגבי פורמט ביט-סטרים, מה הכוונה? FLAC ו-MP3?
תודה,
איתי
- agent__smith
- חבר מכור קשה

זה קישור טוב מהפורום למידע על הנושא - > http://www.trustedreviews.com/home-cine ... n-Audio/p1
על מנת לשמוע את פורמטי הDTSMA וDD TRUEHD אתה צריך HDMMI כי אלה פורמטי LOOSELESS בדומה לFLAC.
על מנת לשמוע את פורמטי הDTSMA וDD TRUEHD אתה צריך HDMMI כי אלה פורמטי LOOSELESS בדומה לFLAC.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
זה לא משנה כי המסך לא יודע לקרוא את זה אלא רק PCM או DD וממיר אותו לסטריאו.agent__smith כתב:תודה על ההבהרה לגבי האורכים, אתה בטוח אבל ?
לגבי הHDMI אודיו, אם רוצים לשמוע פורמט BIT STREAM חייבים HDMI הם לא עוברים בSPDIF....